Mariku 06.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Wieliczka, nie wiem czy powinieneś sobie robić takie ograniczenie przy dzisiejszej "dostępności" maxa, my początkowo też szukaliśmy w pobliżu.... po obdzwonieniu kilkudziesięciu składów najpierw w bliższym a potem coraz dalszym "pobliżu" kupiliśmy....w Limanowej pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wieliczka 06.03.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Jak tak dalej pojdzie to bede musial bodowac ale chyba z bloczkow solnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 06.03.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Mariku o to własnie mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 06.03.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mars2601 06.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witajcie !zamierzam rozpocząć budowę na wiosnę br.Poszukuję sprawdzonej firmy budowlanej .Jeśli ktoś może polecic jakąś firmę będę wdzięczny.Buduję ok. 30 km od Krakowa.podrawiammars2601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wieliczka 06.03.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witajcie, czy ktos moze polecic jakiegos sensownego inspektora nadzoru (najlepiej z uprawnieniami projektowymi) z okolic Krakowa? Bardzo dziekuje za wszystkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 06.03.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witajcie, dziękuję Wszystkim za informacje dot. opłat za przyłączenie się do kanalizacji. Z tego co pisze Mariku, gmina może ściągnąć dodatkowy haracz z tytułu budowy infrastruktury. Co prawda nie bardzo wiem, w jaki sposób mogą ocenić przyrost wartości działki, przy galopujących cenach. Ciekawe co się dzieje jeżeli moja własna inwestycja podnosi cenę działek wokół (np sieć energetyczna). Gmina ma prawo żądać opłaty z tytułu wzrostu wartości działki od tych właścicieli ? A może to ja mogę ? :) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 06.03.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witajcie, macie moze namiary na sensownego fachowca od schodow drewnianych ?A dokladnie od oblozenia schodow betonowych drewnem. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 06.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Oczywiście wysokość opłaty adiacenckiej może wynosić do 50% różnicy między wartością nieruchomości przed i po wybudowaniem urządzeń infrastruktury techn. Wartość nieruchomości przed wybudowaniem urządzeń infrastruktury technicznej i po ich wybudowaniu określają rzeczoznawcy majątkowi, według stanu i cen na dzień wydania decyzji o ustaleniu opłaty adiacenckiej Czyli to by oznaczało że na wycenę nie mają wpływu galopujące ceny wynikające z popytu. Ale wydaje mi się że gmina nie może sobie ot tak ściągać haraczu za to że uzbroiła teren, tak czy siak musi mieć na to podstawę prawną: na „dobrowolną” opłatę przyłączeniową takiej podstawy nie ma, a do opłaty adiacenckiej musi mieć przepisy wykonawcze czyli decyzję wójta czy burmistrza że taka opłata ma być pobierana oraz uchwałą rady gminy ustaloną stawkę tej opłaty. Jeśli tego nie ma to nie może od nas nic żądać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 06.03.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Mariku, wielkie dzięki za wyczerpujace informacje. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 07.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 08.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam,może któs z was polecić jakiegoś fajnego architekta do "przerobienia" projektu z krakowa lub okolic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 08.03.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Ja tez poszukuje mozecie kogos sensownego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 08.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Czy ma ktoś do sprzedania około 120 metrów siatki ogrodzeniowej używanej, niedrogiej, może komuś jest zbędna? lub też zamierza wymienić ogrodzenie.Chętnie odkupię. (Rejon Kraków + okolice)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 08.03.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 http://images22.fotosik.pl/34/f56fff033279e688med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelcool 09.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów budujących lub noszących się z takim zamiarem (na razie ja się do nich zaliczam). Szczególnie pozdrawiam Landrynkę - za jakiś czas będziemy sąsiadami - jestem szczęśliwym posiadaczem 28a w Sułkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 09.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Wieliczka witam .Sorry że tak długo nie odpowiadałem ale najpierw miałem kłopoty z siecią a póżniej nie mogłem się zalogować na forum. A teraz po kolei:nasz WB3945 też jest w odbiciu lustrzanympodpiwniczenia nie będzieposzerzyliśmy trochę garażzmieniliśmy garderobę na kotłownię z przejściem z garażułazienkę przesuneliśmy bardziej pod schodyna górze wykroiliśmy dodatkowy pokójzamieniliśmy miejscami łazienkę z pokojemściany z Max-a(jak uda mi się go kupić)+styropian10cm(może ciut więcej)ogrzewanie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 09.03.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam!Przymierzam się do zakupu działki i w przyszłości wybudowania domu.Działka jest już prawie upatrzona ok 20ar (trochę nierówna), dojazd drogą asfaltową, szkoła i bus ok 200m - cena też bardzo atrakcyjna. Ale jest pewne ale..... ok 35km do pracy w jedną stronę (ok 25 km do Krakowa). Nie wiem czy to nie za dużo. Proszę napiszcie mi w jakiej odległości od miejsca pracy się budujecie. Tylko nie piszcie mi że pracę można zawsze zmienić. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 09.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam! Przymierzam się do zakupu działki i w przyszłości wybudowania domu. Działka jest już prawie upatrzona ok 20ar (trochę nierówna), dojazd drogą asfaltową, szkoła i bus ok 200m - cena też bardzo atrakcyjna. Ale jest pewne ale..... ok 35km do pracy w jedną stronę (ok 25 km do Krakowa). Nie wiem czy to nie za dużo. Proszę napiszcie mi w jakiej odległości od miejsca pracy się budujecie. Tylko nie piszcie mi że pracę można zawsze zmienić. Z góry dziękuje za pomoc Na zachód od nas uważają, że do 40 km od centrum, to obszar podmiejski Dla mnie trochę daleko. Ale to wszystko zależy od tego jaki model życia i mieszkania masz zamiar preferować. Myślę, że w naszych realiach drogowych i etatowych mieszkanie 35 km od miejsca pracy sprowadza dom tylko do sypialni i domu na weekend. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 09.03.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witajcie, Nie macie uczucia, ze ceny materiałów budowlanych kompletnie oszalały a producenci grają z nami w kulki ?To takie chwilowe szaleństwo wykorzystujące koniunkturę czy tak już zostanie ?W końcu koszt produkcji MAXa czy innego pustaka nie wzrósł 2-3 razy od zeszłego roku.A cena i owszem. Nie znacie może cen w Niemczech lub w innym kraju z tzw starej UE ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts