garbus2 29.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 no to wszystko jasne. Natomiast jesli nie chcesz placic za wykonanie przylacza to niestety PnB jest konieczne. Dobrze rozumuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 29.06.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 a jaki jest w takim razie koszt wykonania przyłącza jeśli nie mam PnB i bym robiła to we własnym zakresie? i rozumiem, że ja finansuje ale np. enion wykonuje? bo do ichniej sieci się podłączyłabym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 29.06.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Źle. PnB jest jedynie potrzebne do przyłącza budowlanego. Normalne przyłącze nie jest powiązane z budową. Składasz wniosek, czekasz swoje i masz mieć przyłącze na działce. Oczywiście w granicach rozsadku. Nie można iść i powiedzieć ,że mam gdzieś w bieszczadach kawałek działki i róbcie mi przyłącze. Ale jak jest w pobliżu infrastruktura to nie mają prawa odmówić. Pewnie będą kręcić ,że poco panu jak pan tam nie mieszka , zgłoś się pan jak zaczniesz budować. Wtedy trzeba tupnąć na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 29.06.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 nooo :* wielkie dzięki o to mi właśnie chodziło ja mam całą infrastrukturę pod nosem w drodzę przy działce i dlatego się właśnie pytam jakby co idę i bedę tupać i wrzeszczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 29.06.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 a jaki jest w takim razie koszt wykonania przyłącza jeśli nie mam PnB i bym robiła to we własnym zakresie? i rozumiem, że ja finansuje ale np. enion wykonuje? bo do ichniej sieci się podłączyłabym ? Samemu finansuje się przyłącza tymczasowe np budowlane. Enion nie ma zwyczaju umożliwiać małym odbiorcom samoistnego wykonywania przyłączy docelowych a potem odkupywania ich. Składasz wniosek i pokornie czekasz na swoją kolej. Jedynie możesz zabrać się za opracowanie projektu wtedy to ty decydujesz jak długo bedziesz to robić .Potem na przetarg i enion zleca wykonanie temu kto zrobi to najtaniej. Za projekt dostaniesz 10% upustu na opłacie przyłaczeniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 29.06.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 no prosze a mi kategorycznie powiedzieli ze bez PnB mi nie podlacza - widac mozna bylo dzialac wczesniej gdybym o tym wiedzial rok temu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 29.06.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 ech dlatego właśnie się zapytowywuje, wielu rzeczy by człowiek uniknął jakby wiedział o co się może wykłócać w urzędach i innych takich... a tak czeszą ludzi jak chcą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 29.06.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 dlatego ściąłem się na krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 29.06.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 no prosze a mi kategorycznie powiedzieli ze bez PnB mi nie podlacza - widac mozna bylo dzialac wczesniej gdybym o tym wiedzial rok temu:( miałam dokładnie tak samo widocznie to co mówi marcin714 to teoria a praktyka zupełnie co innego PnB to był podstawowy dokument który musiałam dostarczyć żeby chcieli ze mną gadać o przyłaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.06.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 SŁONECZKO, widziałem , udaje nawet dobrze (też ma ryflowania) bankigin... coś tam( nazwa egzotycznego drewna). SONIKO, miałbym, niestety nie ma czasu - ostatnio naw nawet dla mnie ( mój teść). Sorry że tak rzadko odpowiadam, ale wpadam tylko czasami na GK bo jestem na urlopie ( robią mi wreszcie wjazd do garażu i schody z kostki porfirowej, dogęszczam nasadzenia w ogrodzie (ostatnio funkie, paprocie i iglaki) Jak wrócę po 8 lipca do pracy to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.06.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Czesc.. Kurcze macie namiar na jakąs ekipe do fundamentów..na koniec wrzesnia? Prosze podajcie jakies namiary Załamana tym wszystkim jestm ... Dzis byłam z kolejnym wykonawca na działce i to co usłyszałam to az mi sie słabo robiło.... Moze ktos z was poda jekiś namiar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 30.06.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Czesc.. Kurcze macie namiar na jakąs ekipe do fundamentów..na koniec wrzesnia? Prosze podajcie jakies namiary Załamana tym wszystkim jestm ... Dzis byłam z kolejnym wykonawca na działce i to co usłyszałam to az mi sie słabo robiło.... Moze ktos z was poda jekiś namiar Pozdrawiam a co ci takiego powiedzieli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 30.06.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witam, Mam ogromną prośbę.Ze względu na to, że nasi wykonawcy od dachu po dwóch miesiącach zwodzenia oświadczyli nam, że jednak nie przyjdą do nas, stąd moja prośba, czy znacie jakiś wykonawców do kompleksowego wykonania dachu, którzy mieli by teraz wolne terminy. Byłabym ogromnie wdzięczna, za jakies informacje, bo "zostaliśmy na lodzie".tel. 602 23 89 79. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 30.06.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Ja jak tak dalej bede trafiac ba takich partaczy jak teraz to obawiam sie ze do dachu nie dojde...buka a ty masz jakiś namiar na ekipe do fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 30.06.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witam, Mam ogromną prośbę. Ze względu na to, że nasi wykonawcy od dachu po dwóch miesiącach zwodzenia oświadczyli nam, że jednak nie przyjdą do nas, stąd moja prośba, czy znacie jakiś wykonawców do kompleksowego wykonania dachu, którzy mieli by teraz wolne terminy. Byłabym ogromnie wdzięczna, za jakies informacje, bo "zostaliśmy na lodzie". tel. 602 23 89 79. wysłałam na P.W. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 30.06.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Pati25, nie wiem jakie miałaś problemy z poprzednimi ekipami, ale u mnie różowo z fundamentami też w cale nie było (zapraszam do dziennika budowy) chociaż teraz z perspektywy czasu doceniam ich za to, że przynajmniej konkretnie rozmawiali i byli terminowi.Kontakt wysyłam na priva. Mariku - dziękuję za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.07.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam!!! A ja mam szczęście - nie ma to jak górale słowne i pożądne chłopy. Znajomym jedna ekipa esemesem powiadomiła w przeddzień rozpoczęcia prac że wyjeżdżają zamiast do nich na budowę to do Irlandii. A się porobiło Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 03.07.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Cześć, Specjalne podziękowania dla KKrzyśka i Pawła Czarneckiego za podpowiedź w sprawie kominów. Zakupiłem schiedla w Bud Murze.Serdeczne dzięki.Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 03.07.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Hejka ! jak zwykle w ferworze budowania człowiek nie ma zbyt wiele czasu na forum... dokonałem przeglądu możliwych drzwi wewnętrznych i coraz bardziej skłaniam sie do opcji stolarza . tyle ze nie jestem tego pewien ale.. drzwi wewnętrzne. chce by były: - drewniane lub w okleinie drewnianej' - zeby cena mnie nie zabiła jeszcze bardziej niz jestem - były estetycznie wykonane. moze macie jakieś wskazówki lub namiary na jakiegoś stolarza co drzwi umie zrobić takie, zeby nie wyglądały jak z chatki góraskiej. te tez mają urok ale to nie mój styl. Podobają mi się drzwi ciemne w okleinie debowej. jak macie swoje wskazania w tej materi, to podzielcie się nimi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.07.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 a ja się pochwalę /tylko slownie narazie/, że w końcu mam skończony taras. jest najpiekniejszy na swiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts