Jadzidek 16.12.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Prosze o namiary gdzie najtaniej można kupić wełne do ocieplenia poddasza Sylas czy aby napewno chodzi ci o najtańszą wełnę? Robisz dla siebie czy dla kogoś? Jak coś to się mogę rozejrzeć, ale muszę wiedzieć jaka grubość i ile i czy lambda 0,044 lub 0,045 ci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowikowa 16.12.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Prosze o namiary gdzie najtaniej można kupić wełne do ocieplenia poddasza Sylas czy aby napewno chodzi ci o najtańszą wełnę? Robisz dla siebie czy dla kogoś? Jak coś to się mogę rozejrzeć, ale muszę wiedzieć jaka grubość i ile i czy lambda 0,044 lub 0,045 ci wystarczy. Jemu nie chodzi o najtańszą wełnę a wełnę najtaniej kupowaną Ja niestety nie znam takowych namiarów, za dawno temu się budowałam Ale poszukuję chyba kominiarza i geodety, żebym w końcu mogła oddać ten budynek do użytkowania całkowitego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 16.12.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Za numery do dekarzy baaaardzo dziękuje Powodzonka dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 16.12.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witajcie! Dołączamy do trójmiejskiej grupy. Zaczynamy budowę na wiosnę. Póki co czekamy na pozwolenie no i może dobrze byłoby zacząć od zakupu blaszaka... Proszę o więcej info. Cena, czy jest rozkręcony? Może być na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMB_Gdynia 18.12.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam Poszukuję sprawdzonej, fachowej i bardzo dokładnej ekipy do wykonania prac wykończeniowych: ocieplenie dachu, płyty k-g, cekolowanie ścian, malowanie, glazury i terakoty, itp... Lokalizacja: Banino Z góry dziękuję za namiary (mogą być na priv) mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.12.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam, pewnie już mnie nikt nie pamięta, ale może jednak ktoś ze starych budowlańców tu zagląda,... Zaglada pamieta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andda 19.12.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam mam do odsprzedania stemple po 1 budowie różnej długości, ok. 160 szt., cena 3,50 zł/sztukę. Odbiór własny Leśniewo (puckie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 19.12.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam, pewnie już mnie nikt nie pamięta, ale może jednak ktoś ze starych budowlańców tu zagląda,... Zaglada pamieta :) jasne ze zaglada ale z sentymentu CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 19.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam, pewnie już mnie nikt nie pamięta, ale może jednak ktoś ze starych budowlańców tu zagląda,... Zaglada pamieta :) jasne ze zaglada ale z sentymentu CMyK To może już czas na drugi dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 22.12.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam! Mam dylemat i mam nadzieje ze uzyskam pomoc Ile placiliscie ekipie za wybudowanie stanu surowego otwartego? lub za poszczegolne elementy wykonywanych robot? Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon301 22.12.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Pytanko. Gdzie mogę dostać płytę KG pokrytą styropianem? Wiem, że takie istnieją ale cos nie mogę nigdzie dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 22.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Hej, >Ile placiliscie ekipie za wybudowanie stanu surowego otwartego? Polecam dział "Lista płac wykonawców" - np tu: http://forum.muratordom.pl/ile-placiliscie-za-wybudowanie-domu-w-stanie-surowym,t17856-1740.htm http://forum.muratordom.pl/wasze-rzeczywiste-wydatki-ile-za-stan-surowy-zamkniety,t143020.htm http://forum.muratordom.pl/stan-surowy,t146565.htm A jak chcesz dokładną rozpiskę dla domu parterowego to zapraszam do mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 22.12.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. http://kartki.duno.pl/kartki/48/115.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 23.12.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Mnie fachowcy powiedzieli dzisiaj 13k pln za fundamenty+piwnice 10k pln za sciany i plyta 10k pln za sciany kolanowe wienec itp. 30 pln za mkw za postawienie wiezby 30 pln za deskowanie + papa 60k pln za dachowke Co o tym sadzicie? Ja mysle ze ze dach jest bardzo drogi Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 23.12.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Hej powiem tak bedzie duzo pewnie odpowiedzi ze drogo tanio...ale jesli ekipa dobra sprawdzona to na dzien dzisiajszy cena 35-45tys za stan surowy (z dachem z polozeniem papy deskowaniem ) to dobra cena i nie sluchaj ze ceny spadaja bo dobre ekipy maja termina na rok do przodu ustalone wiec z cen niezjada ...pozatym niwiem jak dachowka ale ceny w trojmiescie okolo 40-50 za metr oczywiscie mozna taniej ale tez musi to byc ktos sprawdzony poprostu teraz ceny sie pozmienialy ale dobre ekipy sie cenia i lepiej wziac dobra niz potem zmieniac i wiecej kaski pozdzie - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 23.12.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 ____________________$$$_____________________$$$$$___________________$$$$$$_________________$$$$$$$_______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$_____________$$$$$$$$$$$$$$$____________$$$$$$$$$$$$$___________$$$$$$$$$$$$__________$$$$$$$$$$_________$$$$$$$$$________$$$$$$$$_______$$$$$$$______$$$$$$______$$$$$______$$$$______$$$$______$$$_____$$______$$___$$__$$$$$$$$$$$___$$$$$$$$$____$$$$$$$$$___$$$$$$$$$$$$$__$$$$$$$$$$$$$$$__$$$$$$$$$$$____$$_____$$$$_______$$$________$ Małą gwiazdkę przed świętamiPrzyjmij proszę z życzeniamiMoże spełni się marzenieBiałe Boże NarodzenieLub, gdy przyjdzie Ci ochotaNiech to będzie gwiazdka złotaBo, gdy spada taka z niebaWtedy zawsze marzyc trzebaNo, a jeśli tak się zdarzy,Że srebrzysta ci się marzyMożesz także taką zdobyćI choinkę nią ozdobićGwiazda, gwiazdce zamrugałaI choinka lśni już całaNaszych marzeń jest spełnieniemBo jest piękna jak marzenieA pomarzyć czasem trzebaKażdy pragnie gwiazdki z nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 23.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 >60k pln za dachowke >ale ceny w trojmiescie okolo 40-50 za metr Albo ja czegoś nie rozumiem, albo Ty masz 1,5 tyś m2 dachu... albo liczone z materiałem, albo chciałeś napisać 60zł/m2, albo nie wiem... Ja za robociznę łaty-folia-blachodachówka-obróbki-rynny 300m2 dałem 12 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaJacek 24.12.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Mnie fachowcy powiedzieli dzisiaj 13k pln za fundamenty+piwnice 10k pln za sciany i plyta 10k pln za sciany kolanowe wienec itp. 30 pln za mkw za postawienie wiezby 30 pln za deskowanie + papa 60k pln za dachowke Co o tym sadzicie? Ja mysle ze ze dach jest bardzo drogi Prosze o opinie wrk ma rację. To straaasznie drogo nawet w materiałem. Na mój dach 280 m2 cały materiał, począwszy od łat, przez okna dachowe, blachę na obróbki, gwożdzie i klamry do gąsiorów (bez folii dachowej - mam papę) kosztował mnie 24 tys. zł a dachówka była ceramiczna angobowana. Plus robocizna 12 tys. zł. Razem 36 tysięcy. No chyba, że dach pokrywasz blachą miedzianą Albo pomyłka albo ten punkt kosztorysu do odrzucenia. Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 24.12.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Wszystko zależy od rodzaju dachu i od tego co te 60 tys. obejmuje. Ja w marcu 2007r. za wykonanie całego dachu /dom wg projektu APS 136 z 2g/ tj. od łat, orynnowanie, itp., dachówka ceramiczna ruppa - zapłaciłem 55 tys. I wiecie co nie żałuję. Mogłem mieć tańszego fachowca /polecanego przez kolegę/ i byłbym ok. 5 tys. do przodu, ale jak sie póżniej okazało ten kolega zbierał dachówki po polach po jednej z wichur. Raz będąc na dachu zauważyłem, ze po wichurze jedna z dachówek "stała na baczność", zadzwoniłem i tego samego dnia miałem to poprawione. Nie wspomnę o pisemnej umowie.Tak więc, jeżeli to dobra ekipa, potarguj sie jeszcze trochę, no pamietaj o pisemnej umowie, w której wszystko będzie zawarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 24.12.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 >60k pln za dachowke >ale ceny w trojmiescie okolo 40-50 za metr Albo ja czegoś nie rozumiem, albo Ty masz 1,5 tyś m2 dachu... albo liczone z materiałem, albo chciałeś napisać 60zł/m2, albo nie wiem... Ja za robociznę łaty-folia-blachodachówka-obróbki-rynny 300m2 dałem 12 tyś zł. Sluchaj moja ekipa chce za wiezbe 30zl za mkw czyli to koszt 7500 za deskowanie 30zl mkw czyli koszt 7500 gosc od dachowki zaspiewal 60zl za mkw czyli to koszt 15000 razem za dacho-robocizne 30 000 POWARIOWALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts