xanka 04.02.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 kto mi w krakowie /okolicach sprzeda bramę garazową w kolorze DĄB BAGIENNY - okleina Np. MIGAS DOOR z niepołomic nie ma takiego koloru - trzeba dobierac i lakierować - ale to nie to samo podpowiedzcie Hormann ma w kolorze dąb bagienny mamy taką właśnie. Zamawialiśmy w Rastorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 06.02.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam Czy ktoś z Was buduje Sandrę z Archipelagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 06.02.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam! Czy jest na forum ktoś, kto orientuje się o przepisach dot. kąta nachylenia dachu w powiecie Nowotarskim? Proszę o informacje, poniewaz nasz projekt to 30 stopni, a możemy zmienić do 35. Czy to wystarczy? Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 07.02.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam! Czy jest na forum ktoś, kto orientuje się o przepisach dot. kąta nachylenia dachu w powiecie Nowotarskim? Proszę o informacje, poniewaz nasz projekt to 30 stopni, a możemy zmienić do 35. Czy to wystarczy? Dziękuję i pozdrawiam! To wszystko zależy od miejscowości od moich rodziców wymagali chyba 40 czy 45 stopni a dom jest 10 km od Nowego Targu. Nawet jakby były w Twojej miejscowości przepisy pozwalające na mniejszy kąt ja i moi rodzice polecam dach przynajmniej 40 stopni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.02.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam! Mam pytanie ile czekaliście w Krakowie na wydanie pozwolenia na budowę. Właśnię będę składać i jestem ciekawa ile może potrwać w rzeczywistości to czekanie, może da się to jakoś przyspieszyć...?? Dobre pytanie, może ktoś ostatnio dostał PnB? Ile teraz się czeka, oczywiście biorąc pod uwagę, że wszystkie papiery są OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusiad 08.02.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 My skladalismy papiery 25 wrzesnia i pod koniec listopada kazano nam naniesc na projekt miejsce postojowe dla samochodu ( totalna glupota !!!), zalatwilismy to w jeden dzien i za 5 dni dostalismy zawiadomienie o wydaniu pozwolenia na budowe. tak wiec na PnB czekalismy rowno 64 dni-czyli przepisowo. Wiem ze jesli sie chodzi i popedza urzad to mozna PnB zalatwic w troche krotszym czasie ale zaledwie o kilka dni. wiec jesli komus wyjatkowo sie nie spieszy to moim zdaniem nie ma sensu latac i tracic czas. po wydaniu PnB trzeba odczekac kilkanascie dni na uprawomocnienie pozwolenia i mozna wtedy wejsc na plac budowy i dzialac... u nas wszystko jest juz zalatwione( z poczatkiem grudnia) wiec teraz czekamy jedynie na roztopy i ocieplenie, ktore jak na zlosc w tym roku nie chca nadejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.02.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dzięki Magdusia No to czekamy na te roztopy - oby jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziamro 08.02.2010 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Chciałam się przywitać Czekam na PnB i zaczynamy "na wiosnę" w Michałowicach. A obecnie zbieram oferty ze składów budowlanych, i prawie wszędzie mnie straszą, że zaraz będą podwyżki: pustaki, dachówka, cement, beton, styropian, stal... Chyba trzeba to wszystko brać na poważnie, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.02.2010 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Zwykle na wiosnę rozpoczynają się nowe budowy i materiały drożeją, ze względu na większy popyt. Nie ma gwarancji, że w tym roku będzie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoniek 09.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam, czy kupujecie już dachówkę na domy budowane w 2010? Gdzie w Krakowie i okolicach polecacie dostawców dachówek? może wiecie o jakiś promocjach dachówkowych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 10.02.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 My polecamy TrapezCarbo na Zakopiańskiej -ceny bardzo przystępne, podejście do klienta na najwyższym poziomie (jak nam brakło dachówki to przywieźli na drugi koniec Krakowa bez problemów) a odradzamy jak najbardziej Melle na Radzikowskiego same niemiłe wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 10.02.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Ja zamawiałem w DachCentrum. Całość obsługi oceniam bardzo dobrze. Przy czym po fakcie okazało się że na składzie (STC2) gdzie kupowałem inne materiały na budowę mają ta samą dachówke ciut taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 10.02.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 A ja wlasnie spotkalem sie z dosc obcesowym podejsciem do klienta w DachCentrum, na przyklad uslyszalem: "jesli nie sprawdzi Pan dachowek strategicznych przy odbiorze (czyli skrajnych itp.) to ja sobie nie zycze pozniej jakis pretensji ze cos jest rozbite". Druga sytuacja: nie dostarczyli jednej zaslepki bo byla rozbita, mialem sobie odebrac przy okazji, przy odbiorze od sprzedawcy uslyszalem: "skad ja moge wiedziec co sie Panu nalezy, jesli nie ma odpowiedniego zapisu na WZ-tce to niczego Pan nie dostanie". Fakt faktem, ze dachowki przyszly na czas, cena ok, rozbita zaslepke dostalem, niestety zniecheca sposob rozmowy z klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.02.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Naszego Nelskampa kupowaliśmy w Dacholandzie w Mogilanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 10.02.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Myślę ze powinieneś jeszcze zajrzeć do HARP DACHY na Węgrzcach.Ja tam akurat kupowałem swoją dachówkę . Nie było problemów z dostawami jak i późniejszymi zwrotami .Dobra cena na cegłę klinkierową Robena. Jezeli zdecydujesz sie na wyprawę do tego składu to radzę porozmawiać z jakimś handlowcem,bo z kierownikiem raczej nie podyskutujesz ( gbur) Owocnego szukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.02.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Naszego Nelskampa kupowaliśmy w Dacholandzie w Mogilanach. Sloneczko, jakiego macie Nelskampa? Muszę się wybrać do tego dacholandu, żeby go zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.02.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Czy orientujecie się, gdzie w Krakowie dokupię samo wieko do WC spłuczki/kompaktu? Na nieszczęście nasze rozbiło się w drobny mak... Mamy firmy Keramag, ale może dopasujemy jakieś inne.... Niestety ani w Castoramie, ani w Leroy nie sprzedają samego wieka, tylko cały komplet (a to bagatela tylko 1000 zł).... http://img17.imageshack.us/img17/1825/227320spluczkaceramicz2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 11.02.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 WitamKolejny raz zwracam sie do Was o radę, teraz musze wybrać płytki do przedpokoju i kuchni, zastanawiam się między matowymi (satyna, natural) a półpolerowanymi (jak na razie widziałam z firmy paradyż, nowa gala i milo). Może moglibyście mi doradzić z własnego doświadczenia, które będą łatwiejsze w utrzymaniu czystości (na których będzie w mniejszym stopniu znać brud). Jeśli ktoś mógłby polecić dobre płytki gresowe będę wdzięczna:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 11.02.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Zauważyłem że na klatce schodowej gdzie mam okno łukowe pęka tynk - najpierw było to pękanie poziome nad oknem teraz pionowe - wyglada to tak jak by rysowalo na koncach lanego nadproża Szlifowalismy nadproże i wycielismy jeden drut - czy to moze byc powodem? Nie zauwazylem by w innych miejscach rysowalo tynki:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelwik 11.02.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam Jestem nowy na forum i generalnie dopiero zaczynam z budowaniem. Stąd prośba - potrzebuję kogoś kto mi zaprojektuje zjazd z drogi na działkę - czy macie kogoś takiego - bardzo proszę o namiar i ewentualną cenę (krakowską) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts