Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kto mi w krakowie /okolicach sprzeda bramę garazową w kolorze DĄB BAGIENNY - okleina

Np. MIGAS DOOR z niepołomic nie ma takiego koloru - trzeba dobierac i lakierować - ale to nie to samo

podpowiedzcie

Hormann ma w kolorze dąb bagienny :) mamy taką właśnie. Zamawialiśmy w Rastorze.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam! Czy jest na forum ktoś, kto orientuje się o przepisach dot. kąta nachylenia dachu w powiecie Nowotarskim? Proszę o informacje, poniewaz nasz projekt to 30 stopni, a możemy zmienić do 35. Czy to wystarczy? Dziękuję i pozdrawiam!

To wszystko zależy od miejscowości od moich rodziców wymagali chyba 40 czy 45 stopni a dom jest 10 km od Nowego Targu. Nawet jakby były w Twojej miejscowości przepisy pozwalające na mniejszy kąt ja i moi rodzice polecam dach przynajmniej 40 stopni .

Witam!

Mam pytanie ile czekaliście w Krakowie na wydanie pozwolenia na budowę. Właśnię będę składać i jestem ciekawa ile może potrwać w rzeczywistości to czekanie, może da się to jakoś przyspieszyć...?? :D :roll:

Dobre pytanie, może ktoś ostatnio dostał PnB? Ile teraz się czeka, oczywiście biorąc pod uwagę, że wszystkie papiery są OK ?

My skladalismy papiery 25 wrzesnia i pod koniec listopada kazano nam naniesc na projekt miejsce postojowe dla samochodu ( totalna glupota !!!), zalatwilismy to w jeden dzien i za 5 dni dostalismy zawiadomienie o wydaniu pozwolenia na budowe. tak wiec na PnB czekalismy rowno 64 dni-czyli przepisowo. Wiem ze jesli sie chodzi i popedza urzad to mozna PnB zalatwic w troche krotszym czasie ale zaledwie o kilka dni. wiec jesli komus wyjatkowo sie nie spieszy to moim zdaniem nie ma sensu latac i tracic czas. po wydaniu PnB trzeba odczekac kilkanascie dni na uprawomocnienie pozwolenia i mozna wtedy wejsc na plac budowy i dzialac... :D

u nas wszystko jest juz zalatwione( z poczatkiem grudnia) wiec teraz czekamy jedynie na roztopy i ocieplenie, ktore jak na zlosc w tym roku nie chca nadejsc :evil:

Chciałam się przywitać :p

Czekam na PnB i zaczynamy "na wiosnę" w Michałowicach.

A obecnie zbieram oferty ze składów budowlanych, i prawie wszędzie mnie straszą, że zaraz będą podwyżki: pustaki, dachówka, cement, beton, styropian, stal... :evil:

Chyba trzeba to wszystko brać na poważnie, jak myślicie?

A ja wlasnie spotkalem sie z dosc obcesowym podejsciem do klienta w DachCentrum, na przyklad uslyszalem: "jesli nie sprawdzi Pan dachowek strategicznych przy odbiorze (czyli skrajnych itp.) to ja sobie nie zycze pozniej jakis pretensji ze cos jest rozbite". Druga sytuacja: nie dostarczyli jednej zaslepki bo byla rozbita, mialem sobie odebrac przy okazji, przy odbiorze od sprzedawcy uslyszalem: "skad ja moge wiedziec co sie Panu nalezy, jesli nie ma odpowiedniego zapisu na WZ-tce to niczego Pan nie dostanie".

Fakt faktem, ze dachowki przyszly na czas, cena ok, rozbita zaslepke dostalem, niestety zniecheca sposob rozmowy z klientem.

Myślę ze powinieneś jeszcze zajrzeć do HARP DACHY na Węgrzcach.Ja tam akurat kupowałem swoją dachówkę . Nie było problemów z dostawami jak i późniejszymi zwrotami .Dobra cena na cegłę klinkierową Robena. Jezeli zdecydujesz sie na wyprawę do tego składu to radzę porozmawiać z jakimś handlowcem,bo z kierownikiem raczej nie podyskutujesz ( gbur)

Owocnego szukania :)

Czy orientujecie się, gdzie w Krakowie dokupię samo wieko do WC spłuczki/kompaktu? Na nieszczęście nasze rozbiło się w drobny mak... :evil:

Mamy firmy Keramag, ale może dopasujemy jakieś inne.... :roll:

Niestety ani w Castoramie, ani w Leroy nie sprzedają samego wieka, tylko cały komplet (a to bagatela tylko 1000 zł).... :roll:

http://img17.imageshack.us/img17/1825/227320spluczkaceramicz2.jpg

Witam

Kolejny raz zwracam sie do Was o radę, teraz musze wybrać płytki do przedpokoju i kuchni, zastanawiam się między matowymi (satyna, natural) a półpolerowanymi (jak na razie widziałam z firmy paradyż, nowa gala i milo). Może moglibyście mi doradzić z własnego doświadczenia, które będą łatwiejsze w utrzymaniu czystości (na których będzie w mniejszym stopniu znać brud). Jeśli ktoś mógłby polecić dobre płytki gresowe będę wdzięczna:) Pozdrawiam

Zauważyłem że na klatce schodowej gdzie mam okno łukowe pęka tynk - najpierw było to pękanie poziome nad oknem teraz pionowe - wyglada to tak jak by rysowalo na koncach lanego nadproża

Szlifowalismy nadproże i wycielismy jeden drut - czy to moze byc powodem? Nie zauwazylem by w innych miejscach rysowalo tynki:/