Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mój "sąsiad" z naprzeciwka za podpięcie sie do słupa elektrycznego który stoi przy granicy powiedział że bedzie to kosztowało 15 tys zł.

Na szczęście sa normalni ludzie na świecie i teraz mam prad od drugiego sąsiada , za darmo , bez słupa na mojej działce .

15 tys zł ???? :o :o :o

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Rozumiem jak ktos bierze kase za podłączenie sie do mediow bo go to kosztowalo ... np ja bede rozbudowywal siec wodociagowa i zaplace za to 8 tys ... sasiad podłączający sam zaproponował ze zaplaci polowe mozecie mnie zrugać ale wg mnie to uczciwy układ. Natomiast co do prądu i gazu podłącza sie za free bo moje koszty to jedynie projekt i stracony czas przy załatwianiu.

Mój "sąsiad" z naprzeciwka za podpięcie sie do słupa elektrycznego który stoi przy granicy powiedział że bedzie to kosztowało 15 tys zł.

Na szczęście sa normalni ludzie na świecie i teraz mam prad od drugiego sąsiada , za darmo , bez słupa na mojej działce .

15 tys zł ???? :o :o :o

:o :o :o :o ale cena rany boskie! Mam nadzieję, że mi się uda ziemią to pociągnąć!

ja miałem do podciągnnięcia:

- prąd od jednego sąsiada, ok. 40m ziemią - nie wziął nic

- wodę od sąsiadki, ok 60m - nie wzięła nic

... mimo, że sam poszedłem i chciałem dac pieniądze...

15tys. zł. za możliwośc przekopania ... to jak dla mnie cena z kosmosu...

szok

:o

bm_mi,

W jakiej okolicy budujesz ? Twoi sąsiedzi to są ludzie mieszkający tam od lat czy kupili ostatnio działki ?

Ja prosiłem o użyczenie dojazdu - skończyło się na tym że musiałem kupować udziały w drodze. Szczęściarz jesteś, oj szczęściarz :wink:

Mogilany, południe Krakowa

to ludzie mieszkający tam juz od hoho..

Cena 15 tyś za samo wejście pracownika z Enionu na słup przy ogrodzeniu i podpiecie kabla który będzie przechodził na działką na długości max 5 metrów.

Wiem że gośc nic nie płacił za przyłącze poniewaz jest to stara sieć wykonana tzw "czynem społecznym" Dawniej ludzie z okolicznych domów zbierali sie i kopali , pomagali w ustawianiu słupów, nie tak jak teraz że robi wszystko enion.

Jedyny wkład sąsiad to wiele lat temu wysiłek fizyczny.

pozdr

Cena 15 tyś za samo wejście pracownika z Enionu na słup przy ogrodzeniu i podpiecie kabla który będzie przechodził na działką na długości max 5 metrów.

Wiem że gośc nic nie płacił za przyłącze poniewaz jest to stara sieć wykonana tzw "czynem społecznym" Dawniej ludzie z okolicznych domów zbierali sie i kopali , pomagali w ustawianiu słupów, nie tak jak teraz że robi wszystko enion.

Jedyny wkład sąsiad to wiele lat temu wysiłek fizyczny.

pozdr

czy projekt twojego domu to LEO I z dobrego domu??

Gość wojtkas

Być może będę miał do zbycia okazyjnie tynk silikatowy Ceresit 1.5 mm baranek w kolorze California CF1. Kupiliśmy go kilka dni temu, ale teraz zmieniliśmy zdanie co do koncepcji kolorystycznej elewacji.

Jeśli nie uda nam się zmieszać go tak, aby uzyskać coś co nam będzie bardziej odpowiadało, wówczas mogę go odstąpić.

Mam 18 wiader po 25 litrów.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priva.

Współczuję bardzo koledze. Skopany dom to duzy problem.

Ale taka anonimowa strona nie czyni kolegi wiarygodnym.

to mój sąsiad i dla mnie jest wiarygodny, a jak dla Ciebie nie to zatrudnij kolesia u Siebie na budowie to zobaczysz jak pracuje

Spokojnie. Dla mnie osoby, które znam i lubię też są wiarygodne. Ale większość czytających nie zna Twojego sąsiada. Publicznie piętnuje swojego wykonawcę, w dodatku robi to anonimowo.

Moja uwaga była sugestią, by robił to bardziej profesjonalnie, będzie wówczas skuteczniejszy, a przy okazji nie oberwie niechcący po głowie za zniesławianie i podawanie bardzo dokładnych danych osobowych.