Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

z koleji przy przesuwnych drzwiach to jedno skrzydło jest jakby zawsze zamkniete.... a duża róznica w cenie miedzy otwieranymi tradycyjnie a przesuwnymi?

Nie mam wyceny na rozwierne więc nie wiem czy dużo więcej.

Ale porównując do drzwi balkonowych to tak z 1000zł albo 1500zł więcej.

Okna AWANS KOLOR Złoty Dąb

Mam 3 ceny na te drzwi przesuwne:

STD: 4685zł + 27%+5% -->3249zł

STD+TERMORAMKA: 4811zł + 27%+5% -->3337zł

STD+OKUCIA ANTYW: 4929zł + 27%+5% -->3418zł

nie napisałeś jaki rozmiar ale różnica jest chyba bliżej 1500zł. ja mam okno 160x230 i standard w tym profilu (kolor zloty dąb obustronny) to 2246 +27% +5%-->1557,60zł. Cholercia to drugie tyle!!!!

kolejne wyceny z WK1 i termoramka mam juz w profilu Orion plus (bardziej mi sie podoba) zastanawiam sie jeszcze nad win-stepem w drzwiach tarasowych na dole, ale to też troszke kosztuje.

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

pytałem w oknoplaście to w zimie przed nowym rokiem są promocje rzędu 50% nawet. są to ponoć krótkie miesięczne promocje ale są.

no to teraz to skłaniam sie bardziej do opcji zabicia okien dechami :wink:

no bo kilka tysięcy piechotą nie chodzi.

a nie wiem co zrobć z brama garazową bo właściwie to dziś jestem umówiona na pomiar. na bramy to chyba aż takiej promocji w zimie nie bedzie. tylko czy jest sens montowac brame jak nie bedzie okien? a może zamontować drzwi i bramę? a moze nic..... jak sądzicie?

nie napisałeś jaki rozmiar

rozmiar: 206x234 czyli jedno skrzydło przesuwne ma szerokość 103

no to troszke szersze, ale róznica jest i tak spora :cry:

obejrzałam twój domek i nawet w środku jest podobny a te drzwi tarasowe to mam dokładnie w tym samym miejscu co ty i jadalnie też tylko u mnie w miejscu twojej kuchni są schody no i między schodami a drzwiami tarasowymi mam 2,6m i obawiam się, że jak tam wstawie stół i krzesła to wyjście na taras bedzie bardzo utrudnione albo mozliwe tylko po otwarciu lewj srony drzwi :cry:

a jaka planujesz brame garażową?

No tak daleko to jeszcze nie doszedłem :oops:

Wiem tylko, że chyba segmentowa.

Na razie z nadmiaru pracy w pracy nie mam nadmiaru czasu na chodzenie i załatwianie.

Ale niebawem zacznę poszukiwania.

A Ty pewnie masz już namierzoną bramę ?

No i jeszcze drzwi przecież wejściowe.

Masz jakieś typy ?

Po drugie, dlaczego z tak małym stażem próbujesz wprowadzać zmiany, jakich nie ma w żadnej Grupie Budującej?

A dobre, warte nagrody im "J. Urbana" - naprawe lubie czasami troche sie posmiac z otaczajacej rzeczywistosci (czasami wirtualnej)

Krótko mowiac osoby które "krzycza" glosno i duzo maja wiecej praw? (pyt. retoryczno/sarkastyczne)

Moje pytanie miale logiczno/praktyczne podloze.

Tylko dlatego ze inni tego nie robia to ty tez tego nie robisz?

Ciekawe podejscie do zycia jesli moge zauwazyc :)

łatwiej znaleźć coś nawet w długim ale jednym wątku niż w pięćdziesięciu krótszych chyba... ;)

to tez nie jest łatwe ze względu na podział na strony. szkoda że wyszukiwarka nie pozwala przeszukiwać tylko jednego wątku

to by rozwiązało problem i oczywiście jeszcze jakby wskazało wyniki na danej stronie w wątku bo teraz to kicha z wyszukiwaniem i tyle.