michalowice 28.06.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Dzięki serdeczne...Już dzwoniłem, więźba będzie jeszcze w tym tygodniu, jak się okazało to tartak koło którego dosyć często jeżdżę do znajomych w Lubomierzu....Terminarz prac uratowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdbuli 28.06.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam czy ktos ostatnio z forumowiczow robil u siebie instalacje elektryczna.Chcialbym sie dowiedziec ile placiliscie za materialy i gdzie mozna najtaniej kupic caly asortyment.Prosze o ceny bez robocizny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.06.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam czy ktos ostatnio z forumowiczow robil u siebie instalacje elektryczna.Chcialbym sie dowiedziec ile placiliscie za materialy i gdzie mozna najtaniej kupic caly asortyment.Prosze o ceny bez robocizny.Pozdrawiam Podłączam się pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz69 29.06.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam. Zabieramy się za fundamenty. Wśród ostatnich postów nie znalazłem tematy cen materiałów. Ze względu, że szukam obecnie jakiś tanich, sprawdzonych hurtowni bardzo proszę wszystkich i jakieś wskazówki i namiary. BETON - cena i gdzie? DESKI SZALUNKOWE - cena i gdzie? STAL - cena i gdzie? BLOCZKI SZALUNKOWE - cena i gdzie? buduje na pół-wsch od krakowa. okolice michałowic kocmyrzowa. Czesć Ja buduje w czulicach wiec blisko , i beton brałem z Cembetu w niepołomicach.Cena super, Deski szalunkowe brałem z tartaku z kasiny małej, Stal najtańszą cene mają na brzeskiej 9, wylot z krakowa na niepołomice. Bloczki szalunkowe Brukbetowskie brałem od znajomej firmy spod krakowa.. Nigdzie taniej nie znalazłem. Jeśli będziesz chciał nr to podam na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepiszcze 29.06.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 tak tak, cembet ma dobre ceny ale jak sobie lejesz ławy albo strop, jak będziesz potrzebować kilka kubików na wieńce to się na ciebie wypną mimo że wcześniej byłeś klientem i i tak będziesz szukać innej betoniarni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 29.06.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 lepiszcze ja nie miałam problemów z cem-betem zarówno przy ławach jak i wieńcach. Cena na wieńce minimalnie wyższa niż na ławy ale i tak niższa niż w innych betoniarniach (notabene 600m od mojej działki cementownia miała cement o 100zł więcej i za dowóz(600m!!!) zażyczyła sobie 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepiszcze 29.06.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 ...a ja miałem problem, cena wiadomo że wyższa bo płacisz osobno za transport i pompę i byłem na to przygotowany, ale mi powedzieli czas oczekiwania 1 tydzień więc to tak samo jakby mi powiedzieli "spadaj na drzewo ze swoimi wieńcami". EDIT: tytułem sprostowania - mój przypadek dotyczy cembetu na Zawiłej w Krakowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 29.06.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ja brałem beton z bocianiej - to jedyna betoniarnia, która zdecydowałą się wjechac na moją działkę - napowietrzna linia średniego napięcia.Szymen zadzwoń sobie do Pana Mariusza - przedstawiciela Bud-met, 606 893 691 - na stali zaoszczędziłem koło 4,5 tys w stosunku do cen z innych źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 29.06.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ja brałem beton z bocianiej - to jedyna betoniarnia, która zdecydowałą się wjechac na moją działkę - napowietrzna linia średniego napięcia. Szymen zadzwoń sobie do Pana Mariusza - przedstawiciela Bud-met, 606 893 691 - na stali zaoszczędziłem koło 4,5 tys w stosunku do cen z innych źródeł. Tak jest - ja rowniez p. Mariusza polecam - u mnie na stal i porotherm dal zdecydowanie najlepsze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.06.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 No widzę żep.Mariusz robi furorę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz69 29.06.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 No to jak już tak doradzacie to i mi doradźcie. Poszukuje dachówki ceramicznej. płaskiej. Mam na oku Tondach Figaro. wiem wiem... lepiej creaton domino... ale wiadomo cena.. Gdzie w krakowie mają Tondacha Firaro angoba czarna w dobre cenie.. na chwile obecną na stoczniowców mam cene 4.5 za sztuke. Może ktoś z was już robił sobie daszek ów dachówką i może polecić skąd brał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_szymen_ 30.06.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Dzięki za odzew w sprawie materiałów. O BudMet z Michałowic też słyszałem, że mają dobre ceny. Natomiast do co bloczków szalunkowych to zastanawiam się nad kosztownością takiego wariantu budowy. Jeden bloczek w Bruk-bet kosztuje ok. 7 zł. Na jeden m2 potrzeba 8 szt. Czyli u mnie wyjdzie około 600 szt. x 7 zł = 4200zł + beton do zalania + zbrojenie. Natomiast słyszałem, że szybko się to układa, natomiast bloczki pełne fundamentowe są dość czasochłonne. Macie jakieś doświadczenie z tymi materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystyna M 30.06.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja robiłem w tym miesiącu tynki cem-wap w cenie 24 zł/m2 z materiałem. Nas rok temu tynki u polecanego p. Żmudy kosztowały 23 zł/m2. Wszystko było równo, ci co robili potem (fliziarze i gładziarze) nie narzekali, a nawet chwalili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 30.06.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja budowałem fundament z pełnych bloczków, tego się nie zbroi, tylko ławę i wieniec, zdecydowanie najszybciej się robi (układa jak ścianę) za pustak betonowy Lubartów 25x38x12 płaciłem 3,4 pln. Przy takim układzie stal wchodzi tylko w stopy i wieniec, nie w bloczki i tu oszczędnośc, dodatkowo za robociznę zapłaciłem mniej - około 2000 bo to zdecydowanie łatwiej dla ekipy niż szalowanie lub układanie bloczków szalunkowych. U nas ze względu na dosyc znaczną różnicę wysokości na działce wyszły wysokie ściany i stąd może taka a nie inna oszczędnośc.Policz sobie deski na szalunek, drut zbrojeniowy, drut wiązałkowy, bloczki, zaprawę i robociznę we wszystkich 3 wariantach i porównaj ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepiszcze 30.06.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 do bloczków szalunkowych nie trzeba desek - a nawet jeśli to i tak się potem przydadzą do stropu, stali wejdze trochę więcej ale to na + dla stabilności więc warto się nad tym zastanowić przy wysokich ścianach... człowiek jest wtedy spokojniejszy przy zasypywaniu i zagęszczaniu..._szymen_ - 7zł za bloczek wydaje mi się dosyć drogo - proponuję spytać w firme Budmur na skośnej w Krakowie, tam kiedyś mieli po 5,40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalowice 30.06.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Tu się zgodzę, ja na całe szczęście mam ekipę, która ręcznie (przy użyciu wibratora płytowego) ubijali zasypkę (weszło 20 samochodów), ale to fakt, że szalunkowe + zbrojenie daje większą gwarancję stabilności ściany fundamentowej. Choc jak się zacznie ubijac za wcześnie to i ściany z bloczków szalunkowych może wypchac, wtedy trzeba miejscami podszalowac.Poszukaj bo i tak te twoje 7pln za bloczek to sporo...Bruk-bet to ogólnie drogie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 30.06.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja też z bud-met biorę materiały ale bloczki betonowe wzięłam z innego źródła Katowice tam bolczek po 2,40, co prawda trzeba zapłacić za transport ale i tak jest oszczędność, co do pustaków szalunkowych jednak drożej wychodzą, a u mnie ekipa powiedziała że mi zejdzie z ceny jak wybiorę pustak szlunkowy.A deski wzięłam od Pana którego numer wisiał na słupie na górnej wsi ma dobrą cenę deski też są ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gataa 30.06.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam, jakie obecnie sa ceny uslugi ocieplenia poddasza w Krakowie, z materiałem lub bez... Moze ktos własnie robił i zna aktualne stawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gataa 30.06.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Witam, jakie obecnie sa ceny uslugi ocieplenia poddasza w Krakowie, z materiałem lub bez... Moze ktos własnie robił i zna aktualne stawki? Chodzi mi o ocieplenie i zabudowe poddasza plytami k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAVIANT 30.06.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 No to jak już tak doradzacie to i mi doradźcie. Poszukuje dachówki ceramicznej. płaskiej. Mam na oku Tondach Figaro. wiem wiem... lepiej creaton domino... ale wiadomo cena.. Gdzie w krakowie mają Tondacha Firaro angoba czarna w dobre cenie.. na chwile obecną na stoczniowców mam cene 4.5 za sztuke. Może ktoś z was już robił sobie daszek ów dachówką i może polecić skąd brał ? Sprawdź Dachnet Myślenice; Jana III Sobieskiego 42 12 272 40 51 i daj znać co to za firma na stoczniowców jest pozdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts