izi7 17.07.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witam wszystkich, Potrzebuję namiarów na sprawdzony tartak z województwa pomorskiego, a w szczególności taki, który robi dobrej jakości podbitkę. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Czy nikt nie kupował podbitki??? LUDZISKA - POMÓŻCIE !!!! Kupowaliśmy podbitkę u Czajki na Kartuskiej. Stolarz twierdził, że deski stamtąd są najlepsze. Wyglądają ładnie. Sprzedają długaśne te dechy - prawie 6-cio metrowe. Słyszałam też, że niektórzy biorą deski z Cieplewa koło Pruszcza. Były trochę tańsze niż u Czajki, ale jak je oglądałam, to część była z jakimś takim ciemnym nalotem i mi się za bardzo nie podobały. Poza tym deski miały maksymalnie do 3m długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 17.07.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 slyszałam też, że sporo ludzi bierze dechy z Castoramy. W tej przy obwodnicy mają tylko jakieś drogie dechy, ale w tej przy Grunwaldzkiej mieli takie w granicach 25-30m2. Z tym, że deski są chude (zdaje się 11mm) i jak oglądałam jakieś otwarte paczki, to dechy miały dużo nierówności na piórach (wyszczerbione kawałki, odłamane dłuższe kawałki piór itp.). Te w okolicach 30pln były lepsze, ale stwierdziłam, że nie opłaca się ich kupować, bo u Czajki deski są grubsze, szersze i dłuższe, a kosztowały chyba 2zl/m2 więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 17.07.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ponawiam pytanie o wskazanie osoby przymykajacej oko na badania archeologiczne????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 17.07.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 slyszałam też, że sporo ludzi bierze dechy z Castoramy. W tej przy obwodnicy mają tylko jakieś drogie dechy, ale w tej przy Grunwaldzkiej mieli takie w granicach 25-30m2. Z tym, że deski są chude (zdaje się 11mm) i jak oglądałam jakieś otwarte paczki, to dechy miały dużo nierówności na piórach (wyszczerbione kawałki, odłamane dłuższe kawałki piór itp.). Te w okolicach 30pln były lepsze, ale stwierdziłam, że nie opłaca się ich kupować, bo u Czajki deski są grubsze, szersze i dłuższe, a kosztowały chyba 2zl/m2 więcej. Izi7 - serdeczne dzięki !! Honor Grupy zachowany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albinos 17.07.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Ja mam budowę w Straszynie k. os. Modre, trochę się wlecze ale wykonawca solidny.Kończy układać dachówkę kera-phanne. Szukam teraz informacji na temat ceny położenie klinkierówki na kominach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 17.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ponawiam pytanie o wskazanie osoby przymykajacej oko na badania archeologiczne????????? Tutaj nie ma mowy o przymykaniu oka. Badania robi archeolog z muzeum archeologicznego w Gdańsku i masz wybór z pośród 2-3 pracowników, którzy pracują w tym dziale i koniec. O problemach z ich strony nigdy nie słyszeliśmy. Siula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 18.07.2008 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam! chcialbym kupic kafelki jakiegosz 10go gatunka do kotlowni....Moze ma ktosz namiary na hurtownie,ktora takim czyms sie zajmuje na terenie trojmiasta ? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 18.07.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 ponawiam pytanie o wskazanie osoby przymykajacej oko na badania archeologiczne????????? Witam mialem podobne doswiadczenia 3miesiace temu w Koleczkowie i poszlo bez problemow koszt faktycznie cos kolo 800zł ale zalezy od tego co znajda poniewaz u mnie znalezli paleniska i podobno od kazdego liczone jest osobno bo pozniej archeolog robi szkic i dostajesz pisemko ze jest twoja dzialerczka OK - w zasadzie niema sie co bac ale wiadomo ze archeolog "inny świat" i oni jak cos znajda moga niezle namieszac ale mysle ze da sie znimi dogadac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 18.07.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 ponawiam pytanie o wskazanie osoby przymykajacej oko na badania archeologiczne????????? Witam mialem podobne doswiadczenia 3miesiace temu w Koleczkowie i poszlo bez problemow koszt faktycznie cos kolo 800zł ale zalezy od tego co znajda poniewaz u mnie znalezli paleniska i podobno od kazdego liczone jest osobno bo pozniej archeolog robi szkic i dostajesz pisemko ze jest twoja dzialerczka OK - w zasadzie niema sie co bac ale wiadomo ze archeolog "inny świat" i oni jak cos znajda moga niezle namieszac ale mysle ze da sie znimi dogadac pozdrawiam Dzieki problem tylko ze znowu musze przyleciec do kraju po to zeby jakis archeolog pogrzebal sobie troche w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 18.07.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 ponawiam pytanie o wskazanie osoby przymykajacej oko na badania archeologiczne????????? Witam mialem podobne doswiadczenia 3miesiace temu w Koleczkowie i poszlo bez problemow koszt faktycznie cos kolo 800zł ale zalezy od tego co znajda poniewaz u mnie znalezli paleniska i podobno od kazdego liczone jest osobno bo pozniej archeolog robi szkic i dostajesz pisemko ze jest twoja dzialerczka OK - w zasadzie niema sie co bac ale wiadomo ze archeolog "inny świat" i oni jak cos znajda moga niezle namieszac ale mysle ze da sie znimi dogadac pozdrawiam Dzieki naprawde! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 18.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam! Jakie dok. sa potrzebne przy skladaniu do urzedu o wydanie decyzji o wylaczeniu z gruntow rolnych? Ile trwa cala procedura wydania takiej decyzji prze urzad? Czy w urzedzie sa gotowe druki do uzupelnienia czy tez trzeba napisac prosbe wlasnorecznie? Czy sa jakies oplaty w zwiazku z wydaniem tego dok.? Pozdrawiam i z gory dzieki daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 19.07.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Co do prośby o wyłączenie gruntów z produkcji, my zadzwoniliśmy do naszej gminy i Pani przesłała mailem nam wniosek, który wypełniliśmy i wysłaliśmy listem poleconym do gminy, zdaje się że coś tam trzeba dołączyć jeszcze ale już nie pamiętam bo to było dawno. Najlepeij zadzwoń do swojej gminy 0 u źródła dostaniesz najlepsze informacje My czekaliśmy na to ok. 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 20.07.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 z tego co pamietam w urzedzie w Gdanmsku dolaczalam jeszcze badanie gleby wykonane przez osobe uprawniona, wypelniony wniosek, akt wlasnosci i chyba to wszystko, na stronie urzedu gdanska znajdziesz opis calej procedury i wniosek, troche to trwalo, okolo miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 20.07.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 szipbudowniczy.karolina 29 Dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 21.07.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam We wniosku do urzedu do Urzedu Miasta o o wylaczenie gruntu z produkcji rolnej znalazlem ze potrzeba dolaczyc Opinię o pochodzeniu gleby wykonaną przez rzeczoznawcę uprawnionego przez Wojewodę Pomorskiego na podstawie przepisów §4 ust.1 i 2. Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 04 czerwca 1956r. (Dz.U. nr 19 poz. 97 z późn. zm. Co to do cholery jest????????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 21.07.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam We wniosku do urzedu do Urzedu Miasta o o wylaczenie gruntu z produkcji rolnej znalazlem ze potrzeba dolaczyc Opinię o pochodzeniu gleby wykonaną przez rzeczoznawcę uprawnionego przez Wojewodę Pomorskiego na podstawie przepisów §4 ust.1 i 2. Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 04 czerwca 1956r. (Dz.U. nr 19 poz. 97 z późn. zm. Co to do cholery jest????????????????????????????????????? Czy Wy przy skladaniu takiego wniosku robiliscie takie badania??? Z gory dzieki za pomoc daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 21.07.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 tak daro o tym pisalam wlasnie, robilam to to, kosztowalo okolo 120 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darada 21.07.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Teraz wentylację robi nam firma: http://www.aircomfort.pl Szef Mariusz Besman, projektant z rekuperatory.pomorze przeszedł Adam Czoska - zdecydowanie ok. Na razie zrobili instalację i narzekać na nich nie możemy. Wszystko wygląda solidnie. Montaż centrali za 2-3 miesiące. Siula Też muszę pochwalić ekipę z AirComfort. U mnie naprawiali niedoróbki i "oszczędności" w instalacji rekuperatora. Bardzo fachowi, solidni, terminowi po prostu super fachowcy oby więcej takich a budowanie byłaby dużo łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 21.07.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 MY NA PEWNO TAKIeGO BADANIA NIE ROBILIŚMY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sgt.Highway 21.07.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Czy Wy przy skladaniu takiego wniosku robiliscie takie badania??? Z gory dzieki za pomoc daro Tak, robiłem. Koszt podobny - około 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts