Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

planuję budowe domu wiosna 2009 w oklicach Gdańska gmina kolbudy 120 m uzytkowej

mam ekipe budowlana która liczy sobie za:

stan surowy otwarty z wiezba dachowa + deski i papa , dach prosty dwu-spadowy , prosta bryła -- 40 .000 Pln brutto--

proszę o wasze komentarze na temat aktualnych cen !!! jak i wasze doswiadczenia

Witam.U mnie ekipa bierze 35 tys. za dom z poddaszem użytkowym o pow.178 m z garażem(w tym wliczone zrobienie schodów zewnętrznych i wewnętrznych,komina,tarasu,balkonu.Cena nie obejmuje dachu.Pozdrawiam

witam, ja też gmina kolbudy, konkretnie jankowo. u mnie za 145m użytkowej, z poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy bez wykuszy, facet chciał 68tys, ale to za drogo, więc u mnie budowac nie będzie. jak widzisz, można o wiele taniej ale też i kosmiczne ceny się zdażają. myślę, że jeżeli twoja ekipa jest sprawdzone, można skorzystac

Witam

mam pytanie , ma ktoś może murarzy na zbyciu;)ale jeszcze w tym roku.

Moja ekipa troszkę mnie olewa i nie wchodzi mi na budowę , zwodzą mnie od sierpnia mówią, żę już już wchodzą. U mnie jest troszkę gorzej bo mam tylko podniesiony fundament, trzeba podnieść ściany, najlepiej jakby umieli robić dach:)

Prośba , jeżeli ma ktoś i zna jakiś wolnych murarzy proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Wojto

Witam

planuję budowe domu wiosna 2009 w oklicach Gdańska gmina kolbudy 120 m uzytkowej

mam ekipe budowlana która liczy sobie za:

stan surowy otwarty z wiezba dachowa + deski i papa , dach prosty dwu-spadowy , prosta bryła -- 40 .000 Pln brutto--

proszę o wasze komentarze na temat aktualnych cen !!! jak i wasze doswiadczenia

Witam mysle ze to cena na dzien dzisiejszy "normalna" - wiem ze moza taniej ale licza sobie ekipy okolo 15tys za kondygnacje i roznie liczone sa dachy wieszosc ekip robi z dachem inne nie , pozatym osobno placi sie za tarasy i to co poza bryla domu ale to kwesta dogadania , pozdrawiam

mam do odstąpienia skrzynkę elektryczną z licznikiem, odbiór własny.

http://images32.fotosik.pl/363/36660b9930b5bb9dm.jpg http://images42.fotosik.pl/11/45084835f3c2d856m.jpg http://images24.fotosik.pl/276/49ce90a466faf948m.jpg

wieęcej info na priv albo e-mail

Witam

Mam pytanie co tzreba mieć zrobione aby oddac dom do odbioru i gdzie to się zgłasza??? Bo z tego co się dowiedziałam wtedy sa inne opłaty np za energie nie płace z ryczałtu tylko tyle co zpotrzebuje

Pozdrawiam

Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego /przynajmniej u mnie/. Jakie papiery są wymagane - najlepiej dowiedzieć się u żródła. Ja odbiór robiłem w Kartuzach i na ich stronie były pliki do pobrania.

Wymagane dokument:

1. oryginał dziennika budowy;

2. oświadczenie kierownika o:

a) zgodności wykonania obiektu budowlanego z projektem budowlanym i warunkami pozwolenia na budowę oraz przepisami

b) doprowadzeniu do należytego stanu i porządku terenu budowy, a także – w razie korzystania – drogi, ulicy, sąsiedniej nieruchomości, budynku lub lokalu.

3. protokoły badań i sprawdzeń (wykonane przez osoby posiadające stosowne uprawnienia):

a) protokół sprawozdawczo – opiniodawczy przewodów kominowych,

b) protokół badań (w tym skuteczności zerowania) instalacji i przyłączy elektrycznych wraz ze świadectwem kwalifikacyjnym D uprawniającym do zajmowania się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci na stanowisku dozoru oraz zaświadczenie wydane przez dostawcę prądu o wykonaniu przyłączy zgodnie z wydanymi warunkami technicznymi,

c) protokół badań przyłączy wodno – kanalizacyjnych,

d) protokół badania instalacji gazowej wraz z zawiadomieniem przekazanym dostawcy gazu o gotowości instalacji do użytkowania,

5. inwentaryzację geodezyjną powykonawczą;

6. kopie rysunków (wchodzące w skład zatwierdzonego projektu budowlanego) z naniesionymi zmianami nieodstępującymi w sposób istotny od zatwierdzonego projektu lub warunków pozwolenia na budowę;

Do wglądu : decyzja pozwolenie na budowę oraz zatwierdzony projekt budowlany

Witajcie, zgłasza się kolejna poszukująca drewna do kominka pociętego oczywiście, z dowozem do Bojana. Czy ktoś może mnie poratować namiarami??

Znalazłam tu na forum nr telefonu do jednego gościa od drewna, ale nietety nie ma już twardego drewna typu buk, dąb, grab - a na takim właśnie mi zależy, może jeszcze będzie miał ale sam nie wie kiedy :roll:

Czytałam też, że ktoś załatwiał drewno z Chwaszczyna. Jaki to był rodzaj drewna? Macie tam może nr telefonu??

Witajcie, zgłasza się kolejna poszukująca drewna do kominka pociętego oczywiście, z dowozem do Bojana. Czy ktoś może mnie poratować namiarami??

Znalazłam tu na forum nr telefonu do jednego gościa od drewna, ale nietety nie ma już twardego drewna typu buk, dąb, grab - a na takim właśnie mi zależy, może jeszcze będzie miał ale sam nie wie kiedy :roll:

Czytałam też, że ktoś załatwiał drewno z Chwaszczyna. Jaki to był rodzaj drewna? Macie tam może nr telefonu??

Z Bojana nie jest daleko do Chwaszczyna :wink:

Jest też wyszukiwarka w internecie.....może na przyszłośc tak odrobinę wysiłku.

PPHU SKWAR s.c. Adres firmy Oliwska 124, 80-209 CHWASZCZYNO (koło Gdyni), Pomorskie, Polska

NIP 589-16-21-314

Osoba kontaktowa Krzysztof Naczke

E-mail [email protected]

Telefon 0 502 582 489, 0 502 370 296, 0 58 552 80 06

Faks 058 552 89 94

W Koleczkowie. Swego czasu oglaszali sie na allegro. Nie mam teraz dostepu do ich numeru telefonu. Miesiac temu chcieli 170 zl/mp.

Gdansk Osowa, tartak przy ul. Wenus, miesiac temu 150 zl/mp.

Ktos na forum (Karolina29??) podawal numer telefonu gdzies w Gdansku za 140 zl/mp

Karolinka, Marisol serdecznie dziękuję za namiary :D

A czy możecie mi powiedzieć jaka jest "normalna" cena m2 tynku gipsowego wraz z robocizną ???

Cosz pomiendz 21-25zl za metr(Knauf),znaczy material i rabocizna,poprostu nie pomietam,robilem paru miesiacy temu,goscju ze Starogardu,alie slowny i dokladny,polecam.....

tynkarz Rafal Kwasniewski 663550704 8)

Cosz pomiendz 21-25zl za metr(Knauf),znaczy material i rabocizna,poprostu nie pomietam,robilem paru miesiacy temu,goscju ze Starogardu,alie slowny i dokladny,polecam.....

tynkarz Rafal Kwasniewski 663550704 8)

Rybkin dzięki :D mi powiedzieli 27-28zł/m2 więc chyba muszę się potargować albo zmienić ekipę :-?