mayekmc 04.03.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witamczy ktos z Panstwa wstawial okna w firmie ADPOL , mila obsluga jak na kontakt telefoniczny, ale chcialem sie dowiedziec czy sam produkt jakim sa okna drewniane jest godny polecenia, czy ktos z forumowiczow posiada okna z tej firmy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 04.03.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam. Szukam namiarów na sprawdzonych tynkarzy. Białą listę przejrzałem, ale może jeszcze ktoś ma coś w zanadrzu Czy u kogoś tynki robił może P. Klawikowski? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pidi78 04.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 witam, na wiosnę planujemy rozpoczęcie budowy w Bojanie, jest może ktoś z sąsiedztwa przymierzający się do budowy? jeśli ma ktoś namiary na sprawdzoną ekipę od stanu surowego działającą na tym terenie - będę wdzięczny za namiary. podobnie z kierownikiem budowy pozdrowienia krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pidi78 04.03.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 jeszcze jedna sprawa - jakiś czas temu poruszaliście wątek gazu w Bojanie. ostatnio byłem na działce i widziałem jakieś roboty gazyfikacyjne wzdłuż głównej ulicy dobrzewino-bojano. ciekawe czy szybko będzie mozna korzystać z tego gazociągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konwalia_majowa 04.03.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, czy ktoś z Was instalował samemu przydomowa oczyszczalnie ścieków? Jeśli tak to czy jest to trudne? I drugie pytanie: gdzie kupowaliście takowe cudo? pozdrawiam c Witam, Zdecydowaliśmy się z mężem na oczyszczalnie Sotralentz ze złożem biologicznym. Jest trochę droższa od oczyszczalni drenażowych, ale w położeniu znacznie wygodniejsza, właśnie przez to, iż nie trzeba rozprowadzać rur drenażowych a całkowicie oczyszczone ścieki z gospodarstwa domowego są odprowadzane do cieku wodnego. Oczywiście po całym procesie oczyszczania, już ściekami nie są Poza tym zajmuje dużo mniej miejsca niż drenażowa oczyszczalnia. Mąż układał ją sam z pomocą znajomego i poszło mu to naprawdę sprawnie. Oczyszczalnia, co ważne, sprawuje się dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konwalia_majowa 04.03.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, czy ktoś z Was instalował samemu przydomowa oczyszczalnie ścieków? Jeśli tak to czy jest to trudne? I drugie pytanie: gdzie kupowaliście takowe cudo? pozdrawiam c Jeszcze zapomniałam dodać, iż kupiliśmy ją w "Ekomie" - Kowale k/Gdańska. http://ekoma.prv.pl/ (tu są telefony, oddział Gdańsk, ul. Magnacka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 04.03.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 jeszcze jedna sprawa - jakiś czas temu poruszaliście wątek gazu w Bojanie. ostatnio byłem na działce i widziałem jakieś roboty gazyfikacyjne wzdłuż głównej ulicy dobrzewino-bojano. ciekawe czy szybko będzie mozna korzystać z tego gazociągu Wedlug moich informacji w te wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 04.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Poszukuję kierownika o specjalności instalacyjnej w zakresie instalacji i urządzeń sanitarnych, tzn. do prowadzenia robót budowy zbiornika na ścieki i instalacji wodociągowej.A także kierownika z uprawnieniami na instalacje elektryczne.(budowa w okolicach Chwaszczyna)---Będę wdzięczny także za info ile sobie powinni żądać zapłaty abym nie przepłacił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.03.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A do takich prac potrzeba specjalnych kierownikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 04.03.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 A do takich prac potrzeba specjalnych kierownikow? Też nie wiedziałem... aż otrzymałem pismo z inspektoratu nadzoru budowlanego: "zgodnie z przepisem art. 42 ust. 4 ustawy Prawo Budowlane (Dz. U. Nr 156, poz. 1118 z 2006 z pozniejszymi zmianami) (...) co najmniej na 7 dni przed ich rozpoczęciem, ustanowić kierownika robót w specjalności instalacyjnej w zakresie instalacji i urządzeń sanitarnych i elektrycznych. (...) prowadzenie robót bez dopełnienia wymagań (...) zagrożone jest karą" Pismo otrzymałem przy okazji zmiany kierownika. Jakbym nie zmieniał, to by sobie o mnie nie przypomnieli --- Mój kierownik mówi, że po prostu te korporacje pilnują, aby ich czlonkowie też zarobili na każdej budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdrapko 05.03.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Czy ktokolwiek wie skad PILNIE wziasc gruz (kazdy rodzaj). Pilnie potrzeba tego ok 10 ciezarowek bo innaczej nie mam jak na dzialke dojechac. Oczywiscie sa firmy to sprzedajace ale cena 15pln za tone powala mnie przy ilosci jaka musze wysypac. Pomozcie pls!!! Zdrapko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 05.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Skad polecacie zbiorniki na scieki (szamba) betonowe? Interesuje mnie kompletna usluga (z dowozem i montazem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 05.03.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Poszukuję dobrego elektryka który za rozsadne pieniądze wykona prowizorkę budowlaną a jak się sprawdzi to później instalację elektr. w całym domu. Może ktoś ma namiary na kogoś godnego polecenia. Miejsce budowy-Kosakowo (Perwoszyno). Dzieki za ewentualne propozycje Nie wiem, czy mój elektryk wykonuje prowizorki budowlane, ale to, co robił u mnie, a więc full serwis - wszystko tzn. również internet, telefon, telewizja satelitarna - wykonał na najwyższym poziomie skrzynka z bezpiecznikami - rozdzielnia - pięknie opisana. Pracuje z kolegą. Obydwaj bardzo sympatyczni, spostrzegawczy,cierpliwi, służący radą również spoza swojej profesji. Dzięki nim mam większe okno w pomieszceniu gospodarczym i jest zdecydowanie lepiej . Zawdzięczam im również piękne tynki (dali mi namiar na fachowca ). Polecam gorąco! Są super! KAROL KOLKA tel. 606 23 61 78 Pan Karol współpracuje także z montującym alarmy panem Jarkiem. U mnie alarm zadziałał w dniu montażu okien . To się nazywa koordynacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_Zappa 06.03.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Czy ktokolwiek wie skad PILNIE wziasc gruz (kazdy rodzaj). Pilnie potrzeba tego ok 10 ciezarowek bo innaczej nie mam jak na dzialke dojechac. Oczywiscie sa firmy to sprzedajace ale cena 15pln za tone powala mnie przy ilosci jaka musze wysypac. Pomozcie pls!!! Zdrapko Ja też się podpisuje, z tym że cena 15zl/t mi odpowiada, tylko gdzie ją znaleźć? Zap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 06.03.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam. Szukam namiarów na sprawdzonych tynkarzy. Białą listę przejrzałem, ale może jeszcze ktoś ma coś w zanadrzu Czy u kogoś tynki robił może P. Klawikowski? Pozdrawiam Pana Klawikowskiego nie znam, ale ostatnio polecałam na białej liście mojego wykonawcę od tynków tradycyjnych maszynowych ANDRZEJ KRENCKI tel. 603 94 39 25 O ile o początkach budowy nawet myślec nie lubię, o tyle od czasu elektryków - czysta sielanka i pełna satysfakcja . Elektrycy, tynkarze, pan od parapetów - rewelka! Bardzo liczę na hydraulika, pana od posadzek, kafelkarza (wszyscy z białej listy). Po robocie ocenię. Jedna z ekip z białej listy mnie niestety mocno rozczarowała. Mój dach miał byc gotów na koniec listopada, a był oddany w drugiej połowie lutego i wciąż obserwuję go z niepokojem . Fakt, że nie lekceważyli moich i kierownika opinii, ale czy serio brali je sobie do serca?... Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy... Polecac ich z pewnością nie będę, mam jednak nadzieję, że z czasem sprawa przyschnie razem z pleśnią na deskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 06.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Skad polecacie zbiorniki na scieki (szamba) betonowe? Interesuje mnie kompletna usluga (z dowozem i montazem). My braliśmy z okolic Żukowa, było szybko, sprawnie z wykopem i montażem, ale jeszcze nie używaliśmy tel. + 48 515 25 38 72 Pokrywa może byc betonowa lub żeliwna. Mamy betonową, ale po niwelacji terenu, przy wykończeniówce pewnie zamienimy na żeliwną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek72 06.03.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 czy ktoś może polecić jakiś sklep gdzie jest duży wybór sprzętu AGD? byliśmy w Media, szukaliśmy lodówki pod zabudowę, mają kilka wystawionych ale już z dwoma agregatami albo dwoma termostatami nie uświadczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 07.03.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam wszystkich!!!!! Po Swietach Wielkanocnych moja ekipa miala zaczynac budowe mojego domu lecz rozleciala sie Dlatego tez mam prosbe do wszystkich forumowiczow. Jeśli ma ktoś namiary na sprawdzoną ekipę od stanu surowego oczywiscie w rozsadnych cenach działającą na terenie Gdanska to będę wdzięczny za namiary Z gory dzieki i pozdrawiam walczacych z przeciwnosciami daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 07.03.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 W sensie, że wiem m.w. który to - ale ten żółtawy czy bardziej szary?Z butlą BP? Co do gościny serdeczne dzięki, ale ja tam "przelatam" wyłącznie służbowo . Jutro z rańca muszę podjechać na chwilkę to zostawie pod drzwiami . Pozdrawiam. ...bardziej szary?Z butlą BP- to wlasnie ten. Ale to nieladnie byc w poblizu i nie odwiedzic Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts