Przemo1975 02.07.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 A gdzie ten gruz i w jakiej cenia . Gruz jest w Skale k.Ojcowa. Cena jest symboliczna, załadunek i transport we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 02.07.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam całą GK Budują dom w Kościelnikach i staję przed problemem starym jak świat (i na pewno gdzieś na wątkach już poruszanym): jaka dachówka na dach? ceramiczna czy cementowa? a co w was na dachach? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 02.07.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam całą GK Budują dom w Kościelnikach i staję przed problemem starym jak świat (i na pewno gdzieś na wątkach już poruszanym): jaka dachówka na dach? ceramiczna czy cementowa? a co w was na dachach? pozdr No chyba tylko ceramiczna. Ja na pewno wybiorę ceramiczną... jeszcze tylko producent i kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.07.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 staję przed problemem starym jak świat (i na pewno gdzieś na wątkach już poruszanym): jaka dachówka na dach? ceramiczna czy cementowa? A jaką masz w projekcie? My mamy cementowego Nelskampa i jesteśmy bardzo zadowoleni, a i wichur się nie boi http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/dach1.jpg http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/dach2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 03.07.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Poszukuję dostawcy kostki granitowej - chce zrobić obrzeża - tak ze ilosc nie za duza - Ma ktos z Was moze sprzedawcę z okolic ktorego moze polecic? Mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 04.07.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam całą GK Budują dom w Kościelnikach i staję przed problemem starym jak świat (i na pewno gdzieś na wątkach już poruszanym): jaka dachówka na dach? ceramiczna czy cementowa? a co w was na dachach? pozdr zrób sobie wycenę obu - zobaczysz, czy różnica w cenie jest proporcjonalna do wyglądu. U różnica wyniosła ok 2000zł więc wzięliśmy ceramiczną, bo bardziej nam się podobała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMa1719505844 05.07.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Zjadło część tekstu. No to jeszcze raz. Mam do oddania ziemię z wykopów, bez transportu i załadunku. Bibice gm. Zielonki Witam Czy oferta jest nadal aktualna? Ile mniej więcej jest tej ziemii ? pozdrawiam Katarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 05.07.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 zrób sobie wycenę obu - zobaczysz, czy różnica w cenie jest proporcjonalna do wyglądu. U różnica wyniosła ok 2000zł więc wzięliśmy ceramiczną, bo bardziej nam się podobała. Dzięki za podpowiedź. Ale koszty to część problemu. A jak ta czy inna dachówka sprawuje się na dachu? Jakieś opinie od użytkowników? I jeszcze jeden temat: czy mieliście jakieś problemy z przyłączem gazu? U mnie gazownia coś kręci i mnoży problemy. Zaczynam podejrzewać, że rurociąg gazowy nie leży tam gdzie jest zinwentaryzowany wg mapy. Przyjeżdżaja ciągle coś mierzą i odjeżdżają. A przyłacza jak nie ma tak nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 05.07.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Słoneczko dzięki za fotki. Jest to jakiś pogląd na sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 05.07.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 czy zmiana pustaka z 44 p+w na 38 p+w to wg Was zmiana istotna? wg internetu "rodzaju materiału, z którego stawiamy dom (jeśli nie powodują zmiany wielkości domu);" jesli dalem 38 p+w plus styrropian 8 a mialo byc 44 p+w bez styropianu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 05.07.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Jeżeli się nie zmieniły wymiary budynku, to jest to nieistotna zmiana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 06.07.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Jeżeli się nie zmieniły wymiary budynku, to jest to nieistotna zmiana... teoretycznie sie zmienily:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 06.07.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 co to znaczy teoretycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 06.07.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 co to znaczy teoretycznie? W zasadzie praktycznie:) budynek ma większą objętość 44 cm w projekcie 38 cm + 8 cm = 46 po zmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujjek 06.07.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 czy zmiana pustaka z 44 p+w na 38 p+w to wg Was zmiana istotna? wg internetu "rodzaju materiału, z którego stawiamy dom (jeśli nie powodują zmiany wielkości domu);" jesli dalem 38 p+w plus styrropian 8 a mialo byc 44 p+w bez styropianu :/ Troszke pewnie zmieniła sie wielkość powierzchni Zmiana następuje w "późniejszym" etapie, omija Cię ewentualne ocieplanie. Ja osobiście mam na ściany Porotherm 44 Si i nie ocieplam. jak to sie przełozy na komfort mieszkania, to wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 06.07.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Oddam ziemie z wykopów, Łuczyce, gm. Kocmyrzów - Luborzyca, info na PW lub tel. 793004772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 06.07.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Witam całą GK Budują dom w Kościelnikach i staję przed problemem starym jak świat (i na pewno gdzieś na wątkach już poruszanym): jaka dachówka na dach? ceramiczna czy cementowa? a co w was na dachach? pozdr Tutaj troszkę znajdziesz do poczytania : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?67295-Poka%C5%BCcie-swoje-dachy!!!!!!!!/page6 Miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.07.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 W zasadzie praktycznie:) budynek ma większą objętość 44 cm w projekcie 38 cm + 8 cm = 46 po zmianie Napiszę Ci tak. Mój kierbud powiedział, że jeżeli osie ścian nie są poprzesuwane, to nie ma znaczenia szerokość materiału, z którego te ściany budujesz o ile nie spowoduje to przysunięcia się do granicy działki bliżej niż jest to dozwolone. Bazując na tym ja zdecydowałem się na 15 cm ocieplenia zamiast 12 cm, czyli w praktyce mam o 6 cm szerszy i dłuższy dom niż w projekcie, ale jakoś się tym nie przejmuję. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.07.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 A z drugiej strony koledzy - nawet jak odwiedzi Was kontrola z PINB podczas odbioru budynku to myślicie że będą mierzyć z dokładnością do centymetra ?? - na długości 17 czy 20m odchyłka nawet i 5 cm jest niezauważalna - to tak na marginesie - z realnego punktu widzenia Nie popadajmy w przesadę z powodu kilku centymetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 07.07.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 A z drugiej strony koledzy - nawet jak odwiedzi Was kontrola z PINB podczas odbioru budynku to myślicie że będą mierzyć z dokładnością do centymetra ?? - na długości 17 czy 20m odchyłka nawet i 5 cm jest niezauważalna - to tak na marginesie - z realnego punktu widzenia Nie popadajmy w przesadę z powodu kilku centymetrów. ja się Pinbem nie przejmuje -bardziej mi chodzi o to czy przyznawac się i nanosic zmiany na projekt co za tym idzie swiadectwo energetyczne wylicza wg tego jak jest czy zostwic jak w projekcie.. a tak apropo ostatnio slyszalem od kolegi ktory zaczyna się budowac że kilku kierownikow budowy z ktorymi rozmawial twierdzilo ze pinb teraz robi kontrole budynkow z nowym sprzetem - aparaty termowizyjne kupili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts