Paweł Czernecki 22.03.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Macie jakieś doświadczenia z salonem firmowym Viessmanna na ul.Radzikowskeigo? Przysłali mi ofertę na kompletną instalację i nie wiem jak to traktować. pozdrov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 22.03.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Soniczko, moja uwaga dotyczyła drewna ( nie dostałaś nic na priva) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.03.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Soniczko, moja uwaga dotyczyła drewna ( nie dostałaś nic na priva) ups dostałam - dzięki to jednak musimy czekać na Majkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 22.03.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witajcie . Czy słyszał ktoś z Was o oknach z firmy OknoPlus z Libertowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 22.03.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Czyli kominkowicze czekamy na Majkę nie musicie czekać na Majkę , nasze kominki robił Forest Mój właśnie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 22.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Kaszojadek podpowiedz jak można się skontaktować z Forestem,może i mnie zechce zrobić kominek. Poprzedni miałam tak beznadziejny ,że teraz marzy mi się coś naprawdę odlotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 23.03.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam GK!!!!! Co to czy wszyscy już weekend zaczęli? Żywej duszy tu nie widać.. No chyba że przy tak cudnej pogodzie wszyscy śpią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.03.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Soniczko, moja uwaga dotyczyła drewna ( nie dostałaś nic na priva) ups dostałam - dzięki to jednak musimy czekać na Majkę sorry nie zauważyłam wczoraj że mnie szukacie. Sprawa drewna: - gośc od Piotrka ma, ale transport drogi /chyba, że się umówimy wszyscy razem na przewóż/ dzwonimy też po leśnictwach. Jak mają - to bez transportu. Cieżarówkę da się załatwić, gorzej z załadowaniem No i niektórzy zaczynaja rzucać kwotami za metr przestrzenny udając, że to to samo co metr sześcienny Ile kubików potrzebujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 23.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A ile się zużywa w okresie zimy przy paleniu w kominku od czasu do czasu Kominek z płaszczem wodnym będzie i będzie miał ogrzać jakieś prawie 140m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 23.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Majka a Dylowicz ile chce za metrówkę dębu czy brzozy. Ja potrzebuję 10 m3 porąbanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 23.03.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Rencia 2-4 m3. zależy jaka zima i jak czesto Ja w zeszłym roku zużyłem 11 m3 (do 15 marca) Paliłem tylko drewnem (troche mokre z lata było ) W tym ok. 7 m3 narazie ( przesuszone od listopada 05) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 23.03.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dzięki - U mnie chyba trochę drzewa zostanie po budowie domu więc na razie wstrzymam się z zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 23.03.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam wszystkich serdecznie! To mój pierwszy post na forum. Mam nadzieję, że nie ostatni W planach mam rozpoczęcie budowy w tym roku (po wakacjach), ale jak będzie w praktyce, czas pokaże. Chciałbym postawić dom w wersji do zamieszkania (wystarczy, żeby była kuchnia, łazienka i jeden pokój - resztę można kończyć później) za 200-250 tys. zł, ale jak widzę co się dzieje z cenami, to zaczynam wątpić. Naramowicze, Zefiryn: czy mógłbym prosić Was o opisanie krok po kroku jak wygląda załatwianie spraw z archeologami na Kanoniczej? Dziś właśnie złożyłem tam prośbę o wydanie decyzji w sprawie prowadzenia prac budowlanych na działce ze stanowiskiem archeologicznym (nie wiem która klasa, ale w planie było napisane "osada z epoki brązu, wpływów rzymskich i średniowiecza"). Pani powiedziała, że do miesiąca będzie decyzja. Jak jest w praktyce? Co dalej? Będę bardzo wdzięczny za info. Dzięki i pozdrawiam serdecznie, Trzeba dokładnie rozeznać w gminie jaka to kategoria arch. - u mnie było to zaznaczone na wyrysie z planu zagospodarowania, a w wypisie był o tym cały akapit. Jeśli kat I - zakaz budowy, kat II nadzór lub prace arch.. Nadzór jest tańszy i szybszy , prace arch drogie i długotrwałe (wszystko na twój koszt). W pierwszej kolejności składasz odręczne podanie o opinię, w odpowiedzi dostajesz czy zgadzają się na budowę, i jaki rodzaj prac/nadzoru. W drugim etapie składasz podanie o pozwolenie na (prace/nadzór). W tym wypadku musisz wypełnić formularz bo ci (po miesiącu) odrzucą podanie. Wszystko to trwa miesiącami bo nie mają żadnego bata w postaci kar więc się nie spieszą. Wiec po upływie terminu należy grzecznie gnębić telefonami. Przyszło mi tez do głowy żeby może od razu złożyć oba podania - spytaj panie na dzienniku podawczym i poproś o odnośne formularze. Aktualny status sprawy. Właśnie dzwoniłem do nich czy już dostałem pozwolenie na nadzór. Okazuje się (po miesiącu od złożenia sprawy) że mam do uzupełnienia: Imie Nazwisko archeologa, więc pytam skąd mam to wiedzieć i uważam że to oni powinni wypełnić - otóż nie ! to już zupełnie inna instytucja archeolodzy, więc trzeba sobie takowego delikwenta samemu znaleźć, wpisać jego dane, czy ma doświadczenie i inne tam rubryczki (zostawiłem je puste bo myślałem że sami wypełnią). No dobrze ale dlaczego na dzienniku podawczym nikt mi nie sprawdził tego podania i nie powiedział że te rubryczki muszę sam wypełnić ????? Droga przez mękę. Z ostatniej chwili (piątek 14.00) Znalazłem z ogłoszenia panią archeolog (chyba ostatnią co jeszcze nie wyjechała do Irlandii) Obiecała uzupełnic te brakujące wpisy w formularzu podania i zrobi nadzór na działce. I załatwi zaświadczenie z Muzeum Archeolog. że jakbyśmy coś odkopali to muzeum te eksponaty przyjmie. I zaniesie te papierki na Kanoniczą. UFFF powoli powraca mi wiara w Człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.03.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Majka a Dylowicz ile chce za metrówkę dębu czy brzozy. Ja potrzebuję 10 m3 porąbanego 125 chyba buk, a brzoza troche tańsza. Ale chce straszną kase za transport, do nas 500zet. Jego auto zabiera tylko 13 kubików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 23.03.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dzięki - U mnie chyba trochę drzewa zostanie po budowie domu więc na razie wstrzymam się z zamówieniem. Rencia, ale nie pal raczej w kominku drewnem iglastym - a takie przedewszsytkim zostaje ci po budowie, bo sobie cały kominej zap...aprasz smołą i naprawdę ciężko będzie domyć takie drewo iglaste - do kominka z szybka się raczej nie nadaje, ale jak kto woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 23.03.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Majka, chyba dąb, bo skąd by miał buka. W okolicy Niepołomic buków nie ma. Czyli podrożało w nadleśnictwie, bo w zeszłym roku za dębinę płaciłem ok. 105 zł a brzozę 95 zł + transport 250 zł za 10 m3 lub 150 zł za 6 m3 Rencia, dobrze Szczepek prawi. Iglaste to raczej tylko na rozpałkę. A nie na ciągłe palenie. Ja tak resztki z budowy 2 lata spalam na rozpałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 23.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Cieszmy się jeszcze dwa dni, bo w poniedziałek, zresztą sami zobaczcie:http://video.google.pl/videoplay?docid=-2353323637999412182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 23.03.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Majka Wspomniałaś gdzieś na forum o facecie od kamienia ,którego pogoniłaś ,bo okazał się cwaniakiem .Czy mogłabyś podać jego nazwisko .Może być na priva .Polecono mi kogoś w firmie Filar i boję się ,że to może być ta sama osoba .Jak zwykle wielkie dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 23.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jezu - czy u was tez tak pizdzi jak w kieleckim nad morzem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 23.03.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dzięki - U mnie chyba trochę drzewa zostanie po budowie domu więc na razie wstrzymam się z zamówieniem. Mysmy drzewem z budowy trzy miesiace palili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts