Wienia 11.11.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witam wszystkich bardzo serdecznie i spieszę donieść, że mam wreszcie POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!!! tylko jeszcze muszę poczekać, aż się uprawomocni. Z budową jednak ruszamy dopiero na wiosnę. Piotrek1 Powtórzę za merrit, że pracowity z Ciebie człowiek. Jak już się uwiniesz z ogrodzeniem i rozwiną się roślinki na skalniakach, to na pewno będzie pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKSA 11.11.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Zbyszku bedziemy dzwonic do tynkarza. dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek-st 12.11.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Pytanie z innej beczki. Kto z Was mieszka w niedalekich okolicach Krakowa, ma pracujący rekuperator, jest zadowolony z jego funkcjonowania i mógłby go nam pokazać (chcemy posłuchać jak to warczy).Wiem, że to wszystko zależy od konstrukcji domu, jakości urządzenia itd, ale żona jest antyrekuperatorowa w związku z jego głośnością i nie wiemy jak to jest w praktyce. Jeśli ktoś taki jest - będę wdzięczny za kontakt na priv.Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 13.11.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 ooo... jeszcze dzisiaj żadnego wpisu? no to już ! U mnie dach jest na ukończeniu, a tu pada i pada. a na pytanie kiedy koniec słyszę - "za dwa tygodnie" już po raz 3 lub 4. jakbym "Skarbonkę" Z Tomem Hanksem oglądał pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 13.11.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie /awaria komputera a właściwie podwójna awaria/.Dzisiaj nadrobiłem zaległości i przeczytałem wszystkie posty od ostatniej obecności na forum.Nie zdążyłem podziękować za wasze rady więc czynię to teraz.DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 14.11.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 walcze z ogrodzeniem (połowe podmurówki już mam zrobiona) potrzebuje jeszcze jeden dzień wolny ( urlop) na zabetonowanie reszty. Po przykreceniu desek do słupków nie omieszkam się pochwalic i wydac na oglad forumowy ogrodzenie Pracowity z Ciebie człowiek! Nie sądziłam ,że przy okazji robienia skalniaka "machniesz " ogrodzenie Jak zobaczyłam brak siatki ,to przez myśl mi przebiegło ,że będziesz robił ogrodzenie . W takim razie trzymam kciuki Witajcie Merit i Wienia dziekuje za słowa pochwały, które sa na moje serce jak rzeka miodu Jutro zamierzam skończyć reszte podmurówki i potem tylko przykrecenie desek i wyrównanie ziemi w ogrodzie.I koniec z ogrodzeniem w tym roku reszta po zimie. Pochwalę sie, że pozyskałem b. tanio kostke porfirową jakieś 10-12 ton( z wielickiej) na podjazd do garażu, chodnik do domu + mała architektura w ogrodzie, jak zostanie. No i przez zime szukał bedę spokojnego, niedrogiego i dobrego brukarza na jakieś 30-40 m2 . Jak ktoś ma namiary to sie polecam łaskawej pamięci ( Soniki tez ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.11.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Brukarza moge poleciec ale z tego co wiem raczej nie lubi kostki granitowej a jak sadze masz pewnie najmniejsza. To jest prawdziwe dranstwo do ukladania i cenowo bardzo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaM2 14.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witanko! Proszę Was o radę - szukam firmy oferującej okna i drzwi drewniane - macie juz jakies doświadczenia z takimi firmami z okolic Wieliczki, Krakowa? Co prawda do okien jescze daleko, ale zaczynam się rozgladać...no i kosztorys dla banku muszę przygotować Jestem na etapie wyboru banku, który skredytuje dokończenie budowy naszego domku...po poprawkach po poprzedniej (które zajęly nowej ekipie cale dwa tygodnie, a nam wyciagnęly z kieszeni sporą sumkę pieniążków) przygotowujemy się do zalania stropu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 14.11.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 pitt, raczej ten sredni rozmiar, zobaczymy. Przyslij namiary. W przypłyeie rozpaczy bede układał sam z tesciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.11.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 OK przysle - bylem z nich w miare zadowolony ale u mnie nie mieli lekko, zatem tez biore na to poprawke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.11.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witanko! Proszę Was o radę - szukam firmy oferującej okna i drzwi drewniane - macie juz jakies doświadczenia z takimi firmami z okolic Wieliczki, Krakowa? Co prawda do okien jescze daleko, ale zaczynam się rozgladać...no i kosztorys dla banku muszę przygotować Jestem na etapie wyboru banku, który skredytuje dokończenie budowy naszego domku...po poprawkach po poprzedniej (które zajęly nowej ekipie cale dwa tygodnie, a nam wyciagnęly z kieszeni sporą sumkę pieniążków) przygotowujemy się do zalania stropu... Mamy okna plastikowe, więc nie mogę polecić żadnej firmy, ale podpowiem nasz sposób szukania okien. Zrób zestawienie wszystkich okien i drzwi, jaki będą potrzebne. Podrzuć to wszystkim firmom, które wpadną Ci w oko i poczekaj. Już samo podejście do wyceny, temin jej wykonania i dotrzymanie tegoż terminu, obiecywane rabaty coś powiedzą o każdej z firm. W międzyczasie popytaj o opinie krążące na temat tych firm, oglądnij wyceny i wybieraj to, co Ci najbardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaM2 14.11.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Agduś, dzięki....zrobie tak jak radzisz, juz nawet postawilam pierwsze kroki:)Firm jest w Krakowie mnóstwo, więc do dziela! ale mimo wszystko czekam na Wasze opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gapcia 14.11.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 witam : poszukuje ekipy do postawienia domu okolo 250m , garaż dwu stanowiskowy i zrobienie ogrodzenia mam ogrzewany barak , na dzialce jest prąd, woda miejscowość znajduje sie około 30 km od warszawy w stronę gdańska czy ktoś może mi polecić brygadę ? prace chciałbym rozpocząć na wiosnę dziekuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.11.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Gapciu (nomen omen ), poszukaj swojej grupy tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=44, bo weszłaś (wszedłeś?) na forum grupy krakowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.11.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Agduś, dzięki....zrobie tak jak radzisz, juz nawet postawilam pierwsze kroki:) Firm jest w Krakowie mnóstwo, więc do dziela! ale mimo wszystko czekam na Wasze opinie... Mi robil prywatnie jeden goral - okna sa swietne. Facet sie na tym zna bo nawet do krakowwskich zabytkow okna robil. Cena za metr to okolo 450 zlotych, wiec wychodzi za darmo. Ja sobie zrobilam okna ze szposami wiec wyszlo troche drozej za matr. Ale za 12 okien ( w tym dwa balkonowe) + drzwi zewnetrzne zaplacilam 12 tysiecy. W dwa tygodnie mi te okna zrobil. Pryzjechala ekipa i w pol dnia mi zamontowali. Z okien jesten strasznie zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 14.11.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 madd i ratkovitz zostali dodani do mapy GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 14.11.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 madd i ratkovitz zostali dodani do mapy GK. Dziekujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cesarus 15.11.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 ja może też nieśmiało lub bardziej śmiało zapisuję się do grupy....Mam nadzieje, że i ja znajdę tutaj sąsiada. Będziemy się budować na końcu krakowa - os. Łuczanowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 16.11.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Agduś, dzięki....zrobie tak jak radzisz, juz nawet postawilam pierwsze kroki:) Firm jest w Krakowie mnóstwo, więc do dziela! ale mimo wszystko czekam na Wasze opinie... Mi robil prywatnie jeden goral - okna sa swietne. Facet sie na tym zna bo nawet do krakowwskich zabytkow okna robil. Cena za metr to okolo 450 zlotych, wiec wychodzi za darmo. Ja sobie zrobilam okna ze szposami wiec wyszlo troche drozej za matr. Ale za 12 okien ( w tym dwa balkonowe) + drzwi zewnetrzne zaplacilam 12 tysiecy. W dwa tygodnie mi te okna zrobil. Pryzjechala ekipa i w pol dnia mi zamontowali. Z okien jesten strasznie zadowolona Właśnie czegoś takiego szukam ! - poprosze ślicznie o namiary! W zamian na razie moja wdzięczność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 16.11.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Pozwolicie że się pochwale naszymi 32 arami z lotu satelity http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/11e578f07a03b892.html pod warunkiem że zadziała. O dopisanie do mapki poprosze jak w przyszłym roku będą chociaz fundamenty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts