rybkin 06.08.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Potrzebuję ziemi na trawnik, takiej wiecie, czarnej, fajnej. W jakiej cenie i gdzie najlepiej kupić? Macie jakieś namiary? Na mysl mi przychodzi ta firma,wlasciciel posiada sprzety i ekipe do ukladania kostki,sam przywozi piach zabiera smieci z budowy,to warto tez spytac o przywoz ziemi Wrzos - Usługi Pogrzebowe Pruszcz Gdański, ul. Grunwaldzka 61, tel. (058) 683-55-55; 683-26-48; 0602-287-158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 06.08.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Potrzebuję ziemi na trawnik, takiej wiecie, czarnej, fajnej. W jakiej cenie i gdzie najlepiej kupić? Macie jakieś namiary? Na mysl mi przychodzi ta firma,wlasciciel posiada sprzety i ekipe do ukladania kostki,sam przywozi piach zabiera smieci z budowy,to warto tez spytac o przywoz ziemi Wrzos - Usługi Pogrzebowe Pruszcz Gdański, ul. Grunwaldzka 61, tel. (058) 683-55-55; 683-26-48; 0602-287-158 No nie o tym nie pomyślałabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 06.08.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 ja rownalem dzialeczke sobie z ich pomocom,jak ci pan daje wizytowke na pozdniej,tez mialem mieszane uczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAROK 06.08.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 czy warto kupic pustaki z takiego żródła?: http://www.allegro.pl/item694847901_porotherm_wienerberger_25_p_w_transport_trojmiast.html czy znajde gdzies w trojmiescie tańsze oryginalne pustaki porotherm wienerbergera? witajcie to jest artmar z gdynii, my kupilismy od nich pustaki byly oryginalne w transporcie sie troche potluklo ale dostalismy rekompensate, najlepiej dzwonic do nich na stacjonarny lub komorkowy. Troche problemow z komunikacja ale ceny dosc dobre pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 06.08.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Potrzebuję ziemi na trawnik, takiej wiecie, czarnej, fajnej. W jakiej cenie i gdzie najlepiej kupić? Macie jakieś namiary? Na mysl mi przychodzi ta firma,wlasciciel posiada sprzety i ekipe do ukladania kostki,sam przywozi piach zabiera smieci z budowy,to warto tez spytac o przywoz ziemi Wrzos - Usługi Pogrzebowe Pruszcz Gdański, ul. Grunwaldzka 61, tel. (058) 683-55-55; 683-26-48; 0602-287-158 No nie o tym nie pomyślałabym no a kto ma sie lepiej znac na ziemi, jak nie ci Panowie... ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicio69 07.08.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 czy warto kupic pustaki z takiego żródła?: http://www.allegro.pl/item694847901_porotherm_wienerberger_25_p_w_transport_trojmiast.html czy znajde gdzies w trojmiescie tańsze oryginalne pustaki porotherm wienerbergera? Kwestia ceny za transport, cena za pustak dobra. Wyspa Sobiszewska to kawałek drogi z Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 07.08.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 czy warto kupic pustaki z takiego żródła?: http://www.allegro.pl/item694847901_porotherm_wienerberger_25_p_w_transport_trojmiast.html czy znajde gdzies w trojmiescie tańsze oryginalne pustaki porotherm wienerbergera? WITAJCIE TO JEST ARTMAR Z GDYNII, MY KUPILISMY OD NICH PUSTAKI BYLY ORYGINALNE W TRANSPORCIE SIE TROCHE POTLUKLO ALE DOSTALISMY REKOMPENSATE, NAJLEPIEJ DZWONIC DO NICH NA STACJONARNY LUB KOMORKOWY. TROCHE PROBLEMOW Z KOMUNIKACJA ALE CENY DOSC DOBRE POZDRAWIAM Warto sprawdzić Połomskiego w Małkowie, kupowaliśmy poroterm gdzieś kw/maj po 5,60, ale zapowiadał podwyżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 07.08.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam Budujących! To mój pierwszy post ale obserwuję forum już od kilku miesięcy, a biała lista wykonawców dała mi nadzieję, że może jednak uda nam się przebrnąć przez piekło zwane budową domu bez utraty zmysłów Planujemy rozpocząć budowę w marcu przyszłego roku w Żukowie, obecnie jestem na etapie poszukiwań ekipy do sso. Namiary biorę oczywiscie z białej listy. No i tu pytanie: rozstrzał cen jest niemożliwy, jedna ekipa za etap od ław do dachu zawołała 68 tys (bez materiałów oczywiscie), druga 40 tys Powierzchnia do zam. 147m2+garaż 37m2, budynek prosty jak domek dla lalek, dach dwuspadowy, nawet okien połaciowych w nim nie ma. Czy mi się tylko wydaje że 68tys to dużo czy może 40tys to mało? Wiem, że pytanie o cenę może nie mieć wiele sensu bo każdy dom inny, ale można prosić o jakies wskazówki cenowe z okolic Trójmiasta? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 07.08.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam Budujących! To mój pierwszy post ale obserwuję forum już od kilku miesięcy, a biała lista wykonawców dała mi nadzieję, że może jednak uda nam się przebrnąć przez piekło zwane budową domu bez utraty zmysłów Planujemy rozpocząć budowę w marcu przyszłego roku w Żukowie, obecnie jestem na etapie poszukiwań ekipy do sso. Namiary biorę oczywiscie z białej listy. No i tu pytanie: rozstrzał cen jest niemożliwy, jedna ekipa za etap od ław do dachu zawołała 68 tys (bez materiałów oczywiscie), druga 40 tys Powierzchnia do zam. 147m2+garaż 37m2, budynek prosty jak domek dla lalek, dach dwuspadowy, nawet okien połaciowych w nim nie ma. Czy mi się tylko wydaje że 68tys to dużo czy może 40tys to mało? Wiem, że pytanie o cenę może nie mieć wiele sensu bo każdy dom inny, ale można prosić o jakies wskazówki cenowe z okolic Trójmiasta? Z góry dziękuję Witam Ja za SSO płace 51 tys. Dom podpiwniczony 170m2 + 70m2 piwnica Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 07.08.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 daro31ie dzięki za odpowiedź. Skoro nasza chałupka niepodpiwniczona i duuużo prostsza niż Twoja to powinno być jeszcze taniej. Jeżeli jestes zadowolony ze swojej ekipy czy mogłbys podać mi jej namiary na priv? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola11 07.08.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 W tartaku zamówiłam: - materiał na więźbę, bo mój cieśla jest z ekipy, która wykonuje stan surowy, więc miałam to zakontraktowane wcześniej - ale mają też swoich... - pokrycie dachu, orynnowanie i akcesoria + robocizna (mają kilka współpracujących ekip, ale mój KierBud widział robotę i wybrał Rysia Króla - nie tylko dlatego, że wszystkie Ryśki to fajne chłopaki Cenowo byli porównywalni z Ambitem (też dają materiał z robocizną). Pytałam na forum, kilka osób poleciło także tę hurtownię ale ja, kierując się "kobiecą intuicją", wybrałam Tartak. czy nie żałuję - powiem w połowie września, jak mi skończą dach Na razie przywieźli więźbę - wszystko zgodne z założeniami, deski heblowane i zaimpregnowane w kąpieli długotrwałej Mój dach w całości jest z Sulęczyna. Dachówkę kładł pan Rysio Król. Szło powolutku, ale na usprawiedliwienie mogę powiedziec, że była póżna jesień i zima (aura nie sprzyjała). Za to jeśli chodzi o jakoś pracy pana Rysia - to górna półka . Godny polecenia. Sulęczyno współpracuje z różnymi ekipami dekarzy i cieśli. Na temat moich cieśli nie chcę się wypowiadać. Konstrukcyjnie dach ok., ale z powodu tych panów miałam "jazdę" aż do końca kwietnia (od października). Podobno tartak z nimi już nie współpracuje. Do kierownictwa, z którym podpisywałam umowę, nie mogę mieć zastrzerzeń. Robili, co mogli, by jakoś sprawy załatwić, mam nadzieję , że z dobrym skutkiem . Ja mam nadzieję zamieszkać za jakiś miesiąc i wiem już, że ekipy z białej listy, a nawet z polecenia znajomych czy innych fachowców też czasem nawalają. Zwłaszcza jak Inwestor wysoko stawia poprzeczkę i oczekuje wysokiej jakości pracy. Dobre ekipy różnią się od innych sposobem reagowania na uwagi Inwestora, odbieraniem telefonów, poszukiwaniem najlepszych rozwiązań w razie konfliktowej sytuacji i tego Tartakowi nie można odmówić. No i współpracują z panem Rysiem . Powodzenia, cierpliwości i stalowych nerwow życzę wszystkim, którzy są na początku drogi do wymarzonego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 07.08.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam Budujących! To mój pierwszy post ale obserwuję forum już od kilku miesięcy, a biała lista wykonawców dała mi nadzieję, że może jednak uda nam się przebrnąć przez piekło zwane budową domu bez utraty zmysłów Planujemy rozpocząć budowę w marcu przyszłego roku w Żukowie, obecnie jestem na etapie poszukiwań ekipy do sso. Namiary biorę oczywiscie z białej listy. No i tu pytanie: rozstrzał cen jest niemożliwy, jedna ekipa za etap od ław do dachu zawołała 68 tys (bez materiałów oczywiscie), druga 40 tys Powierzchnia do zam. 147m2+garaż 37m2, budynek prosty jak domek dla lalek, dach dwuspadowy, nawet okien połaciowych w nim nie ma. Czy mi się tylko wydaje że 68tys to dużo czy może 40tys to mało? Wiem, że pytanie o cenę może nie mieć wiele sensu bo każdy dom inny, ale można prosić o jakies wskazówki cenowe z okolic Trójmiasta? Z góry dziękuję Za SSO płacę 55 tys. netto - dom spory, niepodpiwniczony, dach dwuspadowy, 270 m2 użytkowej, 400 m całkowitej z garażem... Ale negocjacje były mordercze... Mariola11 - lejesz miód w moje serce Teraz ja zapytam Szanownych Forumowiczów: jakie ceny obowiązują aktualnie na wykonanie elewacji zewn. - styropian, tynk, etc + miejscami płytki z kamienia oraz położenie podbitki drewnianej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 08.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam Poszukuje sprawdzonej ekipy do wykonania drewnianej podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.08.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Dzień dobry! Chcielibyśmy dołączyć do waszej społeczności, mieszkamy w małej wiosce 35 km na poł-zach od Gdańska. Czy dobrze trafiliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 08.08.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Dzień dobry! Chcielibyśmy dołączyć do waszej społeczności, mieszkamy w małej wiosce 35 km na poł-zach od Gdańska. Czy dobrze trafiliśmy? Dobrze!!! Witam i zapraszam do pisania postow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 08.08.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Słomka, dziękuję za odpowiedź. Czy Twoja ekipa jest warta polecenia? Jeżeli tak to czy mogę się usmiechnąć o kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 08.08.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Planujemy rozpocząć budowę w marcu przyszłego roku w Żukowie, obecnie jestem na etapie poszukiwań ekipy do sso. Namiary biorę oczywiscie z białej listy. No i tu pytanie: rozstrzał cen jest niemożliwy, jedna ekipa za etap od ław do dachu zawołała 68 tys (bez materiałów oczywiscie), druga 40 tys Powierzchnia do zam. 147m2+garaż 37m2, budynek prosty jak domek dla lalek, dach dwuspadowy, nawet okien połaciowych w nim nie ma. Czy mi się tylko wydaje że 68tys to dużo czy może 40tys to mało? Wiem, że pytanie o cenę może nie mieć wiele sensu bo każdy dom inny, ale można prosić o jakies wskazówki cenowe z okolic Trójmiasta? Z góry dziękuję Ja szukałam z 2 miesiące ekipy budowlanej, część buła z forum, część polecona przez znajomych a niektóre namierzone na budowach. Rozrzut cenowy za SSO był od 40tys do 90tys za dom 250m2 pow użytkowej. Szukaliśmy jednak fachowców znających się na murowaniu Silki i nie stroniących od nowinek. Oczywiście takich, którzy nie będą się krzywili kiedy mówię o energooszczędności itp. Było dużo ekip, które na etapie wyceny mówiły że oczywiście budują z silikatów, a potem próbowało mnie nakłonić do ich ulubionych materiałów, patrz beton komórkowy. Dlatego zdecydowaliśmy się na ekipę trochę droższą 42 tys bez dachu, ale z doświadczeniem w Silce. Zobaczymy co pokaże rzeczywistość. Mam nadzieje, że się nie zawiodę. Ruszamy w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 08.08.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witamy! Dzień dobry! Chcielibyśmy dołączyć do waszej społeczności, mieszkamy w małej wiosce 35 km na poł-zach od Gdańska. Czy dobrze trafiliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 09.08.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Bookman, dzięki za odpowiedź... I powodzenia! Trzymam kciuki, żeby budowa przebiegła gładko (Czy dobrze rozumiem, że budujesz dom energooszczędny? My też mamy taki w planach.) A trochę ci zazdroszczę, też już bym chciała być na etapie działań, to myslenie mnie zabija... Własnie zaczynam dochodzić do wniosku, że tak jak ty nie będę się spieszyć z ekipą, tylko dam sobie czas na wybór takiej "the best". Jeżeli ktos ma ekipę godną polecenia i tak jak pisze bookman, nie stroniącą od nowinek, to bardzo proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 09.08.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Małgorzatka, chcielibyśmy aby nasz dom był jak najbardziej energooszczędny, ale nie chcemy też zbytnio przesadzić z kosztami. Z tego co do tej pory postanowiliśmy to zastosować zasadę 20+20+30, bloczki Isomur między ścianą fundamentową a Silką, rekuperator (prawdopodobnie z GWC). Po drodze będziemy dokonywać dalszych modyfikacji.Niestety mamy działkę z wjazdem od południa, wiec był problem ze znalezieniem odpowiedniego projektu. Nie chcieliśmy długo czekać na projekt indywidualny i tak wybraliśmy projekt Natalia II biura MG Projekt, który niestety trochę się gryzie ze stronami świata. Możesz sobie go zobaczyć http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia2/index.php.Był jednak najbardziej zbliżony do ideału, a te niektóre jego wady ( braki ) w nasłonecznieniu były dla mnie zaletami. Np taras od strony zachodnio-północnej to tylko zaleta, bo kiedy w lecie panują upały ja lubię schować się w cieniu. Kuchnia i gabinet wypadają również po stronie północnej, czyli ideał. A salon nasłoneczniony jest z trzech stron. Życzę powodzenia przy szukaniu ekip. A pozwolenie na budowę już macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts