Ilona Andrzej 06.06.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Renciu Bardzo żałuję że nie mogę spotkać się z GK na planowanym pikniku . Mam już popołudnie i wieczór zajęty (zaplanowany wcześniej) i nie jest to wymówka . Życzę Wam wspaniałej pogody i jeszcze lepszej zabawy. Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramki 06.06.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 bardziej podoba mi sie mapka googlowska, mozna z nia cos zrobic... powiekszac, sprawdzac odleglosci, taka... interaktywna. Renia, dziekujemy za zaproszenie. postaramy sie byc. tylko, ze co za przyjemnosc z towarzystwa zalamanej baby i zarobionego, zakreconego chlopa? poki co mieszkamy sobie w kamienicy w centrum, blisko bloni i dojezdzamy pare razy w tygodniu na budowe. w miedzyczasie zalatwiamy materialy i transport. troche krotko z czasem. stary spi po 5 godz., juz mu zimno wywala jedno za drugim, a ja wieczne zapalenie spojowek. takie tam narzekania... jak u wszystkich. pozdrawiam serdecznie. ps. czy to normalne, ze beton b-20 mimo polewania peka? cos chyba jest nie tak z tym betonem z vicatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 06.06.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Renia, dziekujemy za zaproszenie. postaramy sie byc. tylko, ze co za przyjemnosc z towarzystwa zalamanej baby i zarobionego, zakreconego chlopa? poki co mieszkamy sobie w kamienicy w centrum, blisko bloni i dojezdzamy pare razy w tygodniu na budowe. w miedzyczasie zalatwiamy materialy i transport. troche krotko z czasem. stary spi po 5 godz., juz mu zimno wywala jedno za drugim, a ja wieczne zapalenie spojowek. takie tam narzekania... jak u wszystkich. pozdrawiam serdecznie. HEJ naramki - przecież to normalka!!!! My mieszkaliśmy w centrum koło galerii krakowskiej - teraz mieszkamy w Kokotowie pod Wieliczką - do domku w Szczodrkowicach mamy 30km. Też z mężem oboje pracujemy - mamy małego zbója który chodzi do przedszkola i też nieraz śpimy po 5 godz. Ale masz rację możesz ponarzekać jak każdy - ja też miałam czasem ciężkie momenty i wywalałam swoje żale na tym forum. Myślę i nauczyłam się już że nie można dać się zwariować - budowa - budową wiadomo trzeba pilnować ale też trzeba czasem wrzucać na luz - bo co to za przyjemność budowania kiedy budowa staje się przekleństwem? Pozdrowionka - 16.06 widzę was na działce u mnie - macie sobie dać na luz i złapać oddech - koniec kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 06.06.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Renciu Bardzo żałuję że nie mogę spotkać się z GK na planowanym pikniku . Mam już popołudnie i wieczór zajęty (zaplanowany wcześniej) i nie jest to wymówka . Życzę Wam wspaniałej pogody i jeszcze lepszej zabawy. Ilona Pogodę już zamawiamy - mam nadzieję że to nie wymówka - i szkoda że nie możecie być. Dzięki za życzenia. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 06.06.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Naramki - ponarzekasz sobie na imprezie. Po to przecież spotyka się większość Polaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 06.06.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Nowa mapa Grupy Krakowskiej została wzbogacona o orientacyjną lokalizację użytkowników forum: Marek_B, naramki Tymczasowy link do mapy: http://tiny.pl/d6l5 Docelowy link do mapy: http://republika.pl/grupakrakowska/ Instrukcja: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=934&start=22020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramki 06.06.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 dzieki za umieszczenie. tak sobie ogladamy i sie dziwimy, dlaczego nikt jakos nie chce budowac sie w hucie... tereny takie tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 07.06.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 oooooo.... widzę ze sie jakiś zjaździk szykuje czy ktoś z was moze polecić jakieś drzwi wewnętrzne ? rozglądam się ale niezbyt mam pomysł jak na razie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 07.06.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 oooooo.... widzę ze sie jakiś zjaździk szykuje A no szykuje się - mam nadzieję że zawitacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.06.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 czy ktoś z was moze polecić jakieś drzwi wewnętrzne ? rozglądam się ale niezbyt mam pomysł jak na razie... Mnie się podobają drzwi z tej firmy: http://www.stolwax.com.pl/wewseczne.php i nawet pytałam ich, czy są gdzieś w Krakowie. Odpisali że w Leroy`u, tym przed Zabierzowem, ale jeszcze tam nie byliśmy, bo do montowania drzwi jeszcze dalekoooooo http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/stan_zero.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/stan_zero2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 07.06.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam ! Miła propozycja z tym zjaździkiem. Ja na razie jestem mocno zestresowany bo zaczynam budowę. Teraz walczę o prąd. Uzyskałem wczoraj zgodę w Zakładzie Energet. na przyłącz. Słup mam na działce. Elektryk powiedział mi,szafka przyłączeniowa na słupie z zabudową i uziemieniem - 1200netRozdzielnia Budowlana z uziemieniem - 900netkabel 4x10 KYK - 40zł/mb , a jeżeli w kopywany w ziemię 75zł/mb Wszustkie ceny netto. Czy są to dobre ceny ? Trochę się zdziwiłem ile to wszytko kosztuje. Czy ktoś ma namiar na dobrego i taniego elektryka ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 07.06.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 oooooo.... widzę ze sie jakiś zjaździk szykuje A no szykuje się - mam nadzieję że zawitacie! i już? juz moglibysmy sie poczuc zaproszeni? dobrze.. wiec pogadam z moją połowicą - ona jest u nas decyzyjna - jak chodzi o poważne sprawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 07.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 czy ktoś z was moze polecić jakieś drzwi wewnętrzne ? rozglądam się ale niezbyt mam pomysł jak na razie... Mnie się podobają drzwi z tej firmy: http://www.stolwax.com.pl/wewseczne.php i nawet pytałam ich, czy są gdzieś w Krakowie. Odpisali że w Leroy`u, tym przed Zabierzowem, ale jeszcze tam nie byliśmy, bo do montowania drzwi jeszcze dalekoooooo dzieki SŁONECZKO ! popatrze akurat do leroy' mam bliziutko, wiec podjade i popatrze. Pamiętam ten stan zero u mnie to byly takie pierwsze krótkie chwile duzych marzeń juz mozna stanąć i wyobrazić sobie tu kuchnia , tu salon a tam kibelek i zobacz - jakie okna na razie masz duze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 08.06.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 No my niestety też na spotkanie nie możemy przyjść a szkoda bo chętnie bym Was poznała Może następnym razem będe czekac na relacje bawcie sie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 08.06.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam ! Miła propozycja z tym zjaździkiem. Ja na razie jestem mocno zestresowany bo zaczynam budowę. Teraz walczę o prąd. Uzyskałem wczoraj zgodę w Zakładzie Energet. na przyłącz. Słup mam na działce. Elektryk powiedział mi, szafka przyłączeniowa na słupie z zabudową i uziemieniem - 1200net Rozdzielnia Budowlana z uziemieniem - 900net kabel 4x10 KYK - 40zł/mb , a jeżeli w kopywany w ziemię 75zł/mb Wszustkie ceny netto. Czy są to dobre ceny ? Trochę się zdziwiłem ile to wszytko kosztuje. Czy ktoś ma namiar na dobrego i taniego elektryka ? Pozdrawiam ja za szafke placilem 800 brutto, rbtke kupilem za 200pln, kabel nie pamietam ale podzwon po kilku hurtowniach elektrycznych i zobaczysz ze utargujesz na pewno lepsza cene niz podales ps dzis za flaszke elektrycy z enionu podlaczyli licznik i od razu tez rbtke w domu (mialem tylko kable doprowadzone) wiec mam juz wlasy prunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 08.06.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 HeyBobik zdecydowanie drogi ten Twój elektryk. My miesiąc temu płaciliśmy za podłączenie prądu 1200 brutto:ok.600 PLN za skrzynka główna ok.200PLN za rozdzielnię (skrzynki kupowaliśmy sami), 400PLN dla elektryka za podłączenie rozdzielni (za podłączenie skrzynki głównej pod licznik płaci mu Enion w ramach przetargu który wygrał) pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 09.06.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 HeyBobik zdecydowanie drogi ten Twój elektryk. My miesiąc temu płaciliśmy za podłączenie prądu 1200 brutto: ok.600 PLN za skrzynka główna ok.200PLN za rozdzielnię (skrzynki kupowaliśmy sami), 400PLN dla elektryka za podłączenie rozdzielni (za podłączenie skrzynki głównej pod licznik płaci mu Enion w ramach przetargu który wygrał) pozdrawiam m. Bardzo prosimy o konkrety. Gdzie można dobrze kupić skrzynki, namiary na ludzi do montażu itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 09.06.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Jak widzę takie fundamenty jak u Słoneczka po choryzont, to moje maleństwo które na zakończenie dzisiejszego dnia wygląda tak: http://images22.fotosik.pl/143/1e890148c8a93381m.jpg jawi się jako ubogi krewny z czarnego lądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.06.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Przemi, nie dobijaj mnie Nasz bliźniak miał być najmniejszy jak się da i w gotowcach takiego małego nie ma nigdzie. Zgodnie z wstępnym projektem, miał mieć 16 x 9,5 m, ale i tak urwaliśmy mu z długości 30 cm. Niby niewiele, ale dzięki temu zmieściła się droga między domem a drzewkami owocowymi http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/droga.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ali_ 10.06.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Słoneczko, Ty też jesteś ograniczona tą głębokością domu - 9,5m? Czy po prostu tak wam wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts