dom w kalateach 2 06.04.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam. Wkrótce rozpoczynam utwardzanie drogi dojazdowej ok. 120m - trochę się rozglądałem i cenowo wychodzi jakaś masakra - w związku z tym bardzo proszę o jakieś namiary gdzie zdobyć tani materiał do utwardzenia drogi lub gdyby ktoś miał zbędny gruz to również z chęcią przyjmę. Północ Krakowa, gm. Michałowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyta 06.04.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Cytat Napisał voytaWitam wszystkich serdecznie!To mój pierwszy post na tym forum chociaż przeglądam go od kilku ładnych lat.Właśnie nastąpił moment, że w końcu zdecydowaliśmy się na budowę domu.Mamy zamiar wybudować dom ok. 160-180 m powierzchni użytkowej plus garaż na 2 samochody w bryle domu w nowoczesnym stylu.Mam pytanie czy ktoś z szanownego forum może polecić mi godnego uwagi architekta (godnego uwagi w aspekcie finansowym również).Serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiamvoyta[email protected]Ja już kiedyś polecałam arch. Kamila tel. 500283685 a to jego firma http://stoodio.pl Dzięki bardzo Konieczki, ktoś jeszcze ma kogoś godnego polecenia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 06.04.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Konieczki goscie maja pojecie o robocie ,nie sa drodzy i szybko działaja :Bogdan 509169404 powiedz ze tel masz od Marcina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 07.04.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ma ktoś namiary na tanie piasek zasypowy/niesortowany i pospółkę w okolicach Zabierzowa? Potrzebuję do zasypania fundamentów - przywieźli mi 2 auta z Brzezia, ale podziękowałem, bo ten piach taki pomieszany z gliną, a mam ok 1.5m na wysokość do zagęszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 08.04.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam,Jesteśmy na etapie zakupu prętów zbrojeniowych do fundamentów, czy ktoś z Was wie gdzie w Krakowie lub pólnocnych okolicach możn kupić takie cuda w dobrej cenie wraz z transportem ?Będę wdzięczny za info, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 08.04.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Konieczki goscie maja pojecie o robocie ,nie sa drodzy i szybko działaja :Bogdan 509169404 powiedz ze tel masz od Marcina. Dzięki skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 08.04.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam, Jesteśmy na etapie zakupu prętów zbrojeniowych do fundamentów, czy ktoś z Was wie gdzie w Krakowie lub pólnocnych okolicach możn kupić takie cuda w dobrej cenie wraz z transportem ? Będę wdzięczny za info, masz pod nosem w Budmecie w Michałowicach kupowałam stal tydzien temu, róznica z Luskarem ponad 200zł/tona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pir 08.04.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam. Wkrótce rozpoczynam utwardzanie drogi dojazdowej ok. 120m - trochę się rozglądałem i cenowo wychodzi jakaś masakra - w związku z tym bardzo proszę o jakieś namiary gdzie zdobyć tani materiał do utwardzenia drogi lub gdyby ktoś miał zbędny gruz to również z chęcią przyjmę. Północ Krakowa, gm. Michałowice Witaj, proponowałbym na przykład użycie odpadów z betoniarni. Ja potrzebowałem takich na drogę i kupiłem 4 x 30 ton. Były zarówno takie duże głazy po 100-150 kilo jak i zupełnie drobny odpad. Potem koparka to uformowała i powiem Ci tak - jest niezniszczalne. Jeździły gruszki z betonem i kierowcy się dziwili, bo nawet koleiny się nie zrobiły... No i cena - ja płaciłem w zasadzie za transport i jakieś grosze ze te odpady. Podzwoń, popytaj - może mają coś takiego w okolicznych betoniarniach i chętnie się pozbędą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 09.04.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam,czy ktoś z forumowiczów robił u siebie szambo? Z jakiej firmy braliście? Czy w okolicy Krakowa (głównie strona wsch) jest jakiś dobry producent szamb?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice1 10.04.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam, Jesteśmy na etapie zakupu prętów zbrojeniowych do fundamentów, czy ktoś z Was wie gdzie w Krakowie lub pólnocnych okolicach możn kupić takie cuda w dobrej cenie wraz z transportem ? Będę wdzięczny za info, My kupowaliśmy w Zielonkach - w ubiegłym tyg było taniej niż w Luksarze i Budmecie (z transportem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 11.04.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Więc tak znowu strasznie nie przepłaciłam bo wyszło mi 160m2 czyli 1,6razy więcej czyli 9,6tyś plus robocizna. Ja nie mam czasu tego robić, lepiej wychodzi mi jak popracuję i dam komuś zarobić. Ale koniec już jojczenia nad moją podbudową. Jak macie solidnych brukarzy to poproszę (no i tanich przy okazji) Redpradnik śliczne dzięki za namiary na Maćka od schodów (już mam nadzieję że się robią ) Nie ma sprawy - będziecie zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 11.04.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Chętnie przyjmę ziemię w Skawinie lub okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin-D 11.04.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 My kupowaliśmy w Zielonkach - w ubiegłym tyg było taniej niż w Luksarze i Budmecie (z transportem) Czyli gdzie? Można prosić jakiś namiar? Sam jestem na kupnie i na razie najtaniej jest w Gór-Hucie ale dochodzi transport co daje porównywalną cenę z Budmetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 12.04.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Czyli gdzie? Można prosić jakiś namiar? Sam jestem na kupnie i na razie najtaniej jest w Gór-Hucie ale dochodzi transport co daje porównywalną cenę z Budmetem. Pewnie w GS-IE Zielonki ul.Galicyjska (droga z Zielonek centrum do Bibic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice1 12.04.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Czyli gdzie? Można prosić jakiś namiar? Sam jestem na kupnie i na razie najtaniej jest w Gór-Hucie ale dochodzi transport co daje porównywalną cenę z Budmetem. Firma RANBUD,(przy składzie materiałów sypkich), Zielonki, ul. Galicyjska 7 (przy trasie oś. Marszowiec w kierunku Zielonek, po lewej stronie), tel 501323217 - maja własną "dłużycę". Cena za tone stali 2780 brutto z transportem na dzień 09.04. przy zakupie 500 kg. być może przy większych ilościach byłoby jeszcze taniej. W Luksarze chcieli wtedy ponad 3 tys za tonę a w Budmecie ok. 2900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaska 14.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam,Jestem na etapie projektu i wyboru konstrukcji. Co byście polecili: Max+20cm styropianu czy Silikat np. N24 + 20 cm wełny czy Poroterm 44. Pytam o doświadczenie z wykonawstwa. a szczególnie kto przeszedł taką budowę na silikatach w Naszej okolicy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka8 15.04.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Zaska....buduje dom(bliżniak) mój z silikatów Xella silka e24 plus 20cm wełny....a brat z Maxa i 15 cm styro.....jeśli chodzi o mnie to podstawa czy ekipa POTRAFI budować z Silikatów i wogóle wie CO TO JEST(hi hi)....u mnie historia budowy była dość burzliwa....jesli masz ochote zobaczyć napisz na priv...POWODZENIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyta 16.04.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam serdecznie! Mamy zamiar wybudować dom o nowoczesnym wyglądzie ok 160-180 m powierzchni użytkowej.Szukamy architekta z Krakowa lub okolic. Bardzo proszę o namiary na kogoś godnego polecenia w rozsądnych pieniądzach.Chodzi nam o kogoś kto ma własny pomysł na dom a nie tylko przeleje na papier nasze wizje. Proszę o pomoc i równocześnie serdecznie dziękuję. Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.04.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam serdecznie! Mamy zamiar wybudować dom o nowoczesnym wyglądzie ok 160-180 m powierzchni użytkowej. Szukamy architekta z Krakowa lub okolic. Bardzo proszę o namiary na kogoś godnego polecenia w rozsądnych pieniądzach. Chodzi nam o kogoś kto ma własny pomysł na dom a nie tylko przeleje na papier nasze wizje. Proszę o pomoc i równocześnie serdecznie dziękuję. Pozdrawiam [email protected] Zapraszam do naszej listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata.W 16.04.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam, czy spotkaliście sie może w trakcie wykonywania zjazdu z działki na droge , że nalezy wykonać projekt organizacji ruchu na drodze w czasie zajmowania pasa ruchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts