k_i_a 27.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Uprawnień nie trzeba. Też brałam pod uwagę taką ewentualność przy wykonywaniu fundamentu pod ogrodzenie. Jednak się nie kalkulowało. Sprawny operator wielkiej kopary za to z małą łyżką (tego się trzeba było naszukać) wykopał rów na 50cm głęboki, 100m długi w 2h. Uznaliśmy, że posiadacz prawa jazdy kat. B nie zostanie w 1 dzień operatorem koparki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakoko 27.03.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 A co sądzicie o cenie 233 za m za beton b15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna1000 27.03.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 jesli mówisz o cenie netto a napewno to nic nadzwyczajnego.tu jest nr do Gdyni tam maja naprawde tanio.Nie wiem jak w przypadku b15 ale b20 u nich jest najtańszy i bardzo dobrej jakości bo znajomi juz nie jedni brali własnie z Gdyni z krupiera.Mają tez odział w Straszynie tel 516146266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakoko 27.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 28.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 MAŁY Wczoraj żona mówi mi o jakimś dziwnym wydarzeniu, ktoś zostawił pod drzwiami piwo (wg. wersji syna, który znalazł). Zona zastanawia się ,czy to wymówka syna,że piwo w domu a ja w śmiech. Już wiem skąd się wzięło. Teraz to już nie masz pretekstu, aby nie wpaść. Bierz żonę, kochankę, przyjaciela etc i zapraszam. Dla przypomnienia: 604 58 92 15 Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 28.03.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 ile kosztuje obecnie: -przygotowanie terenu i ulozenie m2 kostki -m3 sychego betonu na podsypke. Dziekuje za info. nikt nie ukladal ostatnio kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek72 28.03.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 ostatnio się też dowiadywałem na ten temat, u mnie ok 200m2 koszt ze wszyskim ok 16 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 MAŁY Wczoraj żona mówi mi o jakimś dziwnym wydarzeniu, ktoś zostawił pod drzwiami piwo (wg. wersji syna, który znalazł). Zona zastanawia się ,czy to wymówka syna,że piwo w domu a ja w śmiech. Już wiem skąd się wzięło. Teraz to już nie masz pretekstu, aby nie wpaść. Bierz żonę, kochankę, przyjaciela etc i zapraszam. Dla przypomnienia: 604 58 92 15 Andrzej Kochanki to nie, bo by się z żoną pozabijały... Dzięki, ale na razie nie mam czasu zjeść obiadu, a do domu wracam późnym wieczorem (nocą). Ale co się odwlecze to nie uciecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oceanos 29.03.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam mamy działkę w Redzie, działka jest wąziutka ma 7.2m szerokości, i 33m długości, jest to działka przeznaczona pod zabudowę szeregową. Jesteśmy na etapie poszukiwania projektu pod tą działeczkę, sąsiedzi bezpośrednio przylegający do nas mają postawiony dość duży dom 2 kondygnacyjny + poddasze użytkowe, a do tego piwnica wychodzi 1,2m z ziemi co sprawia wrażenie jeszcze większego. Nasza działka jest przedostatnią posesją niezabudowaną i nie wiadomo czy sąsiad z drugiej strony też nie postawi nam kolosa wielorodzinnego, zważywszy na fakt że działka obok jest też większa od naszej. Zależy nam na ekonomicznej budowie i prostej, szukamy projektu bez udziwnień a mianowicie: proste ściany, dach 2-spadowy między 31-51 stopni, w miarę możliwości chcemy budować sami tak aby koszt był w miarę niski, powierzchnia koło 100m, 3 małe pokoiki u góry i łazienka, na dole salonik kuchnia, kotłownia łazienka i garaż, dom bez podpiwniczenia. Może ma ktoś taki dom, albo w jakiś sposób może nam wskazać projekt bądź projektanta z okolic 3-miasta? Z góry dzięki Nie bardzo rozumiem. A jak spełnicie wymogi prawa bud odległosci 4m z oknami od granicy i 3 metry tam gdzie okien nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.03.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 O ile dobrze pamietam, kiedys juz byla poruszana na Forum sprawa waskich dzialek i odstepstwa od tych odleglosci 3m i 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pampers 29.03.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witajcie Może ktoś chce się pozbyc stempli Chętnię odkupię Potrzebuję około 230 sztuk o długości minimum 2,8 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 29.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 MAŁY Wczoraj żona mówi mi o jakimś dziwnym wydarzeniu, ktoś zostawił pod drzwiami piwo (wg. wersji syna, który znalazł). Zona zastanawia się ,czy to wymówka syna,że piwo w domu a ja w śmiech. Już wiem skąd się wzięło. Teraz to już nie masz pretekstu, aby nie wpaść. Bierz żonę, kochankę, przyjaciela etc i zapraszam. Dla przypomnienia: 604 58 92 15 Andrzej Kochanki to nie, bo by się z żoną pozabijały... Dzięki, ale na razie nie mam czasu zjeść obiadu, a do domu wracam późnym wieczorem (nocą). Ale co się odwlecze to nie uciecze. Szkoda, ja do Wielkanocy do pracy już nie idę, wiec jestem elastyczny. Ale mimo to zaproszenie otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 29.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 ile kosztuje obecnie: -przygotowanie terenu i ulozenie m2 kostki -m3 sychego betonu na podsypke. Dziekuje za info. nikt nie ukladal ostatnio kostki? Ma ktoś namiary na ekipę, oczywiście sprawdzoną (do w.w zakresu). Nie podbiorę, bo mi nie zależy na czasie, jedynie aby do jesieni zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna1000 29.03.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam mamy działkę w Redzie, działka jest wąziutka ma 7.2m szerokości, i 33m długości, jest to działka przeznaczona pod zabudowę szeregową. Jesteśmy na etapie poszukiwania projektu pod tą działeczkę, sąsiedzi bezpośrednio przylegający do nas mają postawiony dość duży dom 2 kondygnacyjny + poddasze użytkowe, a do tego piwnica wychodzi 1,2m z ziemi co sprawia wrażenie jeszcze większego. Nasza działka jest przedostatnią posesją niezabudowaną i nie wiadomo czy sąsiad z drugiej strony też nie postawi nam kolosa wielorodzinnego, zważywszy na fakt że działka obok jest też większa od naszej. Zależy nam na ekonomicznej budowie i prostej, szukamy projektu bez udziwnień a mianowicie: proste ściany, dach 2-spadowy między 31-51 stopni, w miarę możliwości chcemy budować sami tak aby koszt był w miarę niski, powierzchnia koło 100m, 3 małe pokoiki u góry i łazienka, na dole salonik kuchnia, kotłownia łazienka i garaż, dom bez podpiwniczenia. Może ma ktoś taki dom, albo w jakiś sposób może nam wskazać projekt bądź projektanta z okolic 3-miasta? Z góry dzięki http://www.archon.pl tu poszukajcie jest duzo ciekawych projektów może akurat coś znajdziecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 30.03.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A ja mam trochę inne pytanie - może nie na miejscu jak zaczyna się wiosna - jakie kotły macie do ogrzewania i ciepłej wody - ja planuję na eko=groszek ale nie mam żadnego konkretnego na myśli. Cały czas szukam. Jakie kotły polecacie lub nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 30.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ile kosztuje obecnie: -przygotowanie terenu i ulozenie m2 kostki -m3 sychego betonu na podsypke. Dziekuje za info. nikt nie ukladal ostatnio kostki? Ma ktoś namiary na ekipę, oczywiście sprawdzoną (do w.w zakresu). Nie podbiorę, bo mi nie zależy na czasie, jedynie aby do jesieni zrobili. Dzisiaj rozmawialem z Panem Piotrem 662401901 są na bialej liście i wycenili koszt ułożenia kostki na 40 złm2 (robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ile kosztuje obecnie: -przygotowanie terenu i ulozenie m2 kostki -m3 sychego betonu na podsypke. Dziekuje za info. nikt nie ukladal ostatnio kostki? Ja układałem , ale sam... ale to się nie liczy(bo bez podsypki cementowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 30.03.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ile kosztuje obecnie: -przygotowanie terenu i ulozenie m2 kostki -m3 sychego betonu na podsypke. Dziekuje za info. nikt nie ukladal ostatnio kostki? Ja układałem , ale sam... ale to się nie liczy(bo bez podsypki cementowej). ja musze dać podsypke cementowa bo po calosci bedzie jezdzil samochod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.03.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 I tak się robi, ale u mnie to nie miało wygladać na "nową kostkę", a wręcz przeciwnie na "starą". Tylko żeby te drzewa szybciej rosły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezi 30.03.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 I tak się robi, ale u mnie to nie miało wygladać na "nową kostkę", a wręcz przeciwnie na "starą". Tylko żeby te drzewa szybciej rosły... no cóz zawsze mozna przesadzic drzewa ale pewnie koszt moze byc duzy. My mamy rowniez taki klopot. Jeszcze do tego silny wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts