Mg 17.05.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 M@G Co u Ciebie słychać na budowie ? Mam nadzieję ,że wszystko przebiega bez przeszkód ! Gdyby nie bylo przeszkod to by bylo nudno Sciany parteru juz urosly, ekipa sie zabrala za konstruowanie stropu (gestozebrowy) i wlasnie sie okazuje ze braknie 5 (!) belek stropowych. Ktorych nigdzie nie ma Rece mi troche opadly... A w ogole to chyba jestesmy na podobnym etapie Masz juz strop? Robisz lany czy gestozebrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 17.05.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Nowa mapa Grupy Krakowskiej została wzbogacona o orientacyjną lokalizację użytkownika forum:poziomka_a Tymczasowy link do mapy: http://tiny.pl/d6l5 ==========================================Można samodzielnie określić położenie na mapie i wysłać je na adres[email protected] Kod wygląda mniej więcej tak: @50.107809,19.913405 Można zrobić to tak: Zaloguj się na konto http://maps.google.comJeśli nie masz konta, możesz je utworzyć i od razu używać. Z konta kliknij na "My Maps" i "Create new map".Po kliknięciu i przytrzymaniu klika, przeciągnij niebieski prostokąt z prawego dolnego narożnika mapy nad Polskę.Następnie powiększ mapę kółeczkiem myszy (jeśli posiadasz) lub suwakiem znajdującym się w prawym górnym rogu mapy do momentu, gdy pojawi się Twoja okolica. Cały czas możesz korygować położenie mapy na ekranie poprzez niebieski prostokąt z prawego dolnego narożnika mapy.Gdy już powiększysz mapkę swojej okolicy,kliknij na niebieski balonik w górnym lewym narożniku mapy.Umieść kursor nad miejsce wybrane przez Ciebie i kliknij ustalając pozycję balonika.Pozycję można przesuwać. Teraz najważniejsze:1. Kliknij na "Saved" umieszczone obok "Create new map".2. Kliknij na utworzony niebieski balonik na mapie.3. Pojawi się okienko i kliknik na "From here"4. Pojawi się okienko do wpisania "End address"5. Wpisz: Kraków6. Kliknij na "Go"7. W lewej górnej części ekranu twojej przeglądarki zobaczysz wartość "Start address" - to jest właśnie Twój kod pozycji na mapie8. Możesz mi go przesłać lub swoim znajomym. Identyfikuje on na mapie pozycję, którą zaznaczono. Pozdrawiam. ==============================http://maps.google.com/ pozwala na znajdywanie drogi pomiędzy zadanymi punktami pozycji na mapie.Wystarczy wpisać w polach Start address i End address dwie pozycje punktów (przykład na górze tego postu) i nacisnąć Get Diretions, aby prześledzić drogę z punktu do punktu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 18.05.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Gratulacje Merit i M@g. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 18.05.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Chyba mi się udało - swój kod wysłałam na adres grupy.krakowskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 18.05.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 mam do sprzedania szary beton komórkowy 24/24/59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 18.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam.Mam problema - proszę o radę. Chodzi o poziomą izolację między ścianą fundamentową a murem. czym izolować: lepik + papa, papa termozgrzewalna na welonie z włókien szklanych, czy może folią płaską hydroizolacyjną do fundamentów. Najtaniej wypada folia, i tak doradzają w składzie bud. Docięta na wymiar, nie trzeba kleić itd. Liczę na odzew.Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 18.05.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam. Mam problema - proszę o radę. Chodzi o poziomą izolację między ścianą fundamentową a murem. czym izolować: lepik + papa, papa termozgrzewalna na welonie z włókien szklanych, czy może folią płaską hydroizolacyjną do fundamentów. Najtaniej wypada folia, i tak doradzają w składzie bud. Docięta na wymiar, nie trzeba kleić itd. Liczę na odzew. Krzysiek ja miałem lepik + podwójna papa folia ma to do siebie że lubi zostac porwana podczas prac murarskich a co tradycja to tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 18.05.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 mam do sprzedania ze dwie palety porotherma 25 P+W (zostało mi po budowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 18.05.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 M@G Co u Ciebie słychać na budowie ? Mam nadzieję ,że wszystko przebiega bez przeszkód ! Gdyby nie bylo przeszkod to by bylo nudno Sciany parteru juz urosly, ekipa sie zabrala za konstruowanie stropu (gestozebrowy) i wlasnie sie okazuje ze braknie 5 (!) belek stropowych. Ktorych nigdzie nie ma Rece mi troche opadly... A w ogole to chyba jestesmy na podobnym etapie Masz juz strop? Robisz lany czy gestozebrowy? Chyba rzeczywiście nasze budowy przebiegają podobnie Tylko ,że mnie dla odmiany zabrakło 300 pustaków stropowych Leiera i też ich nigdzie nie ma . Musiałam chłopaków puścić do domu .Szukam winnego - kto pomylił się w obliczeniach - bo muszę się po nim przejechać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzikk 18.05.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam Wasz wszystkich Dopiero co pojawiłam się i zaczynam szukać informacji, co mamy dalej robić po zakupie dzaiałki Budowac hhihihihi ale najpierw papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 18.05.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Chyba rzeczywiście nasze budowy przebiegają podobnie Tylko ,że mnie dla odmiany zabrakło 300 pustaków stropowych Leiera i też ich nigdzie nie ma . Musiałam chłopaków puścić do domu .Szukam winnego - kto pomylił się w obliczeniach - bo muszę się po nim przejechać ! 300 pustakow??? Przeciez to z 30m2... Ty jakas hale budujesz? A powaznie to faktycznie ktos niezle odjechal z obliczeniami. Albo sobie zapomnial z rysunku przepisac na liste elementow do kupienia - tak bylo u nas Widzialam sklad Leiera w Wieliczce, jadac 4-ka w strone Krakowa przed wiaduktem po prawej stronie - lezy tam calkiem sporo materialu, moze akurat pustaki stropowe tez? My sie jakos wybronilismy z opresji... Szybka decyzja z zamiany dwoch murowanych scianek na gipskarton, reorganizacja ulozenia belek i juz brakuje tylko jednej. A to podobno da sie juz obejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 19.05.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Nowa mapa Grupy Krakowskiej została wzbogacona o orientacyjną lokalizację użytkowników forum: rencia , BungoI Tymczasowy link do mapy: http://tiny.pl/d6l5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 19.05.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 (skasowany duplikat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 19.05.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Witam...szukam miejsca dla siebie na forum...i nie wiem, gdzie pasuje.Czy przyjmiecie Nowy Sacz??? Obecnie czekam na konstrukcje dachu....po 3 latach załatwiania dokumentow jestem juz po pierwszym etapie.... Aha- zostały mi cegły-Max- ponad 6 palet, a na palecie jest ponad 80 sztuk.Moze ma ktos ochote???5 zł. za sztuke. A teraz pytanie.... Co powinnam teraz robic???Stemple sciagają mi w piątek, za 2 tygodnie ruszają z dachem. Mozna juz zacząć cos robic w trakcie jak beda robic dach???I co powinnam wczesniej??Elektryka, ogrzewanie(mam miec podłogowe, plus komunek, plus ekogroszek), czy moze okna wczesniej, zeby nie pokradli przewodów??Mam juz ekipe nawet do wykonczenia kominka, i tez nie wiem, kiedy mam mu zlecic przyjsc. Niech ktos doradzi kolejność!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.05.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Witam...szukam miejsca dla siebie na forum...i nie wiem, gdzie pasuje.Czy przyjmiecie Nowy Sacz??? Obecnie czekam na konstrukcje dachu....po 3 latach załatwiania dokumentow jestem juz po pierwszym etapie.... Aha- zostały mi cegły-Max- ponad 6 palet, a na palecie jest ponad 80 sztuk.Moze ma ktos ochote???5 zł. za sztuke. A teraz pytanie.... Co powinnam teraz robic???Stemple sciagają mi w piątek, za 2 tygodnie ruszają z dachem. Mozna juz zacząć cos robic w trakcie jak beda robic dach???I co powinnam wczesniej??Elektryka, ogrzewanie(mam miec podłogowe, plus komunek, plus ekogroszek), czy moze okna wczesniej, zeby nie pokradli przewodów??Mam juz ekipe nawet do wykonczenia kominka, i tez nie wiem, kiedy mam mu zlecic przyjsc. Niech ktos doradzi kolejność!!!! Jeśli nie masz domu/ budowy pilnowanej 24 h/ non stop i budowy tuż za międzą- to najpierw go zamknij. Dach - okna drzwi zewnętrze to podstawa a dopiero myśl o czymkolwiek w środku. zapomnij o wcześniejszych instalacjach, chyba że kable przywiązesz sobie do ręki a noge do kaloryfera. jestem tylko ciekaw , gdzie się obudzisz... mam niestety złe doświadczenia w tym zakresie ... i nie rozpędzaj się - wszystko na raz i tak się nie da ale powodzenia życze i kciuki trzymam . Z twoich okolic mam ekipę i całkiem dobrze się sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 20.05.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 powiesz szczerze, ze//odpukac...3 lata stal lezała na działce, cegly na cały dom, drzewo na szalunek i nic!!!!!Mam działke do ktorej prowadzi jedna droga..i jest to droga najpierw do sąsiada, potem do mnie i dalej na sąsiada tego samego pole. Za mną nie ma nic...tylko teren prywatny i pare hektarow "niczego" i szklarnie. Robotnicy zostawiają wszystko na noc..i nic im nie zginęło. Drzeka tez posadziłam- ponad 15 i rosną. A u innych znajomych to i drzewka ukradli. Mam spokojną okolice, super sąsiadów, ktorzy patrzą. Mysle tez o ubezpieczeniu domu, jak tylko dach bedzie. A odradzają mi całkowicie zakładanie okien przed tynkami..ze sie zniszczą.Juz sama nie wiem. A co do budowlanców.Polecam i to w pełni.Sa rewelacyjni.Naprawde super ekipa.Pracują 12 h dziennie, choc prace za calość.I za moj dom krzyknęli 21 tys plus 3 tys za piwniczke.Mysle,ze na obecną chwilke to nie tak duzo. Dziekuje za odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 20.05.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Chyba rzeczywiście nasze budowy przebiegają podobnie Tylko ,że mnie dla odmiany zabrakło 300 pustaków stropowych Leiera i też ich nigdzie nie ma . Musiałam chłopaków puścić do domu .Szukam winnego - kto pomylił się w obliczeniach - bo muszę się po nim przejechać ! 300 pustakow??? Przeciez to z 30m2... Ty jakas hale budujesz? A powaznie to faktycznie ktos niezle odjechal z obliczeniami. Albo sobie zapomnial z rysunku przepisac na liste elementow do kupienia - tak bylo u nas Widzialam sklad Leiera w Wieliczce, jadac 4-ka w strone Krakowa przed wiaduktem po prawej stronie - lezy tam calkiem sporo materialu, moze akurat pustaki stropowe tez? My sie jakos wybronilismy z opresji... Szybka decyzja z zamiany dwoch murowanych scianek na gipskarton, reorganizacja ulozenia belek i juz brakuje tylko jednej. A to podobno da sie juz obejsc Wczoraj właśnie kupiłam u nich te pustaki . A strop obliczał przedstawiciel Attica z Zawiłej . Wcześniej też miałam problem z nim .Zapewniał ,że komin Schiedla ma na stanie ,a jak zadzwoniłam ,że ma mi go przywiezć to się okazało ,że kominów nie ma i mają być za... 3 tygodnie .A jak zaczęłam się na niego drzeć ,to mnie przeprosił i powiedział ,że moje zamówienie mu ...umknęło! A potem te pustaki . A domek ?Taki sobie ,najzwyklejszy pod słońcem. Tyle ,że w kształcie L i może rzeczywiście ta bryła powoduje ,że wszystkiego wchodzi więcej niż przeciętnie . Niech szlag trafi taki skład! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.05.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam całą GK. Do Merit: Kiedy założysz dziennik budowy i powklejasz jakieś zdjęcia??? Wiele osób już chyba czeka na Twoje wypociny i postępy budowlane. To samo tyczy się M@g. Dziewczynki do roboty!!! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 21.05.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Popieram pomysł Renci i również proszę M@g i Merit o założenie dzienników. Będzie to z pewnością ciekawa lektura, a dla rozpoczynających budowę skarbnica wiedzy . B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 21.05.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Pilnie szukam fachowca do wykonania przyłącza wody w przyzwoitej cenie. Bardzo proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts