OczkoM 10.02.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 ZbyszkuP A dlaczego nie ja????? chyba bede plakac Bardzo prosze o dopisanie i mnie - przyszlej Zabierzowianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.02.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 OczkoM - ja rezyduje 14km od Ciebie Agackiej nie da sie ubłagać, ale mozna ja odwiedzić. A nawet powinno się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 10.02.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 ZbyszkuP A dlaczego nie ja????? chyba bede plakac Na to oczywiście pozwolić nie możemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OczkoM 10.02.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Wielkie dzieki Mam juz strop !! Jak tylko naucze sie wklejac foto to cos umieszcze zeby Ci co przejezdzaja kolo mnie mogli trafic. Moj domek jest z keramzytu i jest rozowy wiec zanim go otynkuja (a to wiosna bedzie) to latwo bedzie mnie znalezc. Teraz czekam az betonik sobie troszke polezy sam a potem walniemy mu poddasze i daszek Pzdr all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marioosh 10.02.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 A u mnie pięknie chłopaki styropianik z podłogówka oraz siateczkami położyli. Czas na wylewki. Tylko gdzie są moje ultra rustykalne schody z desek nie obrobionych zrobione? Drabinę mam na półpiętro. a tak z innej beczki jak daleko od wlotu do komina może znajdować się kominek? 2,5 metra to dużo? Rura by szła pod kątem 45 - 60 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Andrzej 10.02.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 majamp - witam sąsiadów, tak zaczynamy wiosną. Cieszę się że ktoś z GK będzie mieszkał tak blisko, może jakiegoś grilka kiedyś zorganizujemy Rzozów to też "nasza parafia" Pozdrawiam Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadinek 10.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Cześć! Przeglądam to forum dopiero od kilku dni, działkę mamy w rejonie wróblowic swoszowic Nikt tu chyba nie buduje. Od września mam złożone o WZ i czekam Ale to jest miasto Kraków, więc czekamy ! Aha, z ważnych rzeczy projekt chyba indywidualny, tz. na pewno, ale na bazie mojej i męża koncepcj. Domek parterowy z poddaszem użytkowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 10.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Cześć! Przeglądam to forum dopiero od kilku dni, działkę mamy w rejonie wróblowic swoszowic Nikt tu chyba nie buduje. Od września mam złożone o WZ i czekam Ale to jest miasto Kraków, więc czekamy ! Aha, z ważnych rzeczy projekt chyba indywidualny, tz. na pewno, ale na bazie mojej i męża koncepcj. Domek parterowy z poddaszem użytkowym Pozdrawiam witaj, tam też budują, w Swoszowicach, również we Wrząsowicach, a i ja niedaleko, popatrz na mapkę Grupy krakowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 10.02.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam Grupę Krakowską Witam i mam nadzieję, że już niedługo (może jeszcze w tym półroczu) uda mi się napisać, że "zaczynamy budowę!" Działka jest w Sułowie (gm.Biskupice). Przeglądając forum odkryłam, że jadąc na naszą działkę mijamy ewikS'owy kawałek ziemi Póki co jesteśmy w trakcie załatwiania wstępnych warunków dla mediów i pracujemy nad projektem. Sprawa o tyle problematyczna, że działka ma spadek ok 14%(do tej pory myślałam, że bardzo mały..)i spędza mi sen z powiek. Może niepotrzebnie (?) Chyba nie ma problemu z nadsypaniem ziemi, przy 1,5m różnicy w terenie? Bardzo nie chciałabym mieć dwóch poziomów na parterze, czy też schodów do salonu . Mam milion pytań i wątpliwości (chyba nie ja pierwsza ? ) więc oddam się lekturze forum, póki co.. pozdrawiam xanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 11.02.