langerob25 15.07.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam, Czy nie wiecie gdzie w okolicy Krakowa można kupić kamień do wymiany gruntu ? (frakcja 63 i 31,5). Potrzebuję naprawdę dużo kamienia .. łącznie około 180 m3. Witem że ktoś już poruszał ten temat ale z tego co pamiętam żadne konkrety się na forum nie pojawiły. Kopalnia Zalas ma na pewno tłuczeń o frakcji 31-63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilczus 15.07.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witamposzukuję stempli budowlanych .... najlepiej z okolic Kocmyrzowa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 15.07.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Szukam jakiegoś taniego sklepu z artykułami wod-kan na południe od Krakowa (a konkretnie potrzebuje rur pomarańczowych do kanalizacji)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccaya 15.07.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 WitamCzy ktoś może ostatnio zamawiał albo będzie zamawiał szambo z okolic Radomia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.07.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Szukam jakiegoś taniego sklepu z artykułami wod-kan na południe od Krakowa (a konkretnie potrzebuje rur pomarańczowych do kanalizacji)... Tu? http://mikulski-rury.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujjek 16.07.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Gdzie kupowaliście drewno na podbitkę...?Interesowałaby mnie północno-wschodnia strona Krakowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.07.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Minęło 6 msc od kiedy ocieplali nam dom i pojawiły się we wszystkich oknach pęknięcia ocieplenia na górnych rogach okien Nie ma pucu jest przygotowane pod puc tzn siatka zatopiona i grunt Czego to moze byc wina? czy jak poloze puc sylikatowo sylikonowy to te pekniecia na nim rowniez sie moga pojawiac? jak sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 16.07.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Minęło 6 msc od kiedy ocieplali nam dom i pojawiły się we wszystkich oknach pęknięcia ocieplenia na górnych rogach okien Nie ma pucu jest przygotowane pod puc tzn siatka zatopiona i grunt Czego to moze byc wina? czy jak poloze puc sylikatowo sylikonowy to te pekniecia na nim rowniez sie moga pojawiac? jak sadzicie? Foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.07.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Foto? wygląda to tak jak na zdjęciu http://www.muratordom.pl/s/photos/thumbnails/9a/90/f9/9a90f94481bcb609_620x0_romiar-niestandardowy.jpg opisane jako błędy w konstrukcji dachu tyle że u mnie nie widać było tych pęknięć przed ociepleniem - może dlatego że nadproża miałem "ocieplone" 5 cm styropianu wygladalo to tak jak na 1 zdjęciu pęka tak jak na załączonym ( czyjeś zdjęcie dorysowałem czerwone kreski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 16.07.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Masz zdjecia z wylewania/szalowania nadprozy?Jaki byl "zaklad" na mur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgal1 16.07.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Witam wszystkich. Mam pytanie, ile płaciliście za wykonanie przyłączy elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej i CO z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.07.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Masz zdjecia z wylewania/szalowania nadprozy? Jaki byl "zaklad" na mur? Odpowiadający wielkości styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 16.07.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Witam wszystkich. Mam pytanie, ile płaciliście za wykonanie przyłączy elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej i CO z materiałem? sorry kolejne pytanie z cyklu: ile placiliscie za swoj samochod nie pytajac jaki rocznik , model i marka... U mnie od skrzynki do domu 15 metrów u innej osoby moze byc 3 metry a moze byc 30 tak samo z woda kanalizacja i innymi mediami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faffa2 17.07.2010 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Witam poszukuję stempli budowlanych .... najlepiej z okolic Kocmyrzowa .... Zostało mi ok 20 dlugie na ok 2,60 -2, 70 m Odsprzedam w naprawdę dobrej cenie. (Prusy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 17.07.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Odpowiadający wielkości styropianu Na oko wydaje sie, ze wystarczajacy. Jesli nie ma rys od srodka na tynku lub pustakach (nie wiem czy masz juz otynkowane) to mimo wszystko proponuje przynajmniej w 1 miejscu wyciac fragment ocieplenia i zobaczyc co tak naprawde peka. I jesli sciana jest ok to potem zatrzec pekniecia jakims klejem i odczekac kilka miesiecy czy pojawia sie znowu. Jesli nie - klasc akryl, jesli tak - zagadka od nowa, bo na pewno pekniecia przejda na tynk. No ale to moje amatorskie zdanie - moze jeszcze dasz rade dorwac jakiegos kierbuda/inspektora z okresu budowy, zeby to skonsultowac... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.07.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Na oko wydaje sie, ze wystarczajacy. Jesli nie ma rys od srodka na tynku lub pustakach (nie wiem czy masz juz otynkowane) to mimo wszystko proponuje przynajmniej w 1 miejscu wyciac fragment ocieplenia i zobaczyc co tak naprawde peka. I jesli sciana jest ok to potem zatrzec pekniecia jakims klejem i odczekac kilka miesiecy czy pojawia sie znowu. Jesli nie - klasc akryl, jesli tak - zagadka od nowa, bo na pewno pekniecia przejda na tynk. No ale to moje amatorskie zdanie - moze jeszcze dasz rade dorwac jakiegos kierbuda/inspektora z okresu budowy, zeby to skonsultowac... Pzdr Na tynkach wewnętrznych nic nie ma Zastnaawiające jest to że pod styropianem jest kolejny ( ocieplenie nadproży) - tak na chłopski rozum jeśli by pękałyściany to nie przenosił by tego styropian ocieplający nadproża poprzez kolejny styropian ociep[lający dom docelowo naklej z siatką:/ wg mnie to źle zrobione ocieplenie - narożniki docięte i nie zasiatkowane zrobie jak mowisz jedno okno poświęce i spróbuje zobaczyc co pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 17.07.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Witam, Potrzebuje porady. Właśnie przygotowuję działkę do budowy. Dawniej na działce był sad, wiec na początek postanowiłem wierzchnią warstwę zciągnąć. Powstałą gigantyczna góra (z 11 ar działki) mieszaniny trawy, korzeni, pieńków i ziemi. Co z tym zrobić ? Wywieźć gdzieś (będzie tego z 15 samochodów) a potem zakupić i nawieść humus czy może próbować odzyskać tą ziemie (rozplantować i pousuwać trawę i korzenie - ogromna robota ręczna ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.07.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Witam, Potrzebuje porady. Właśnie przygotowuję działkę do budowy. Dawniej na działce był sad, wiec na początek postanowiłem wierzchnią warstwę zciągnąć. Powstałą gigantyczna góra (z 11 ar działki) mieszaniny trawy, korzeni, pieńków i ziemi. Co z tym zrobić ? Wywieźć gdzieś (będzie tego z 15 samochodów) a potem zakupić i nawieść humus czy może próbować odzyskać tą ziemie (rozplantować i pousuwać trawę i korzenie - ogromna robota ręczna ?) Jesli jesto to czarna ziemia a nie glina to nie warto wywozić - czyt. dodatkowe koszty wywozu a taka ziemia jest droga w zakupie. Proponuje CI co pewien czas koparką przekopać tą górę ziemi i zostawić sobie do wyrównywania terenu jesli bedziesz mial taka potrzebe Wówczas po rozsypaniu ziemi bardzo prosto będzie wyciągnąć nieczystości czyt. korzenie a drobne zgniją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.07.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 czy ktoś z Was udostępniał / pobierał prąd sąsiadowi/od sąsiada? Za 2 tygodnie sąsiad zaczyna budowę i spytał mnie czy mu udostępnie prąd na cele budowy zgodziłem sie tylko nei wiem jak to policzyc ile moze go pobierać:/Nie chce mu powiedziec za duzo - nie chce na tym nic zarabiac.Jak sadzicie 100 zl msc przy budowie SSO to duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_ryba 17.07.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 czy ktoś z Was udostępniał / pobierał prąd sąsiadowi/od sąsiada? Za 2 tygodnie sąsiad zaczyna budowę i spytał mnie czy mu udostępnie prąd na cele budowy zgodziłem sie tylko nei wiem jak to policzyc ile moze go pobierać:/ Nie chce mu powiedziec za duzo - nie chce na tym nic zarabiac. Jak sadzicie 100 zl msc przy budowie SSO to duzo? Tez chciałem tak zrobic ale ekipa budowlana mi odradziła. Urządzenia dość czesto podobno wybijaja stopki i jest z tym problem. W rezultacie postaralem sie o pozwolenie na wykonanie przyłącza budowlanego do sasiada i problem bede mial z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts