Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Jejku, a dlaczego nie zgłosisz tej ekipie, że są poprawki, tylko chcesz komuś innemu płacić? :o :o

Ależ moja ekipa poprawia. Poprawiali już cztery razy i nic się nie zmieniło. Ja już nie mam złudzeń i nie wierzę, że oni potrafią to zrobić dobrze. Oni po prostu nie umieją tego zrobić, nie wiedzą jak to naprawić i tyle.

Już wolę zapłacić komuś, kto to zrobi raz a dobrze niż męczyć się z nimi. Co z tego, że poprawiają, jak po każdej następnej ulewie komin jest mokry pod dachem. Wolę nie myśleć co będzie jak spadnie śnieg.

Jeśli masz komin ocieplony styropianem, powód może być identyczny jak u Edit-blondi. Może im podpowiedz?

Żeby było ciekawiej, u nas w jednej części domu (bliźniak) ściana kominowa też zamokła. W drugiej, przy identycznie ocieplonym jak u Edit kominie, jest sucho.

Deszcz zacinał akurat tak, że lało się przez kratki wentylacyjne, między kominem a styro.

Edit, pan Krzysiu budował Ci dom? To on nam wytłumaczył (identycznie jak Ty tutaj :)), że doszli z ojcem na czym rzecz polega i będą nam kleić tę nieszczelność, a także wprowadzą ten sposób już w każdej następnej budowie :)

Z mojego podwórka dodam uwagi, żeby już temat cieknących kominów był w jednym miejscu. U nas lało się długo i lałoby się dalej, ale ekipa, która tynkowała kominy robiła nam też ocieplenie poddasza i panowie honorowo podeszli do sprawy i do samego końca nie kładli wełny tam gdzie mogłaby zamoknąć, tylko szukali przyczyny. Znaleźli w końcu, powodem była malutka dziurka na łączeniu się blach w rogu. Trudno to wytłumaczyć, ale na krawędzi komina schodzą się pod kątem prostym dwie blachy i tu powstała maleńka dziura niedokładnie uszczelniona. Dostali za wytrwałość nagrodę, za ulgę jaką wreszcie poczuliśmy.

:D :D :D

Edit, pan Krzysiu budował Ci dom? To on nam wytłumaczył (identycznie jak Ty tutaj :)), że doszli z ojcem na czym rzecz polega i będą nam kleić tę nieszczelność, a także wprowadzą ten sposób już w każdej następnej budowie :)

u mnie budował Adam Hajduk, ale przyczynę znaleźlismy wspólnie z mężem. Ekipa dekarska poprawiała okuci chyba 3 razy, ale nie tam była przyczyna.Majster upierał się, że to nie powinno być uszczelnione. A ja się uparłam, że mają to zapaćkać klejem i już. Wszystkie otwory wentylacyjne jak leci. Czy cziekło czy nie. Od tego czasu mam spokój.

Innych problemów i reklamacji nie było.

Plus ekipy taki, że przyjeżdżali bez problemu jak się tylko zadzwoniło. Mimo tego, że kasę dostali w całości. :wink:

u mnie budował Adam Hajduk, ale przyczynę znaleźlismy wspólnie z mężem. Ekipa dekarska poprawiała okuci chyba 3 razy, ale nie tam była przyczyna.Majster upierał się, że to nie powinno być uszczelnione. A ja się uparłam, że mają to zapaćkać klejem i już. Wszystkie otwory wentylacyjne jak leci. Czy cziekło czy nie. Od tego czasu mam spokój.

Innych problemów i reklamacji nie było.

Plus ekipy taki, że przyjeżdżali bez problemu jak się tylko zadzwoniło. Mimo tego, że kasę dostali w całości. :wink:

Poproszę moją ekipę, żeby tam też zasmarowali wszystko uszczelniaczem i zobaczymy. Chociaż wydaje mi się, że to nie tamtędy, bo w jednym kominie otwory są na ściance wschodniej i zachodniej, a zacieki na północnej i południowej. Ale cholera wie... nie zawadzi spróbować.

Niestety ,ani wpis KB ani projektanta nie pomogą - zmiana kubatury to zmiana istotna, nowe pozwolenie - to - oficjalnie :x

Ludzie tak robią ale się nie przyznają, ważne aby wysokość całkowia się nie zmieniła albo niewiele się zmieniła. :wink:

Witajcie,

poszukuję solidnej ekipy do remontu mieszkania w kamienicy. Do zrobienia full. Przebudowa ścian, wymiana podłogi, flizy w kuchni i łazience, malowanko.

Jakoś nie znajduję chętnych na tą robótkę:(

:cry:

Z góry dzięki za namiary.

:)

Pytałam "moich": Krzysztof Romanek 887 872 413 , ale mogliby się podjąć dopiero w jesieni (październik-listopad). Jeśli Ci to pasuje, to porozmawiaj z szefem ekipy i zaklep sobie termin.

a ja z innej beczki. CO można zrobić z sianem którego nie chce się na działce?

Najlepiej spalić.

Chociaż ja go położyłem w rogu działki i po roku nie ma po nim śladu. A było tego z 2-3m3.

nie mogę spalić bo to działka w mieście. Od razu jest straż miejska i dają mandaty :(

HEJ

Szybkie pytanko : chcę podnieść ścianę kolankową o 30 cm.Czy w tym wypadku wystarczy wpis kier.bud.do dziennika czy muszę biec do architekta,i on to wpisuje do projektu.

Nie pytaj na forum, tylko gadaj z kier-budem. On wie najlepiej ;)[/quot

Pytałem,pytałem.Powiedział że teraz to już za późno.Ale ja jestem jak niewierny Tomasz-lubię mieć potwierdzenie z różnych źródeł.Poza tym mam trochę utrudniony kontakt z KB-nie ma mnie w PL ,dlatego tez jak mam jakieś wątpliwości i pytania to zdaję się również na pomoc Szanownych Forumowiczów :D