prezi 26.07.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam, moze ktos ostatnio kupowal drzwi w okolicy 3miasta i moze polecic hurtownie w której mozna uzyskac dobre ceny.dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 27.07.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Proszę o informację gdzie mogę w okolicach trójmiasta tanio kupić zbrojenie i bloczki betonowe. Pozdrawiam My kupowaliśmy u Połomskiego w Małkowie. Braliśmy dużo materiałów i uzyskaliśmy dobre ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 27.07.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 [do sprzedania garaż blaszany,stan bdb., po jednej budowie. Aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_Zappa 28.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam,pytanie jak w temacie,wystawiają się na allegro, ale mają mało komentarzyjakieś opinie?z góry dziękujęJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris01 28.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam! Kupię stemple budowlane długość od 2,7 - ... Kontakt telefoniczny 609 317 203. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviola 28.07.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 gdzie kupie najtaniej pręty zbrojeniowe?czy cena #12 po 1,8 zł/kg to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 28.07.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Moze ktos ma dobre namiary na hurtownie elektryczne?Gdzie w trójmieście dobrze negocjuje się ceny i jest WSZYSTKO lub wiekszośc materiałów do położenia instalacji elektrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 28.07.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 w Amperze w Straszynie negocjowaliśmy ceny, ale osprzętu tzn. wszelkie pstryczki elektyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 28.07.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 gdzie kupie najtaniej pręty zbrojeniowe? czy cena #12 po 1,8 zł/kg to dobra cena? Jesli to cena brutto, to wydaje mi sie bardzo dobra. Niedawno kupowalem nieco stali i wydaje mi sie ze placilem ok 2.5 za kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 28.07.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Czy ktoś jest zorientowany w aktualnych cenach za ogrodzenie? Mam taką ofertę: kuta brama 4 m przesuwna - 2500 zł, furtka 1m - 800 zł, przęsło kute - 200 zł za metr kwadratowy. Ogrodzenie z siatki - podmurówka, słupki i siatka - 60 zł za mb - robocizna. Jest ktoś kto może mi podpowiedzieć czy to dobra cena? Moje kute ogrodzenie kosztowało 200 zł/mb wraz z montażem. Ale nie sugeruj się bo przecież cena zależy od wysokości przęsła, od tego czy pręty są proste/kręcone, rodzaju zakończeń ilości ozdób czy jest proste/łuk etc. Brama otwierana 5m- 2500, przesuwana 5m - 3000, furtka 600, Przeslo 210 ---- takie niedawno skladalem zamowienie fi 14 kwadratowy pret, tylko kute (bez tych ozdobek a la Castorama). Jak dla mnie cena atrakcyjna(taniej nie znalazlem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 28.07.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Moze ktos ma dobre namiary na hurtownie elektryczne? Gdzie w trójmieście dobrze negocjuje się ceny i jest WSZYSTKO lub wiekszośc materiałów do położenia instalacji elektrycznej? MORS. Wiem ze jest w Gdyni i Wejherowie, a czy w Gdansku? jesli chodzi o hurtownie el, to chyba najtansi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 28.07.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Dziękuję, myślę, że te nasze ceny nie są wygórowane, przęsła są i proste i kręcone i delikatną ozdóbką i zakończeniem z grotami, oraz podwójnymi płaskimi prętami na górze i dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviola 28.07.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 gdzie kupie najtaniej pręty zbrojeniowe? czy cena #12 po 1,8 zł/kg to dobra cena? Jesli to cena brutto, to wydaje mi sie bardzo dobra. Niedawno kupowalem nieco stali i wydaje mi sie ze placilem ok 2.5 za kg to cena netto, a brutto: 2,20zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stils 28.07.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, Poszukuje kogoś do wymurowania z klinkieru słupków do płotu. Jeśli znacie kogoś solidnego to proszę o namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 28.07.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ja najtaniej kable/przewody/puszki/uchwyty kupowalem przez allegro - a dokladniej przez hurtownie ktore tam sie wystawiaja- max 3 dni czekalem, + oddam ziemie z wykopu -glina piaszczysta + gdansk osowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.07.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Kiedyś gdzieś na forum znalazłam wzór umowy na postawienie domu w stanie surowym.Nie wydrukowałam jej ani nie zaznaczyłam gdzie jest.Czy ktoś z was dysponuje wiedzą gdzie szukać wzoru w miarę dokładnej umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAROK 28.07.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 my zastosowaliszmy system kominiwy od LEIERa,ten izolowany,Dane mozna znalezc na stronce producenta. Przy wyborze razwzaliszmy tez oferte od Kominow systemu IBF,wybraliszmy Lieiera,bo dostaliszmy lepsza oferte cenowa,jakosc mniej wiecej ta sama. Pozdrawiam Witam Mam pytanko jakie systemy kominowe zastosowaliście. Wady zalety i jakie hurownie lub przedstawicieli polecacie. Kominy jak najbardziej pewnie bardzo dobre, proszę jedynie zwrócić uwagę że występują one w różnych gabarytach (wymiar zewnętrzyn pustaka), np. Leier jest większy od PRESTO przy niektórych projektach jest to dość istotne witam my kupilismy leiera w bugermanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAROK 28.07.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 W płytach i izolacjach specjalizuje się WKT - oddział w gdańsku i gdyni, sprawdz w necie. Ja tam kupuje wełnę Fasrock L i biją na głowę cenowo wszystkich, w tym Izolmat z Gdanska, a do tego nawet najrzadsze grubosci wełny w pewnych ilosciach mają w magazynie (czyli jest od ręki). a reszte błyskawicznie domawiają. Płyty g-k mają do wyboru do koloru, plus wszystkie mozliwe systemy. Hmmm, nie wiem kogo oni bija na glowe, ale jesli zapytalem ich o cene (juz po rabatach) wełny URSA to mieli az o 40-50% !!! wyzsza cene niz inne hurtownie. Jesli chodzi o plyty do zabudowy, to tez nie sa najtansi chociaz tu roznica nie byla az tak drastyczna jak w przypadku welny. A-ha no i za kurs do Chwaszczyna sobie licza a reszta podala mi ceny bez tego. Ja tam się licytowac nie zamierzam "kogo" - sprawdzalam 7 hurtowni szukając Rockwoola, a oni jako jedyni dali 53% od ceny cennikowej a za dojazd z Gdanska do Chwaszczyna liczą 40 zł (to chyba nie duzo biorąc pod uwagę fakt, iz z Chwaszczyna na działkę 3km dalej dowóz z Jerpola kosztował mnie 80zł).Do tego termin realizacji 7 dni- pozostali 14. Ponadto większosc, nawet nietypowych ,materiałów posiadają na magazynie, co ułatwia zakupy, bo nie trzeba czekac az cos sprowadzą na zamówienie w terminie 10-14 dni No, dobra. Poczulam sie wywołana do tablicy i chyba nie polecę juz zadnej hurtowni, bo rzeczywiscie, to że ja za kazdym razem wynegocjuję u nich sper cene i mam materiały od ręki, taniej niz gdzie indziej, nie znaczy że inni też dostaną taką cenę (choc prawde mówiąc nie wiem czemu niby nie? ). A poza tym - wszystko jest kwestią argumentów i sposobu negocjacji No właśnie sam chciałbym wiedzieć czemu jest tak jak jest. Za każdym razem jak obdzwaniam i potem wysyłam mail'e to goście w tych hurtowniach traktują mnie jak ciołka, którego można wydymać. No bo jak poważnie traktować np. Izolmat, gdzie na zapytanie moje wprost o tym, że interesuje mnie cena już po rabacie, gościu podsyła cennik hurtowni, który jest identyczny z oficjalnymi cennikami producentów. Przecież każdy (KAŻDY!) wie, że 20% rabatu na cokolwiek może mieć bez łaski. W WKT część towarów mi podali z rabatami ale nie powalającymi, zaś wełnę z zerowym albo kilkuprocentowym. Nie będę pisał konkretnie o cenach bo dopóki nie będę miał dowiezione na budowieto może się jeszcze wiele zdarzyć. A najgorsze jest to, że gdy pytam np. o płyty i profile np. Knauf i dostaję ceny dla profili zastępczych (innych firm) to nie ma tej informacji, że to jest inny producent! A-ha, dowóz mam droższy z WKT niż Ty, ale pewnie benzyna podrożała albo jest kilka km dalej . P.S. Z dotychczasowych doświadczeń mam tylko jeden wniosek: tam gdzie traktowano mnie jak należy zawsze miałem do czynienia z... kobietą. Pewnie przypadek, ale jak kiedys kupowałem auto to takie samo miałem odczucie po wizytach w kilku salonach... witam WKT bylo polecane jakis czas temu, sprawdzalem nawet klucilem sie mowiac, ze ktos poleca ich bo maja cene najlepsze. niestety byly bardzo wysokie niezle cene dostalem w justyrze i z koscierzyny market budowlany pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koras_bdg 29.07.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam, Czy można prosić o namiary na solidną i uczciwą ekipę wykończeniową z Trójmiasta? Chodzi o wykończenie mieszkania z stanu developerskiego pod klucz (łazienka, kuchnia, panele w pokojach itp.) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 29.07.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam , szukam dobrej , trzezwej ekipy budowlanej................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts