Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Brat Sebastian też powie Ci na jakiej głębokości masz wodę. Powie też czy jest to dobra woda i czy warto kopać studnię. Powie Ci również wiele innych informacji o ciekach wodnych na twojej działce. To nie jest kolejny różdżkarz. On nie wnika skąd to wie. Traktuje to jako dar Boży i służy nim ludziom. Rozumiem, że traktujesz to jak zabobon. Ale ja też tak myślałem dopóki nie widziałem Brata Sebastiana w akcji. Bez żadnych różdżek, wahadełek zanim wysiadł z auta pokazał miejsce gdzie będzie woda. I nie pomylił się. Ale nie chcę zmuszać Cię do niczego. Decyzję musisz podjąć sam.

Pozdro

To trzeba w takim razie Brata Sebastiana umieścić na białej liście wykonawców.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Mnie robiła firma Dro-mix. Znalazłem ją na białej liście wykonawców. Tak samo jak ocieplenie robiła mi firma pana Janka też z tej listy. Ocieplenie i tynki i podbitkę zrobili elegancko. Też mogę ich polecić.

Zasadniczo wszystkie ekipy brałem z tej listy. Niestety oprócz elektyka i to był błąd.

Pozdr

no dopiero później na to wpadłam, obdzwoniłam już i pan z białej listy przychodzi we środę oglądać i uzgadniac. Czy będzie robił? Zależy od temperatury.. noo na razie podoba mi się:)

następna sprawa to wykończeniówka.. mam swoje namiary, zobaczymy jakie ceny... a potrzebny mi nów ktoś kto mógłby "obrobić" słupki z ogrodzenia

dzieki. a czy to forum to nie jest grupa malopolska?

w pewnym sensie tak :)

Dokonałam uprzednio pewnego skrótu myślowego:

Chodziło mi o Małopolska - biała i czarna lista wykonawców, która znajdziesz w wymianie doświadczeń ogólnie. Link tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52866-Ma%C5%82opolska-bia%C5%82a-i-czarna-lista-wykonawc%C3%B3w.

w pewnym sensie tak :)

Dokonałam uprzednio pewnego skrótu myślowego:

Chodziło mi o Małopolska - biała i czarna lista wykonawców, która znajdziesz w wymianie doświadczeń ogólnie. Link tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52866-Ma%C5%82opolska-bia%C5%82a-i-czarna-lista-wykonawc%C3%B3w.

OK, wielkie dzieki. Juz tam wyslalem. Nie wiem czy dobrze, bo jak mowilem jestem nowy na forum, ale moze jakas dobra dusza poratuje w potrzebie.

Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego do ocieplenia poddasza oraz wykończeniówki ( płytki , zabudowy g/k ) . Wyszukałam wiele namiarów na białej liście, ale większosc ma pozajmowane terminy. Czy mozecie równiez powiedziec ile kosztuje m2 ocieplenia , albo zabudowy g/k, ile licza za ułożenie płytek? Zawsze to dobrze wiedzieć od kilku osób i byc przygotowanym do rozmów.

Brat Sebastian też powie Ci na jakiej głębokości masz wodę. Powie też czy jest to dobra woda i czy warto kopać studnię. Powie Ci również wiele innych informacji o ciekach wodnych na twojej działce. To nie jest kolejny różdżkarz. On nie wnika skąd to wie. Traktuje to jako dar Boży i służy nim ludziom. Rozumiem, że traktujesz to jak zabobon. Ale ja też tak myślałem dopóki nie widziałem Brata Sebastiana w akcji. Bez żadnych różdżek, wahadełek zanim wysiadł z auta pokazał miejsce gdzie będzie woda. I nie pomylił się. Ale nie chcę zmuszać Cię do niczego. Decyzję musisz podjąć sam.

Pozdro

To prawda - raczej do ludzi malej wiary należę - ale myślę, że z 3 opcji: Brat Sebastian, różdżkarz, geolog- ten pierwszy jest najbardziej wiarygodny :) A jak to formalnie załatwić? Zadzwonić do Klasztoru? Wiąże sie to (ta usługa) z jakas opłatą - czy np. cegiełką na Klasztor? Chwilowo wstrzymaliśmy się ze studnią - czekamy na opinię urzędu czy w ogóle uwzględnią nasza studnię. Z wodociągów dostaliśmy pismo, że w najbliższych 2 latach nie planują rozbudowy sieci - wiec czekałaby nas inwestycja na własny koszt. Z drugiej strony wiemy, że mimo takiej opinii - "jakoś" udawało się dotąd podłączać nowe lokalizacje ;) Nam jednak ta studnia wydaje się najlepszą opcją...Poczekamy jeszcze te 2-3 tyg - za tyle powinniśmy mieć WZ wraz z opinia nt. studni.

Witam,

postanowiłem wreszcie się "ujawnić" i przedstawić, bo po przeszło rocznym przeglądaniu forum i postawieniu SSO przychodzi czas na najbardziej newralgiczny etap - wykończeniówkę - i dziesiątki problemów do rozwiązania "na wczoraj". No a kto miałby mi pomóc, jak nie Wy ;)

Buduję w Goszczy (na tzw. Kielniku), gm. Kocmyrzów-Luborzyca, na północ od Krakowa. Projekt - Kornelia 2G Grupy Archipelag, mocno podrasowana, ale jak już budować, to aby spełnić swe marzenia... Postaram się założyc dziennik, to zainteresowani zobaczą co też nam rośnie...

Z góry przepraszam, jeśli podrzucę w przyszłości jakiś temat, któryw jakiś sposób został omówiony, ale 1457 stron postów nie przerobię w kilka dni... już sama budowa uniemożliwia mi "odklejanie się" przy komputerze na dłużej ;)

Witam wszystkich budujących.

Jestem właśnie na etapie zbierania ofert od wykonawców i pojawiająsię kolejne wyceny i pytania.

Czy ktoś z was miał może do czynienia z ekipą prowadzoną przez Zbyszka Sowę z Ochmanowa ?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje na jej temat.

Proszę o przesyłanie info na priv.

Pozdrawiam.

To prawda - raczej do ludzi malej wiary należę - ale myślę, że z 3 opcji: Brat Sebastian, różdżkarz, geolog- ten pierwszy jest najbardziej wiarygodny :) A jak to formalnie załatwić? Zadzwonić do Klasztoru? Wiąże sie to (ta usługa) z jakas opłatą - czy np. cegiełką na Klasztor? Chwilowo wstrzymaliśmy się ze studnią - czekamy na opinię urzędu czy w ogóle uwzględnią nasza studnię. Z wodociągów dostaliśmy pismo, że w najbliższych 2 latach nie planują rozbudowy sieci - wiec czekałaby nas inwestycja na własny koszt. Z drugiej strony wiemy, że mimo takiej opinii - "jakoś" udawało się dotąd podłączać nowe lokalizacje ;) Nam jednak ta studnia wydaje się najlepszą opcją...Poczekamy jeszcze te 2-3 tyg - za tyle powinniśmy mieć WZ wraz z opinia nt. studni.

Myślę, że można zadzwonić i się umówić. Trzeba go zabrać z klasztoru i potem z powrotem odwieźć. I datek na klasztor. Jak się teraz to odbywa to dokładnie nie wiem. Dawniej Tj. parę lat temu to było jak napisałem.

Pozdr

Witam Sprzedam cegłę K3 o wym. 22x25x12 cm. Niepełna paleta pozostała z tegorocznej budowy. Cegła może służyć do budowy : murku, ściany, ścianki działowej, ogrodzenia,

W ofercie znajduje się ok 95 szt w cenie 1 zł/szt.

Transport we własnym zakresie, lokalizacja - Kraków Bieżanów. W razie pytań proszę telefon 501 769 694.

Michał