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam Grupę Krakowską Witam i mam nadzieję, że już niedługo (może jeszcze w tym półroczu) uda mi się napisać, że "zaczynamy budowę!" Działka jest w Sułowie (gm.Biskupice). Przeglądając forum odkryłam, że jadąc na naszą działkę mijamy ewikS'owy kawałek ziemi Póki co jesteśmy w trakcie załatwiania wstępnych warunków dla mediów i pracujemy nad projektem. Sprawa o tyle problematyczna, że działka ma spadek ok 14%(do tej pory myślałam, że bardzo mały..)i spędza mi sen z powiek. Może niepotrzebnie (?) Chyba nie ma problemu z nadsypaniem ziemi, przy 1,5m różnicy w terenie? Bardzo nie chciałabym mieć dwóch poziomów na parterze, czy też schodów do salonu . Mam milion pytań i wątpliwości (chyba nie ja pierwsza ? ) więc oddam się lekturze forum, póki co.. pozdrawiam xanka Powitać miło ! nie przerazaj się spadkami - naprawdę świetnie urozmaicają dom, jeśli ktoś oczywiście tego chce. Ja mam 4 poziomy w swoim domu z poddaszem i mi się to bardzo podoba. o nadsypywaniu ( na szerokości 16 m powinienem nadsypać 2m ze zachować poziom) mogłem zapomnieć bo w WZiZT dostałem warunek, ze nasypy do 0,5 i wykopy do 0,5 (bez oczywiście zasypywanych) wiec - nie mart się - super to bedzie wyglądać - albo syp skarpy na sanki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadinek 11.02.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Ale ta strona krakowa nie jest tak popularna! Czy ktoś kto buduje w rejonie swoszowic mógłby podpowiedzieć ile czekał na WZ ? Dziś kolega mnie podłamał w Podgorzu podobno czeka się 15 miesięcy Nasza działka też ma spadek i to w dwóch płaszczyznach nie ciesz mnie to zbytnio, ale za to ma piękny widok na zagajnik i zakole Wilgi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.02.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Chcecie zobaczyć nasz poziom zerowy? To ta różowa kropka na siatce :D http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/poziom_zero.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 11.02.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Słoneczko, nie widzę-jestem daltonistą (i mam na to papier) nadinek, z Twoich stron jest merit pisała tu na str 351 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 11.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Już wiem dlaczego nie można kupić materiałów budowlanych : tylu nowych forumowiczów na GK czyli budujemy na potęgę Przy okazji mam dwa pytania (zanim spytałem, przeszukałem chyba dość dokładnie forum i nie znalazłem odpowiedzi ). Oba dotyczą podłogi na gruncie. 1. Fachowcy piszący na forum muratora sugerują żeby ocieplenie podłogi układać w 2 warstwach (co jest dość logiczne), ale już nie w trzech (czego akurat nie rozumiem). I tu pytanie: kładąc podłogówkę kładzie się też ekran systemowy, czy on jest liczony jako "warstwa ocieplenia" ? Czy pod nim powinny być 2 warstwy styropianu czy jedna ? 2. Papa zgrzewalna do położenia na chudziaku. Typowe rozwiązanie to papa V60 S30 lub V60 S35. Facet z hurtowni namawia mnie na papę modyfikowaną (większa wytrzymałość i elastyczność). Tyle że ten wynalazek jest 2 razy droższy. Warto ładować pieniądze ? Podłogę mam bez uskoków i innych cudów. Papa i tak pójdzie pod styropian i jastrych. To w sumie co się jej może stać ? pozdrowienia dla Nowych i Starszyzny GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 12.02.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Chcecie zobaczyć nasz poziom zerowy? To ta różowa kropka na siatce :D U mnie poziom zerowy miał być 0,75 m ponad siatką więc nie mogłem tak jak Ty zrobić zdjęcia kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 12.02.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Chcecie zobaczyć nasz poziom zerowy? To ta różowa kropka na siatce :D http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/poziom_zero.jpg dobrze rozumiem, że właśnie tyle podsypaliście? Szczepek tak tak, już oglądałam Twój dziennik budowy super działka i faktycznie sprytnie to wyszło. Z tym że u nas spadek jest w przeciwną stronę niż u Ciebie i wjazd tak jakby z górki. I jakoś nie mogę się przekonać do poziomów.. chciałabym, żeby było prosto jak na lodowisku (gdzie mieliśmy oczy jak kupowaliśmy działkę.. aha już wiem, patrzyliśmy na widoki a nie na spadek ) btw Czy przy wyrównywaniu terenu, to najpierw trzeba nawieźć tej ziemi - wyrównać i dopiero kopać fundamenty? czy kopać w gruncie macierzystym - zrobić fundamenty(pewnie schodkowe) i podnieść na odpowiednią wysokość ściany fund. i później przysypać ziemią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OczkoM 12.02.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Grupo Krakowska DrogaPodzielcie sie ze mna doswiadczeniami lub uwagami na temat ochory domu. Czy ma sens taka opcja - 2 x dziennie "wizyta" kontrolna kolo domu panow z jakiejs firmy ochraniarskiej? Taka proponuje jedna z firm w Zabierzowie.- czy lepiej alarm i spac spokojnie ale czy do konca? - czy lepeij pogadac z sasiadami i sami dla siebie byc ochraniarzami? Przyzmam, ze gubimy sie w tych opcjach. Za jakies 2 miesiace bedziemy zwozic do domu rozne rzeczy i co wtedy? Kupic stado rotweilerow? Czy spac na betonie ze srzelba pod glowa?Pzdr all OxzkoM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marioosh 12.02.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 U mnie będzie opcja 2 + 3 tzn alarm plus sąsiedzi. Już nawiązałem kontakty a test czujności sąsiadów bardzo dobrze wypadł. Po pięciu minutach od niezapowiedzianej wizyty budowlańców miałem telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.02.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Słyszałam gdzieś o czujnikach, które nie dają sygnału dźwiękowego, ale uzbrojone (gdy nie ma nikogo w domu) alarmują firmę ochroniarską i ta od razu jedzie na akcję. Myślę, że takie coś byłoby najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 13.02.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Grupo Krakowska Droga Podzielcie sie ze mna doswiadczeniami lub uwagami na temat ochory domu. Czy ma sens taka opcja - 2 x dziennie "wizyta" kontrolna kolo domu panow z jakiejs firmy ochraniarskiej? Taka proponuje jedna z firm w Zabierzowie. - czy lepiej alarm i spac spokojnie ale czy do konca? - czy lepeij pogadac z sasiadami i sami dla siebie byc ochraniarzami? Przyzmam, ze gubimy sie w tych opcjach. Za jakies 2 miesiace bedziemy zwozic do domu rozne rzeczy i co wtedy? Kupic stado rotweilerow? Czy spac na betonie ze srzelba pod glowa? Pzdr all OxzkoM A za jaką kasę miesięcznie ta wizyta ochrionirzy - 2 razy koło domu? Ja osobiście wybrałbym opcję ze firma ochroniarska zakłada w domu nadajnik i przyjeżdza jak dostaje sygnał. ma 10-15 minut na przyjazd. Założyc czujki ruchu i czujniki otwarcia okien oraz nadajnik GSM (albo inny o podobnej zasadadzie działania połaczony z firmą ochroniarska) i z mojego punktu iwdzenia wystarczy. Nie wiem co może dać 2 razy dziennie taka wizyta ochroniarzy ? Chyba by mi było szkoda kasy. Słyszałam gdzieś o czujnikach, które nie dają sygnału dźwiękowego, ale uzbrojone (gdy nie ma nikogo w domu) alarmują firmę ochroniarską i ta od razu jedzie na akcję. Myślę, że takie coś byłoby najlepsze Ja mam właśnie taki fajny alarm. szczegółów wszystkich nie moge podać, ale jedna z zasad - to np wysyłanie smsa na dowolny telefon ze alarm się uruchomil lub własnie wysylanie informacji do firmy ochroniarskie. w krakowie taki monitoring kosztuje okolo 50-60 zł miesiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts