Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Musze sie pochwalic :D :D :D

Od dzisiaj OFICJALNIE mieszkam w swoim osobistym moja krwawica wybudowanym domku!!!!!!!!!!

Znaczy - zaoszczedzilam 10 tysiecy 8)

A tak a propos deszczu - moze kto ma jakies namiary na tanie i dobre drewno kominkowe :roll:

GRATULACJE - oj zazdroszę !!!! - zazdroszczę.

czy to jest domek jak się jedzie z jerzmanowic droga przez szklary i dalej do krzeszowic?

to nie twoją posiadłość się mija - przynajmniej jedną charakterystyczną?

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli ktoś szuka sprawdzonego elektryka mogę z zamkniętymi oczami polecić.

Gość robi instalacje elektryczne, systemy alarmowe, oraz centralny odkurzacz, doradzi wam w jakich odległościach umieszczeć zawiasy w ogrodzeniu żeby nie było problemu przy montażu automatyki do bram oraz jakie kable trzeba pociągnąć do ogrodzenia. szczeże polecam.

tel. 600 201 875

i co przez całą robote ten gość naprawdę oczu nie otwiera, cały czas ma zamknięte?

nawet na chwile ?

nawet nie zamruga?

oj, nie wierze :lol: :lol: :lol:

Droga ze Szklar, ale potem w kierunku Zar, takie drewniaczek :D

tak, tak , to ten, SLICZNY DREWNIACZEK !!!

nie mogłem sie nadziwić !

naprawde baaardzo udany - jeszcze raz gratulacje !

MAM PYTANIE...

po ostatnich ulewach poszukuję pilnie do krótkiej roboty - zrobienie blachy na dwóch balkonach (okapy) po których będzie spływała deszczówka daaaleko od elewacji.

czy mozecie mi kogoś polecić?nastepny deszcz moze znowu spowodowac zacieki na elewacji...

i co przez całą robote ten gość naprawdę oczu nie otwiera, cały czas ma zamknięte?

Się czepiasz :)

To pewnie elektryk, którego prąd śmiertelnie dziabnął - dlatego zamknięte oczy ...

Tfuu przez lewe ramię - niech żyje 100 lat albo więcej i dobre instalacje robi.

Się czepiasz :)

To pewnie elektryk, którego prąd śmiertelnie dziabnął - dlatego zamknięte oczy ...

Tfuu przez lewe ramię - niech żyje 100 lat albo więcej i dobre instalacje robi.

sorki ...ale nie mogłem się powstrzymac :-))

a propos wypadków na budowie...

jak zapytałem ostatnio dekarza czy sie nie boi spaść z dachu, to mi powiedział, że nie, bo jeszcze nie spadł :-))

Tfuu przez lewe ramię - niech żyje 100 lat albo więcej i dobre dachy robi

Drodzy krakoforumowicze

Ponieważ niestety jestem wraz z moją drugą połową pozbawiony odpowiednich talentów i wyobraźni, szukam osoby, która amatorsko, bądż profesjonalnie pomogłaby zaplanować kolorystykę i elewacje naszego budynku mieszkalnego i gospodarczego.

Nie chciałbym tych rzeczy robić na żywca

Może jesteście w stanie kogoś polecić lub może sami macie takie plastyczno-architektoniczne zdolności?

Mam nadzieję, że ktoś z was się odezwie i coś poradzi.

dawaj zdjęcia domu, budynku gospodarczego, ogrodzenia, okolicy. Napisz jaka kostkę chcesz mieć.

A na forum porade znajdziesz :D

Dzięki za odzew, ale niestety sprawa nie jest tak prosta - Nie da się wszystkiego ująć na zdjęciach. Myślałem raczej o kimś, kto by zobaczył sprawe "na żywo" i się zajął projektem całości za jakąś konkretną kasę. Ze względu na czynniki gruntowe będę miał dom na 3 różnych poziomach, płot na czwartm, a drogę na piątym i głównie chodzi mi o to, zeby to wszystki zgrać, a co do elewacji, to głównie chodziło mi o zaplanowanie obróbek wokół schodów i drzw.

Szczepek, jak jeżdzisz ta drogą do Krzeszowic, to pewnie kolo mojego domku tez przejeżdżasz 8)

Majeczko

a tak dokładnie to gdzie... bo mi się szukać w postach nie chce.. wole w terenie bo ta dróżka przez szklary jest prześliczna i bardzo lubię tamtedy jechac i wstąpić jeszcze po pstrąga na kolację :-)

to na który domek mam patrzec?

słuchajcie

czy ktoś z Was się orientuje jakiego rzedu obniżki na okna można spodziewać sie w sezonie zimowym. Może ktoś kupował okna ubiegłej zimy.

chciałam kupić okna z Oknoplastu i mam dylemat czy kupić je teraz i wstawić czy może poczekać i zamówić w zimie no ale nie wiem czy warto. Teraz maksymalny rabat to 30% plus 5% za wpłatę całości.

słuchajcie

czy ktoś z Was się orientuje jakiego rzedu obniżki na okna można spodziewać sie w sezonie zimowym.

Mamy podobne problemy :) Zeszłoroczniacy odezwijcie się

Teraz maksymalny rabat to 30% plus 5% za wpłatę całości.

Na razie byłem w Oknoplaście po pierwszą wycenę - jeszcze nie walczyłem o jakieś dodatkowe rabaty. Dali mi z miejsca 27% + 5%. Fajnie wiedzieć że można do 30% zejść. Dzięki za info.

[Na razie byłem w Oknoplaście po pierwszą wycenę - jeszcze nie walczyłem o jakieś dodatkowe rabaty. Dali mi z miejsca 27% + 5%. Fajnie wiedzieć że można do 30% zejść. Dzięki za info.

mnie też dali 27% jakieś 3 tygodnie temu. Teraz byłam w środę ( bo mam jakieś 500 m no i myslałam, że juz zamówię) a tu już tylko jest 25% + 5% i nie mam mowy o wyższym. :cry:

W punkcie sprzedaży w Wieliczce można dostać 25% plus 10% za gotówke no i montaż po 16 zł a nie po 20 jak w fabryce.

W Krakowie na Łużyckiej dają 30% plus 5% (to wychodzi najkorzystniej), ale montaż po 25zł.

Czekam jeszcze na wycenę z Niepołomic.

w punktach sprzedaży są lepsze rabaty niż w centrali

OGC

jak tak patrzę na Twój domek to chyba nawet okna masz podobne jak ja (nie wiem jak z tyłu, ale z frontu....to na pewno[/b]

edit-blondi

Twój projekt to VIRGO ?

Rzeczywiście trochę podobne są okienka.

Takie same na balkonach (łuk przy tym od frontu i podwójne drzwi na drugim balkonie).

W moim projekcie (DANDYS) też są dwa wyjścia na taras. Tylko u Ciebie widzę, że masz zaprojektowane otwierane skrzydła - u mnie w jednych drzwiach tarasowych są przesuwne.

Czy będziesz już montować okna ?

A planujesz jednocześnie alarm?

Mój sąsiad tak sobie wszystko zsynchronizował, że zamontował najpierw elektrykę (ryzykując utratę kabli) a potem jednocześnie z alarmem okna i drzwi.

edit-blondi

Twój projekt to VIRGO ?

Rzeczywiście trochę podobne są okienka.

Takie same na balkonach (łuk przy tym od frontu i podwójne drzwi na drugim balkonie).

W moim projekcie (DANDYS) też są dwa wyjścia na taras. Tylko u Ciebie widzę, że masz zaprojektowane otwierane skrzydła - u mnie w jednych drzwiach tarasowych są przesuwne.

Czy będziesz już montować okna ?

A planujesz jednocześnie alarm?

Mój sąsiad tak sobie wszystko zsynchronizował, że zamontował najpierw elektrykę (ryzykując utratę kabli) a potem jednocześnie z alarmem okna i drzwi.

dokładnie Virgo tylko trochę (albo nawet sporo) pozmieniany

tez myslałam o wstawieniu przesuwnych tych szerszych (160) bo mam tam wnekę szeroka na 260 i chciałabym tam zrobic jadalnie a jak otworzę te szersze drzwi to będize bardzo wąsko i może być problem z wyjściem na taras.

z koleji przy przesuwnych drzwiach to jedno skrzydło jest jakby zawsze zamkniete.... a duża róznica w cenie miedzy otwieranymi tradycyjnie a przesuwnymi?

na bank robie instalacje i tynki.

Okna też mam w planie, ale lepiej dla tynków gdyby dom został na zimę bez okien (tylko dechy) no i myslę, że w zimie okna będą tańsze. elektyrkę robimy sami i wszystko w peszlach więc myslę, że samo wciągnięcie kabli zostawimy na doslownie kilka dni przed tynkami (żeby nie kusic złodzieji). chociaż wyglada na to, że właściwie to dozór bedziemy mieć gratis :wink: bo przez ta pogodę to dach sie opóźnił i jeśli tynkarz przyjdzie w terminie to dach bedzie się jeszcze robił w czasie tynków a ekipa "dachowców" spi na mojej budowie

słuchajcie

czy ktoś z Was się orientuje jakiego rzedu obniżki na okna można spodziewać sie w sezonie zimowym.

Mamy podobne problemy :) Zeszłoroczniacy odezwijcie się

Teraz maksymalny rabat to 30% plus 5% za wpłatę całości.

Na razie byłem w Oknoplaście po pierwszą wycenę - jeszcze nie walczyłem o jakieś dodatkowe rabaty. Dali mi z miejsca 27% + 5%. Fajnie wiedzieć że można do 30% zejść. Dzięki za info.

pytałem w oknoplaście to w zimie przed nowym rokiem są promocje rzędu 50% nawet. są to ponoć krótkie miesięczne promocje ale są.

z koleji przy przesuwnych drzwiach to jedno skrzydło jest jakby zawsze zamkniete.... a duża róznica w cenie miedzy otwieranymi tradycyjnie a przesuwnymi?

Nie mam wyceny na rozwierne więc nie wiem czy dużo więcej.

Ale porównując do drzwi balkonowych to tak z 1000zł albo 1500zł więcej.

Okna AWANS KOLOR Złoty Dąb

Mam 3 ceny na te drzwi przesuwne:

STD: 4685zł + 27%+5% -->3249zł

STD+TERMORAMKA: 4811zł + 27%+5% -->3337zł

STD+OKUCIA ANTYW: 4929zł + 27%+5% -->3418zł