Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie i spieszę donieść, że mam wreszcie POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!!! tylko jeszcze muszę poczekać, aż się uprawomocni. Z budową jednak ruszamy dopiero na wiosnę.

Piotrek1

Powtórzę za merrit, że pracowity z Ciebie człowiek. Jak już się uwiniesz z ogrodzeniem i rozwiną się roślinki na skalniakach, to na pewno będzie pięknie! :)

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie z innej beczki.

Kto z Was mieszka w niedalekich okolicach Krakowa, ma pracujący rekuperator, jest zadowolony z jego funkcjonowania i mógłby go nam pokazać (chcemy posłuchać jak to warczy).

Wiem, że to wszystko zależy od konstrukcji domu, jakości urządzenia itd, ale żona jest antyrekuperatorowa w związku z jego głośnością i nie wiemy jak to jest w praktyce.

Jeśli ktoś taki jest - będę wdzięczny za kontakt na priv.

Z góry dzięki i pozdrawiam

walcze z ogrodzeniem (połowe podmurówki już mam zrobiona) potrzebuje jeszcze jeden dzień wolny ( urlop) na zabetonowanie reszty. Po przykreceniu desek do słupków nie omieszkam się pochwalic i wydac na oglad forumowy ogrodzenie :lol: :p :D :wink:

Pracowity z Ciebie człowiek! :D

Nie sądziłam ,że przy okazji robienia skalniaka "machniesz " ogrodzenie :lol:

Jak zobaczyłam brak siatki ,to przez myśl mi przebiegło ,że będziesz robił ogrodzenie .

W takim razie trzymam kciuki :wink:

Witajcie

Merit i Wienia dziekuje za słowa pochwały, które sa na moje serce jak rzeka miodu 8) :p

Jutro zamierzam skończyć reszte podmurówki i potem tylko przykrecenie desek i wyrównanie ziemi w ogrodzie.I koniec z ogrodzeniem w tym roku reszta po zimie.

Pochwalę sie, że pozyskałem b. tanio kostke porfirową jakieś 10-12 ton( z wielickiej) na podjazd do garażu, chodnik do domu + mała architektura w ogrodzie, jak zostanie. No i przez zime szukał bedę spokojnego, niedrogiego i dobrego brukarza na jakieś 30-40 m2 . Jak ktoś ma namiary to sie polecam łaskawej pamięci 8) :p ( Soniki tez 8))

Witanko!

Proszę Was o radę - szukam firmy oferującej okna i drzwi drewniane - macie juz jakies doświadczenia z takimi firmami z okolic Wieliczki, Krakowa?

Co prawda do okien jescze daleko, ale zaczynam się rozgladać...no i kosztorys dla banku muszę przygotować:(

Jestem na etapie wyboru banku, który skredytuje dokończenie budowy naszego domku...po poprawkach po poprzedniej (które zajęly nowej ekipie cale dwa tygodnie, a nam wyciagnęly z kieszeni sporą sumkę pieniążków) przygotowujemy się do zalania stropu...

Witanko!

Proszę Was o radę - szukam firmy oferującej okna i drzwi drewniane - macie juz jakies doświadczenia z takimi firmami z okolic Wieliczki, Krakowa?

Co prawda do okien jescze daleko, ale zaczynam się rozgladać...no i kosztorys dla banku muszę przygotować:(

Jestem na etapie wyboru banku, który skredytuje dokończenie budowy naszego domku...po poprawkach po poprzedniej (które zajęly nowej ekipie cale dwa tygodnie, a nam wyciagnęly z kieszeni sporą sumkę pieniążków) przygotowujemy się do zalania stropu...

Mamy okna plastikowe, więc nie mogę polecić żadnej firmy, ale podpowiem nasz sposób szukania okien. Zrób zestawienie wszystkich okien i drzwi, jaki będą potrzebne. Podrzuć to wszystkim firmom, które wpadną Ci w oko i poczekaj. Już samo podejście do wyceny, temin jej wykonania i dotrzymanie tegoż terminu, obiecywane rabaty coś powiedzą o każdej z firm. W międzyczasie popytaj o opinie krążące na temat tych firm, oglądnij wyceny i wybieraj to, co Ci najbardziej odpowiada.

witam : poszukuje ekipy do postawienia domu okolo 250m , garaż dwu stanowiskowy i zrobienie ogrodzenia

mam ogrzewany barak , na dzialce jest prąd, woda

miejscowość znajduje sie około 30 km od warszawy w stronę gdańska

czy ktoś może mi polecić brygadę ? prace chciałbym rozpocząć na wiosnę

dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Agduś, dzięki....zrobie tak jak radzisz, juz nawet postawilam pierwsze kroki:)

Firm jest w Krakowie mnóstwo, więc do dziela! ale mimo wszystko czekam na Wasze opinie...

Mi robil prywatnie jeden goral - okna sa swietne. Facet sie na tym zna bo nawet do krakowwskich zabytkow okna robil. Cena za metr to okolo 450 zlotych, wiec wychodzi za darmo. Ja sobie zrobilam okna ze szposami wiec wyszlo troche drozej za matr. Ale za 12 okien ( w tym dwa balkonowe) + drzwi zewnetrzne zaplacilam 12 tysiecy. W dwa tygodnie mi te okna zrobil. Pryzjechala ekipa i w pol dnia mi zamontowali. Z okien jesten strasznie zadowolona

Agduś, dzięki....zrobie tak jak radzisz, juz nawet postawilam pierwsze kroki:)

Firm jest w Krakowie mnóstwo, więc do dziela! ale mimo wszystko czekam na Wasze opinie...

Mi robil prywatnie jeden goral - okna sa swietne. Facet sie na tym zna bo nawet do krakowwskich zabytkow okna robil. Cena za metr to okolo 450 zlotych, wiec wychodzi za darmo. Ja sobie zrobilam okna ze szposami wiec wyszlo troche drozej za matr. Ale za 12 okien ( w tym dwa balkonowe) + drzwi zewnetrzne zaplacilam 12 tysiecy. W dwa tygodnie mi te okna zrobil. Pryzjechala ekipa i w pol dnia mi zamontowali. Z okien jesten strasznie zadowolona

Właśnie czegoś takiego szukam ! - poprosze ślicznie o namiary!

W zamian na razie moja wdzięczność ! :p