rafslusarczyk 04.12.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 dofinnansowania do alternatywnych zródeł energii może byc w każdej gminie wystarczy tylko zebrac grupe chetnych do inwestycji , złożyć wniosek w gminie a ta musi rozpisać przetarg. To w uproszczeniu jak w rzeczywistości bedzie wkrótce bedę wiedział. ---- łaski nie robią są to unijne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 05.12.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 dofinnansowania do alternatywnych zródeł energii może byc w każdej gminie wystarczy tylko zebrac grupe chetnych do inwestycji , złożyć wniosek w gminie a ta musi rozpisać przetarg. To w uproszczeniu jak w rzeczywistości bedzie wkrótce bedę wiedział. ---- łaski nie robią są to unijne pieniądze Czy jest ktoś chętny do wniosku o dofinansowanie pomp ciepła z gminy jerzmanowice przeginia? Może macie jakieś linki do stron rządowych, żeby o tym poczytać. Szukam na razie bez powodzenia informacji na temat dofinasowania do budowy drogi gminnej (jak to załatwić żeby powstała droga asfaltowa -?) i dofinansowania do odnawilanych źródeł energii. może ktoś wie, słyszał - ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi2703 05.12.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam wszystkich. Ja zaczynam na wiosnę. Czekam na pozwolenie. Siedlec okolice Krzeszowic. To na razie tyle. Pozdrawiam Tomek No to bedziemy sasiadami. A ladnie tam, ladnie. Panie w urzedzie w Krzeszowicach sa w porzadku w miare. Kto ci buduje? Prawdopodobnie L. Nowotarski - jestem 12 domem na 2007. Oj ładnie - trochę tylko pod górkę ale ... naszczęście odśnieżają. A tobie kto budował i jeśli możesz powiedzieć za ile to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.12.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam wszystkich. Ja zaczynam na wiosnę. Czekam na pozwolenie. Siedlec okolice Krzeszowic. To na razie tyle. Pozdrawiam Tomek No to bedziemy sasiadami. A ladnie tam, ladnie. Panie w urzedzie w Krzeszowicach sa w porzadku w miare. Kto ci buduje? Prawdopodobnie L. Nowotarski - jestem 12 domem na 2007. Oj ładnie - trochę tylko pod górkę ale ... naszczęście odśnieżają. A tobie kto budował i jeśli możesz powiedzieć za ile to będę wdzięczny. to ja również witam sąsiada Na Błoniach się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi2703 05.12.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Na błoniach???? - a gdzie to jest? nie znam tak dobrze topografii Siedlca i nie wiem gdzie tam są Błonia? A poza tym ... też WITAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.12.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 czyli za Siedlcami, tam sporo domków się stawia najlepiej opisz trasę dojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 06.12.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam wszystkich! Witam w 2007 zamierzam budować dom w Marszowicach. Pepik w których Marszowicach? Bo w okolicach Krakowa są dwie takie miejscowości..... Jedna blisko mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 06.12.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam Marszowice koło Kocmyrzowa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 06.12.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Tomi 2703 - mnie dom budowali gorale, ale fundamenty stawial mi facet, ktorego z czystm sumieniem moge polecic bo jest swietny - termonowy, dokladny no i za rozsadna cene. Nazywa sie Staszek Madeja i mieszka w Radwanowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 06.12.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 fundamenty stawial mi facet, ktorego z czystm sumieniem moge polecic bo jest swietny - termonowy, dokladny no i za rozsadna cene. Nazywa sie Staszek Madeja i mieszka w Radwanowicach. A czy ten fachowiec buduje tylko w najbliższych okolicach? czy też zapuszcza się czasem nieco dalej w realizacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 06.12.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam Marszowice koło Kocmyrzowa pozdrawiam No to witam prawie sąsiada. W sprawie dotacji proekologicznych to miła Pani w gminie stwierdziła, że gmina przez ostatnie dwa lata miała fundusz jedynie na wywóz eternitu POŚ-ów nie będą wspomagać bo inwestują w kanalizację, a o pompach ciepła nawet nie słyszeli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 06.12.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Super własnie słyszałem , ze nie dofinansuja POŚ - a kanalizacja u mnie bedzie najwczesniej za 5 lat - trzeba liczyc tylko na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 06.12.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Anoleiz - z tego co wiem buduje raczej w okolicach miejsca zamieszkania, na robote nie narzeka, ale moze da sie go namowic zeby gdzies tylek dalej ruszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 06.12.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 a można w takim razie jakieś namiary na niego konkretniejsze? mi nie zależy na tym żeby za tydzień, dwa ))) tylko już chciałbym sobie zaklepać mniej więcej terminy na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 06.12.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Dzięki wielkie madd działasz z prędkością błyskawicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 06.12.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Bo mi sie dzisiaj tak robic nie chce. Takiego mam lenia...A tam w domku takie fajne lozeczko i poduszeczka. Kto wymyslil prace, do cholery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.12.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Bo mi sie dzisiaj tak robic nie chce. Takiego mam lenia...A tam w domku takie fajne lozeczko i poduszeczka. Kto wymyslil prace, do cholery mnie też sie okropnie nie chce siedziec w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 06.12.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 trzeba moi drodzy pracować, żeby móc się wybudować ale fakt że dzisiaj jakiś taki dzień jest... rano jeszcze kipiałam energią, załatwiałam i latałam jak z .. pierzem a teraz już mi się przestało chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto_74 06.12.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Własnie zakupiłem działkę w Śledziejowicach i zamierzam sie tam wybudować.Może ktoś z grupy buduje się w okolicy i wie cos na temat kanalizacji, tzn kiedy można liczyć że temat się ruszy.I jeszcze jedno - gdzie załatwiac sprawy przyłączy (gaz,prąd,woda).W Wieliczce ? Będę wdzięczny za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 07.12.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witam Chciałem się pochwalić bo praktycznie decyzja zapadła miał być w technologii drewnianej bo chodzi o szybkość realizacji, ale zaprzyjaźniona i spawdzona ekipa zobowiązała się nas wcisnąć na początek przyszłego roku i postawić go dość szybko, więc będzie jednak tradycyjnie. Zdecydowaliśmy sie na taki projekt http://www.domek.net.pl/mur_nieduzy/mur_nieduzy_front.htm z niewielkimi zmianami typu podniesienie ścianki kolankowej, wcielenie garderoby na poddaszu do łazienki i zrobienie małej piwniczki na wino pod pomieszczeniem gospodarczym i łazienką na dole, zamknięcie kuchni i likwidacja jednego okna na dole i dwóch połaciowych. Na razie trwa papierologia . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts