gosia1719499730 08.09.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 a moze jednak ktos montowal brame przesuwna w ogrodzeniu? i poleci? Polecam p. Litwin 607-075-168 (brama+napęd+elektryk do montażu) Od trzech lat brama działa bez zarzutu. od Pana Litwina mam wycenę właśnie na 3,5 tys. za bramę bez napędu (4,5m). Wydaje mi się trochę drogo i chciałam porównać z jakąkolwiek inną ofertą. Joola - pamiętasz ile płaciłaś za swoją bramę (i jaki ma wymiar)?Niestety dobre czasy Pana Litwina tez mineły. MOja brama zacina się, w zimie w ogóle przestawała działac i była juz 3 razy regulowana. Rozumiem ze cena to za sam szkielet, czy z wypelenieniem?sam naped ok 1900 Hmm, moja brama działa bez zarzutu...pierwszej zimy był mały problem podczas wielkich mrozów, ale pan elektryk coś tam przestawił i teraz jest Ok. Gosia a jaki masz napęd?Niby najlepszy nie iwem, musze ich znowu scignac. Nie chce mi sie juz dzwonic prawde mówiąc. Dzwonilam pare razy i pare razy juz do mnie jechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 08.09.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 A ja może z innej beczki. Czy ktoś z Was starał się o zwrot z gmin na energię odnawialną?Ja mam zamontowaną POŚ oraz kolektory słoneczne i niestety w gminie Szemud nie udał mi się nic wywalczyć. Ledwo udało mi się posadowić POŚ bo niektórzy urzędnicy w gminie w ogóle nie wiedzieli co to jest i na jakiej zasadzie działa.W przyszłym roku prawdopodobnie będziemy rozbudowywać instalację solarną o kolejne panele więc chciałbym wiedzieć czy komuś się udało odzyskać choć troszkę pieniążków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isanna 08.09.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam, czy ktoś wie gdzie można kupić Keramzyt Maxit 10-20 do podłóg na gruncie ? Obdzwoniłam wiele hurtowni, ale mieli tylko w dwóch i ceny bardzo wysokie. Mnie się udało najtanie kupić w Castoramie, ale to było jeszcze w marcu. Wtedy ceny wyglądały następująco: -BAT w Kokoszkach ~540 zł za 2m3 -Leroy Merlin ~400 zł za 2m3 -Castorama ~390zł za 2m3 Oczywiście teoretycznie w BAT'cie można było negocjować - może by zjechali jakieś 30zł. Różnica w cenie była dla mnie szokująca i sam zastanawiałem się skąd taka duża. Być może jest jakaś odgórna umowa między Maxitem (który jest właścicielem fabryki w Gniewie) i francuskimi sieciami sklepów. No i te sklepy dostaja towar na lepszych warunkach. A może po prostu szefom naszych hurtowni znudziły się stare fury i muszą wymienić na nowe. Najgorsze, że dzwoniąc do przedstawiciela handlowego z Gniewu ten wogóle nie wspomniał o hipermarketach budowlanych, tylko o BAT w Kokoszkach. Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście, rożnica cen jest szokująca, ale niestety trzeba czekać ok. 1 miesiąca na dostawę, bo keramzyt impregnowany nie jest zbyt pupularny i trzeba go specjalnie zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pampers 08.09.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam ponownie.Mam nadzieje że tym razem ktoś się zlituje i udzieli odpowiedzi na mój post jeśli będzie ja znałchciałem zapytać o agregat prądotwórczy do postawienia stanu surowego. 1. Jak to się ma jeśli chodzi o koszty (zakup agregatu paliwa) w porównaniu do założenia tak zwanej prowizorki (kabel jest w skrzynce na granicy działki) i opłat za prąd budowlany2.Jakie parametry powinien spełniać taki agregat aby uciagnął betoniarkę (na 250 lub 380 V), ewentualnie jakąś wiertarkę czy coś podobnego używanego na palcu budowyZ góry diękuje za odpowiedzPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 08.09.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Pampers ja jedynie mogę Ci powiedzieć, że za prąd budowlany płacę miesięcznie ok 50zł co do agregatu nie mam bladego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 08.09.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam ponownie.Mam nadzieje że tym razem ktoś się zlituje i udzieli odpowiedzi na mój post jeśli będzie ja znał chciałem zapytać o agregat prądotwórczy do postawienia stanu surowego. 1. Jak to się ma jeśli chodzi o koszty (zakup agregatu paliwa) w porównaniu do założenia tak zwanej prowizorki (kabel jest w skrzynce na granicy działki) i opłat za prąd budowlany 2.Jakie parametry powinien spełniać taki agregat aby uciagnął betoniarkę (na 250 lub 380 V), ewentualnie jakąś wiertarkę czy coś podobnego używanego na palcu budowy Z góry diękuje za odpowiedz Pozdrawiam Witam juz podaje Tobie ze koszty to: 1.Agregat niemusi byc super ale ja kupilem z Allegro BERGO na sile i 220 i dziala super ale miesiac pozniej zalozylem sobie prowizorke i koszty sa nastepujace : kabel 170m 5x10 mozna gorszy i mniejszy przekroj zalezy od metrow 13,93za metr hurtownia z allegro , pozatym elektryk ololo 1300zl w tym skrzynka przy Z-tce i pozniej mala skrzyunka w garazu na budowie z wyjsciem na 380 i 2x230 + podlaczenie i zalatwienie wszytskiego w eletrowni , pozatym agragat mam diesl-a i pali okolo 1-1,5 litra na godzine to latweo policzyc ile bedzie kosztowal , chyba wszystko jak cos pisz na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pampers 09.09.2008 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dziekuję wszystkim za szybką informację odnośnie prądu na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daren55 09.09.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam wszystkich Czy ma ktoś może namiary na sprawdzoną ekipę od montażu podbitki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 09.09.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Szukam wypozyczalni minikoparek w Gdansku. Moze ma ktos namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 09.09.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Hejka, jest ktos z okolic Tczewa? Beata Nie Tczew, ale witam cię gorąco!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 09.09.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 czy ktos z forumowiczow buduje dom w Kielpinie Gornym????? Hej Daro, I co? Kiedy budujesz? My rejestrujemy właśnie dziennik, jak dobrze pójdzie z ekipą to startujemy w przyszłym tygodniu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 09.09.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Z oknami napisalem tylko co powiedziala mi osoba obracajaca sie w temacie. Mam pytanie. Czy ktos z forumowiczow posiadal dzialke w strefie ochrony archeologicznej? Czy mozna to jakos ominac? Jakie sa koszty przeprowadzenia badan gruntu. Moim zdaniem jezeli archeolodzy sa sobie pogrzebac na mojej dzialce to nie ma sprawy ale jezeli jeszcze ja mam za to placic to juz cholera nie fer. pozdrawiam daro ,,nie ma durnych ludzi sa tylko troche inni,, Sąsiad budował pod nadzorem i go nie policzyli. A mówię o Kiełpinie właśnie. Zatem nie jest powiedziane. Jak chcesz namiar to spytam go, napisz tylko czy ci zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 09.09.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam We wniosku do urzedu do Urzedu Miasta o o wylaczenie gruntu z produkcji rolnej znalazlem ze potrzeba dolaczyc Opinię o pochodzeniu gleby wykonaną przez rzeczoznawcę uprawnionego przez Wojewodę Pomorskiego na podstawie przepisów §4 ust.1 i 2. Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 04 czerwca 1956r. (Dz.U. nr 19 poz. 97 z późn. zm. Co to do cholery jest????????????????????????????????????? Też to przerqbiałam. Zależy - jeśli odralniasz całość to nie płacisz, jeśli część (tą, co pod domem) to coś tam jakiś dorbiazg bodajże. Nasza pani wzięła 120, a jak powiedziałam, że bez umowy to 100!!! Mieszka na Zaspie i była z polecenia UM. Były dwie, jedna chciała 200, młoda. Ta starsza 120, a wzięła 100. Starsza babeczka, ale czyta maile. Tylko nie wiem, czy bym znalazła namiar, bo zmieniłam kompa w międzyczasie... Napisz czy potrzebujesz, to poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 09.09.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Jeśli myślisz o kręgach, to Strzebielino 0601-894-816. myslalem raczej "pudelkach", nie wiem jak przy kregach wyglada odbior Pudełko to najprędzej na Hutniczej w Gdyni, albo popytaj ludzi z forum, którzy ściągali szambo z Radomia. polecam Radom, mamy to szambo i jest wszystko ok. Cena dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 10.09.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Mogę polecić ekipy i hurtownie, z których jestem zadowolony - teren działania - wszyscy okolice Tczewa, większość działa również w Trójmieście. Hurtownia TEMIDA Gniew - 697953712Firma budowlana - 693111504Tynki gipsowe i cementowo-wapienne - 606901507Wylewki - 691625473Żwir i koparka Pelplin - 601072136Hydraulik - 889746822geodeta - 606124485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 10.09.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam We wniosku do urzedu do Urzedu Miasta o o wylaczenie gruntu z produkcji rolnej znalazlem ze potrzeba dolaczyc Opinię o pochodzeniu gleby wykonaną przez rzeczoznawcę uprawnionego przez Wojewodę Pomorskiego na podstawie przepisów §4 ust.1 i 2. Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 04 czerwca 1956r. (Dz.U. nr 19 poz. 97 z późn. zm. Co to do cholery jest????????????????????????????????????? Też to przerqbiałam. Zależy - jeśli odralniasz całość to nie płacisz, jeśli część (tą, co pod domem) to coś tam jakiś dorbiazg bodajże. Nasza pani wzięła 120, a jak powiedziałam, że bez umowy to 100!!! Mieszka na Zaspie i była z polecenia UM. Były dwie, jedna chciała 200, młoda. Ta starsza 120, a wzięła 100. Starsza babeczka, ale czyta maile. Tylko nie wiem, czy bym znalazła namiar, bo zmieniłam kompa w międzyczasie... Napisz czy potrzebujesz, to poszukam. Jeżeli odrolnisz całość to przez bodajże 10 lat płacisz jakąś kwotę która jest wyliczana na podstawie ceny zboża. opłata jest uzależniona od kategorii gruntu. Odrolnić można jedynie ok 500 m2 pod jedną budowlę. Za samo odrolnienie w UM Gdańsk nic się nie płaci, jedynie trzeba zrobić to opinie o pochodzeniu gleby i złożyć podanie o odrolnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 10.09.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Szukam wypozyczalni minikoparek w Gdansku. Moze ma ktos namiar? Z tego co patrzyłem to http://www.ramirent.pl/ ma w miarę przyzwoite ceny za minikoparki. Problem w tym, że jej transport może kosztować tyle, co doba wypożyczenia... Własna laweta rozwiązywałaby sprawę, ale niestety takowej nie posiadam, więc póki co jeszcze minikoparki nie wypożyczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 10.09.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Szukam wypozyczalni minikoparek w Gdansku. Moze ma ktos namiar? Z tego co patrzyłem to http://www.ramirent.pl/ ma w miarę przyzwoite ceny za minikoparki. Problem w tym, że jej transport może kosztować tyle, co doba wypożyczenia... Własna laweta rozwiązywałaby sprawę, ale niestety takowej nie posiadam, więc póki co jeszcze minikoparki nie wypożyczyłem. Sprawdź na stronie internetowej firmy TYTANIUM. Mają filie w Rusocinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 10.09.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 geodeta - 606124485 Ten Pan do konca ROKU jest zawalony i nic juz nie wcisnie, przed chwila dzwinilam....Wspomnial, ze kazdy z nich tak zawalony jest teraz. Mozecie jeszcze kogos polecic, jakiegos geodete? Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 10.09.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 geodeta - 606124485 Ten Pan do konca ROKU jest zawalony i nic juz nie wcisnie, przed chwila dzwinilam....Wspomnial, ze kazdy z nich tak zawalony jest teraz. Mozecie jeszcze kogos polecic, jakiegos geodete? Beata A mówiłaś, że w Turzy będziesz budować dom? Gość jest właśnie z Turzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts