szczepek 27.09.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Polećcie mi prosze waszym zdaniem dobre szkółki z sadzonkami drzewek i krzewów. Przyszedł czas ich sadzenia i chciałbym jeszcze przed śniegami się z tym uporać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Do dobrej szkółki musiałbyś wyjechać poza Kraków, E7 w stronę Kielc: http://www.bor.hg.pl/index.php?strona=dojazd , a bliżej, do Kocmyrzowa: http://www.krupinski.intermania.pl/onas.html . Mam u nich zamówioną jabłoń starej odmiany, tj. ananasa berżenickiego. Nikt w okolicy nie ma, a u nich będzie i na pewno w dobrym gatunku, jak wszystkie owocowe, które tam kupowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramki 28.09.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 szkolka ogrodnicza w Szczodrkowicach na styku z Narama. mam pytanie, czy polecacie wstawic brame garazowa /garaz funkcjonuje jako sklad/ przed zrobieniem dachu i reszty stolarki? na zime? okna planuje zabic dechami. i prosba jeszcze; czy ktos moze polecic sprawdzona ekipe od wykonczeniowki? musze wyremontowac mieszkanko, bo troszke zalalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 28.09.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 a ja muszę się pochwalić - w środę starszy pan (goniec z gmin) przywiózłnam WZ!!!! czekaliśmy zaledwie 5 m-cy m mapka już się robi (za 600zł) a w czerwcu byłaby jeszcze za 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 28.09.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 mapka już się robi (za 600zł) a w czerwcu byłaby jeszcze za 400 Chyba bez pomiaru w terenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 28.09.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 mapka już się robi (za 600zł) a w czerwcu byłaby jeszcze za 400 Chyba bez pomiaru w terenie! A dlaczego ? Ja z dokładnym pomiarem w terenie zapłaciłem 500 netto (czyli trochę ponad 600 brutto). Co prawda znajomy, ale nie wydaje mi się, żebym dostał jakiś rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 28.09.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 no bo jak zwykle są ceny i CENY )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 28.09.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 To i ja się dołączam do grupy Krakowian , Będziemy budować k/Krakowa w miejscowości Czułów teraz czekamy na notariusza ma papiery pozałatwiać i w przyszłą środę działka będzie nasza całe 15arów Jest tego malutki a zarazem wielki minus za płotem teściowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.09.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Jest tego malutki a zarazem wielki minus za płotem teściowa Popatrz na to z innej strony - za płotem babcia Waszych dzieci. Może się przydać, "przyjemniaczku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 29.09.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 A tak troche na wyrost - macie może kogoś wartego polecenia do zrobienia kominka? (wiosna przyszłego roku) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 29.09.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 mapka już się robi (za 600zł) a w czerwcu byłaby jeszcze za 400 Chyba bez pomiaru w terenie! a dlaczego????? miły pan geodeta zgłosił pomiar 3 tyg. temu od razu po moim tel. ze zleceniem , a przyjechał 2 tyg. temu w Sb. i mierzył chyba ze 3 godz. z córką (50 arów i tyczył z pilotów, tóre musiał sobie odszukać klka działek dalej , a teraz mapka już się chyba pieczętuje czy jakoć tak i na dniach będzie-do 10 dni od zgłoszenia. tak się umawialiśmy, że do m-ca dostane gotową i dokładnie za 600zł więc Rencia chyba drogo bierze firma, w kórej pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 29.09.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam.Czy ktoś sie orientuje ile może kosztować zrobienie schodów betonowych - cały zakres prac czylli rozmierzenie stopni,oszalowanie i wylanie. Zapytajcie swoich wykonawców -ponieważ mam w projekcie schody drewniane ale będę robić wylewane i będę musiała ustalić z moim wykonawcą kwotę( albo i nie, jesli cena będzie ogromna to trzeba bedzie szukac innego). Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 29.09.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 mój brat płacił 100 zł za 1 schodek - robocizna, nie liczac materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 29.09.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Tak mnie naszło, żeby się pochwalić - od dwóch dni murują mi się ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.09.2007 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 A tak troche na wyrost - macie może kogoś wartego polecenia do zrobienia kominka? (wiosna przyszłego roku) ? Nam robił Forest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 30.09.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 więc Rencia chyba drogo bierze firma, w kórej pracujesz Witam!!! Nie drogo - takie ceny obowiązują w Krakowie - cena waha się z różnicą 100-200 zł. Prawdą jest że są geodeci którzy za mapkę biorą właśnie śmieszne 600zl z czego na czysto zarabiają 200zł max - są to zazwyczaj geodeci emeryci którzy dawno sobie siedzą w domku i przy okazji robią jeszcze na swoje uprawnienia. Tak to wygląda - szkoda tylko że psują rynek finansowy innych geodetów. Od dawna wiadomo że tak jest i nie będę tego ukrywać - w naszym światku ciągle toczą się na ten temat dyskusje - niestety przykro stwierdzić ale geodeci nie potrafią trzymać się razem tak jak np. lekarze czy notariusze. U nich ceny trzymają się mniej więcej na tym samym poziomie. W zasadzie tylko klienci na tym korzystają - więc gratulacje że znalazłaś taniego i solidnego geodetę. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 30.09.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 No cóż - całe szczeście, że niektórzy psują rynek finansowy innych geodetów - na tym polega wolny rynek - w przeciwnym razie ceny u geodetów byłyby jak u notariuszy U mnie włąsnie "emeryt" wykonał mape za 500 złotych - zrobił to w Krakowie, bardzo szybko sprawnie i rzetelnie z pomiarami w terenie łącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 30.09.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 zgadzam się ze ZbysiemR, wolny rynek to wolny rynek a nie jakieś "zmowy cenowe", ja również mapke miałem zrobioną za rozsądną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 30.09.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Zgadzam się z wami - szkoda że budowlańcy sami sobie nie psują rynku - a jednak mają jakąś tam zmowę cenową - hm wolny rynek......... Nie sądzicie że wtedy wszyscy byśmy skorzystali? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 30.09.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Zgadzam się z wami - szkoda że budowlańcy sami sobie nie psują rynku - a jednak mają jakąś tam zmowę cenową - hm wolny rynek......... Pozdrowionka zadna zmowa - po prostu popyt ostatnimi czasy wiekszy to i ceny ida w gore. POdstawowe mechanizmy rynkowe. O zmowie moznaby gdybyac w wypadku np producentow jak weinerberger czy leier bo to wielgachne koncerny ale to juz nie wolny rynek ale oligopol.... Zreszta usługi a produkcja róznią sie nieco szczegółami a produkcja mat. budowlanych to dobry przyklad - geodetow jest dosyc i to widac w cenach nawet przy zwiekszonym popycie - Rencia powinnas być wdzieczna temu mechanizmoi bo dzieki temu swiadczysz usługi taniej i lepiej swoim klientom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts