Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Ula_i_Jacek napisał:
Dzięki Paweł, przejrzałam i bede próbowała, choć boje sie że terminy już pozajmowane. No nie ukrywam, że przeraza mnie ta budowa i stale sie ucze, jednak bardzo liczę na to, ze znajdę dobrego, solidnego kierownika budowy. Moze mozecie polecić kogoś ?

Ekipa która u mnie budowała to komplet kierownik + wykonawca ( ale nie w tej samej osobie ). To jest niegłupie rozwiązanie choć nie licz na to że kierownik będzi e często na budowie ( ale ci za kilka tysiaków też rzadko bywają )

lbryndal napisał:
napisz jaka cena dla jednych przystępna jest taka a dla innych inna.

Powiem Ci tyle, że cena jaką zaproponowali nasi murarze, budujący nam dom (cena za murowanie była ok), nie była zbyt przystępna: 20 zł/m2 sama robocizna i bez maszyny.

Ten wylewkarz zrobił nowocześniej i w lepszej cenie :)

Sloneczko napisał:
  lbryndal napisał:
napisz jaka cena dla jednych przystępna jest taka a dla innych inna.

Powiem Ci tyle, że cena jaką zaproponowali nasi murarze, budujący nam dom (cena za murowanie była ok), nie była zbyt przystępna: 20 zł/m2 sama robocizna i bez maszyny.

Ten wylewkarz zrobił nowocześniej i w lepszej cenie :)

ale zagadkowa widzę ta cena strasznie, przecież nie zwinę Ci tych wylewek, tylko chcę wiedzieć po ile ogólnie można zapłacić

Sloneczko napisał:
Nic nie wiem o BUDMECIE. Zaopatrywaliśmy się w Dacholandzie w Gaju: http://www.dacholand.pl/ i w Gambudzie na Powstańców: http://www.gambud.pl/.

A nam jest potrzebny solidny wylewkarz.

Ten zamówiony, już drugi raz przekłada termin rozpoczęcia prac, więc z niego zrezygnujemy.

Jeśli ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia, bardzo proszę o namiary :)

Słoneczko, ja Ci podeśle solidnego wylewkarza tylko... się uśmiechnij

BungoI napisał:
Jesteśmy, jesteśmy. To była krótka przerwa regeneracyjna. Od jutra wracamy na budowę.

My jedziemy na pomiary otworów okiennych. Zdecydowaliśmy się na Oknoplast.

ja też jutro atakuję okna, ale dokładnie to lecę po wycenę z oknoplastu i szybka decyzja czy oknoplast czy oknoplus.

inne firmy raczej nie biorę pod uwagę bo jakoś mi nie pasują, albo cena albo wykonanie albo inne rzeczy.

oknoplus już porównałem ceny z teraz i z lipca i wiem że podrożały, mimo że upusty teraz są większe (38%) to kiedyś mimo że były niższe (32%) to cena okna była niższa bo cena wyjściowa wzrosła.

Czytałam tu na forum, że z Oknoplastem ludzie mieli kłopoty, tzn. z obsługą w przedstawicielstwie na Klimeckiego. Warto byłoby poszukać tych wpisów.

Jak już pisałam, wysyłaliśmy prośby o wycenę do różnych firm i Oknoplan dał najlepsze warunki. Okna już zamontowane, dlatego tę firmę polecam.

Może jeszcze ktoś ma od nich okna?

Garbus2, a musisz rozumieć? Jest tyle innych rzeczy do zrozumienia ;)

Pepik napisał:
witam

stoje prze wyborem okien - oknoplast, oknoplan czy oknoplusa które wybrać ?

Mało jest informacji na temat oknoplanu.

Czy ktoś posiada już jakieś doświadczenia z oknami tych firm .... będę wdzięczny za uwagi:)

A masz już oferty?

Ja dostałem najtaniej w Oknoplaście (przedstawiciel na al. Pokoju) Oni w czasie się wyrobili, budowlańcy nie, w efekcie okna czekały jakieś 1,5 miesiąca albo dłużej - teraz są już zamontowane i ja jestem bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że będę jeszcze bardziej zadowolony jak zacznę ich używać :lol: :wink:

Słoneczko, jak rozumiem, jesteś zadowolona z tych okien Oknoplanu? Dawno je montowałaś? Jak się sprawują?

Ja niedawno brałam wycenę z Oknoplastu, teraz spojrzałam na cennik Oknoplanu i rzeczywiście wychodzi taniej. Chyba się na nich zdecyduję, choć wcześniej nastawiałam się na Oknoplast...

Okna przyjechały 1 października:

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/okna.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/okna2.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/okna3.jpg

Te na 2 fotce są ze szybami refleksyjnymi, brązowymi, aby nie było widać schodów umieszczonych na werandzie.

Na razie są zapiankowane i czekają na ciąg dalszy, tj. montaż parapetów, które przyjechały razem z nimi :)

Aha, Amonite, ceny można negocjować, jak zresztą pewnie w każdej firmie.

Mam wycenę Oknoplastu (13594,24 zł - 9% rabatu), Oknoplan ( 9600 zł) i Oknosystemu (11846 zł) czekam na resztę.

Wszystkie bez montażu - będzie znajomy montował. To są wyceny bez okien dachowych.

........

Informacje z ostatniej chwili po nowym roku idą ceny w górę Wienerberga Porotherm 30 - o 5 % ( ale chyba ta podwyżka dotyczy wszystkich produktów). :(

właśnie dostałem wycenę z Oknoplusa : 12680 zł - ale szyby P4 i okucia antywłamaniowe z atestami.

Jakie szyby wybieracie P2 czy P4 a może jeszcze inne ? :roll: