morrodiel 18.10.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Hej,czy cena 35zł /m2 za : ocieplenie między krokwiami, konstrukcja stalowa pod płyty GK, wełna mineralna między konstrukcjami, paraizolacja to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 18.10.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Hej, czy cena 35zł /m2 za : ocieplenie między krokwiami, konstrukcja stalowa pod płyty GK, wełna mineralna między konstrukcjami, paraizolacja to dużo? ja placilem 35 zł /2 za ocieplenie miedzy krokwiami , konstrukcja stalowa firmy Rigips , welna mineralna na przekladke , paroizolacja i na to plyty to 2 razy wyszpachlowane i zagruntowane pod farbę Poddasze 160 m2 rigipsow wyszło mi na gotowo z materiałem tzn wełna 15 super mata i 10 na przekładkę uni mata 15 tys pewnie mozna taniej ale... wszystko robilem na profilach Rigipsa tak samo płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 19.10.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 poszukuje kontaktu do firmy osoby zajmujacej sie naprawa pieców c.o ,piec stary ma ponad 20lat czy macie jakies sprawdzone kontakty?z gory dziekuje za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 19.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Jakie wydatki ? - temat jest szeroki i zależy od aktualnego stanu instalacji elektrycznej w budynku ... Najprościej wystarczy dać odpowiedniego UPSa na zasilanie kotła i pomp - w zależności od bilansu mocowego całego systemu c.o. należy dobrać UPSa o odpowiedniej mocy w stosunku do zakładanego czasu podtrzymania - i już jest ciepło w domu jak prądu z sieci nie ma ... Jakie koszta ? - w zależności od mocy UPSa od kilkuset do kilku tysięcy złotych . Natomiast zasilanie rezerwowe dla obwodów elektrycznych w budynku - jeżeli nie zostało to zaprojektowane na etapie wykonywania instalacji - jest bardziej skomplikowane - dla zasilania z agregatu prądotwórczego trójfazowego trzeba w rozdzielnicy elektrycznej włączyć w obwód trójpołożeniowy / 1/0/2 / przełącznik o odpowiedniej mocy i do niego podłączyć zasilanie podstawowe i rezerwowe - w wypadku braku prądu przełącza się tym przełącznikiem na zasilanie rezerwowe odłączając jednocześnie instalację od podstawowego źródła zasilania - odpala agregat i prąd jest w budynku . W przypadku zasilania rezerwowego jednofazowego trzeba wydzielić jedną fazę dla odbiorników kluczowych / system c.o. , światła , zasilanie lodówek , komputery etc... / i do tej wydzielonej fazy poprzez przełącznik trójpołożeniowy podłączyć zasilanie rezerwowe z agregatu . Dzięki za info. Jakby co, to pozwolę sobie na priv napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 19.10.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 pytanko kiedys na forum podawaliscie adres firmy koło ronda mogilskiego ktora dorabia dachowki wentylacyjne(grzybki) ze zwyklych dachowek podacie mi ich adres ? ile to kosztowalo - 150 od sztuki p.s. pisze bez polskich znakow- przepraszam - bo na lewej rece trzymam 7 miesieczego syna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość small 19.10.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 19.10.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 te dachówki dorabiaja koło ronda matecznego wjazd od mc donalda i na zakrecie po lewej stronie jakiś znak szczególny - czy znajde z drogi ( znam rejony tamte, ale firmy nie kojarzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 19.10.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 te dachówki dorabiaja koło ronda matecznego wjazd od mc donalda i na zakrecie po lewej stronie jakiś znak szczególny - czy znajde z drogi ( znam rejony tamte, ale firmy nie kojarzę ) Firma nazywa się CERAMTRANS II. Tutaj masz wszystko co potrzebne: http://www.zumi.pl/1637346,Ceramtrans_II,Krakow,firma.html Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 20.10.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam, Właśnie rozstalem się z fliziarzem, mogę go spokojnie polecić. Robi migiem, istny Da Vinci (nie tylko kafelkuje, zrobi kompleksowo łazienkę, postawi sciankę, resztę z wykończeniówki, ba - robi za dekoratora wnętrz.). Cena 30zł/m2 bez żadnych doliczeń. A i przy końcowym rozliczeniu można liczyć na niespodziankę. Kontakt przez priv. Ponowię kiedyś zadane pytanko - wie ktoś gdzie najlepiej kupić panele z montażem, drzwi - w cenach poniżej katalogowych (porta, DRE etc.)? Pozdrawiam Krzysiek[/quote bardzo proszę o namiary do fliziarza.Pozdrawiam] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.10.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam, Właśnie rozstalem się z fliziarzem, mogę go spokojnie polecić. Robi migiem, istny Da Vinci (nie tylko kafelkuje, zrobi kompleksowo łazienkę, postawi sciankę, resztę z wykończeniówki, ba - robi za dekoratora wnętrz.). Cena 30zł/m2 bez żadnych doliczeń. A i przy końcowym rozliczeniu można liczyć na niespodziankę. Kontakt przez priv. Ponowię kiedyś zadane pytanko - wie ktoś gdzie najlepiej kupić panele z montażem, drzwi - w cenach poniżej katalogowych (porta, DRE etc.)? Pozdrawiam Krzysiek[/quote bardzo proszę o namiary do fliziarza.Pozdrawiam] Witam Może tu Ktoś się znajdzie; http://forum.muratordom.pl/post3537800.htm#3537800 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.10.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Nadal nie wybralismy materialu na parapety:/Granit jest drogi , drewno odpada , a marmur mnie nie przekonuje - zrobilismy ramke z marmuru przy kominku i juz widac jakies plamy od popiołu:/ Z czego macie parapety?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 21.10.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Z czego macie parapety?? Ja od 4 lat mam z aglomarmuru i złego słowa nie powiem. Żona też Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.10.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Z czego macie parapety?? U nas złoty dąb z PCV, jak okna Jest nawet sklep internetowy z dużym wyborem: http://www.intex.info.pl/sklep/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 22.10.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Toż to moje rodzinne miasto! Ale jednak trochę daleko od krakowa :/ Przecież oni mają oddział w Krakowie. Zaraz za obwodnicą jadąc do Wieliczki. Mi montowali drzwi w Skawinie. Opłata za dojazd 0zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 22.10.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Z czego macie parapety?? U nas złoty dąb z PCV, jak okna Jest nawet sklep internetowy z dużym wyborem: http://www.intex.info.pl/sklep/ U mnie zloty dąb z blachy pokrytej pcv. Jak okna (od wewn mam pcv też w kolorze okien) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychopak 22.10.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam, Podaję namiar do mojego fliziarza, bo mi się skrzynka priv zapycha... Pan Jacek 506810903 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.10.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nadal nie wybralismy materialu na parapety:/ Granit jest drogi , drewno odpada , a marmur mnie nie przekonuje - zrobilismy ramke z marmuru przy kominku i juz widac jakies plamy od popiołu:/ Z czego macie parapety?? Zrób sobie z klinkieru lub z blachy i przestań nudzić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 22.10.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nadal nie wybralismy materialu na parapety:/ Granit jest drogi , drewno odpada , a marmur mnie nie przekonuje - zrobilismy ramke z marmuru przy kominku i juz widac jakies plamy od popiołu:/ Z czego macie parapety?? Blacha stalowa ocynk, ten sam kolor co podbitka. Mamy je od pól roku wiec dużo na temat trwałości nie powiem, ale wyglądają w porządku i cena była przywzoita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Tak mi sie zdaje , że na początku była mowa o parapetach wewnętrznych. Jestem za aglomarmurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 22.10.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Tak mi sie zdaje , że na początku była mowa o parapetach wewnętrznych. Jestem za aglomarmurem. redpradnik jest na etapie elewacji wiec raczej zewnetrzne Ale - niech sie wypowie zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts