damianka27 09.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Dowiedzialam sie ze niestety ale gmina skawina nie refunduje solarow - a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 09.03.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Yea, właśnie złożyłem wniosek o PnB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje że się nie będą czepiać niczego i za 3-4tygodnie będzie do odbioru. Z innej beczki - część budowy będzie sponsorował bank swoim kredytem i w związku z ytm mam do was pytanie czy możecie polecić jakiegos dobrego gościa który mi zrobi operat szacunkowy Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo szybciutko O kredytach niestety nic nie wiem ale sporo pisano o nich w grupie nowobudowniczy http://forum.muratordom.pl/nowi-budowniczy,t113321-1560.htm moze cos ci sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 09.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witajcie chciałem być ekologiczny i planowałem wypożyczenie na budowę toj-toja'a (WC przenośny) ponieważ ktoś mi powiedział, że kosztuje to 60-80 zł/m-c. Niestety po kilku telefonach (znalazłem tylko 2 firmy w Krakowie i okolicach) okazało się, że ta stawka to jest za tydzień a nie miesiąc Pozostanie "wybudowanie" sławojki czyli kibelka chyba, ze znacie firmy z z niższymi stawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joamor 09.03.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zgłaszam się po "małej" przerwie .....( załatwianie formalności) Buduje w gminie Wielka Wieś i mam pytania do osób z okolicy (sąsiadów): jakie składy budowlany polecacie w tej okolicy? Słyszałam o 2 składach w Jerzmanowicach i 1 w Wielkiej Wsi. Brał ktoś z was materiały od nich, jakie macie opinie ?? Witaj, Skład w Wielkiej Wsi nie zrobił na nas dobrego wrażenie, zdaje się, że mieli raczej wysokie ceny i nie byli chętni postarać się dla nas o silikaty. Za to możemy polecić skład "Madeo" z Jerzmanowic, właściciel postarał się podpisać przedstawicielstwo z Grupą Silikaty żebyśmy mogli kupić u niego bloczki oraz przechowuje nam materiał na składzie. Ogólne wrażenia pozytywne. Pozdrawiam Joamor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 09.03.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zgłaszam się po "małej" przerwie .....( załatwianie formalności) Budowę naszego domu chcemy zacząć koniec marca - początek kwietnia. Wszystkie sprawy formalne mamy załatwione i zgłoszone rozpoczęcie prac. Buduje w gminie Wielka Wieś i mam pytania do osób z okolicy (sąsiadów): jakie składy budowlany polecacie w tej okolicy? Słyszałam o 2 składach w Jerzmanowicach i 1 w Wielkiej Wsi. Brał ktoś z was materiały od nich, jakie macie opinie ?? Gdzie kupowaliście stemple budowlane i deski do szalunków? W jakich cenach? Potrzebuje 300 stempli i jest problem.... Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam Witam! Budujemy się w tej samej gminie i poczatkowo mieliśmy kupowac materiały w na składzie w Wielkiej Wsi ale niestety cenny mają dosc wysokie więc ostatecznie materiały kupiliśmy w Skawinie, dachówkę w Trapez Carbo . Z tego co wiem(mąz się znimi targował) można u nich składować mają sympatyczną obsługę. Składu w Jerzmanowicach nie znam.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 09.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Yea, właśnie złożyłem wniosek o PnB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje że się nie będą czepiać niczego i za 3-4tygodnie będzie do odbioru. Z innej beczki - część budowy będzie sponsorował bank swoim kredytem i w związku z ytm mam do was pytanie czy możecie polecić jakiegos dobrego gościa który mi zrobi operat szacunkowy Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo szybciutko O kredytach niestety nic nie wiem ale sporo pisano o nich w grupie nowobudowniczy http://forum.muratordom.pl/nowi-budowniczy,t113321-1560.htm moze cos ci sie przyda No to mnie troche dobiłaś z tą informacja o nierefundowaniu kosztów budowy solarów. a mialo byc tak pieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 10.03.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Zgłaszam się po "małej" przerwie .....( załatwianie formalności) Budowę naszego domu chcemy zacząć koniec marca - początek kwietnia. Wszystkie sprawy formalne mamy załatwione i zgłoszone rozpoczęcie prac. Buduje w gminie Wielka Wieś i mam pytania do osób z okolicy (sąsiadów): jakie składy budowlany polecacie w tej okolicy? Słyszałam o 2 składach w Jerzmanowicach i 1 w Wielkiej Wsi. Brał ktoś z was materiały od nich, jakie macie opinie ?? Gdzie kupowaliście stemple budowlane i deski do szalunków? W jakich cenach? Potrzebuje 300 stempli i jest problem.... Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam My braliśmy z Luskaru w Zielonkach. Tej samej firmy skład jest w Wielkiej Wsi i Michałowicach. Przyznam racje że nie są skłonni do dawania rabatów ale mam do nich najbliżej a to duży plus. Jeśli chodzi o stemple to widziałem na ul.Łokietka pokaźną kupę stempli. Ale tam mają nieco drożej więc należy traktować to rozwiązanie jako awaryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 10.03.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Czy orientujecie się ile kosztuje wywrotka czarnoziemu ? Ma ktoś może namiar na taki transport ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafimata 10.03.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Potrzebuje 300 stempli i jest problem.... mam do odsprzedania ok 120 stempli długość ok 2,8 m raz użyte jeśli jestes zainteresowana to daj znać na prv pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 10.03.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 odkupię deski szalunkowe-grubości 32cm. interesują mnie z okolic Zabierzowa, Krzeszowic, Balic, potrzebuje ich podobno aż 6 kubików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 10.03.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 odkupię deski szalunkowe-grubości 32cm. interesują mnie z okolic Zabierzowa, Krzeszowic, Balic, potrzebuje ich podobno aż 6 kubików ja bym powiedział że to całkiem mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 10.03.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 joamor, mk1, Paweł Czernecki - dziękuję za rady Może ktoś jeszcze z sąsiadów (g. W. Wieś) się wypowie gdzie warto kupować ? Mam cenę na Porotherm 30 PW po 5,80 netto (7,08 brutto) - czy to dobra cena? Po ile kupowaliście deski do szalunków 25 mm i 32 mm? Możecie polecić dobrą koparkę do fundamentów?? Z góry dziękuję za informację .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 10.03.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 odkupię deski szalunkowe-grubości 32cm. interesują mnie z okolic Zabierzowa, Krzeszowic, Balic, potrzebuje ich podobno aż 6 kubików ja bym powiedział że to całkiem mało Mój szef ekipy budowlanej też powiedziała abym kupiła 6 kubików desek do szalunków (2 - 32mm, 4 - 25mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 10.03.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witajcie, muszę kupić blaszak na budowę i proszę Was o podpowiedzi w jakiej firmie nalepiej to zrobić. Najlepiej gdyby firma wykonywała montaż blaszaka. Jak kupowałem 1,5 roku temu tutaj: http://www.allegro.pl/item302581599_promocja_garaz_blaszak_standard_3x5.html lub bezpośredni link do strony firmy: http://www.bomstal.pl/ Płaciłem 1300 PLN Pozdrawiam, Grzesiek Teraz na Allegro cena za ten garaż jest 1400 zł Można zadzwonić od firmy bezpośrednio - telefon na stronie http://www.bomstal.pl/ i zapłacić 1350 zł. Termin realizacji mają do 2 tygodni od złożenia zamówienia. Transport i montaż gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 11.03.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 joamor, mk1, Paweł Czernecki - dziękuję za rady Może ktoś jeszcze z sąsiadów (g. W. Wieś) się wypowie gdzie warto kupować ? Mam cenę na Porotherm 30 PW po 5,80 netto (7,08 brutto) - czy to dobra cena? Po ile kupowaliście deski do szalunków 25 mm i 32 mm? Możecie polecić dobrą koparkę do fundamentów?? Z góry dziękuję za informację .... Ja kupowałem deski w firmie Drewnolam w Prandocinie Wysiołku tel 012 388 12 84, cenę mają (mieli w zeszłym tygodniu) netto 480zł za 25 i 500 zł za 32 - jeżeli kupujesz za kwotę co najmniej 1200 zł to transport gratis (przynajmniej do gminy Zielonki). Cena 520 zł za 32 mieli chyba w Zabierzowie. Co do koparki - wczoraj miałem doświiadczenie w tym temacie - przy kontraktowaniu koparki sprawdzcie jakie jest to urządzenie, ponieważ w trybie awaryjnym w niedzielę szukałem koparki i zamówiem Pana która swoją koparką zamiast 1 godziny pracował aż 4 (była to koparka zbyt słaba aby zwałować humus i musiał łyżeczkować). Przy okazji czy ktoś wykonywała płyte denną zamiast fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 11.03.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 joamor, mk1, Paweł Czernecki - dziękuję za rady Może ktoś jeszcze z sąsiadów (g. W. Wieś) się wypowie gdzie warto kupować ? Mam cenę na Porotherm 30 PW po 5,80 netto (7,08 brutto) - czy to dobra cena? Po ile kupowaliście deski do szalunków 25 mm i 32 mm? Możecie polecić dobrą koparkę do fundamentów?? Z góry dziękuję za informację .... Mam chyba 11 pustaków Porotherm 30PW jak masz duży bagażnik to zapraszam do Giebułtowa. Oddam za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 11.03.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 A mnie zostały deski 32mm do sprzedania. Myslę, że będzie tego jakieś 5-6m3.Deski uzyte tylko raz do szalowania stropu. Będą do odbioru za jakieś 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 11.03.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 odkupię deski szalunkowe-grubości 32cm. interesują mnie z okolic Zabierzowa, Krzeszowic, Balic, potrzebuje ich podobno aż 6 kubików ja bym powiedział że to całkiem mało i tu sie zgodzę. U mnie weszło 9m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 11.03.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 joamor, mk1, Paweł Czernecki - dziękuję za rady Może ktoś jeszcze z sąsiadów (g. W. Wieś) się wypowie gdzie warto kupować ? Mam cenę na Porotherm 30 PW po 5,80 netto (7,08 brutto) - czy to dobra cena? Po ile kupowaliście deski do szalunków 25 mm i 32 mm? Możecie polecić dobrą koparkę do fundamentów?? Z góry dziękuję za informację .... My kupowaliśmu porotherm 30 za 6,20 brutto ale na poczatku stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 11.03.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Kurcze - wszyscy coś chcą sprzedać - to ja też się przypomnę ... Mam dosyć dużo silikatów - tanio sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts