Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Jak sadzicie - czy robiąc fundament i 3 słupki pod bramę wjazdową i furtkę mogę to zrobić "na raty" ??

1 etap:

- wykopanie dziury dł 6 m szerokosc 30cm gł 120 cm

- belka 4 x drut fi 10 długosc 6 metrów strzemiączko 20 cm co 25 cm

- 3 zbrojone belki jak pod słup - 4 x drut fi 10 dlugosc 2,40 strzemiączko 10 cm co 25 cm zagięty u dołu pod kątem 90 stopni

- zalane do wysokości gruntu

2 etap

Szalowanie słupów i zalanie

Czy mozna to zrobic tak jak opisalem czy musi byc w jednym momencie lane

Witajcie:) A ja jestem ciągle na etapie szukania fajnej działki w rejonie Wieliczki:) Jeśli ktoś by słyszał ze jest do sprzedania w rozsądnej cenie tj jak dla mnie ok 10a za ok 130 -150 tys niedaleko od Wieliczki i w miarę możliwości z mediami to będę baaaardzo wdzięczny za info :) Najważniejsze jest dla mnie aby był dobry dojazd w zimie czyli blisko drogi asfaltowej która będzie odśnieżana przez gminę. Pozdrawiam:)

to jak znajdziesz taką działkę w tej cenie to daj znać. Sam się zastanowię czy nie kupić :)

suche to jest ale pomalowane fragmentami impregnatem do więźby i strzela jak fiks:/

Tez próbowałem palić dechami sosnowymi - suchymi jak pieprz - paliły się pięknie ale strzelały niemiłosiernie - a że mam kominek otwarty - jest to dla mnie niepożądane zjawisko ...

Poza tym palenie drewnem żywicznym / a iglaste jest bardzo żywiczne / powoduje przyspieszone osadzanie smoły we wnętrzu kominka i szybsze osadzanie się tego w kominie ...

Jak jeszcze się pali w kominku z DGP czy PW - temperatura spalin jest niższa i wtedy już opanować tego się nie da ...

Poszukuję jakiegoś taniego salonu z drzwiami Porty. Byłem w Wójciku na Makuszyńskiego i zaproponowali rabat 7% od cena katalogowych. Trochę według mnie mało, ale jeszcze nigdy nie kupowałem drzwi i nie wiem na jakie upusty można liczyć. Drzwi dużo nie kupuję - trzy ościeżnice regulowane i dwoje drzwi. Możecie coś zaproponować.

Witajcie:) A ja jestem ciągle na etapie szukania fajnej działki w rejonie Wieliczki:) Jeśli ktoś by słyszał ze jest do sprzedania w rozsądnej cenie tj jak dla mnie ok 10a za ok 130 -150 tys niedaleko od Wieliczki i w miarę możliwości z mediami to będę baaaardzo wdzięczny za info :)

Na Gratce byłeś? Jest tam 488 ofert sprzedaży działek z rejonu Wieliczki :)

http://dom.gratka.pl/dzialki-grunty-sprzedam/lista/malopolskie,wieliczka.html

np. http://dom.gratka.pl/tresc/407-6311185-malopolskie-wieliczka-grabie.html#eed4b428fa421048,6

KOSTKA BRUKOWA

Poszukuję pilnie chętnych do współnego zamówienia kostki brukowej firmy Kostbet (można sobie obejrzeć ich stronę)

Kostka szara (behaton lub holland) w cenie 27 złotych brutto

Kostka czerwona - 29 pln

Obrzeża odpowiednio - 8 i 10 pln

Do powyższych kosztów trzeba doliczyć palety: 30 / szt + transport z wyładunkiem HDS - ok. 50 pln

Kontakt: 501288550 lub mail: [email protected]

Pan Rysiu mnie wystawil... rozumiem ze wiekszosc ma przed domem ma ponad 200m2 kostki - u mnie jest nie cale 100 - mimo ze bylismy umowieni 2 krotnie nie pojawil sie

No to będzie miał przechlapane, bo na wiosnę ma u nas robić jeszcze mniej, ok. 50 m2 dodatkowego placyku, ale o tym dowie się już na miejscu http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif

Witajcie,

poszukuję chętnych do wspólnego zakupu ekogroszku i namiarów na sprawdzonych dostawców ekogroszku.

Ile tu kupić na zimę???

Dla mnie to pierwszyzna:)

Prosze piszcie na pcztę muratora lub na [email protected]

PS. Czy ktoś słyszał o firmie Tadpol z Częstochowy. http://www.tadpol.biz/index.php?PID=oferta

Sprzedają eko, pakowany w worki - cena za tonę 690 zł + transport. http://www.sklep.flint.pl/index.php?i1,spedycja

Dobra ta cena ??? Czy ktoś zna jakość.

W innym miejscu powiedzieli mi 800 z transp.

UWAGA! UWAGA! UWAGA!

JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA.

SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba piać co to oznacza.

Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy.

MÓWMY IM ....... WON.