edit-blondi 21.10.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 edit-blondi jestem po elektryce, robił pan :http://www.halota.com za 55 zł od punktu z ta cena to sama robocizna czy z materiałem? no i jak liczy punkt (lampa i włącznik to jeden punkt czy dwa)? robił Ci to dytem czy peszlem w ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 22.10.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ja robicie elektrykę to nie dajcie sobie wcisnąć rozdzielnicy mniejszej niż 48 modułów. Różnica w cenie żadna a przynajmniej można wcisnąć wszystko co sobie człowiek wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 22.10.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ja robicie elektrykę to nie dajcie sobie wcisnąć rozdzielnicy mniejszej niż 48 modułów. Różnica w cenie żadna a przynajmniej można wcisnąć wszystko co sobie człowiek wymyśli. z tego co mi sie obiło o uszy to mąż się jeszcze zastanawia czy zrobić dwie rozdzielnie 36+12 czy właśnie jedną 48. a w projekcie to wogóle mamy trzy rozdzielnie, ale to już chyba przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.10.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Mam elektryka za 50zł od punktu z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.10.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 U nas pracuje czterech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 22.10.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Czy ktoś z Was kupował okna w firmie TRAS OKNA na Prokocimiu (zaraz niedaleko Tesco)? Dosatałam tam bardzo dobrą ofertę cenową na okna, obok okuć roto mają profil 6-komorowy ?deka? . Nie słyszałam o nim więc wolałąbym się upewnic czy to dobry produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 22.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Skoro "ktoś" tu wcześniej zamieścił pytanko odnośnie wyceny to ja też zamieszczę swoją.... Bardzo proszę o opinie i pomoc. Będę budować dom parterowy z poddaszem użytkowym i garażem dwustanowiskowym w okolicach Krakowa. Projekt mam wg zamówienia indywidualnego. Dane domu: Powierzchnia zabudowy: 229,73 m Powierzchnia użytkowa: 285,27 m (w to wliczony jest garaż) Kubatura: 713,00 m Powierzchnia dachu około 380 m (niestety nie mam podane) Dom będzie bez piwnic, w kształcie litery "L" z dachem czterospadowym. W dachu będą: 4 jaskółki, 8 okien połaciowych i 3 kominy. Otrzymałam wycenę robocizny stano surowego otwartego zawierającą poszczególny zakres prac (etapy), czyli: 1. FUNDAMENTY: a. ławy fundamentowe b. ściany fundamentowe żelbetonowe - zbrojenie c. izolacje przeciwwilgociowe pionowe i poziome d. izolacja termiczna fundamentów e. zagęszczenie zasypki wewnątrz fundamentów f. wykonanie płyty betonowej 2. Murowanie ścian parteru Wykonanie deskowań stropów i belek wraz ze zbrojeniem Wylewanie płyty żelbetonowej 3. Rozszalowanie deskowań stropu Murowanie ścian poddasza Wykonanie belek żelbetonowych ścianki kolankowej 4. WIĘŹBA DACHOWA Pokrycie dachu dachówką ceramiczną wraz z obróbkami blacharskimi Montaż rynien Murowanie kominów z cegły klinkierowej i ich obróbka Mam wycenę za robociznę około 90 tyś. zł Zaznaczę, że koszt robocizny bez Faktur Bardzo proszę o wasze opinie !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 22.10.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Szukam solidnego kierownika budowy (może być na P.W.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 22.10.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Skoro "ktoś" tu wcześniej zamieścił pytanko odnośnie wyceny to ja też zamieszczę swoją.... Bardzo proszę o opinie i pomoc. Będę budować dom parterowy z poddaszem użytkowym i garażem dwustanowiskowym w okolicach Krakowa. Projekt mam wg zamówienia indywidualnego. Mam wycenę za robociznę około 90 tyś. zł Zaznaczę, że koszt robocizny bez Faktur Bardzo proszę o wasze opinie !! Pozdrawiam jak dla mnie to bardzo drogo choc ostatnimi czasy ceny robocizny mocno poszybowały w góre..... mysle ze mozna bedzie bez wiekszych poblemow znalezc kogos kto to zrobi za 30% mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pchełka_Kraków 22.10.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Skoro "ktoś" tu wcześniej zamieścił pytanko odnośnie wyceny to ja też zamieszczę swoją.... Bardzo proszę o opinie i pomoc. Będę budować dom parterowy z poddaszem użytkowym i garażem dwustanowiskowym w okolicach Krakowa. Projekt mam wg zamówienia indywidualnego. Mam wycenę za robociznę około 90 tyś. zł Zaznaczę, że koszt robocizny bez Faktur Bardzo proszę o wasze opinie !! Pozdrawiam jak dla mnie to bardzo drogo choc ostatnimi czasy ceny robocizny mocno poszybowały w góre..... mysle ze mozna bedzie bez wiekszych poblemow znalezc kogos kto to zrobi za 30% mniej Też wydaje mi się to dużo... zdecydowanie za dużo !! Zdenerwował mnie w tej wycenie: brak cen poszczególnych etapów prac. Myślę, że to będzie najwyższa oferta. Liczyłam na kwotę do 70 tyś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 23.10.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Czy ktoś z Was kupował okna w firmie TRAS OKNA na Prokocimiu (zaraz niedaleko Tesco)? Dosatałam tam bardzo dobrą ofertę cenową na okna, obok okuć roto mają profil 6-komorowy ?deka? . Nie słyszałam o nim więc wolałąbym się upewnic czy to dobry produkt. Brałem od nich wycenę ale w 2003 roku w siedzibie blisko M1 pod Polmozbytem. Też było tanio, ale okazało się że oni nie robia tych okien całych barwionych w masie (tylko po wierzchu) i kobieta była zdziwniona że chcemy obustronny brąz. Nie umiała wytłumaczyć, jak jest w tych oknach z okapnikami ze szprosami itp. Podziękowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.10.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Skoro "ktoś" tu wcześniej zamieścił pytanko odnośnie wyceny to ja też zamieszczę swoją.... Bardzo proszę o opinie i pomoc. Będę budować dom parterowy z poddaszem użytkowym i garażem dwustanowiskowym w okolicach Krakowa. Projekt mam wg zamówienia indywidualnego. Mam wycenę za robociznę około 90 tyś. zł Zaznaczę, że koszt robocizny bez Faktur Bardzo proszę o wasze opinie !! Pozdrawiam jak dla mnie to bardzo drogo choc ostatnimi czasy ceny robocizny mocno poszybowały w góre..... mysle ze mozna bedzie bez wiekszych poblemow znalezc kogos kto to zrobi za 30% mniej Też wydaje mi się to dużo... zdecydowanie za dużo !! Zdenerwował mnie w tej wycenie: brak cen poszczególnych etapów prac. Myślę, że to będzie najwyższa oferta. Liczyłam na kwotę do 70 tyś.... dlaczego uważacie, że to dużo? Może dom ma 400m2 w parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.10.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Skoro "ktoś" tu wcześniej zamieścił pytanko odnośnie wyceny to ja też zamieszczę swoją.... Bardzo proszę o opinie i pomoc. Będę budować dom parterowy z poddaszem użytkowym i garażem dwustanowiskowym w okolicach Krakowa. Projekt mam wg zamówienia indywidualnego. Mam wycenę za robociznę około 90 tyś. zł Zaznaczę, że koszt robocizny bez Faktur Bardzo proszę o wasze opinie !! Pozdrawiam jak dla mnie to bardzo drogo choc ostatnimi czasy ceny robocizny mocno poszybowały w góre..... mysle ze mozna bedzie bez wiekszych poblemow znalezc kogos kto to zrobi za 30% mniej Też wydaje mi się to dużo... zdecydowanie za dużo !! Zdenerwował mnie w tej wycenie: brak cen poszczególnych etapów prac. Myślę, że to będzie najwyższa oferta. Liczyłam na kwotę do 70 tyś.... dlaczego uważacie, że to dużo? Może dom ma 400m2 w parterze było napisane że Dane domu: Powierzchnia zabudowy: 229,73 m Powierzchnia użytkowa: 285,27 m (w to wliczony jest garaż) Kubatura: 713,00 m Powierzchnia dachu około 380 m (niestety nie mam podane) Dom będzie bez piwnic, w kształcie litery "L" z dachem czterospadowym. W dachu będą: 4 jaskółki, 8 okien połaciowych i 3 kominy. Mi wydaje się też że drogo i że można znaleźć tańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.10.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Skoro "ktoś" tu wcześniej zamieścił pytanko odnośnie wyceny to ja też zamieszczę swoją.... Bardzo proszę o opinie i pomoc. Będę budować dom parterowy z poddaszem użytkowym i garażem dwustanowiskowym w okolicach Krakowa. Projekt mam wg zamówienia indywidualnego. Mam wycenę za robociznę około 90 tyś. zł Zaznaczę, że koszt robocizny bez Faktur Bardzo proszę o wasze opinie !! Pozdrawiam jak dla mnie to bardzo drogo choc ostatnimi czasy ceny robocizny mocno poszybowały w góre..... mysle ze mozna bedzie bez wiekszych poblemow znalezc kogos kto to zrobi za 30% mniej Też wydaje mi się to dużo... zdecydowanie za dużo !! Zdenerwował mnie w tej wycenie: brak cen poszczególnych etapów prac. Myślę, że to będzie najwyższa oferta. Liczyłam na kwotę do 70 tyś.... dlaczego uważacie, że to dużo? Może dom ma 400m2 w parterze było napisane że Dane domu: Powierzchnia zabudowy: 229,73 m Powierzchnia użytkowa: 285,27 m (w to wliczony jest garaż) Kubatura: 713,00 m Powierzchnia dachu około 380 m (niestety nie mam podane) Dom będzie bez piwnic, w kształcie litery "L" z dachem czterospadowym. W dachu będą: 4 jaskółki, 8 okien połaciowych i 3 kominy. Mi wydaje się też że drogo i że można znaleźć tańszych. napewno gdzieś było napisane, ale nie w tym pytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.10.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Majka to nie jest ważne, a tak czy inaczej 90 tyś zł za robociznę to i tak drogo, 70 tyś też drogo a podejżewam, że na ceny krakowskie to około 50 tyś powinna to nie jedna ekipa zrobić, a jakby poszukać to i taniej by znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 23.10.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 napewno gdzieś było napisane, ale nie w tym pytaniu ano było napisane - dokładnie 9 postów powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 9 23.10.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Czesc Moja ekipa mnie wystawiła (pokłócili się wewnętrznie ze swoim szefem i zostawili prace po zakończeniu etapu płyty nad parterem). Mam do skończenia : - sciany piętra (pełnej wysokosci) - bez płyty - dach bezpośrednio nad tym piętrem. Dach jest smiesznie prosty - 220M, 2spadowy, 35stopni, bez okien dachowych. 2 kominy Wcześniejsza praca dobrze zrobiona. Nic nie trzeba poprawiac województwo malopolskie [email protected] slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 23.10.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 To mój debiut więc WITAM WSZYSTKICH Jestem na etapie załatwiania WZ w krakowiskiej architekturze (już od lutego ) i planach budowy w przyszłym roku. Jak sądzicie kupować już cegły (ceny obecnie są "atrakcyjne") i więźbę (coś ostatnio straszą strasznymi podwyżkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 24.10.2007 01:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 To mój debiut więc WITAM WSZYSTKICH Jestem na etapie załatwiania WZ w krakowiskiej architekturze (już od lutego ) i planach budowy w przyszłym roku. Jak sądzicie kupować już cegły (ceny obecnie są "atrakcyjne") i więźbę (coś ostatnio straszą strasznymi podwyżkami) Wg mnie - zdecydowanie TAK. Wielu producentów pustaków obniżyło ceny na sezon zimowy a myślę, że jeszcze można ponegocjować. Na wiosnę na pewno taniej nie będzie. W kwestii więźby to też dobry okres na zakupy. Sądzę, że niestety nie tylko straszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.10.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Majka to nie jest ważne, a tak czy inaczej 90 tyś zł za robociznę to i tak drogo, 70 tyś też drogo a podejżewam, że na ceny krakowskie to około 50 tyś powinna to nie jedna ekipa zrobić, a jakby poszukać to i taniej by znalazł. 50tys. to ja zapłaciłam za dom 150m2 pow. użytkowej, dach 240m2 Cena umawiana końcem 2006. Miałam kilka wycen i mniejszej niz 45 tys. nie dostałam. Według mnie przy takim domu 50tys jest nierealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts