vilya 15.11.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ludzie ratunku, gdzie więźbę zamówi, żeby się nie naciąc na jakiś syf?21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAVIANT 16.11.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Witam serdecznie i ja. Czytałam troszkę forum, i w końcu sie odzywam. Basia KRK jestem pełna podziwu dla Twojego domku, pięknie masz. Trafiłam przez przypadek do Twojego dziennika gdy szukałam wizualizacji niektórych rozwiązań zaprojektowanych u nie w domu. Mamy takie samo drzwi narożne w pokoju, zastanawialiśmy się nad jeszcze jednymi drzwiami, w końcu architekt nas przekonał, że wystarczy to narożne, ale teraz będziemy sie pytać o zmianę po tym co u Ciebie zobaczyłam. Nie wiem czy to jeszcze możliwe jest u nas bo podłoga na gruncie zalana, od środy ida mury (trzymajcie kciuki za pogodę). tera szukamy dachówki ceramicznej , mamy projekt domu nowoczesnego, najbardziej pasowałyby i podobają mi się płaskie dachówki, niestety ze względów finansowych nie będziemy mogli sobie na nie pozwolić. Dodatkowo wg MPZP mamy mieć ciemne dachówki nawiązujące do kolorów czerwieni i brązu co mi się nie bardzo widzi, dlatego jesteśmy zmuszeni szukać dachówki która będzie z lekką nuta brązu albo w nazwie będzie brązowa natomiast wizualnie raczej grafit, albo ewentualnie czerń. Ktoś miał podobny problem? jakie polecacie dachówki i gdzie najlepiej kupić. Byliśmy na razie na Klimeckiego tam mają tylko Robena i jakieś drugie droższe (mniej znane, niemieckie) i na Zawiłej w składzie na A. Sprzedawcy mówią zupełnie co innego ten 1 twierdzi, ze roben leszy niż creaton, w drugim składzie co innego. Wiecie gdzie w miarę tanio, duże zniżki i profesjonalna obsługa która nam nie wciśnie "kitu"? W tym drugim składzie polecają Brassa. Jeśli można spytać skąd braliście drewno na więźbę i czy od razu kupowaliście zakonserwowaną (słyszałam,, że czasem nie konserwują tylko dają do wody z barwnikiem)? A i jeszcze jedno kupie stemple budowlane 2,8 - 3 m (najlepiej 3 m). Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Ja miałem problem taki ja Ty z kolorami dachówki i w tym temacie chcę napisać: jeśli podoba Ci się dachówka płaska to ja przerabiałem następujące dachówki ceramiczne: Tonndach FIGARO, Wieneberger Koramic Actua, MeyerHolsen Piano, i oczywiście Creaton Domino u mnie ze względu na finanse (choć bardzo chciałem kupić Creatona) zdecydowałem się na Tonndach Figaro w kolorze antracyt i jestem z niego b. zadowolony (ma kolor szaro-czarny wpadający w brąz - w zależności od tego czy jest słonecznie czy pochmurno) - podobna jest również Koramic Actua. Ale to kwestia indywidualna - trzeba jechać na skład i wziąć sobie po jednej sztuce i zawieźć na działkę i położyć w takim miejscu żeby to zobaczyć... : ) Kupiłem tę dachówkę w składzie SAWA na stoczniowców (tel. 12 656 04 81) bo tam dali mi najlepszą ofertę, Ponadto należy zwrócić uwagę na wszelkie dachówki specjalne i niestandardowe (bo one najwięcej kosztują) i jak się tego dobrze nie przemyśli od razu to potem płaci się niepotrzebnie jeszcze raz.... Warto również od razu pomyśleć o kolorze i okładzinie kominów, obróbek blacharskich, elewacji, systemu rynnowego itd... bo to jak się nie zgra z kolorem dachówki... to chyba nie trzeba tłumaczyć... Nie polecam Brassa ze względu na to iż jest to dachówka betonowa (niektórzy mówią cementowa) i to jest zupełnie co innego niż ceramiczna... w razie pytań pisz pozdrawiam J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAVIANT 16.11.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ludzie ratunku, gdzie więźbę zamówi, żeby się nie naciąc na jakiś syf?21 tartak Jędrysek Pcim: gorąco polecam! 12 274 87 65 pozdrawiam J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAVIANT 16.11.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 jesli to nie szeregowa zabudowa itp to mozna pokusic sie o tradycyjna plyte GK Jesli nie ma ograniczen finansowych mozna zainwestowac w ogien jak skusar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 16.11.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 jak skusar ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 17.11.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Szybka Prośba o pomoc. Dostałem ofertę na zrobienie przyłacza elektrycznego do domu w cenie 40 PLN / mb. To dużo czy mało? Dodatkowo rozdzielnia 250, papierki 450 PLN To za samą robocizne ma się rozumieć ? Cena podobna do mojej w sumie Standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEKODACH24.PL 17.11.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam pomogę i doradzę w wyborze okien dachowych zainteresowanych zapraszam do zadawania pytań pozdrawiamDEKODACH24.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 19.11.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Witam, czy mozecie polecic miejsce skad zamawialiscie okna w Krakowie i okolicach... dobre ceny i bezproblemowy montaz... myslimy o zakupie teraz a zakładac chcemy do marca... dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farewell 19.11.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Witam, Poszukuje sprawdzwonej ekipy tynkarzy do wykonania tynków cementowo-wapiennych metoda tradycyjną - urabiane na budowie w betoniarce. Jedna ekipa mi niestety odmowila bo popsul sie im sprzet i na razie rezygnuja z naprawy. Bede bardzo wdzieczny za sprawdzone kontakty Podbijam temat - czy ktoś może polecić jakąs sprawdzoną ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b99 21.11.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Podeślij zestawienie stolarki i szczegóły na priv - przygotuję ofertę. Pozdrawiam MarekB wlasnie wysłałem. dzieki! Podbijam rownoczenie temat: poleccie prosze dobrego stolarza do okien. rowniez sprawdzone namiary na firmy montujące. Jeżeli w komplecie montuja rolety, to już byłoby pieknie. Dzieki! i drugie pytanie: zona wymarzyła sobie sciany (niektóre) z cegieł w środku (cegle tnie się na pół i muruje lub nawet całe i do scian bydynku). Faktycznie wyglada to niezle, ale jak pomysle sobie, ze ma chlop kazde ceglę przeciac i potem to murowac, fugowac to wyjdzie drogie jak pieron. Orientujecie się mozę ile taka zabawa moze kosztowac? i konczac, dajcie prosze sprawdzony namiar na gosci do wylewek i wykonczeniowki, ale naprawde gosci, ktorych się wsztydzic nie bedziecie dzieki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.11.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 i drugie pytanie: zona wymarzyła sobie sciany (niektóre) z cegieł w środku (cegle tnie się na pół i muruje lub nawet całe i do scian bydynku). Faktycznie wyglada to niezle, ale jak pomysle sobie, ze ma chlop kazde ceglę przeciac i potem to murowac, fugowac to wyjdzie drogie jak pieron. Orientujecie się mozę ile taka zabawa moze kosztowac? Jesli ściany już stoją, to najbardziej opłaca się kupić płytki klinkierowe, pi razy oko, w zależności od cegły odpowiadaja 1/3 -1/2 grubosci cegły. Wychodzi znacznie taniej niż cała cegła i późniejsze jej cięcie. Poza tym można kupić gotowe "narożniki" i dzięki temu ściana na "zakrętach" wygląda jak z prawdziwej cegły bo nie ma łączenia płytek na styk. Płytek kładzenia nie przerabiałam, ale mogę podpowiedzieć, że stosunek cegły z Kraśnika do holenderskich i im podobnych ma się jak 1:3, warto pomyśleć o rodzimych producentach. Stosunkowo droga jest zaprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr I 26.11.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Nie polecam Brassa ze względu na to iż jest to dachówka betonowa (niektórzy mówią cementowa) i to jest zupełnie co innego niż ceramiczna... Braas to producent i w swojej ofercie mają dachówki betonowe (Tegalit) jak i ceramiczne (Turmalin). To tak w ramach wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 27.11.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 witam chce kupic okna bo mojego domu mozecie polecic jakas firme z okolicy????? podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 27.11.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Wiem ze ten temat juz byl poruszany na forum sporo razy ale chcialem uzyskac informacje od osob ktore juz podjely decyzje. Mam 2 wyceny od elektryków i pytanie jakie przede staje to czy klasc kable elektryczne w peszlach czy po prostu na scianie podtynkowo. Bede bardzo wdzieczny za Waszą wypowiedz w tym temacie W peszlach. Tak twierdzi mój Tata (projektant instalacji elektrycznych i elektryk) a wie co mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 28.11.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 czescMam pytanko kto Wam robił ogrodzenie, jakie jakie są koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak211 28.11.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Możecie polecić kogoś od instalacji co-wod-kan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 12.12.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Jeśli ktoś jest zainteresowany 2 kręgami betonowymi o średnicy 100cm - to może je zabrać za free (może też być czekolada) pod warunkiem, że zabierze oba równocześnie. Kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 13.12.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Sprzedam okazyjnie dekory Vives Remate Quarter pasujące do płytek Mugat Blanco. Info na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 20.12.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 W peszlach. Tak twierdzi mój Tata (projektant instalacji elektrycznych i elektryk) a wie co mówi A ja twierdzę , że bez różnicy. Byle dobre kable i dobrze zabezpieczyć. W peszlu zawsze można coś odcinkami krótkimi dołożyć ,ale cudów nie zrobisz też. Ważne , żeby to było zrobione z głową. Lepiej zainwestować w rozdzielnie i osprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 26.12.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 oddam za zgrzewke dobrego piwa bojler elektryczny uzywany okolo roku odbior Zabierzów http://images.tinypic.pl/i/00225/8qfy10cgngij_t.jpghttp://images.tinypic.pl/i/00225/593ykn5pdqxg_t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts