polaneczka 16.08.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 chodziło o SSZ, wcześniej zeżarło mi literkę Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 chodziło o SSZ, wcześniej zeżarło mi literkę Z A właściwie to jak jak teraz spojrzałam to gość napisał: Kompletny stan surowy otwarty z dachem robocizna to koszt 72 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 16.08.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 cześć krakus, to są kwoty za SS - sama robocizn, że zacytuję jedną ofertę: "W stanie surowym wliczone są Kompletne fundamenty Izolację fundamentów przeciwwilgociową i termiczną ściany nośne parteru,poddasza kompletne strop wszystkie ścianki działowe murowane Wieńce pod dach Kompletną konstrukcje dachową Wymurowanie kominów systemowych Położenie foli paro przepuszczalnej Łaty,kontr łaty Pokrycie dachu Zamontowanie wszystkich obróbek blacharskich Montaż rynien i spustów Doradztwo w sprawach budowy Koordynowanie transportów" No to ceny jakieś z kosmosu... My za SSO przy domku 110 m2 + 35 m2 wiata, zapłaciliśmy 38 tys. I to też nie była najniższa oferta cenowa (ceny krakowskie)... W takim razie proponuje i polecam Wam ekipę, która nam budowała dom (jest na Białej Liście), ekipa Roberta Sikory tel. 600 328 847, możesz się powołać, że telefon masz od Roberta z Niegowici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 16.08.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 A właściwie to jak jak teraz spojrzałam to gość napisał: Kompletny stan surowy otwarty z dachem robocizna to koszt 72 tyś To dokładnie za SSO z dachem podałem Ci stawkę jaką myśmy zapłacili...Te stawki dla Ciebie są za duże i to zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 No to ceny jakieś z kosmosu... My za SSO przy domku 110 m2 + 35 m2 wiata, zapłaciliśmy 38 tys. I to też nie była najniższa oferta cenowa (ceny krakowskie)... W takim razie proponuje i polecam Wam ekipę, która nam budowała dom (jest na Białej Liście), ekipa Roberta Sikory tel. 600 328 847, możesz się powołać, że telefon masz od Roberta z Niegowici. Dzięki wielkie Na pewno jutro zadzwonię. Ja tylko nie wiem, co ten nasz gość rozumie za SSO z dachem? Muszę chyba o to dopytać, no bo jak to właściwie należy zrozumieć.... To znaczy, że dach zrobi ale dom będzie bez okien i drzwi i bramy garażowej? Kurde muszę więcej pytań tym ludkom zadawać a nie teraz się drapać po głowie i zastanawiać. Nie wiem czy na tą cenę może mieć wpływ, że działka jest pochyła? ok15 % spadku mamy. Nawet nie trzeba kopać pod cały dom tylko pod połowę bo resztę będziemy nawozić. I jeszcze firmy piszą, że oczywiście projekt jest zrobiony na bogato, że pręty zbrojeniowe 14mm to takich nie widzieli, żeby się w domkach robiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 16.08.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Dzięki wielkie Na pewno jutro zadzwonię. Ja tylko nie wiem, co ten nasz gość rozumie za SSO z dachem? Muszę chyba o to dopytać, no bo jak to właściwie należy zrozumieć.... To znaczy, że dach zrobi ale dom będzie bez okien i drzwi i bramy garażowej? Kurde muszę więcej pytań tym ludkom zadawać a nie teraz się drapać po głowie i zastanawiać. Nie wiem czy na tą cenę może mieć wpływ, że działka jest pochyła? ok15 % spadku mamy. Nawet nie trzeba kopać pod cały dom tylko pod połowę bo resztę będziemy nawozić. I jeszcze firmy piszą, że oczywiście projekt jest zrobiony na bogato, że pręty zbrojeniowe 14mm to takich nie widzieli, żeby się w domkach robiło... Dokładnie, SSO jest bez okien i bramy garażowej, ogólnie rzecz ujmując, w tym wypadku mowa jest, że ten stan zawiera postawienie domu łącznie z położeniem dachu, orynnowaniem i nic poza tym. Taka pochyłość działki jak u Was nie ma (nie powinna mieć) znaczenia dla ceny. A pręty zbrojeniowe 14mm???? Pierwsze słyszę o takim rozmiarze... Można wiedzieć jaki macie projekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Dokładnie, SSO jest bez okien i bramy garażowej, ogólnie rzecz ujmując, w tym wypadku mowa jest, że ten stan zawiera postawienie domu łącznie z położeniem dachu, orynnowaniem i nic poza tym. Taka pochyłość działki jak u Was nie ma (nie powinna mieć) znaczenia dla ceny. A pręty zbrojeniowe 14mm???? Pierwsze słyszę o takim rozmiarze... Można wiedzieć jaki macie projekt?? Już piszę tylko poszukam dokładnie w projekcie bo nie chcę czegoś przekręcić. Zaraz napiszę. Krakusie a co to znaczy jaki mamy projekt? no taki budowlany, chyba normalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Pręty zbrojeniowe w ławach fundamnetowych mamy 6x14mm, ławy 40x80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 16.08.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Chodziło mi o to czy macie projekt robiony na zamówienie, czy kupowaliście gotowy. A jeśli gotowy to jaki, z jakiego biuro projektowego, jak się nazywa A co do prętów, to są 6,8,12,16,20 mm - ale o 14mm nie słyszałem i raczej takich nie ma...ale nie ma się co martwić, fachowcy Wam doradzą jakie mają być, a zatwierdzi i tak kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Chyba zrozumiałam o co chodzi z projektem. O nazwę tak? Bazowaliśmy na projekcie: http://pracownia-projekty.dom.pl/ac_marisa_ii_g2_energo_ce.htm AC Marisa II G2 ENERGO CE (DOM AF6-18) Ale zmodyfikowaliśmy go nieco.Tzn. główne zmiany to na parterze przedłużyliśmy łazienkę tak aby miała okno, tym samym zmniejszyliśmy kotłownię. Zlikwidowaliśmy spiżarnię przy kuchni, na poddaszu zmniejszyliśmy łazienkę i zrobiliśmy małą pralnię, i najgrubsza chyba rzecz to powiększenie balkonu od frontu na 6metrowy dla dwóch pokoi. Na strychu daliśmy drzwi balkonowe z barierką i zlikwidowaliśmy dwa okna dachowe. Było jeszcze parę zmian z oknami od drugiej strony. Domek raczej prosty i nieskomplikowany. Chcieliśmy aby był tani w budowie. Nawet zrezygnowaliśmy z tarasu nad garażem, bo projektant odradzał, że przeciekać będzie itp. No i z drugiej strony mamy działkę 14,5 ara więc będzie gdzie odpoczywać I co Ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 16.08.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Chyba zrozumiałam o co chodzi z projektem. O nazwę tak? Bazowaliśmy na projekcie: http://pracownia-projekty.dom.pl/ac_marisa_ii_g2_energo_ce.htm AC Marisa II G2 ENERGO CE (DOM AF6-18) Ale zmodyfikowaliśmy go nieco.Tzn. główne zmiany to na parterze przedłużyliśmy łazienkę tak aby miała okno, tym samym zmniejszyliśmy kotłownię. Zlikwidowaliśmy spiżarnię przy kuchni, na poddaszu zmniejszyliśmy łazienkę i zrobiliśmy małą pralnię, i najgrubsza chyba rzecz to powiększenie balkonu od frontu na 6metrowy dla dwóch pokoi. Na strychu daliśmy drzwi balkonowe z barierką i zlikwidowaliśmy dwa okna dachowe. Było jeszcze parę zmian z oknami od drugiej strony. Domek raczej prosty i nieskomplikowany. Chcieliśmy aby był tani w budowie. Nawet zrezygnowaliśmy z tarasu nad garażem, bo projektant odradzał, że przeciekać będzie itp. No i z drugiej strony mamy działkę 14,5 ara więc będzie gdzie odpoczywać I co Ty na to ? Ładny domek, ale niestety nie wygląda na tani w budowie, nawet zakładając, że dużo sami zrobicie ( o ile potraficie), to podana kwota za stan developerski ponad 500 tys., to naprawdę dużo (a jest to raczej kwota netto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polaneczka 16.08.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Ładny domek, ale niestety nie wygląda na tani w budowie, nawet zakładając, że dużo sami zrobicie ( o ile potraficie), to podana kwota za stan developerski ponad 500 tys., to naprawdę dużo (a jest to raczej kwota netto). Kiedyś patrzyłam na te ceny podawane na stronach internetowych przy projektach różnych domków i uwierz mi przedziwne te ceny podają Przed złożeniem projektu oczywiście zleciliśmy koledze inż. budowlanemu wykonanie kosztorysu pod nasz zmodyfikowany projekt i cena jest zdecydowanie niższa A Ty się sugerowałeś kwotami z takich stron? Ja widziałam kilka tych samych projektów na różnych stronach o zdecydowanie odmiennych kosztach PS Nasz domek jest też większy przez ten garaż, ale u nas nie chcieliśmy tylko jednego stanowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dom w kalateach 2 31.08.2015 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Witam, bardzo proszę o namiary na firmy od wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 01.09.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Witam, bardzo proszę o namiary na firmy od wylewek. Tomek Garbaty (polecany na forym Muratora), tel. 694 146 305 U nas i u sąsiadów robił wylewki, żadnych zastrzeżeń, sprawna ekipa. Możesz powołać się na Roberta z Niegowici )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 04.09.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Czy moze ktos polecic kierownika budowy, ktoremu nie jest za daleko na poludniowo-zachodnie zakatki Krakowa? Najlepiej taki, co sie plyty fundamentowej nie wystraszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 10.09.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam sprzedam po budowie styropian austoterm 20 cm z zakładka ilosc ok 3 m 3 10 paczek odbiór Zabierzów dalej aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekweb 11.10.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Witam wszystkich! Na wiosnę planuję rozpocząć budowę domu pod Krakowem, w związku z czym chętnie odkupię: - blaszak 3x5,- płyty chodnikowe,- wc,- stemple. chętnie z transportem. Na początek będę potrzebował ekipę od sso, dachu i przyłączy, jeśli ktoś może polecić, to będę wdzięczny. Na białej liście jest sporo informacji, jednak większość z nich była umieszczona ok 4-5 lat temu, a jak wiadomo skład często się zmienia i rezultat pracy może być zupełnie inny. Dodatkowo szukam osób chętnych do wspólnych zakupów materiałów budowlanych, myślę, że będzie szansa na dostanie większej zniżki przy większych zakupach. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 08.11.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Witajcie ! Mam prośbę o polecenie dobrego tynkarza. Zależy mi na aktualnej opinii. Będę rownież wdzięczna za informację odnośnie aktualnych cen za m2. Z góry bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 08.11.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 dalej aktualne Czy dalej aktualne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.11.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 witam! my również zaczynamy budowę na wiosnę jak się okazało miej więcej wg projektu http://extradom.pl/projekt-domu-kendra-2m-WOK1032 tylko mamy jeden balkon, a dom jest nieco mniejszy i piwnica jest pod częścią mieszkalną narazie mamy oferty za SSO od jednej firmy 60 tys, a od drugiej na 120 tys... ta drozsza ma w cenie koparkę, aczkolwiek cena i tak wydaje mi się spora... Zgodziliśmy się na ofertę 60 tys nawet bez negocjacji, ale ekipa ciągle nas zwodzi nie chcą podpisać umowy zanim nie przyjadą, a ich przyjazd jest od 2 miesięcy odwlekany Dlatego szukamy nowej ekipy, rzetelnej i w miarę terminowej (bo ja rozumiem obsunięcia ok. miesiąca nawet... zdarza się). Przyłącza już mamy, tymczasowe ogrodzenie również i blaszak tata postawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts