KKrzysiek 19.03.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Dokładnie tak - w styczniu jeszcze było OK, a teraz szkoda gadać. Jeśli czegoś nie ma - np pustaki to nie ma i nie biorą nawet zamówień. Jeśli coś "jest" to jest za 3-4 tygodnie (np. kominy) albo za 2 miesiące (dachówka). Na pocieszenie powiem, że ponoć jedzie już Porotherm ze Słowacji, więc wolny rynek zadziałał. Ponoć idzie ku lepszemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marioosh 19.03.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ja miałem niezły slalom z piaskiem jakiś miesiąc temu. Jak był to w workach znacznie droższy. Wreszcie po znajomości załatwiono z Mszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.03.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 a tak wogóle to słyszałem że pustaki maxy chodzą już po 4 zł/ sztukę. jak to dobrze że rok temu kupiłem za 1,48 brutto no cóż - sprzedawcy i producenci chca jak najwięcej skorzystać na łaskawości banków w udzielaniu kredytów : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.03.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Max jest po 5,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.03.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Max jest po 5,5 nieprawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 19.03.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 witam wszystkich szukam opini nt okna dachowego w łazience - czy wilgoc mu nie zaszkodzi? widze po oknach w pokoju, że często skrapla sie woda a co za tym idzie musze częsciej malowac okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.03.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 witam wszystkich szukam opini nt okna dachowego w łazience - czy wilgoc mu nie zaszkodzi? widze po oknach w pokoju, że często skrapla sie woda a co za tym idzie musze częsciej malowac okna zawsze możesz dać plastikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 19.03.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 ale przeciez nie ma plastikowych okien dachowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 19.03.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Fakro np robi takie okna. Chyba FTP-W czy coś takiego. Mają białą ościeżnicę i nawiewnik V-35. Odnośnie skraplania pary to wina słabej wentylacji albo braku grzejnika pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 19.03.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 ale przeciez nie ma plastikowych okien dachowych plastikowe okna dachowe do pomieszczeń "mokrych" mają wszyscy wiodący producenci : Fakro, Velux, i ten trzeci - zapomnialam nazwy... Ja kupuję Veluxa - jest ciut droższe od jego "normalnych" drewniaków. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 19.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Do łazienek są przeznaczone specjalne okna. Są to okna drewniane tylko pokryte warstwą tworzywa (chyba PCV), które ma chronić drewno przed wilgocią (z zewnątrz wyglądają jak zwykłe okna, a od środka są białe) Kupującym okna połaciowe polecam firmę BEMAR z Wielickiej - baaaaaaardzo elastyczni są (http://www.bemar.krakow.pl). Kupowałem u nich VELUXa. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 19.03.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Max jest po 5,5 nieprawdopodobne Kurcze, to była lepsza inwestycja niż na giełdzie Rok temu kupowałem MAXa Leiera po 1,50 + transport. Zamiast budować dom, było zainwestować, kupić ich więcej i teraz sprzedawać :) Ktoś już pisał o tym, ale faktycznie usłyszałem od ludzi z branży, że w maju powinno zrobić się normalniej, bo życie nie znosi pustki i hurtownie zaczynają kontraktować materiały za naszą południową granicą. Oby to była prawda.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 19.03.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 dokładnie przebitka niezła mieć troche placu i nakupić materiałów później sprzedać i z zysków można by wybudować ze 3 domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 19.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Nawet mnie nie denerwujcie bo jak czytam o maxach to mam normalnie wysypkę. Pozwolenia mam nadzieję lada tydzień i należałoby startować, a tu nie ma z czego budować, skład najbliższy budowy po leciutkiej znajomości stwierdził że sorki, ale chyba nie doczeka się na maxa w tym sezonie już więcej z cegielni. Facet organizuje transport ponoć porotermu ze Słowacji, ma wyjść coś koło naszego maxa czyli 5 zeta i trzeba się będzie zapisywać i pewnie niezły zadatek dać , no ale jak się inaczej w tymroku wydubować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 20.03.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 na cąłą budowę potrzebowałem maxa tylko 4800 sztuk czyli to jest tylko 7200 zł -fakt, ze teraz zapłaciłbym za niego 24 tys złotych !ale max to nie wszystko - chyba inne ceny nie poszły tak radykalnie w górę? robię teraz instalacje tynki i wylewki i ceny sa praktycznie te same jak rok temu - jeszcze nei ma jakiegoś szaleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 20.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Podobno od kwietnia ma pójść wszystko znowu do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 namiary na drewno kominkowe potrzebuję, i to takie nieporąbane tanio koniecznie, może byc mokre - wyschnie przez lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 20.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Majka, a to co Ci dałem w jesieni to nieaktualne czy chce duzo?. Pytam bo sam jestem zainteresowany, ale niestety już tylko porąbanym, może byc mokre bo to na sezon 2008/9 Patrzyłaś na Allegro? trochę się tam pojawia z okolic Krakowa i Sląska oferentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Piotrek, niesatety nie mi dałeś tylko Tomkowi. A on zapisał w pamięci telefonu. No i zmienił aparat Daj jeszcze raz....... ten numer ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 20.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Majka, Twoja prośba jest ...... poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts