Piotrek1 10.07.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 OTO KOMINEK I KOSTKA WIĘCEJ W ALBUMIE http://foto1.m.onet.pl/_m/4df5ebef9df16fde8fbc913d30fab921,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/dfeb4d67d9e5fab40b62ff6a2261c993,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/3fb85f7878ee944816bdf615f3ca5f51,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/361736abb378a6dc382ef14946839154,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/339d585cacb39493b9f5ef8b7ffd3088,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 10.07.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Ktoś z Was może polecić ekipę do wykończenia ( nie mnie tylko domu) tynki, wylewki, poddasza itd. bo ta która mi robi stan surowy nie chce sie bawić w wykańczanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.07.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 No No!!! Piotrek1 - fajny kominek właśnie taki styl mi się podoba - prostota górą. Kosteczka wokół domku też fajna - troszeczkę przypomina kocie łby. Pozdrowionka A!!! Jutro żegnamy górali - z wielką fetą bo mój domecek już stoi w całej okazałości (tylko nie miałam kiedy zdjęć porobić) Nie chcę wiedzieć jaki będzi w czwartek ból głowy na wszelki wypadek wzięłam wolne w pracy. A może macie jakieś sposoby na zapobieganie kaca jeszcze przed wypiciem wysoprocentowych trunków??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetta_p 10.07.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam serdecznie Czy moze mi ktos polecic solidna Firme wykonujaca montaz kominkow (wraz z obudowa). Dzisiaj odwiedzilismy Cebud, firma profesjonalna, ale nam jednak chodzi o kominek troche tanszy i nie koniecznie z kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 10.07.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 No i stało się - denerwują mnie moi wykonawcy.Wiem, że szanse nikłe ale pytam ..Czy ktoś ma może namiar na jakąś rozsądną (sprawdzoną brygadę) cobypociągnęła mi budowę i w dodatku ma jeszcze jakieś wolne moce przerobowe?Mam na razie fundamenty i mam powoli dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramki 10.07.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 zostaly mi 4 plyty styroduru '8' i ok.300 sciagow do stal-formy /plyty szalunkowe do fundamentow/. jezeli znajdzie sie jakis chetny odsprzedam bez zysku. a moze ktos wie, gdzie kupic porzadna wiezbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 10.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Mam 8,5 palety ( 680 sztuk ) Porothermu 30 P+W w klasie 10.Trochę za dużo zamówiłem i teraz zagraca mi działkę. Chętnie odsprzedam bez zysku co w moim przypadku daje 6zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genio 10.07.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Jeśli chodzi o geodetów - polecam biuro, w którym pracuję - jeśli chodzi o architektów to podam jutro. rencia - ile Twoje biuro liczy sobie za mapke do celow projektowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.07.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 a moze ktos wie, gdzie kupic porzadna wiezbe? Naramki, my kupiliśmy tu: http://www.tartak-kus.malopolska.info/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.07.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 rencia - ile Twoje biuro liczy sobie za mapke do celow projektowych ? W naszym biurze mapka do celów projektowych kosztuje 1000 zł. Wiem że nie jesteśmy najtańsi. Geodeci na terenach wiejskich biorą 800 czasem zdarzy się że jeszcze taniej. Wiem też że niektórzy geodeci robią mapę bez wychodzenia w teren . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 11.07.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Widzieliście: http://biznes.onet.pl/5,1423789,prasa.html ? Jakieś kary znowu nakładają. A potem producenci będą musieli podnieść znowu ceny żeby te kary spłacić. Czyli można powiedzieć, że to inwestorzy dostaną karę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 11.07.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 A może macie jakieś sposoby na zapobieganie kaca jeszcze przed wypiciem wysoprocentowych trunków??? 2KC - ale w pastylkach, nie w płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramki 11.07.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 a moze ktos wie, gdzie kupic porzadna wiezbe? Naramki, my kupiliśmy tu: http://www.tartak-kus.malopolska.info/ dzieki Sloneczko, dzwonilam, ale terminy 2 -miesieczne. slyszal ktos moze o tartaku JEDRYSEK z Pcimia, tam daja 1 miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 11.07.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam Mam pytanie. Czy Ktos ostatnio skladal wniosek o pozwolenie na budowe w oddziale starostwa w Wegrzcach? Nie jestem pewna, czy mam juz wszystkie dokumenty - pani ze starostwa nie umiala mi dokladnie powiedziec. Czy potrzebne jest cos oprocz: - 4 egzemplarzy projektu, - oswiadczenia o prawie do dysponowania nieruchomoscia, - wypisu z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, - warunkow przyłączenia do sieci energetycznej, wodociagowej , kanalizy, zjazdu z drogi na dzialke? Te rzeczy mam. Placza mi sie po glowie jeszcze jakies inne sprawy, np wypis z rejestru gruntow, oswiadczenie kierownika budowy o podjeciu sie obowiazkow, oswiadczenie o zapewnieniu warunkow bhp... Moze Ktos pomoze? Naprawde chcialabym juz zlozyc ten wniosek, mija wlasnie rok od podjecia decyzji o budowie domu... A kiedy dostane pozwolenie na budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.07.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Majeczko - a skąd masz tyle drzewa?! i za ile od znajomego znajomego Tomka. Przywiózł w rozczepionych metrówkach. Po 150zet za kubik /to troche więcej niż metr przestrzenny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 11.07.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 amonitepowinnaś dołączyć też:- opinię z ZUDP + mapka z przebiegiem przyłączy- decyzję o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej, jeżeli jest to klasa gruntów R III ( bez opłat do 5 arów) + mapka z zaznaczonym obszarem wyłączenia + bilans terenu do wyłączenia z prod. rolnej- wypis z rejestru gruntów dla działki Twojej i sąsiednich- i oczywiście wniosek o pozwolenie na budowę (radzę wziąść kopię z potwierdzeniem złożenia wniosku)Kierownik składa oświadczenie dopiero jak masz pozwolenie i dziennik budowy.Jeżeli coś jeszcze sobie przypomnę dam Ci znać. B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 11.07.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 April 13 , dzieki serdeczne! Wlasnie mam problem z wylaczeniem gruntu z produkcji rolnej, zlozylam juz wniosek do urzedu wraz z mapka, ale terminy maja...... lepiej nie mowic. Jednak powiedziano mi tam, ze moge zlozyc kopie tego wniosku z przybita pieczatka, ze do nich wplynal. Z kolei pani w starostwie powiedziala mi ze niby tak mozna, ale to niezgodne z prawem i nie powinno sie tak robic. W sumie nie wiem, jak mam ja rozumiec - nie mozna niby, ale przyjmuja takie pisma Coz, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 11.07.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 amonite Wysłałam Ci na P.W. kilka podpowiedzi jak możesz to załatwić B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 11.07.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam Mam pytanie. Czy Ktos ostatnio skladal wniosek o pozwolenie na budowe w oddziale starostwa w Wegrzcach? Nie jestem pewna, czy mam juz wszystkie dokumenty - pani ze starostwa nie umiala mi dokladnie powiedziec. Czy potrzebne jest cos oprocz: - 4 egzemplarzy projektu, - oswiadczenia o prawie do dysponowania nieruchomoscia, - wypisu z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, - warunkow przyłączenia do sieci energetycznej, wodociagowej , kanalizy, zjazdu z drogi na dzialke? Te rzeczy mam. Placza mi sie po glowie jeszcze jakies inne sprawy, np wypis z rejestru gruntow, oswiadczenie kierownika budowy o podjeciu sie obowiazkow, oswiadczenie o zapewnieniu warunkow bhp... Moze Ktos pomoze? Naprawde chcialabym juz zlozyc ten wniosek, mija wlasnie rok od podjecia decyzji o budowie domu... A kiedy dostane pozwolenie na budowe? Chmm.... ciężkie pytanie musiałem sięgnąć do archiwów i oto co znalazłem: Budowa domu Wymagane dokumenty : 1. Mapa geodezyjna • oryginał mapy geodezyjnej w skali 1:500 2. Decyzja o warunkach zabudowy • wypis i wyrys z planu zagospodarowania. 3. Dokument stwierdzający prawo do dysponowania gruntem • Umowa kupna nieruchomości musi mieć formę aktu notarialnego. 4. Warunki techniczne przyłączenia do sieci • prądu • gazu • wody 5. Projekt budowlany • projekt budowlany (cztery egzemplarze) z wymaganymi uzgodnieniami, pozwoleniami i opiniami. 6. Opinie i uzgodnienia • decyzja o wyłączeniu terenu z produkcji rolnej • oświadczenie zarządcy drogi o dostępie do drogi publicznej • opinia Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków • pozwolenie na prace ziemne Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków • uzgodnienia projektu w ZUD-zie, czyli zespole uzgadniania dokumentacji technicznej (konieczne jest zawsze uzgodnienie projektowanych sieci i przyłączy), • przedstawienia ekspertyzy geotechnicznej (gdy na działce istnieją skomplikowane warunki gruntowe), • uzgodnienia projektu ze strażą pożarną, sanepidem, ochroną środowiska (gdy wymaga tego plan lub charakter inwestycji) 7. Pozwolenie na budowę • Wniosek • oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością • dokument potwierdzający nabycie praw do dysponowania nieruchomością na cele budowlane (np. akt własności nieruchomości, umowa dzierżawy) • wypis z rejestru gruntów na dz. Inwestora • wypis z rejestru gruntów na działki sąsiednie • wyrys z ewidencji gruntów To chyba tyle , w pkt 6 nie wszystko jest konieczne zależy to od ustaleń planu i od wymagań gminy : i tak opinia Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków oraz • pozwolenie na prace ziemne Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków - jeżeli masz na działce stanowisko archeologiczne • uzgodnienia projektu w ZUD-zie, czyli zespole uzgadniania dokumentacji technicznej (konieczne jest zawsze uzgodnienie projektowanych sieci i przyłączy) to jeżeli występujesz razem z projektem domu o pozwolenie na budowę przyłączy - można o to wystąpić później lub w ogóle nie występować załatwią to dostawcy mediów • przedstawienia ekspertyzy geotechnicznej (gdy na działce istnieją skomplikowane warunki gruntowe i gdy poprosi o to gmina), • uzgodnienia projektu ze strażą pożarną, sanepidem, ochroną środowiska (gdy wymaga tego plan lub charakter inwestycji) Reszta jest obowiązkowa. Należy spytać kiedy można zadzwonić i dzwonić czy już ktoś te dokumenty przejrzał bo zawsze jeszcze chcą jakieś podpisy, pieczątki czy inne braki więc zamiast czekać trzeba samemu pytać będzie szybciej. W moim przypadku architekt 2 razy biegał z poprawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.07.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 zdjęcie mojego tarasu http://picasaweb.google.pl/Majkazbik/Zbik/photo?authkey=dJOmhOykPOs#5086015436144765410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts