Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Otóż to - to jest bardzo amerykańskie podejście: polityka i biznes to dwie zupełnie różne sprawy. USA kocha nas teraz i politycznie promuje, ale z opłat za wiz nie zrezygnuje. Słyszałem rozmowę z byłm pracownikiem ambasady USA w Warszawie, który mówił, że dochody z tych opłat pozwalają na utrzymanie ambasad USA w całej Europie Środkowowej :D.

A politycznie ganieni przez Amerykanów Niemcy i Farancuzi od dłuższego czasu jeżdżą bez wiz do USA.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Jaro - masz rację. Przy czym mnie nie denerwuje nawet sam fakt, że za petycję wizową się płaci, ale fakt, że amerykanie mogą przyjeżdżać do nas bez wiz, czyli innymi słowy mają nasze wizy za darmo. Moim zdaniem powinni płacić tyle co my. Zresztą wizy nie są końcem opłat. Na spotkanie z konsulem umawia się dzwoniąc na płatny numer telefonu. W tej chwili chyba 5 zł za minutę rozmowy. Toż to drożej niż sekstelefon.

Po wejściu do Unii wizy zostaną.

Przy okazji, czytałem dzisiaj, że po wejściu do Unii będziemy musieli zapłacić VAT i cło od kupionych samolotów F-16. Ma tego być bagatela 700 milionów USD. Fajnie. :-?

Jaro to znaczy wsiadacie w autko i taka objazdówka? Ja juz 7 raz z rzędu kotwiczę za Koninem w miejscowości o wdzięcznej nazwie Mrówki :lol: i z tego miejsca robimy wypady! Malbork juz zaliczony na sam zamek 3-4 godziny zwiedzania,ale warto.A najlepiej załapać się późnym wieczorem na spektakl: Swiatło i muzyka!

No nie ma człowieka przez chwilę, a już rozpoczynaja się poszukiwania i domysły. :roll:

No to witam WSZYSTKICH w ten pięęęęęęęęekny letni dzień!

Widziałem jak Pit robił basen u Agackiej, ale tak strasznie mu to wolno szło że odechciało mi się tam lać beton :wink: i zostawiłem ich swojemu losowi. :D Myślę, że Gajka ze swoich schodów prowadziła obserwację do końca i zda wszystkim relację, jak tylko "przetrawi" to co tam się działo:D:D:D

Zbyszku - mówisz, że znikasz? I będziesz zniknięty przez 3 miechy? No to dobrze, że nam o tym powiedziałeś, bo w takim razie Twoja inicjacja na członka:D grupy krakowskiej przesunie się na póóóóóóóóóźźźźźźźźniej.

A miało być tak pięknie.....

No chyba, że zdążymy (my - znaczy grupa krakowska i TY) przed wyjazdem. I co Ty na to?

Aha ----------- a gdzież to podziewa się nasza ulubiona Wioletta? Ją zaiste również czeka krakowska inicjacja.... :wink:

Zbyszku - mówisz, że znikasz? I będziesz zniknięty przez 3 miechy? No to dobrze, że nam o tym powiedziałeś, bo w takim razie Twoja inicjacja na członka:D grupy krakowskiej przesunie się na póóóóóóóóóźźźźźźźźniej.

A miało być tak pięknie.....

No chyba, że zdążymy (my - znaczy grupa krakowska i TY) przed wyjazdem. I co Ty na to?

Jestem za a nawet przeciw. Do szaleństwa kocham wszelkie inicjacje. Rozumiem, że inicjować się będę z Wiolettą. :p W Krakowie jestem do 30 czerwca i jestem chętny. :o