marcin714 09.10.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Jak to gmina krzeszowice nie ma planu? To co z nim zrobili bo ja pobierałem wypisy wielokrotnie i mieli. Chyba ,że na miejscowość Krzeszowice nie mają? Co do drogi to mam nadzieję , że jesteś 8 współwłaścicielem bo inaczej to ja bym podziękował za taką działkę. Jeśli jesteś współwłaścicielem to nikogo nie musisz onic prosić. Piszesz we wniosku ,że dostęp do drogi publicznej uzyskujesz z drogi prywatnej i tu podajesz nr działek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pskiba 10.10.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Miejscowość nie ma Planu. A co do drogi to zdaje się że będę musiał iść do tych wszystkich ludzi. Dziekuje za pomoc Będę walczył dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlpiak 10.10.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 A moze kupisz udzial w tej drodze? Musialby to byc udzial, ktory jest jakos tam proporcjonalny do wielkosci Twojej dzialki. Geodeta moze pomoc to ustalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.10.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 czy ma ktos z Was namiar na jakiegoś solidnego fliziarza i parkieciarza? chciałam zaklepać kogoś na wiosnę a i gdzie w okolicy Krakowa mogę kupić taki drobniusieńki piasek kwarcowy do tynków? może ktoś kupował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 10.10.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Może ktoś ma jeszcze inne ważne rady ??? lub sprawdzoną ekipę ?? Pomóżcie Ja mam dobrą ekipę - sęk w tym, że moja ocena może nie być obiektywna, bo to w dużej części moja rodzina Ale mają póki co jeszcze wolne "terminy" na przyszyły rok. Ich plusem (moim zdaniem) jest to, że mają maksymalnie dwie budowy w jednym czasie, przez co nie znikają np na miesiąc, żeby robić gdzie indziej. Może nie są najtańsi, ale u mnie "w szczycie" (np murowanie ścian zewnętrznych) było 8 osób, przez co roboty posuwają się (moim zdaniem) błyskawicznie - dom stawiają w 3 miesiące (kalendarzowe, a nie 90 dni pracy ) - zresztą w mojej galerii, do której link znajduje się w blogu poniżej można zobaczyć jakie mają tempo (numeruję dni kalendarzowe). Generalnie są z okolic Rudawy, więc najchętniej biorą robotę właśnie w tamtej okolicy - jakby ktoś był zainteresowany kontaktem, to zapraszam na priv. Ufff, to tyle tej reklamy Dzięki za namiary ... może coś z tego będzie.... czekam na wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 10.10.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Poproszę jeszcze o inne namiary sprawdzonych ekip budowlanych (może być na P.W.) !!Szukam solidnego kierownika budowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 10.10.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 czy ma ktos z Was namiar na jakiegoś solidnego fliziarza i parkieciarza? chciałam zaklepać kogoś na wiosnę podłączam sie pod pytanie odnosnie parkieciarza:) a i gdzie w okolicy Krakowa mogę kupić taki drobniusieńki piasek kwarcowy do tynków? może ktoś kupował? Co do piasku to w zasadzie kupisz go w kazdym skladzie kruszyw - ja kupowalem w sladzie kruszyw w Krzywaczce (ziem-bet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 10.10.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Drodzy forumowiczeKilka stron wcześniej czytałem, że do pozwolenia na budowę w Krakowie nie potrzeba projektów przyłączy a jedynie warunki przyłączenia dla prądu, wody i kanalizacji.Z prądem zgoda ale nadal nie wiem jak to jest z projektem przyłącza wody i kanalizacji. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ankhara 10.10.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Drodzy Forumowicze! Witajcie Właśnie z mężem nabyliśmy projekt Groszka i szukamy teraz ekipy, która zabrałaby się za budowę od wiosny (miejsce: Kraków-Bieżanów). Nie mamy nikogo, kto by mógł nam cos polecić, więc jedyna nadzieja w Was i tym Forum. Proszę, polećcie nam jakieś ekipy, które u Was się sprawdziły. Będziemy niesamowicie wdzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 10.10.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witajcie ziomale,chciałem zapytać czy moglibyście mi polecić dobrą ekipę do tynków wewnętrznych na wiosnę przyszłego roku,buduję w okolicach Krzeszowic,bardzo proszę namiary kierować na priv z gory dziękuję i pozdrawiam wszystkich budujących i tych co zmagają sie z papierologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 11.10.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Drodzy forumowicze Kilka stron wcześniej czytałem, że do pozwolenia na budowę w Krakowie nie potrzeba projektów przyłączy a jedynie warunki przyłączenia dla prądu, wody i kanalizacji. Z prądem zgoda ale nadal nie wiem jak to jest z projektem przyłącza wody i kanalizacji. Pomóżcie. dokładnie tak samo. jesli nie masz projektów przyłączy to będziesz mieć pozwolenie na budowę budynku mieszkalnego bez przyłączy. Ja tak załatwiałam bo mi sie spieszyło. Dom już stoi teraz załatwiam przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario2408 11.10.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam Grupe Krakowską Moja "zabawa " dopiero się zaczyna, jestem na etapie biurokracji Mam już WZ, teraz czeka mnie adaptacja projektu i wszystkiego co z tym związane aby uzyskać pozawolenie na budowe. w związku z tym poszukuje namiarów na projektanta który by to wszystko zrobił oczywiście za rozsądą kasę. info z kontaktem proszę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 11.10.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Drodzy Forumowicze! Witajcie Właśnie z mężem nabyliśmy projekt Groszka i szukamy teraz ekipy, która zabrałaby się za budowę od wiosny (miejsce: Kraków-Bieżanów). Nie mamy nikogo, kto by mógł nam cos polecić, więc jedyna nadzieja w Was i tym Forum. Proszę, polećcie nam jakieś ekipy, które u Was się sprawdziły. Będziemy niesamowicie wdzięczni. Witajcie. Mieszkałem całe życie na Bieżanowie(bloki). Czy kupowaliście tą działkę i w takim razie gdzie udało wam sie ją trafić, bo tam już dawno z fajnym kawałkiem ziemi było ciężko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 11.10.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 ...Dom już stoi teraz załatwiam przyłącza. Edit i co z tym Twoim gazem? Podpisywałas już umowę o przyłączenie? Faktycznie płacisz tylko 900PLN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 11.10.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ja będę podpisywać umowę we wtorek i dzis przez telefon powiedzieli mi ze za 54 m płace 2900 z groszami No i gdzie to 920 zł? ja też proszę edit o wypowiedz - czy mnie chcą wykołować-jak to faktycznie jest z tymi przepisami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 11.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ja będę podpisywać umowę we wtorek i dzis przez telefon powiedzieli mi ze za 54 m płace 2900 z groszami No i gdzie to 920 zł? ja też proszę edit o wypowiedz - czy mnie chcą wykołować-jak to faktycznie jest z tymi przepisami? hehehe jestem ciekaw... jak masz 54 m i muszisz zapłacić 2900 to jak ja mam 540 m to musze zapłacic ..... czyżby aż tak boleśnie prosty rachunek? do du.py... sorki, ale mam nadzieje ze sie myle, bo wydaje mi sie ,ze nawet warunków przyłączenia bym nie dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 11.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Szczepek obawiam się że możesz się nie mylić z tymi warunkami , pewnie wytłumaczą się brakiem uzasadnienia ekonomicznego, ale gdyby…to kosztowałoby Cię to co najmniej 15900 netto - można łatwo policzyć: http://ksg.pl/gfx/ksg/files/1/taryfa_nr_2_01_07.pdf (str.26) Editt pisała kiedyś że ma warunki wg „nowych zasad” i ma wycenione 920 zł za 40m, dlatego jestem ciekawa jak się sprawa zamknęła Ja niedawno też odebrałam warunki przyłączenia ale koszt wyszacowany mam niestety wcale nie na 920 tylko 2132 zł netto i to za jedyne 20m. Moim zdaniem te 920zł to opłata stała za przyłącze o dł. do 5m., za każdy następny m. się płaci i to w zależności od nawierzchni – tak przynajmniej wynika z tego co jest na stronie Gazowni. Choć też chciałabym się mylić… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniSG 11.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 U mnie juz wisi gazomierz... za 40m, zapłaciłam 1952zl, po bonifikacie w wysokosci 300zl z tytułu dostarczenia projektu. Umowe o przylączenia podpisywalam w maju. Z tego co pamietam to te 920zl (netto) to jest oplata stała za pierwsze 5m a za kolejne ... nie pamietam... Ja mam skrzynke na elewacji - wywalczone, bo gazownia zwykle skrzynki montuje na ogrodzeniu, a do domu ciąg sobie czlowieku sam na wlasny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 11.10.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Mariku ma rację.Przyszedł właśnie mój mąż i powiedział ,ze za pierwsze 5 m jest stała opłata 920 netto.Każdy nastepny metr przyłącza kosztuje inwestora 28 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.10.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Mariku ma rację.Przyszedł właśnie mój mąż i powiedział ,ze za pierwsze 5 m jest stała opłata 920 netto.Każdy nastepny metr przyłącza kosztuje inwestora 28 zł netto a ja stwierdziłem, że nie będę się bawił w gaz i jeśli już do kuchenki to z butli, która będzie znajdowała się w innym pomieszczeniu niż kuchnia. to co zaoszczędzę na przyłączu przeznaczę na inny cel. A pewnie niektórzy będą się zastanawiali skąd będę brał ciepłą wodę więc wyjaśniam, że z bojlera z grzałką elektryczną w lecie, a w zimie z tego samego bojlera tyle, że woda pogrzewana będzie przez piec C.O. na miał lub węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts