evie_ei 04.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 My również mamy doprojektowaną piwnicę, chyba za rozsądną cenę. Mogę dać namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1719505381 05.09.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Cześć Wszystkim, Doszedłem do etapu, na którym muszę wybrać dobra ekipę do SSO/SSZ + kierbud. Chciałbym zacząć budowę bardzo wczesną wiosną 2010. Przejrzałem całą białą listę, jak i przeglądałem naszą trójmiejską grupę budujących - mam już swoje typy, ale doszedłem do wniosku, że bardzo przydało by się trochę informacji od Was, aktualnie budujących, odnośnie waszych ekip i kierbudów. Podajcie prosze namiary - myśle, ze wielu osobom się to przyda - oczywiście, tylko jeżeli jesteście zadowoleni Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 05.09.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Wysłałam, doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 05.09.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Ekipa od SSO już powoli kończy (polecałam ją wcześniej - to ta sama, co u evie_ei), dekarze weszli i buszują na dachu... Mam więc do sprzedania ok. 320 szt. stempli o nietypowej długości - ok. 3,1m. Mam nadzieję, że będą komuś potrzebne, bo sama się nieźle naszukałam takich długich kontakt: 501 510 801 Aneta PS> Jak skończą z tarasem, to i deski szalunkowe policzę i zaoferuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.09.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam wszystkich forumowiczów Potrzebuję cieślę i ekipę do wykonania kompletnego dachu do projektu http://pprojekt.pl/projekt326-retro.html Interesują mnie fachowcy za naprawdę rozsądne pieniądze. Początek prac od października. Potrzebuję też namiary na dobre drewno konstrukcyjne oczywiście w rozsądnej cenie. Pozdrawiam Witam Jesli nadal cie interesuje to mogę podać namiary na moje cieslę. Robił w Gdyni budynek dla developera, chyba Hossy. Cena mysle ze bedzie atrakcyjna. NJ-Dach - 509218042. Moj dach był bardzo podobny. Jak coś to pytaj. Dobre drewno polecam z Tartaku w Sulęczynie, namiary http://www.tartak.pomorskie.pl/. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiVW 08.09.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 mam takie pytanko. mam możliwość kupienia gazobetonu w dobrej cenie ale bez faktury, czy potrzebna jest mi ona? jeśli tak to będziemy musieli zapłacić ok1zł za każdego pustaka. A tak przy okazji może ma ktoś namiary na tanie materiały budowlane....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1719505381 08.09.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 cześć i czołem, czy Ktoś kojarzy firmę As'pol, Andrzej Światek z Redy ?- biuro nadzoru i dokumentacji budowlanej + biuro projektowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 08.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Adam napisał: czy Ktoś kojarzy firmę As'pol, Andrzej Światek z Redy ? - biuro nadzoru i dokumentacji budowlanej + biuro projektowe? Akurat ja korzystam z usług firmy As'pol. Pan Światek jest moim kierownikiem budowy. Natomiast jego biuro robiło mi adaptacje projektu. My z mężem jesteśmy ogólnie bardzo zadowoleni. Trochę są zawaleni robotą i ciągle się tam u nich ktoś przewija, ale nie zbywają Cię. Zawsze można sie umówić i omówić bieżące problemy. Do ich adaptacji w starostwie w Pucku raczej się nie doczepiają. Jak masz jakieś jeszcze pytania to wal....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_Zappa 09.09.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Pytanie jak w temacie? Idzie zima czas zamykać drzwi:-) pozdr J Witam, ponawiam swoje pytanko: "Gdzie największe rabaty na Hormana albo Wiśniowskiego?" Może ktoś odpowie? pozdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 10.09.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Mam wrażenie, że bramy wszędzie tak samo kosztują (może jakaś zmowa cenowa? ) - nawet w Megabudzie wycenili mi 2 bramy tak samo: Wiśniowskiego i Krispol. Na którą się zdecydować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L_Zappa 10.09.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Mam wrażenie, że bramy wszędzie tak samo kosztują (może jakaś zmowa cenowa? ) - nawet w Megabudzie wycenili mi 2 bramy tak samo: Wiśniowskiego i Krispol. Na którą się zdecydować? Mimo 1 tys. zł różnicy w przypadku mojej bramy (garaż 2 stan) to skłaniam się po opiniach jakie słyszałem jednak w stronę Hormana. Ostatecznie i tak obie są robione w Polsce:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 10.09.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Mam wrażenie, że bramy wszędzie tak samo kosztują (może jakaś zmowa cenowa? ) - nawet w Megabudzie wycenili mi 2 bramy tak samo: Wiśniowskiego i Krispol. Na którą się zdecydować? Mimo 1 tys. zł różnicy w przypadku mojej bramy (garaż 2 stan) to skłaniam się po opiniach jakie słyszałem jednak w stronę Hormana. Ostatecznie i tak obie są robione w Polsce:-) Nie wiem jak jest teraz ale ok 2-3 lat temu Horman miał beznadziejny dostęp do cześci. W bloku (jak i na całym osiedlu) w którym mieszkałem były bramy Hormana i jak to brama czasami się psuła lub "mistrzowie kierownicy" ją uszkadzali. Na części średnio czekaliśmy 1.5 miesiąca i to niezależnie od tego jaka firma z 3citi ją serwisowała. Jak nam tłumaczono Horman Polska nie posiada składu serwisowego z częściami i wszystko było sprowadzane z Niemiec. Najgorzej było pewnej zimy, czekaliśmy 2 miesiące bo w Niemczech mieli przerwę zimową i nie realizowali zamówień. Być może obecnie jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 10.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Pytanie jak w temacie? Idzie zima czas zamykać drzwi:-) pozdr J Witam, ponawiam swoje pytanko: "Gdzie największe rabaty na Hormana albo Wiśniowskiego?" Może ktoś odpowie? pozdr J Tam beda najwieksze upusty gdzie je najlepiej wynegocjujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 11.09.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 gdzie moge kupic 2.5m lub dluższe listwy/profile przyokienne elewacyjne? Edit: zakupiłem w BAT (Kokoszki) - mieli tam o długości 3m (w kilku innych miejscach które obdzwoniłem mieli max. 2.5m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.09.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Pytanie jak w temacie? Idzie zima czas zamykać drzwi:-) pozdr J Witam, ponawiam swoje pytanko: "Gdzie największe rabaty na Hormana albo Wiśniowskiego?" Może ktoś odpowie? pozdr J Tam beda najwieksze upusty gdzie je najlepiej wynegocjujesz. Witam JA kupiłem bramę podwójna w firmie SendBram. Cena to 4700 bez napędu za brame w garażu dwustanowskowym. Podwójne rolki, wzmocnienia, mocna spręzyna.. jestem bardzo zadowolony. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.09.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Pytanko, Gdzie kupowaliście styropian pod posadzki i w jakiej cenie?Ja znalazłem po 145zł/m3, i nie wiem czy to dobra cena.Pozdrowienia dla budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka2205 12.09.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Witam wszystkich Można się przyłączyć do Was?Zaczynamy z mężem budowe domu najprawdopodobniej na wiosne ale ja już to forum śledze od roku i i z paru rad skorzystałam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikus1963 12.09.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Chciałbym ostrzec użytkowników przed firmą " Jedynka" Ogólnopolskie Centrum Dystrybucji 83-010 Pruszcz Gdański Rotmanka, ul. Piłsudskiego 11 23-07-2009 zawarłem z nią umowę drogą elektroniczną na dostawę blachy trapezowej, wpłaciłem zadatek 500zł (czas realizacji do 21 dni roboczych) w tej chwili ani pieniędzy,ani blachy, kontakt zero. Drodzy nie byli, ale nie jest to wzór solidnego handlowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlafŁukasz 12.09.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Pytanko, Gdzie kupowaliście styropian pod posadzki i w jakiej cenie? Ja znalazłem po 145zł/m3, i nie wiem czy to dobra cena. Pozdrowienia dla budujących Polecam Justyr (k/Żukowa, 501179521, 504042999). Cena zależy od rodzaju, oni mają Termoorganike i chyba podstawowa wersja (taką brałem) powinna być w takiej cenie z dowozem (może kilka zł można wynegocjować - ja bym próbował). Troszke twardsze wersje (Silver i Gold) są droższe, ale nie ma chyba po co się szarpać... Nie było problemu z oddaniem resztówek - sami (!) podjechali, gdy mieli kurs w pobliżu. A przy okazji mogę polecić Matelbud z Gdyni. Potrzebowałem coś zakupić jedynie za kilkaset zł, a nigdy u nich nic wcześniej nie brałem. Podałem jakie ceny są na Allegro i dostałem cenę z rabatem "jak dla dekarza" (wyszło kilka dych taniej niż na Allegro, transport własny - zmieściło się ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 12.09.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Do ich adaptacji w starostwie w Pucku raczej się nie doczepiają. Jak masz jakieś jeszcze pytania to wal....... Z mojego doświadczenia to w starostwie w Pucku czepiaja się takich rzeczy, że tylko sobie włosy wyrywać. Zresztą pani w starostwie ostatnio stwierdziła, że 'na oko jej sie nie zgadza" więc mam poprawić. Dobrze, że sie nasz architekt pofatygował, bo ja bym jej pewnie nie przekonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts