Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa trójmiasto i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaki jest koszt zrobienia instalacji odgromienia. Byla Pani u mnie, ktora zajmuje sie tym od 50 lat i zaspiewala 10 tys na gotowo :roll: . Troche mnie ta cena zmrozila. :evil: Podajcie prosze ile placiliscie :)

5tys z materialem 8)

A dostales certyfikat i robione byly pomiary ? Podobno to wazne i bez tego cala ta instalacja jest nic nie warta :-?

Robilem odgromowke dla swego biezpieczenstwa,nie dla papierka;mam protokol pomiarow i zaswiadczenie odbioru.

Też będziemy robić odgromówkę. Certyfikaty również są dla mnie mniej ważne niż bezpieczeństwo, ale właśnie zastanawiam się na ile będą istotne dla firmy ubezpieczeniowej :-? Chyba trzeba będzie zasięgnąć informacji u źródeł.

U nas prace na etapie dachu, w przyszłym tyg. zamykamy parter, montują okna.

W związku z tym w sierpniu będzie do sprzedania garaż blaszany,stan bdb., po jednej budowie.

Szukam propozycje do wykonania Elewacje domku okolo 200m2...

Jak to wyglada w naszy kryzysowe czasy?

Wielkie dzienki!

Pozdrawiam!

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale jeśli pytasz o elewacje i zdjęcia, to u mnie w dzienniku możesz podejrzeć moje rozwiązanie. Mam dość duży dom.... 211m PZ, szeroki i do tego podniosłam dach. Aby go obniżyć optycznie wykorzystałam grę kolorów (ostrych jak mówią...). Ciemna góra obniża dach, jasny dół rozwesela. Czy pytasz o ceny? Pisz na priva jakby coś.

Kochani, jak wam idzie budowa tego lata? Chyba sporo się opóźniało przez deszcze... Tak było u mnie niestety, ale gonię, gonię czas i planuję wkróce zamieszkać. Chyba rozumiecie mój optymizm...

Ale

Czeka mnie ogrodzenie i zastanawiam się czy nie kupić trawy w rolce - chociaż z 200, 300m. Macie jakieś namiary?

Cześć wszystkim,

ma prośbę o pomoc, szukam solidnego, sprawdzonego producenta mebli kuchennych na wymiar z 3city lub okolic.

Chodziłoby o kuchnię nowoczesną także gościu czy też firma powinna "czuć ten klimat" :)

Będę wdzięczna za pomoc i Wasze sugestie

Pozdrawiam

D.

Hej, masz już namiary? Mam pana, który u mnie robi... można powiedzieć od pokoleń :-D Znaczy kilka lat temu całe mieszkanie, teraz dom. W międzyczasie był za granicą, trochę podejrzał co tak się sprawdza, przydaje i owszem, ma nowości... które nieco kosztują, ale warto uważam. Jakbyś potrzebowała jeszcze namiaru - napisz na priva. Teraz robię kuchnię sobie i u mamy, właśnie mam stawiany szkielet, więc pstryknę foty. Tyle że ja z nowoczesności to może Le Mansę sobie wstawię :-) A reszta bardzo tradycyjna... półeczki na wino, witrażyk, stół podblatowy itp.

Witam wszystkich.

Noszę się z zamiarem zamówienia okien. Możecie mi coś doradzić?

Czy kupował ktoś już może okna u tego Pana ?

FHU RYSZARD PLOMBON

83-210 ZBLEWO

UL.RÓŻANA 6

Proszę o opinie i sugestie, oraz rady na co zwrócić uwagę wybierając dostawcę okien.

Z góry dziękuję i pozdrawiam. :p

Witam wszystkich.

FHU RYSZARD PLOMBON

83-210 ZBLEWO

UL.RÓŻANA 6

Proszę o opinie i sugestie, oraz rady na co zwrócić uwagę wybierając dostawcę okien.

Polecam swoje okna - kupiłam w BUD MORZE w Gdyni, więcej info na maila, bo teraz coś czasu nie mam.

Ocieplanie dachu, zabudowa poddasza k-g itp. Kogo możecie polecić, kto nie jest zajety do października?

Z białej listy kilku do których dzwoniłem ma robotę na kilka miesięcy...

Waldek 721 225 001

dzieki za namiary. póki co, zdecydowałem się podpisać umowę z konkurencją ;) .

Poszukuję jeszcze teraz kogoś od wykończenia (tynki, izolacja) przy oknach od wewnątrz. Kogo możecie polecić? Moi tynkarze się w takie rzeczy nie chcieli "bawić"...

Witam wszystkich.

FHU RYSZARD PLOMBON

83-210 ZBLEWO

UL.RÓŻANA 6

Po przeprowadzeniu "przetargu" wśród wcześniej wytypowanych (ze względu na jakość) firm - wybraliśmy drewniane okna Braci Bertrand z Luzina, choć PVC też mają.

Okland z Rokitek k/Tczewa też ok.

Znajomi polecają Windows 2000 ;) z Rumii.

Sugeruję wysłać zapytania do kilku, potem wśród wybranych negocjować. Nam się udało zbić cenę baaaardzo mocno w stosunku do pierwotnych ofert.

A.

Poszukuję ekipy do podłączenia i zabudowania kominka z półokrągłą szybą, rozsądnej cenowo, za wszelkie namiary z góry dzięki!

Aha dodam, że rozprowadzenie ciepłego powietrza jest już wykonane, teraz tylko to podłączyć zgodnie ze sztuką :) i obudować.

pozdrawiam

Poza tym może ktoś podzieli się swoim rozwiązaniem na zbieranie deszczówki, jak to się sprawdza? ile kosztuje?

jeszcze raz pozdrawiam

Poszukuję ekipy do podłączenia i zabudowania kominka z półokrągłą szybą, rozsądnej cenowo, za wszelkie namiary z góry dzięki!

Aha dodam, że rozprowadzenie ciepłego powietrza jest już wykonane, teraz tylko to podłączyć zgodnie ze sztuką :) i obudować.

pozdrawiam.................

Moge polecic goscia od kominkow.

Adam K. 0885 968 210 z Sopotu.

Stawial nam kominek, robil cala jego zabudowe ,a takze stawial grill razem z wedzarnia. Wszystko wedlug naszego projektu.

Robi wedlug projektu inwestora, ale i rowniez pomoze go zaprojektowac, pomoze w doborze materialow.

pozdrawiam.................

Moge polecic goscia od kominkow.

Adam K. 0885 968 210 z Sopotu.

Stawial nam kominek, robil cala jego zabudowe ,a takze stawial grill razem z wedzarnia. Wszystko wedlug naszego projektu.

Robi wedlug projektu inwestora, ale i rowniez pomoze go zaprojektowac, pomoze w doborze materialow.

Możesz się zamiesić fotki grilla oraz cenę ? Z góry dzięki.

Z fotkami grilla trzeba jeszcze troche poczekac poniewaz dopiero bede wykanczac komin i oblaza go kamieniem. Grill bowiem jest na scianie budynku na wspolnym (podwojnym) kominie od kominkia. A trzeba tez jeszcze popracowac nad rusztem wiec potrwa to troche. Jak nie masz daleko i znajdziesz czas mozesz podjechac.

Czy ktoś jeszcze może polecić dach wykonywany przez dekarzy z firmy AMBIT (materiał stamtąd też)? Mają ciekawą ofertę cenową, natomiast nie chcę oszczędzać na jakości :)

Rozmawialiśmy też z ludźmi z Tartaku w Sulęczynie, nasz kierbud widział robotę ich dekarzy, ale materiał mają sporo droższy...

A.