lakk 23.02.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Może nie za często, ale czasami podziwiam widok z okna, czy balkonu, a nawet uwieczniam to na zdjęciach. Mam nienajgorszy widok, choć w okolicy sa dużo ładniejsze, ale ....... "darmemu koniowi ....... itd". Kupiłem lornetkę - nie dla "Bernadetki", tylko właśnie dla widoków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 24.02.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Czy ktoś z Was wojuje z Wojewódzkim Urzędem Ochrony Zabytków , mam 'przyjemność mieć działkę w obszarze archeologicznym kat.II. Wysłałem do nich prośbę o nadzór budowlany to mi przysłali że opiniują pozytywnie moją budowę (ufff) pod warunkiem wystąpię do nich o pozwolenie na prace budowlane.Wystąpiłem o pozwolenie to mi przyszła odpowiedz (po 3 tyg) że muszę złożyć jeszcze raz ale na formularzu. Złożyłem na formularzu..... ciekawe co teraz wymyślą . A jakie macie doświadczenia z pozwoleniem budowlanym w Krzeszowicach (teraz tam się składa a nie w Zabierzowie) Złożyłem 02.02.07 i mówią żeby najwcześniej z końcem lutego się pytać jak leci co Wy na to ??Poza tym szukam nadal ekipy dostałem ostatnio kilka ofert na około 40 - 50 tys za robociznę stanu surowego. Powoli się przyzwyczajam do tej myśli że tyle zapłacę.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 25.02.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Zbeniek sssuuuper to rozliczenie w Twoim dzienniku budowy zwłaszcza dla mnie bo planuję budowe w tym samym rejonie (troszkę bardziej dziewicze tereny) i będę miała doczynienia z tymi samymi urzędami na razie zbieram papiery do WZ i Zaskakujące jest dla mnie,że tyle to trwa(wg. Twojego rozplanowania)-oznacza to chyba,że w tym roku na pozwolenie nie mam co liczyć O pozwoleniach z parków jurajskich na moim terenie słyszałam, ale o konserwatorze zabytków??-pierwszy raz A na dodatek projekt Twojego domu jest praktyczie idenentyczny, jak ten wg. którego myślę budować tylko ja znalazłam go w "archonie" - dom w rododendronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 25.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Sorry to nie do Zbeniek, tylko Zefiryna!!!!! to z rozkojarzenia oglądałam dzisiaj stan surowy domku, który planuję postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 25.02.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 witam a ja wreszcie uzgodniłem ekipę na stan fundamentów 10-15 marzec - ściągnięcie ziemi ładowarką i wybranie pod piwnice - zbrojenie - zalanie stóp - izolacja wilgociowa - zagęszczenie i wylanie chudego betonu Kanlizacjępoziomą z racji wykonywanego zawody chyba wykonam sam robcizna około 3000 + cena koparki 500 jaksądzicie?? dodam jescze ze dach wykonuje ekipa jescze po 30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 25.02.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Zbeniek sssuuuper to rozliczenie w Twoim dzienniku budowy zwłaszcza dla mnie bo planuję budowe w tym samym rejonie (troszkę bardziej dziewicze tereny) i będę miała doczynienia z tymi samymi urzędami na razie zbieram papiery do WZ i Zaskakujące jest dla mnie,że tyle to trwa(wg. Twojego rozplanowania)-oznacza to chyba,że w tym roku na pozwolenie nie mam co liczyć O pozwoleniach z parków jurajskich na moim terenie słyszałam, ale o konserwatorze zabytków??-pierwszy raz A na dodatek projekt Twojego domu jest praktyczie idenentyczny, jak ten wg. którego myślę budować tylko ja znalazłam go w "archonie" - dom w rododendronach Jeśli to o mnie chodzi to jestem Zefiryn ( a nie Zefiryna) Konserwator Zabytków będzie Ci potrzebny jeśli masz działkę w obszarze stanowiska archeologicznego kat II a sprawdzisz to biorąc wyrys i wypis z miejscowego planu zagospodarowania terenu. Jeśli jest kat I to budować nie wolno. Ja za to mam spokój z jurajskimi parkami Choć jestem w Bolechowicach to na szczęście kawałek od pasa ochronnego. Natomiast kazali mi się odsunąć od drogi (w ramach ochrony ul.Turystyczna) na odległość 15-20 m. Dobrze że mam dłuższą działkę bo tak to bym się nie zmieścił z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bietka9 25.02.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witamy Wszystkich Czy przyjmiecie nas do swojej grupy ? Kupiliśmy projekt z Muratora- Niewielki M05a.Gromadzimy dopiero dokumenty(pozwolenie na budowę),czytamy Wasze posty i rozglądamy się za ekipą do stanu surowego... Prośba do ZbyszkaP - możesz nas umieścić na mapce ? Sieborowice (gmina Michałowice),koło Zgórzyc Dworskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 26.02.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witamy Wszystkich Czy przyjmiecie nas do swojej grupy ? Kupiliśmy projekt z Muratora- Niewielki M05a.Gromadzimy dopiero dokumenty(pozwolenie na budowę),czytamy Wasze posty i rozglądamy się za ekipą do stanu surowego... Prośba do ZbyszkaP - możesz nas umieścić na mapce ? Sieborowice (gmina Michałowice),koło Zgórzyc Dworskich Witam! To są Zagórzyce Dworskie Kurcze, ja chyba też poproszę Zbyszka o wpisanie mnie na mapkę, a co mi tam O tu: http://img215.imageshack.us/img215/5343/mapkaqb0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 26.02.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Rencia będziemy sąsiadkami rzeczywiście a ten piękny widok to może raczej w Krasieńcu Zakupnym bo Stary to ta raczej w dolinie. Kaszojadek chciałabym być już na etapie "styropian czy wełna" ale powiem szczerze o myszach w styropianie nie słyszałam i jest to pewnie jakiś argument za wełną. Ale ten temat najwczaśniej za rok bedzie dla mnie problemem... Co do widoków to chyba jest to jeden z powodów dla których ludzie chcą się wyprowadzać na wieś. Teraz nie często wyglądam przez okno (może datego że przed oknem mam blok?) ale nie marzę o niczym innym tylko śniadaniu na własnym tarasie z widokiem na cokolwiek innego niż blok z płyty. Może być jedna sosna. A widokowe działki... hmm tak na prawdę to nie ma działek które by były jednocześnie: widokowe, w ładnym kształcie, z mediami, z dobrym dostępem do drogi i najlepiej komunikacji, z ładnym sąsiedztwem i na końcu oczywiście w atrakcyjnej cenie No chyba że ktoś znalazł taką dziłakę!!!??? Przyznawać się tu zaraz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
10-tka 26.02.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkich budujących w okolicach Krakowa. Ja już po przejściach związanych z poszukiwaniem dzialki Jura mi nie straszna bo jeden domek już tam wybudowaliśmy a teraz mamy zamiar postawić drugi(czlowiek uczy się na blędach) Sail malo brakowalo a bylabym twoją sąsiadką bo oglądalam tą dzialkę w Luczycach,bardzo ladna i cena przystępna ale niestety mój mąż stwierdzil,że pracowalby tylko na benzynę bo to jednak trochę daleko od centrum a my robimy kilka kursów w ciągu dnia bo mamy dużą rodzinkę Mam nadzieję,że mogę liczyć na wasze wsparcie podczas budowy i przyjęcie do grupy budującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 26.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witaj Bietka9 jesteśmy na takim samym etapie. Czyli szukanie ekipy która nam postaw domek. ZbyszeP chyba zapadł w sen zimowy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 26.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam wszystkich budujących w okolicach Krakowa. Ja już po przejściach związanych z poszukiwaniem dzialki Jura mi nie straszna bo jeden domek już tam wybudowaliśmy a teraz mamy zamiar postawić drugi(czlowiek uczy się na blędach) Sail malo brakowalo a bylabym twoją sąsiadką bo oglądalam tą dzialkę w Luczycach,bardzo ladna i cena przystępna ale niestety mój mąż stwierdzil,że pracowalby tylko na benzynę bo to jednak trochę daleko od centrum a my robimy kilka kursów w ciągu dnia bo mamy dużą rodzinkę Mam nadzieję,że mogę liczyć na wasze wsparcie podczas budowy i przyjęcie do grupy budującej. Najważniejsze, że znaleźliście Swoje miejsce Ja tam mam z mieszkania do pracy 15 km, z Łuczyc do pracy mam 18 km. Tyle, że na razie czasem godzina nie wystarcza mi na powrót , na wieś nie powinno być takich problemów. Zresztą gdziekolwiek bym się przeprowadził, to przecież nie wiem gdzie będę pracował w przyszłości.... No i ja leje olej a nie benzyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 26.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam w deszczowy dzionek i ponawiam swoje pytanie, czy faktycznie nikt z krakowiaków nie robił went. mechanicznej? Zatem gdybyście mogli mi pomóc i powiedzieć czy ktoś z Was montował rekuperator w swoim domu z jakąś okoliczną firmą, co to za sprzęt i jakie spostrzeżenia, zalezy mi przedewszystkim na opinii o wybranej przez Was firmie. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 26.02.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witajcie, przemi wydaje mi sie,że Majka robiła wentylacje mechaniczną. Jak Ją znam , to pewnie sama się odezwie zaraz wywołana do tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Jak Ją znam , to pewnie sama się odezwie zaraz wywołana do tablicy Obecna nie robilismy wentylacji mechanicznej, robiliśmy tylko nawiew mechaniczny. Niestety to nie to samo. Ktoś sie pytał, czy korzystamy z ładnego widoku. Ja korzystam codziennie rano pijąc kawę. Wieczorem łażąc z psem po ogrodzie. W sobote i niedzielę. Martwi mnie to, że w końcu sąsiad sprzeda działke i cos wyrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 26.02.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Zefiryn czytaj dokładnie napisałam do Zefiryna - wydaje mi się, że tak wł. się odmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 26.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Zefiryn u nas nie ma miejscowego planu zagospodarowania, więc narazie staram się o WZ. Parki mnie obęjmą (przypuszczam), a odsunięcie sie od drogi jakieś 20m, to ja nawet chcę , ale dla mnie to nie problem - mam działkę 50ar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 26.02.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam, pytanie do wykańczających się oraz ostatnio wykończonych : ile za robociznę metra2 ocieplenia dachu (dach b.prosty) : 1 warstwa wełna + folie + montaż płyt GK przygotowanych do malowania (szpachla itp.) ??? rozrzut cen jest spory - mam propozycje: od 24 zł za m2 do 43 zł za m2 (+ trudno policzalne listwy w mb) Boję się, że ten za 24 zł jest tani bo kiepski, a ten za 43 zł .............. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 26.02.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Majka, ale widoku na staw z resztą to nikt Ci nie zabuduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 26.02.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 a zapomniałam w poprzednim poście, dla osób poszukujących działek do kupienia - pojawiała się w Ochojnie tabliczka informujaca o chęci sprzedaży takowej - na oko kilkanaście arów.Działka - i tabliczka oczywiście - przy drodze do Ochojna, ok. 300m za tablicą Ochojno, jadąc od strony Krakowa po prawej stronie. Działka jest na wzniesieniu - widok jest, ale i spory spadek. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts