Wienia 29.03.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 aka23 Dom ma ok.200m2, z tego , co się orientuję, to coś koło 20 kubików- dobrze mówię?Ale to same ławy, bo dalej fundamenty będą z bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 29.03.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 anetta_p, aka23, M@g, yolanda witam szanowne inwestorki Melduję, że ławy wylane i dziś robót ciąg dalszy. Jakby się kto pytał, to my również południowa strona Krakowa- Skotniki. Beton zamawialiśmy w Krakbudzie B-20 245 brutto z pompą, ze wszystkim. Pozdrawiam i liczę na sprawozdanie co dziś u Was zostało robione. pa pa Witaj Wienia ! To i ja pogratuluję Ci startu ,a i przy okazji powiem ,że ja z południowego Krakowa ,więc sąsiadkami -trochę dalszymi- będziemy . Ja w poniedziałek odbieram prawomocne pozwolenie na budowę i ruszam z kopyta, tak szybko jak to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 29.03.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Jak dobrze mieć sąsiada, jak dobrze mieć sąsiada..... Witaj merrit Bardzo mi miło i trzymam kciuki, za dobry start. Z tego co kojarzę, to chyba jeszcze za niedalekiego sąsiada mamy Piotrka1 ale coś Go ostatnio nie widać? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.03.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Trza by sobie mapkę Zbyszkową sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 29.03.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Trza by sobie mapkę Zbyszkową sprawdzić Ale bajer, jak by co to ja też poproszę. Mapkę umieściłem w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 29.03.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 w związku z trudną dostepnością ceramiki wykonawca zaproponował POROTHERM z Czech. Czy ktoś ma moze jakieś doświadczenia lub opinie co do jakości tych materiałów ???? Wydaje się, że WIENERBERGER powinien dbać o jakość swoich produktów na każdym rynku, ale kto wie.... W necie w sumie mało informacji na ten temat. widziałem jedna informację że to szajs. Proszę o opinie My mamy czeski Porotherm.Wykonawca twierdzi,że jest nawet lepszy niz polski. Ja nie mam zdania ,bo się nie znam na cegłach ,ale mam zaufanie do naszego wykonawcy.Na zdjęciach z mojej budowy widać ten czeski - jest jaśniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yolanda62 29.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witajcie Czworaczki doniesienia z frontu robót: Ławy wylane i ...pierwsza przerwa - wykonawca przeszedł na inną budowę (uzgodnione z nami), powrócić ma w sobotę na lanie fundamentów. Beton 20 po 180 ze wszystkim, ale my budujemy na dalekim południu od Krakowa, na trasie Myślenice - Dobczyce. W same ławy wlano 33 kubiki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Getye 29.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Jak się wkleja to zdjęcie z lewej strony?Ale tępa jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 29.03.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 yolanda, skąd braliście beton? do Dobczyc mamy niedaleko do Myślenic zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 29.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 anetta_p, aka23, M@g, yolanda witam szanowne inwestorki Melduję, że ławy wylane i dziś robót ciąg dalszy. Jakby się kto pytał, to my również południowa strona Krakowa- Skotniki. Beton zamawialiśmy w Krakbudzie B-20 245 brutto z pompą, ze wszystkim. Pozdrawiam i liczę na sprawozdanie co dziś u Was zostało robione. pa pa Czesc Dziewczyny Melduje poslusznie ze u nas dzisiaj murowanie scian fundamentowych szlo pelna para. Niestety nie mialam czasu pojechac zobaczyc moich slicznych bloczkow Jutro ciag dalszy - byle tylko pogoda byla. Beton zamawialismy w Krak-becie (czy jakos tak) na Igolomskiej - B20 za 215pln netto. Nie tanio ale byli niewiarygodnie punktualni - mieli byc o 16 i byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 29.03.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Mag budujesz się zaraz kołomnie - hi hi tzn taczej ja koło Ciebie - bo ja w Libertowie (patrząc z Zakopianki jadąc od Krakowa po lewej w lini prostej za kostkami brukowymi za salonem opla). Witaj Sasiadko Jezdze czasami kolo Ciebie na moja dzialeczke, ja tez po lewej stronie Zakopianki i bardzo lubie zwiedzac okolice A beton dzwoniłam do Skawiny i gośc powiedział mi tak 165zł B15, 175zł B20, 120zł przejazd 6kubikowej gruszki do Libertowa, i 17zl za pompę lub 250 jesli mniej niż 15kubików. Co myślicie o tych cenach? Brogo czy tanio bo jeszcze się nie orientuję. A wi ktoś może ile wchodzi takiego betonu na fundament dom około 105 użytkowej bez podpiwniczenia? Albo może wiecie jak to obliczyć? Mysle ze wiem jak obliczyc W projekcie masz podana napewno szerokosc lawy (np 0.6m), wysokosc (np 0.4m) i sumaryczna dlugosc law (np 20m). Mnozysz te trzy wartosci 0.6x0.4x20 i masz ilosc betonu (w metrach szesciennych) na lawy. Ze scianami fundamentowymi tak samo np. 0.3x1x20 i masz ilosc betonu na sciany fundamentowe. Do tego jakis zapas (10%?) dla pewnosci i juz masz mniej wiecej policzona ilosc betonu. A w projekcie nie podali orientacyjnych ilosci materialow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.03.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Jak się wkleja to zdjęcie z lewej strony? Ale tępa jestem... W swoim profilu masz pasek na dole, w który wpisujesz adres obrazka. Byle nie był szerszy niż 150 pikseli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Getye 29.03.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Właśnie... jaki adres? Jeśli chcę zamieścić obrazek z własnego albumu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.03.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Obrazek musi stać na jakimś serwerze, aby miał adres. Poślij go np. na http://www.imageshack.us, odczytaj adres z właściwości (klikasz w obrazek prawym przyciskiem myszy) i wklej w ten pasek w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 30.03.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam GK!!! Widzę że roboty budowlane ruszyły pełną parą..... A i u mnie tyż. Tydzień po świętach górale mi się zjadą - to dopiero będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.03.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Barakowóz kupię. Ma ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 30.03.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam całą grupę Krakowską. Mam pytanie :Wienia w którym miejscu Skotnik się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yolanda62 30.03.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Mariku W Syjaxie w Myślenicach 012 2743530, 696 314847 ale następne dostawy już mają być droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 30.03.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam całą grupę Krakowską. Mam pytanie :Wienia w którym miejscu Skotnik się budujecie? robertto może będziemy sąsiadami ? Odpowiedź wysłałam na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 30.03.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 dzięki yolanda niestety to prawda, dzwoniłam i gość chce już 200 a solidni przynajmniej ? "jak mówią tak robią"? bo z tego co można poczytać na forum to co druga betoniarnia jak przychodzi co do czego to ma trudności z dowiezieniem betonu na umówioną godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts