monias 09.10.2002 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Hej Zielona,Podbudowałaś mnie nie co faktem,że nie tylko my mamy poślizg.U nas też tynki i wylewki przechodzą na wiosnę.W tej chwili jest elektryk ,a ja mam ból głowy czy wszystko będzie tak jak chcę.Ciekawa jestem czy wszyscy przez to przechodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.10.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Monika: spoko. Niepewność i chroniczny "ból głowy" od nadmiaru prędko podejmowanych decyzji to chyba stały element zabawy w budowanie domu. Ale to przechodzi...jak przychodzą efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 09.10.2002 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Dzięki za słowa otuchy.Ja jednak wciąż mam wrażenie,że coś przegapię lub czegoś nie dopatrzę i to mnie wprost zjada.A do końcowych efektów to u nas baaaardzo jeszcze daleka droga.Ale nic to -powiedziało się "A" itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.10.2002 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Hej MonikaCzuję się dokładnie tak jak ty.Chcę wszystko robić naraz. U nas w następnym tygodniu wejdzie elektryk. A tu zbliża się zima i dużo się nie porobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.10.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Monika: ta ciągła obawa, że czegoś niedopilnowałaś jest wykańczająca. Ja w pewnym momencie zrozumiałem, że muszę założyć, że nie zbuduję domu idealnego - bez wad. Przyjąłem najczarniejszy scenariusz, że dom będzie miał wady i niedoróbki. Zacząłem się zastanawiać jak poprawić ew. coś, co może być "spieprzone": (jak wprawić na nowo okno, jak naprawić instalację, itd.) Gdy stwierdziłem, że da się to zrobić - ulżyło mi. Powiedziałem sobie: "dobra, najwyżej będę to później naprawiał". Mnie pomogło - buduję i pilnuję dalej, ale już bez tego strachu i stresu na pograniczu psychozy. pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.10.2002 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Andrzej ... święte słowa.Mój mąż ma podobne podejście jak Ty i jak widzi, że za bardzo się czymś ekscytuję to zawsze mówi, żebym wzięła na wstrzymanie i że to się jakoś załatwi. I ma rację. I jakoś leci, bez większych wpadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 13.10.2002 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2002 Chyba macie rację- i tak się nie da wszystkiego dopatrzyć.Mój mąż ma też bardziej spokojne i wyluzowane podejście do sprawy.Może to cecha mężczyzn?Próbuję się zdynstansować do problemu budowy i jakoś pchać to dalej.PozdrawiamMonikaP.S.Buduję w okolicach os.Widok.Czy mam może kogoś z Was za sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.10.2002 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2002 Widok to nie moje okolice, buduję koło Wieliczki. Za to pracuję obok Widoku - na Woli Justowskiej. Trzymajcie się ciepło dziewczyny - pokażę, zaraz żonie co npisałyście, może jej też pomoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 13.10.2002 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2002 Poprostu musimy jakoś przez to przejść.Przy okazji-czy firma RENPOL z Wieliczki jest wiarygodna i czy mają okna dobrej jakości?Zrobili mi wycenę i są chyba raczej drodzy,ale co sądzicie o jakości?Czytałam gdzieś, że gdy się ma tylko wentylację grawitacyjną w domu najważniejszy jest współczynnik infiltracji okien i gdy wynosi 0.3 to takich okien nie powinno się kupować.Spotkaliście się z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldeck 13.10.2002 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2002 Chciałbym dołączyć do grona. Właśnie zacząłem budowę koło Bolechowic. Jestem na etapie zbrojenia ław. Chcialbym w tym roku zrobić stan 0. Wszystkich pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 14.10.2002 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Hej gacki! Witamy serdecznie, mało nas tu i każda para rąk się przyda. Monika! A propos okien REN-POL, mam u nich zamówione okna i będą montowane w pierwszym tygodniu listopada. Wiem, że to nie jest duża firma, ale każde zamówienie traktuje bardzo indywidualnie, nie ma kolosalnych dopłat za niestandardy. Robią podobno ok. 6-10 zamówień na miesiąc. Jak będę miała okna to coś więcej powiem, czy nie było żadnych wpadek. Ale w porównaniu do innych drewnianych, które widziałam te wydały mi się prześliczne. Mam zamówiony kolor ALt Kiefer 073Rozmawiaj o upustach z szefem, ja dostałam 7%.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.10.2002 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Hej Gacki, stan zero zrobisz w tym roku spoko. Ale może warto sie pokusic o dojście do stropu nad parterem? Pod warunkiem że nie budujesz z betonu komórkowego. Świetna sprawa gdy w zimie odwiedzasz budowe i wchodzisz do domu mając coś nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzach 16.10.2002 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Witajcie ,chcielibyśmy dołączyć do Waszego grona ,jesteśmy na etapie ocieplania i zakopywania fundamentów.Budujemy w Jeziorzanach.Pozdrowienia Monika i Henek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monias 19.10.2002 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2002 Hej Zielona,Czekam na sprawozdanie w sprawie okien.Czy uważasz,że są bardziej drodzy od innych firm?Przy okazji witam wszystkich nowo przybyłych do naszego grona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 19.10.2002 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2002 Witam wszystkich "Budowniczych" z okolic Krakowa. Właśnie rozpoczęliśmy budowę w Naramie. Jesteśmy na etapie zalewania (fundamentów) i wylewania (wody z wykopów). Pozdrawienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 20.10.2002 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2002 Zbyszek, napisałeś w Naramie, gdzie to jest? Sorry, ale nie wiem. Kochani krakowiacy juz troszeńkę "popisałam" na Forum Muratora tu, jak dotąd, nie zostawiłam swego śladu Proste, Wy kończycie swoje domy marzeń, my dopiero zaczynamy więc jakos było mi tak niezręcznie Jednak ostatnie wpisy Gackiego, Henzacha, Zbyszka i mi dodały odwagi by starać się o wpis do tej grupy Czy nie za późno? Przyjmiecie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 21.10.2002 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Hej nowi!Cieszę się, że w końcu coś się dzieje.Ostatnio wiało nudą. Monika. Na sto procent napiszę o oknach (jak będę je miała)Ja miałam oferty z 4 firm (różnice do 2000 zł) i Ren-Pol był dokłanie średni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_g 21.10.2002 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 ZbyszkuP - średnio-daleki sąsiedzie - witaj.zjeździłem Naramę i okolicę w poszukiwaniu działki, ale "wylądowałem" ostatecznie w Michałowicach. napisz więcej (może być priv) o Twoim budowaniu. ja przygotuję coś na jutro, jeśli jesteś zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 21.10.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Andrzej. Nie narzekaj na pogodę!!! Ja widzę piękne słoneczko za oknem. No i co z tego, że przymrozki były rano .... a na wieczór zapowiadają deszcze. Mirek. Dlaczego o budowaniu Zbyszek ma Ci pisać na priv. Ja też chcę wiedzieć co się wyrabia w małopolskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 21.10.2002 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Andrzejp: Narzekaj narzekaj, ale już chyba nie długo. Od jutra ma być cieplej. I deszczu nie będzie - sprawdź na Onecie. Nas to szczególnie interesuje, bo chyba niedługo przyjdzie rachunek za prąd :sad: :cry:, a gazu jak nie ma tak nie ma. Na szczęście zrobili nam już izolację poddasza i udało się osiągnąć temperaturę 15 stopni na naszym otwartym parterze. A jak przyjdzie ten bynajmniej nie oczekiwany rachunek to POMOŻECIE??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts