Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy Forumowicze,

Czy ktoś z Was robił doktorat z wyłazów dachowych?

Generalnie musze się na coś zdecydować bo czas nagli. Ale jest kilka niejasności

1) Najpopularniejszy jest wymiar 45x55 - ale to mi się wydaje maławo

2) Szukam lewego i prawego wyłazu (nie okna wyłazowego, które jest 3-4 droższe)

Te wyłazy, które znam albo otwierają się tylko do góry, albo w jedną stronę (nie można ustawić, że albo w lewo, albo w prawo)

Czy ktoś z Was ma Veltę 029 (45x75)?

Czy ktoś coś słyszła na temat wyłazów FENSTRO (48x90) do kupienia na allego?

Dzięki z góry

Krzysiek

Witam Was drodzy formułowicze.

Za 2-3 tygodnie startuje z budową w Skawinie.

Mieszkam 130km od Skawiny wiec sami wiecie jak to jest z dojazdami i załatwianiem spraw.

Mam więc do Was prosbe o polecenie mi jakiejs dobrej betoniarni w tych okolicach,

Druga sprawa to bloczki betonowe. Moj majster kazal mi takowe zakupic, pytalem w hurtowniach w Skawinie ale tu nic takiego nie maja>

Prosze Was pomózcie mi gdzie moglbym je tu w okolicy kupic.

Pozdrawiam

Drodzy Forumowicze,

Czy ktoś z Was robił doktorat z wyłazów dachowych?

Generalnie musze się na coś zdecydować bo czas nagli. Ale jest kilka niejasności

1) Najpopularniejszy jest wymiar 45x55 - ale to mi się wydaje maławo

O, dobre pytanie. Ja się ostro zastanawiam czy nie zrezygnować z takiego wyłazu. Ładnie to nie wygląda, kolejna dziura w dachu i w sumie ułatwienie wyłącznie dla kominiarza.

Rozwiązaniem była by drabina i stopnie dachowe. Drabina i tak się przyda ale niestety stopnie dachowe nie są tanie :(

to może coś nie budowlanego

Sloneczko fajnego macie pieska (słabo widoczny ale poznaję rasę) - też mi się ta rasa podoba, ale żona mówi, że są niebezpieczne :( może jakieś argumenty masz żebym ją przekonał do bulterierów ??

pozdrawiam

Łukasz

Mam takie ;)

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/na_trawie.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/w_koszu.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/z_opona.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/z_rekawem.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/tarza_sie.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/odpoczywa.jpg

Jest niezwykle towarzyski i łagodny. Bullterriery nie mają w genach agresji, ale trzeba je szkolić w młodych latach, aby były posłuszne.

Ale sama jego obecność odstrasza nieproszonych gości, choć pewnie zalizałby ich na amen, tak lubi ludzi :)

Rencia a po co namioty że się tak wścibsko zapytam:) planujecie spanko na działce? I czy Twój Zbój ( a raczej rozbójniczka) jest na tyle wytrzymała żeby zaczynać imprezę o 19:)

Słoneczko a czy te czarne 3 koty sfotografowane na Twoich fundamnetach to też część Twojej menażerii? I jak, że sie tak wyrażę, współżycie bulteriera z kotami przebiega :)

Słoneczko a czy te czarne 3 koty sfotografowane na Twoich fundamnetach to też część Twojej menażerii? I jak, że sie tak wyrażę, współżycie bulteriera z kotami przebiega :)

Bywa takie: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/Myszka_spi_z_Monsterem.jpg ;)

Może dlatego (bo obce koty z działki przegania), że gdy trafił do nas jako szczeniaczek, 2 koty już w mieszkaniu były, więc się do nich przyzwyczaił.

Gdy przeprowadziliśmy się na wieś, doszła do nas w zimie maleńka (też czarna z białą gwiazdką :)) kotka, którą szybciej przyjął do stada niż zrobiły to dwa "stare" koty :)

Z kolei, ze swoim bratem nie bardzo się lubią ;) http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/Chojrak-luty2005.jpg

Witam Was drodzy formułowicze.

Za 2-3 tygodnie startuje z budową w Skawinie.

Mieszkam 130km od Skawiny wiec sami wiecie jak to jest z dojazdami i załatwianiem spraw.

Mam więc do Was prosbe o polecenie mi jakiejs dobrej betoniarni w tych okolicach,

Druga sprawa to bloczki betonowe. Moj majster kazal mi takowe zakupic, pytalem w hurtowniach w Skawinie ale tu nic takiego nie maja>

Pozdrawiam

betoniarnia to wid-bet w biertowicach a co do bloczków fundamentowych to moze lepiej zrobić lane fundamenty z betonu?

Witajcie mam prośbe może ktoś mi pomoże

Ekipa którą miałem nagraną od początku roku rozsypała sie i wyjechała do Irlandi w związku z tym szukam jakiejś sprawdzonej ekipy

czy moglibyście podesłać mi na miary na ekipy które robiły Wam tynki wewnętrzne lub suche tynki- ocieplenie dachu jeżeli oczywiście jesteście z nich zadowoleni

Dzięki za informacje

Witam po bardzo długiej nieobecności na Forum :oops:

Mam prośbę o informację na temat firm u których warto w Krakowie lub okolicy zamówić okna PCV... solidnie i za przystępną cenę ;-) ( interesuje mnie profil 5 komorowy, jednostronnie drewnopodobny ).

Mam kilka wycen, które różnią się cenami nawet do 30%

info dla shnazzy

Producent bloczków betonowych jest w Niepołomicach, poszukaj w necie lub panoramie firm. Skład budowlany w Krakowie na ul. Łokietka [chyba krak-cem] sprowadzi na zamówienie [ale dość drogo]. Mój znajomy sprowadzał bloczki gdzieś z Miechowa - dużo taniej.

Rencia a po co namioty że się tak wścibsko zapytam:) planujecie spanko na działce? I czy Twój Zbój ( a raczej rozbójniczka) jest na tyle wytrzymała żeby zaczynać imprezę o 19:)

Witam!!!!

Myślę że jak zaczniemy imprezkę ok.19.00 i każdy będzie miał ochotę napić się piwka do grilla tudzież kiełbaski z ogniska to raczej nie wsiądzie potem w samochodzik i nie pojedzie - chyba że ma się kierowcę albo jest się abstynentem.

Informuję że w razie czego dysponuję czterema miejscami wolnymi tzn. oprócz przyczepy campingowej stoi u mnie na działce namiot domek z czterema miejscami wolnymi. Moja rozbójniczka jest dzieckiem zahartowanym w bojach namiotowych. Generalnie od początku jak tylko górale ruszyli z budową i zrobiło się ciepło czyli w zasadzie od początku maja każdy weekend spędzamy na naszej działeczce i jak tylko nie pada imprezujemy z grillem albo ogniskiem.

Zbój jest zawsze z nami a godz. 21 - 22 idzie spać do przyczepy a my dalej sobie siedzimy. Więc nie ma problemu.

Pozdrowionka

Witam po bardzo długiej nieobecności na Forum :oops:

Mam prośbę o informację na temat firm u których warto w Krakowie lub okolicy zamówić okna PCV... solidnie i za przystępną cenę ;-) ( interesuje mnie profil 5 komorowy, jednostronnie drewnopodobny ).

Mam kilka wycen, które różnią się cenami nawet do 30%

No to widze że masz ten sam problem co ja. Różnice zależą często od zastosowanego profilu. Tematykę tą porusza forumowicz jareko w swoich postach i na stronie www ( wpisz w google jar-eko ).

Dotychczas odwiedziłem ( szukając okien w kolorze antracytowym ) firmę

Budvar na placu Bieńczyckim - okna 6 komorowe 13,7 tys wraz z montażem. Wycena na miejscu, bardzo profesjonalnie przynajmniej jeśli chodzi o obsługę. Stosują profil TROCAL, bezołowiowy. Ale wyczytałem ostatnio że montują oni słupek za pomocą wgrzewania i podobno nie jest to takie super rozwiązanie.

Obecnie czekam na wycenę od Jezierskiego w firmie Hanndys.

Dla porównania całkiem wypasione drewniane okna z Natury to koszt 20tys z montażem.

Jest niezwykle towarzyski i łagodny. Bullterriery nie mają w genach agresji, ale trzeba je szkolić w młodych latach, aby były posłuszne.

Ale sama jego obecność odstrasza nieproszonych gości, choć pewnie zalizałby ich na amen, tak lubi ludzi :)

Piękny piesek i taki ładniutki.

pozdrawiam

Łukasz

przykra sprawa ale warta wspomnienia. 2 miesiace temu kupilem pustaki w firmie Nowy Dom Juniora w Gdowie i niestety firma okazała się co najmniej nie poważna. Uzgodniliśmy wtedy ze odbieraja palety z placu budowy, dwa tygodnie temu potwierdzili i na dodatek potwierdzili ze przyjma jedna palete pustakow ktora mi zostala. Sytuacja na dzis:

- babka obslugujaca rzuciła słuchawka (jak zadzwonilem drugi raz nie chciala podac nawet imienia i nazwiska i odmowila przelaczenia do szefa).

- wyparli sie wszystkiego i powiedzieli ze jesli chce z powrotem kase to musze im sam przywieźć palety!

- niemili do bólu i nawet nie byli w stanie przeprosic za zmiane warunkow umowy

- jak uslyszalem obecne ich ceny to po prostu kosmos do potegi

Jednym slowem odradzam jakiekolwiek interesy z ta firma - szkoda nerwów.

Myśmy trafili na Solbet w Kolbuszowej: http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/komorkowy.htm i przywiozą nam bloczki do Krakowa. Niezwykle solidna firma!

Już po zamówieniu, dowiedzieliśmy się z telewizji, że dostali godło "Teraz Polska" :)

Serdecznie Wam dziekuje za wszystkie informacje, jednak nie bede sam jak palec w tej Skawinie bo bede mial Was tzn. forum.

Jak moglibyscie mi jeszcze podopwiedziec gdzie tu w okolicy najkorzystniej kupic jakis piasek na budowe zwir, i te sprawy bylbym bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam Was wszystkich