art63 26.01.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 WitamPilnie potrzebuje stolarza- wykonawcy schodów , bo poprzedni przepadł z zaliczką ,Możecie polecić jakiegoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 26.01.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam wszystkich. Czy mogę się wprosić do Waszej Grupki? Mam zamiar zbudować domek ok. 40 km. od Krakowa, na razie czekam na podpisanie umowy o darowiźnie, działka więc za (prawie) darmo, za mną koszty podziału- 1400 zł., jeszcze notariusz, też pewno coś koło tego... Ale to nic w porównianiu z cenami działek w terenach podmiejskich, prawda? Więc buduje domek na wsi. Kupiłam już projekt, czekam na geodetę, aby zrobił mapke do celów projektowych, złożyłam wniosek do enionu o warunki przyłaczenia, z wodociągów już mam, a o kanalizacji nie mam co marzyc Aha, domek bedzie budowany siłami własnymi i rodzinki.. Pozdrawiam całą Grupę Krakowską i licze na ciepłe przyjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 26.01.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witaj amonite!! Co to za projekcik - pochwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka23 26.01.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Amonite Witaj Pochwal się gdzie ta działeczka, jaki duży ten domek. Jesteśmy mniej więcej na bardzo podobnym etapie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 26.01.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam Pilnie potrzebuje stolarza- wykonawcy schodów , bo poprzedni przepadł z zaliczką ,Możecie polecić jakiegoś ? Moj ostatni stolarz również przepadł z zaliczką )) - więc chyba ci go nie będę polecał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 26.01.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Moja Ola ma 3 lata nie chodzi jeszcze do przedszkola. Dlatego odradza - gdyby moja córcia nie chodziła do przedszkola pewnie by nie chorowała a przynajmniej tak było do momentu pójścia do w/w instytucji, i pewnie też bym nie myślała o szczepionce. Ponieważ od pąździernika choruje średnio co dwa tygodnie, chodzi do przedszkola i jest po przebytym zapaleniu uch środkowego - będę ją chciala w najbliższym czasie zaszczepić - dziś po południu kontaktuję się ze swoją piediatrą - posłucham jeszcze tylko jej opini - jeśli będzie na tak to zaraz tą szczepionkę kupuję i za jakiś tydzień idę szczepić małego zbója - mam tylko cichą nadzieję że do tego czasu nie zlapie kolejnej infekcji. Moj tez odradza ta szczepionke, mowi ze akcja marketingowa firmy farmaceutycznej zrobila swoje... I corka i syn chodza do przedszkola. I zadne z nich do tej pory nie mialo antybiotyku (corka ma 5,5l, a syn 2,5l). Czeste chorowanie to nie kwestia dodatkowych szczepien tylko leczenia bez antybiotyku, poniewaz leczenie z antybiotykiem stwarza bledne kolo (to slowa mojego pediatry, ktoremu bardz ufam, w kwestii leczenia moich dzieci). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 26.01.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ale fajnie.... Dziś się wprosiłam do grupy i już Ktoś się do mnie odezwał.. Troche się boję powiedzieć, jaki projekt wybrałam, bo domek jest chyba najmniejszy z możliwych. Moja działka położona jest na północ od Krakowa. A to projekt: http://www.dom-projekt.pl/projekt-domu-85.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elami1971 27.01.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam Pilnie potrzebuje stolarza- wykonawcy schodów , bo poprzedni przepadł z zaliczką ,Możecie polecić jakiegoś ? Moj ostatni stolarz również przepadł z zaliczką )) - więc chyba ci go nie będę polecał... Ja własnie dzisiaj wpłaciłem zaliczkę za więźbę, gość wydaje się soildny i schody też robią: http://bwi.pl/gorczyca/index2.htm Tylko , że to nie w Kraku ale mówił,że czsami coś też tam robi. Zadzwonić, umówić się, polecił mi go mój architekt. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 27.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ale fajnie.... Dziś się wprosiłam do grupki i już Ktoś się do mnie odezwał.. Troszke się boję powiedzieć, jaki projekt wybrałam, bo domek jest chyba najmniejszy z możliwych, ale na swoją obronę powiem, że dużo ludków to w nim mieszkać nie będzie, jak na dziś to stan 1+ewentualnie 1 ) Nie jestem niestety geniuszem komputerowo- netowym, więc spróbuję wkleić stronkę z moim MIŁKOWEM, ale nie wiem, czy się uda... Aha, moja działka położona jest na północ od Krakowa, w pobliżu trasy E-7 ( w bardzo dalekim POBLIŻU powiedziałabym ) http://www.dom-projekt.pl/projekt-domu-85.html Pozdrawiam cieplutko Wszystkich, a teraz się bedę uczyć wklejać zdjecia, napisano tu już o tym duuuużo, więc może jakos podołam Ale fajnie malusi domek Patrząc na ceny materiałów, to też bym chciał taki. Ale jakoś mi kurcze "troszkę" większy wyszedł... A teraz jak liczę metry tynków, czy podłogi, to brrrrr........ pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 28.01.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ale fajnie.... Dziś się wprosiłam do grupki i już Ktoś się do mnie odezwał.. Troszke się boję powiedzieć, jaki projekt wybrałam, bo domek jest chyba najmniejszy z możliwych, ale na swoją obronę powiem, że dużo ludków to w nim mieszkać nie będzie, jak na dziś to stan 1+ewentualnie 1 ) Nie jestem niestety geniuszem komputerowo- netowym, więc spróbuję wkleić stronkę z moim MIŁKOWEM, ale nie wiem, czy się uda... Aha, moja działka położona jest na północ od Krakowa, w pobliżu trasy E-7 ( w bardzo dalekim POBLIŻU powiedziałabym ) http://www.dom-projekt.pl/projekt-domu-85.html Pozdrawiam cieplutko Wszystkich, a teraz się bedę uczyć wklejać zdjecia, napisano tu już o tym duuuużo, więc może jakos podołam Świetny. Jednego można być pewnym - zamiast kupować mieszkanie w krakowie - tej samej powierzchni - domek wyjdzie na pewno taniej - i jeszcze będzie ogródek - jak myślę, co na pewno lepsze niż balkon ! Powodzenia! po prostu świetny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 28.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Moja Ola ma 3 lata nie chodzi jeszcze do przedszkola. Dlatego odradza - gdyby moja córcia nie chodziła do przedszkola pewnie by nie chorowała a przynajmniej tak było do momentu pójścia do w/w instytucji, i pewnie też bym nie myślała o szczepionce. Ponieważ od pąździernika choruje średnio co dwa tygodnie, chodzi do przedszkola i jest po przebytym zapaleniu uch środkowego - będę ją chciala w najbliższym czasie zaszczepić - dziś po południu kontaktuję się ze swoją piediatrą - posłucham jeszcze tylko jej opini - jeśli będzie na tak to zaraz tą szczepionkę kupuję i za jakiś tydzień idę szczepić małego zbója - mam tylko cichą nadzieję że do tego czasu nie zlapie kolejnej infekcji. Moj tez odradza ta szczepionke, mowi ze akcja marketingowa firmy farmaceutycznej zrobila swoje... I corka i syn chodza do przedszkola. I zadne z nich do tej pory nie mialo antybiotyku (corka ma 5,5l, a syn 2,5l). Czeste chorowanie to nie kwestia dodatkowych szczepien tylko leczenia bez antybiotyku, poniewaz leczenie z antybiotykiem stwarza bledne kolo (to slowa mojego pediatry, ktoremu bardz ufam, w kwestii leczenia moich dzieci). Chyba mamy tego samego pediatre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
climber79 28.01.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Szukam dobrego architekta do wykonania projektu indywidualnego za rozsądną dobrą cenę. Ktoś może polecić jakiegoś w okolicach Krakowa (najlepiej z orientacyjnymi kosztami) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ali_ 29.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 mam prośbę, bo zaczynacie pisać tutaj o kimś dobrym (wykonawca) albo o kimś kto przepadł z zaliczką. Proszę wpisujcie wykonawców w tym temacie -> http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=65420&highlight= - na pewno łatwiej będzie wtedy przejrzeć taki wątek niż przedzierać się przez wszystkie strony grupy krakowskiej pozdrw z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PALETKA 29.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Nie wiem też na ile pomogło szczepienie na pneumokoki , ale polecamy je wszystkim znajomym, których dzieci chodzą do żłobków czy przedszkoli Sail doczytałam się na temat szczepionki przeciw pneumokokom. Mam jedno pytanie czy Twoje dziciaczki były szczepione szczepionką skoniugowaną o nazwie Prevenar - jeśli tak napisz proszę ile ona kosztuje w krakowskich aptekach - na stronce o szczepionce piszą że jest to koszt rzędu 250 - 350 zł. Dzięki z góry za info. Ja kupowałam szczepionkę 1,5 tyg temu zapłaciłam 265 zł. W aptece w Wieliczce kosztuje 259,82, a na Krowoderskich Zuchów 14 kosztuje 259zł ceny są bardzo różne nawet do 370zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.01.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Szukam dobrego architekta do wykonania projektu indywidualnego za rozsądną dobrą cenę. Ktoś może polecić jakiegoś w okolicach Krakowa (najlepiej z orientacyjnymi kosztami) ? A jaka to jest rozsadna dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosna2007 29.01.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam Was, Chciałam się przywitać i poprosić o przyjęcie do Grupy Budujących (obecnych i przyszłych) Małopolan. Zamierzamy rozpocząć budowę na wiosnę, jeśli uda nam się zakończyć papierologię i znaleźć wykonawcę A budować będziemy na południe od Wieliczki. Być może za jakiś czas stanie tam podpiwniczona wariacja na temat Delikatnego http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=373&IdKolekcji=41 I od razu trochę prywaty - desperacko poszukuję ekipy do wykonania stanu surowego. Możecie coś podpowiedzieć - pliiizzzz pozdrawiam wszystkich budujących Baśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.01.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Plento, masz super gromadkę , ale obrazek jak na avatara jest za duży. Proponuję Ci zmniejszony: http://img206.imageshack.us/img206/3348/gromadkaamp9.jpg http://img206.imageshack.us/img206/3348/gromadkaamp9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
climber79 29.01.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Szukam dobrego architekta do wykonania projektu indywidualnego za rozsądną dobrą cenę. Ktoś może polecić jakiegoś w okolicach Krakowa (najlepiej z orientacyjnymi kosztami) ? A jaka to jest rozsadna dobra cena No zgrubnie to poniżej 10 tys za wszystko - im niżej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.01.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Myśmy płacili 5,700 zł za pełny projekt bliźniaka i ekstra 700 zł za kosztorys.Jeśli chcesz ryzykować opóźnienie w stosunku do terminu zawartego w umowie, a także trochę poprawek (zastrzeż w umowie, że zrobią je bezpłatnie), to podaję adres biura: http://projektygotowe.pl/.Z tym, że ceny są zeszłoroczne. Dobrą opinią, choć są drożsi, cieszy się: http://www.hgatelier.com.pl/ i http://www.aprojekt.strefa.pl/p_katalogowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.01.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 A jakiej powierzchni dom i gdzie dzialka. Sloneczko w zakres Twojego projektu wchodzily rowniez projekty instalacji wewnętrznych z przylaczami i uzyskaniem przez biuro pozwolenia na budowe na dom i przylacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts