rencia 13.06.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 http://images12.fotosik.pl/80/af59134685a25cf6.jpg Przepraszam że taki duży - ale jak byłby mniejszy nie byłoby nic widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 13.06.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Drodzy Forumowicze,Czy ktoś z Was robił doktorat z wyłazów dachowych?Generalnie musze się na coś zdecydować bo czas nagli. Ale jest kilka niejasności1) Najpopularniejszy jest wymiar 45x55 - ale to mi się wydaje maławo2) Szukam lewego i prawego wyłazu (nie okna wyłazowego, które jest 3-4 droższe) Te wyłazy, które znam albo otwierają się tylko do góry, albo w jedną stronę (nie można ustawić, że albo w lewo, albo w prawo) Czy ktoś z Was ma Veltę 029 (45x75)?Czy ktoś coś słyszła na temat wyłazów FENSTRO (48x90) do kupienia na allego? Dzięki z góry Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shnazzy 13.06.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam Was drodzy formułowicze.Za 2-3 tygodnie startuje z budową w Skawinie.Mieszkam 130km od Skawiny wiec sami wiecie jak to jest z dojazdami i załatwianiem spraw.Mam więc do Was prosbe o polecenie mi jakiejs dobrej betoniarni w tych okolicach, Druga sprawa to bloczki betonowe. Moj majster kazal mi takowe zakupic, pytalem w hurtowniach w Skawinie ale tu nic takiego nie maja>Prosze Was pomózcie mi gdzie moglbym je tu w okolicy kupic.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 13.06.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Drodzy Forumowicze, Czy ktoś z Was robił doktorat z wyłazów dachowych? Generalnie musze się na coś zdecydować bo czas nagli. Ale jest kilka niejasności 1) Najpopularniejszy jest wymiar 45x55 - ale to mi się wydaje maławo O, dobre pytanie. Ja się ostro zastanawiam czy nie zrezygnować z takiego wyłazu. Ładnie to nie wygląda, kolejna dziura w dachu i w sumie ułatwienie wyłącznie dla kominiarza. Rozwiązaniem była by drabina i stopnie dachowe. Drabina i tak się przyda ale niestety stopnie dachowe nie są tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.06.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 to może coś nie budowlanego Sloneczko fajnego macie pieska (słabo widoczny ale poznaję rasę) - też mi się ta rasa podoba, ale żona mówi, że są niebezpieczne może jakieś argumenty masz żebym ją przekonał do bulterierów ?? pozdrawiam Łukasz Mam takie http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/na_trawie.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/w_koszu.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/z_opona.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/z_rekawem.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/tarza_sie.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/odpoczywa.jpg Jest niezwykle towarzyski i łagodny. Bullterriery nie mają w genach agresji, ale trzeba je szkolić w młodych latach, aby były posłuszne. Ale sama jego obecność odstrasza nieproszonych gości, choć pewnie zalizałby ich na amen, tak lubi ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 13.06.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Rencia a po co namioty że się tak wścibsko zapytam:) planujecie spanko na działce? I czy Twój Zbój ( a raczej rozbójniczka) jest na tyle wytrzymała żeby zaczynać imprezę o 19:) Słoneczko a czy te czarne 3 koty sfotografowane na Twoich fundamnetach to też część Twojej menażerii? I jak, że sie tak wyrażę, współżycie bulteriera z kotami przebiega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Słoneczko a czy te czarne 3 koty sfotografowane na Twoich fundamnetach to też część Twojej menażerii? I jak, że sie tak wyrażę, współżycie bulteriera z kotami przebiega Bywa takie: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/Myszka_spi_z_Monsterem.jpg Może dlatego (bo obce koty z działki przegania), że gdy trafił do nas jako szczeniaczek, 2 koty już w mieszkaniu były, więc się do nich przyzwyczaił. Gdy przeprowadziliśmy się na wieś, doszła do nas w zimie maleńka (też czarna z białą gwiazdką ) kotka, którą szybciej przyjął do stada niż zrobiły to dwa "stare" koty Z kolei, ze swoim bratem nie bardzo się lubią http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/Chojrak-luty2005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 13.06.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam Was drodzy formułowicze. Za 2-3 tygodnie startuje z budową w Skawinie. Mieszkam 130km od Skawiny wiec sami wiecie jak to jest z dojazdami i załatwianiem spraw. Mam więc do Was prosbe o polecenie mi jakiejs dobrej betoniarni w tych okolicach, Druga sprawa to bloczki betonowe. Moj majster kazal mi takowe zakupic, pytalem w hurtowniach w Skawinie ale tu nic takiego nie maja> Prosze Was pomózcie mi gdzie moglbym je tu w okolicy kupic. Pozdrawiam betoniarnia to wid-bet w biertowicach a co do bloczków fundamentowych to moze lepiej zrobić lane fundamenty z betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardi 13.06.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witajcie mam prośbe może ktoś mi pomożeEkipa którą miałem nagraną od początku roku rozsypała sie i wyjechała do Irlandi w związku z tym szukam jakiejś sprawdzonej ekipy czy moglibyście podesłać mi na miary na ekipy które robiły Wam tynki wewnętrzne lub suche tynki- ocieplenie dachu jeżeli oczywiście jesteście z nich zadowoleni Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 13.06.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam po bardzo długiej nieobecności na Forum Mam prośbę o informację na temat firm u których warto w Krakowie lub okolicy zamówić okna PCV... solidnie i za przystępną cenę ( interesuje mnie profil 5 komorowy, jednostronnie drewnopodobny ). Mam kilka wycen, które różnią się cenami nawet do 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 14.06.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 info dla shnazzy Druga sprawa to bloczki betonowe. Moj majster kazal mi takowe zakupic, pytalem w hurtowniach w Skawinie ale tu nic takiego nie maja> Prosze Was pomózcie mi gdzie moglbym je tu w okolicy kupic. Producent bloczków betonowych jest w Niepołomicach, poszukaj w necie lub panoramie firm. Skład budowlany w Krakowie na ul. Łokietka [chyba krak-cem] sprowadzi na zamówienie [ale dość drogo]. Mój znajomy sprowadzał bloczki gdzieś z Miechowa - dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.06.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Rencia a po co namioty że się tak wścibsko zapytam:) planujecie spanko na działce? I czy Twój Zbój ( a raczej rozbójniczka) jest na tyle wytrzymała żeby zaczynać imprezę o 19:) Witam!!!! Myślę że jak zaczniemy imprezkę ok.19.00 i każdy będzie miał ochotę napić się piwka do grilla tudzież kiełbaski z ogniska to raczej nie wsiądzie potem w samochodzik i nie pojedzie - chyba że ma się kierowcę albo jest się abstynentem. Informuję że w razie czego dysponuję czterema miejscami wolnymi tzn. oprócz przyczepy campingowej stoi u mnie na działce namiot domek z czterema miejscami wolnymi. Moja rozbójniczka jest dzieckiem zahartowanym w bojach namiotowych. Generalnie od początku jak tylko górale ruszyli z budową i zrobiło się ciepło czyli w zasadzie od początku maja każdy weekend spędzamy na naszej działeczce i jak tylko nie pada imprezujemy z grillem albo ogniskiem. Zbój jest zawsze z nami a godz. 21 - 22 idzie spać do przyczepy a my dalej sobie siedzimy. Więc nie ma problemu. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 14.06.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witam po bardzo długiej nieobecności na Forum Mam prośbę o informację na temat firm u których warto w Krakowie lub okolicy zamówić okna PCV... solidnie i za przystępną cenę ( interesuje mnie profil 5 komorowy, jednostronnie drewnopodobny ). Mam kilka wycen, które różnią się cenami nawet do 30% No to widze że masz ten sam problem co ja. Różnice zależą często od zastosowanego profilu. Tematykę tą porusza forumowicz jareko w swoich postach i na stronie www ( wpisz w google jar-eko ). Dotychczas odwiedziłem ( szukając okien w kolorze antracytowym ) firmę Budvar na placu Bieńczyckim - okna 6 komorowe 13,7 tys wraz z montażem. Wycena na miejscu, bardzo profesjonalnie przynajmniej jeśli chodzi o obsługę. Stosują profil TROCAL, bezołowiowy. Ale wyczytałem ostatnio że montują oni słupek za pomocą wgrzewania i podobno nie jest to takie super rozwiązanie. Obecnie czekam na wycenę od Jezierskiego w firmie Hanndys. Dla porównania całkiem wypasione drewniane okna z Natury to koszt 20tys z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.06.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Jest niezwykle towarzyski i łagodny. Bullterriery nie mają w genach agresji, ale trzeba je szkolić w młodych latach, aby były posłuszne. Ale sama jego obecność odstrasza nieproszonych gości, choć pewnie zalizałby ich na amen, tak lubi ludzi Piękny piesek i taki ładniutki. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 14.06.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 przykra sprawa ale warta wspomnienia. 2 miesiace temu kupilem pustaki w firmie Nowy Dom Juniora w Gdowie i niestety firma okazała się co najmniej nie poważna. Uzgodniliśmy wtedy ze odbieraja palety z placu budowy, dwa tygodnie temu potwierdzili i na dodatek potwierdzili ze przyjma jedna palete pustakow ktora mi zostala. Sytuacja na dzis:- babka obslugujaca rzuciła słuchawka (jak zadzwonilem drugi raz nie chciala podac nawet imienia i nazwiska i odmowila przelaczenia do szefa).- wyparli sie wszystkiego i powiedzieli ze jesli chce z powrotem kase to musze im sam przywieźć palety!- niemili do bólu i nawet nie byli w stanie przeprosic za zmiane warunkow umowy - jak uslyszalem obecne ich ceny to po prostu kosmos do potegi Jednym slowem odradzam jakiekolwiek interesy z ta firma - szkoda nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 14.06.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 SHNAZZY - jest w Skawinie Betoniarnia ANDROSI (koło wysypiska śmieci na końcu miasta w kierunku na Radziszów) ul. Piłsudskiego 23, tel. 012-2761455 KKRZYSIEK - ja mam zrobiony własnoręcznie z drewna-deski ( wymiar mój) i obity blacha i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.06.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Druga sprawa to bloczki betonowe. Moj majster kazal mi takowe zakupic, pytalem w hurtowniach w Skawinie ale tu nic takiego nie maja> Myśmy trafili na Solbet w Kolbuszowej: http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/komorkowy.htm i przywiozą nam bloczki do Krakowa. Niezwykle solidna firma! Już po zamówieniu, dowiedzieliśmy się z telewizji, że dostali godło "Teraz Polska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shnazzy 14.06.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Serdecznie Wam dziekuje za wszystkie informacje, jednak nie bede sam jak palec w tej Skawinie bo bede mial Was tzn. forum. Jak moglibyscie mi jeszcze podopwiedziec gdzie tu w okolicy najkorzystniej kupic jakis piasek na budowe zwir, i te sprawy bylbym bardzo wdzieczny.Pozdrawiam Was wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 14.06.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witam całą grpę.Mam prośbę o namiary na jakiegoś dobrego stolarza który mógłby zrobić meble kuchenne ?najlepiej nie bardzo drogo ale dokładnie i ładnie.Będę wdzięczny za każdy namiar.Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 14.06.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Musze się pochwalić wszem i wobec właśnie wyszedłem dzisiaj z ziemi http://images21.fotosik.pl/370/9c99bd421ebfd918m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts