AmberWind 01.01.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Witajcie Grupo z Krakowa i okolic Przepraszam, ze tak Wam sie wcinam, ale noworoczne postanowienia i plany niechybnie rzucaja nas w kierunku Krakowa. Stad ma prosba i pytanie. Gdyby ktokolwiek z Was wiedzial cos o dzialce na sprzedaz (koniecznie budowlanej, z mediami) w obrebie m. Krakowa, lub bliskich okolic ale za godziwa cene, to bardzo prosze o info. Mamy pare kontaktow, ktore bedziemy za pare dni ogladac, ale informacji w tym temacie nigdy nie za wiele Jeszcze raz dziekuje i juz nie zawracam Wam budowlanych glow. Wszystkiego Najlepszego w 2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.01.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Witaj AmberWind Najwięcej ofert jest na Gratce: http://tiny.pl/pdbg, a dodatkowo możesz za grosze zamieścić tam swoje ogłoszenie. Jeszcze więcej ofert znajdziesz wpisując województwo małopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.01.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Sloneczko dzieki Ze tak powiem, jestem stala klientka gratki.pl Nie mniej mialam nadzieje na jakis nieformalny namiar, napis na plocie, slupie ogloszen czy przystanku, na ktory zwrocilby uwage jakis Forumowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 02.01.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 co do samych bezpiecznikow to dużą część miałem wiec tego.... Jak by nie patrzyć to cena OK. Tyle ile za taką robotę elektryk powinien wziąć. Choć ja osobiście kując ściany brałbym więcej U mnie bez uzbrojenia tablicy z kompletem instalacji wyszło 6800zł ale to za samo położenie przewodów ( w cenie materiał i rozdzielnia Hager ). Tablica ( 19 bezpieczników S301, 2 bezpieczniki S303, 5 różnicówek P302,1 różnicówka P304, 3 lampki kontrolne, 1 rozłącznik oraz odgromnik ON 300 ) to koszt około 2tys. zakładając upust na poziomie 30% Elektryk polecany na forum. Ja mam mieszane odczucia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.01.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 co do samych bezpiecznikow to dużą część miałem wiec tego.... Jak by nie patrzyć to cena OK. Tyle ile za taką robotę elektryk powinien wziąć. Choć ja osobiście kując ściany brałbym więcej U mnie bez uzbrojenia tablicy z kompletem instalacji wyszło 6800zł ale to za samo położenie przewodów ( w cenie materiał i rozdzielnia Hager ). Tablica ( 19 bezpieczników S301, 2 bezpieczniki S303, 5 różnicówek P302,1 różnicówka P304, 3 lampki kontrolne, 1 rozłącznik oraz odgromnik ON 300 ) to koszt około 2tys. zakładając upust na poziomie 30% Elektryk polecany na forum. Ja mam mieszane odczucia .... Ostatnio zrobiłem przegląd projektu instalacji w domku moim i widzę, że jest prosta. Max 100 punktów i zastanawiam się ile może wziąść za nią elektryk, albo ile powinien powiedzieć mniej więcej. Jeśli weźmiemy pod uwagę to, że puszki tylko będą wkuwane, a kable puszczane po ścianach to nie ma tam tak dużo roboty przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 02.01.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Polecam zrobić samemu... o ile masz czas bo wbrew pozorom zajmuje to trochę czasu. U mnie był Porotherm więc stosowali takie specjalne kołki wbijane pomiędzy pionowe łączenia pustaków. U Ciebie jak widzę trzeba będzie wywiercić dziurkę. Jedynie przewody "sufitowe" wkuł bym odrobinę aby grubiej przykryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 02.01.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Polecam zrobić samemu... o ile masz czas bo wbrew pozorom zajmuje to trochę czasu. U mnie był Porotherm więc stosowali takie specjalne kołki wbijane pomiędzy pionowe łączenia pustaków. U Ciebie jak widzę trzeba będzie wywiercić dziurkę. Jedynie przewody "sufitowe" wkuł bym odrobinę aby grubiej przykryć. a te kołki w zaprawę nie wbiją się? może są jakieś z gwoździkami ? może ma ktoś zdjęcia z instalacji bo w sumie jakieś tam pojęcie mam ale raczej słabe, może ktoś jest w trakcie albo po robieniu elektryki to bym podjechał i zobaczyć może czegoś się nauczył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 02.01.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witam w nowym roku! Oby ci, którzy się jeszcze budują, szybko się wprowadzili! Mam do Was wielką prośbę Krakowiacy: Czy znacie dobrą firmę, która zrobi mi szybko drzwi zewnętrzne? Za niedługo będę miał okna (pcv) i szybko gdzieś muszę zrobić drzwi. Może macie jakieś namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietiap 03.01.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam w nowym roku! Oby ci, którzy się jeszcze budują, szybko się wprowadzili! Mam do Was wielką prośbę Krakowiacy: Czy znacie dobrą firmę, która zrobi mi szybko drzwi zewnętrzne? Za niedługo będę miał okna (pcv) i szybko gdzieś muszę zrobić drzwi. Może macie jakieś namiary... osobiście kupiłbym dierre, to drzwiowy mercedes antywłamaniowy http://www.dierre.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.01.2008 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Witam w nowym roku! Oby ci, którzy się jeszcze budują, szybko się wprowadzili! Mam do Was wielką prośbę Krakowiacy: Czy znacie dobrą firmę, która zrobi mi szybko drzwi zewnętrzne? Za niedługo będę miał okna (pcv) i szybko gdzieś muszę zrobić drzwi. Może macie jakieś namiary... co do drzwi to właśnie mamy na tapecie kilka firm teraz na grupie wielickiej http://forum.muratordom.pl/grupa-wielicka-powiat-wielicki,t96906-1020.htm?highlight=wielicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 05.01.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 osobiście kupiłbym dierre, to drzwiowy mercedes antywłamaniowy http://www.dierre.pl/ Nie wiem ile w tym prawdy ale dierre to drzwi antywłamaniowe a więc mają futrynę metalową która ma tendencję do przemarzania i rdzewienia. Podobno to samo dzieje się ze skrzydłami drzwiowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xzbyszek 05.01.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Polecam zrobić samemu... o ile masz czas bo wbrew pozorom zajmuje to trochę czasu. U mnie był Porotherm więc stosowali takie specjalne kołki wbijane pomiędzy pionowe łączenia pustaków. U Ciebie jak widzę trzeba będzie wywiercić dziurkę. Jedynie przewody "sufitowe" wkuł bym odrobinę aby grubiej przykryć. przewody sufitowe można poprowadzić nad stropem w rurkach (pod wylewką). Lepiej dwa razy przewiercić strop niz kuć, lub dawać grubą warstwę tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietiap 05.01.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 osobiście kupiłbym dierre, to drzwiowy mercedes antywłamaniowy http://www.dierre.pl/ Nie wiem ile w tym prawdy ale dierre to drzwi antywłamaniowe a więc mają futrynę metalową która ma tendencję do przemarzania i rdzewienia. Podobno to samo dzieje się ze skrzydłami drzwiowymi. Wybór to oczywiście kwestia oczekiwań. Nie można mieć drzwi antywłamaniowych z futryną z materiału który w łatwy sposób ulegnie deformacji otwierając drogę złodziejowi. Aktualnie od 8 lat w domu mamy drzwi antywłamaniowe (choć nie Dieree) i nic nie przemarza czy rdzewieje. Sąsiedzi mają natomiast Diere i są bardzo solidne i zarazem niewiarygodnie estetyczne. Wyglądają jak... nieantywłamaniowe że tak powiem. Nikogo nie namawiam ale naprawdę polecam zobaczyć na własne oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietiap 05.01.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Jeśli ktoś myśli o budowie i ma dylemat: z czego ściany, jakiej grubości, ile styropianu, jaki fundament, jakie okna to polecam ten kalkulator na który przypadkowo wpadłem w internecie. Uprzedzam, że trzeba zarezerwować sobie na niego ze dwie godzinki bo jest trochę z tym zabawy. http://www.oszczednydom.pl/etykieta/kalkulator.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 06.01.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam, możecie mi polecić jakiś skład materiałów budowlanych w którym robiliście zakupy. Będę się budował w maju i chyba już czas zacząć rozglądać się za materiałami Wiadomo chodzi mi o ten porządny i tani (tylko czemu to nie idzie zawsze w parze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 06.01.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam, możecie mi polecić jakiś skład materiałów budowlanych w którym robiliście zakupy. Będę się budował w maju i chyba już czas zacząć rozglądać się za materiałami Wiadomo chodzi mi o ten porządny i tani (tylko czemu to nie idzie zawsze w parze). Witam A gdzie planujesz budowę bo Kraków jest duuuuuuuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 06.01.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam A gdzie planujesz budowę bo Kraków jest duuuuuuuży Budowe planuje pod Krakowem w Skawinie, chociaz to chyba nie ma jakiegos duzego wpływu ? Oczywiście lepiej jak skład miałbym gdzies pod reką niż np: w hucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asasello 06.01.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam serdecznie wszystkich budujacych w okolicach Krakowa i zwracam sie z prosba,na wiosne rozpoczynam budowe w Mogilanach i szukam jakiegos sensownego kierownika budowy. Mam na mysli kogos, komu oprocz uzupelniania dziennika budowy chcialoby sie podpowiedziec jakies rozwiązania i zmiany w projekcie, oraz kontrolowac jakosc wylkonania kolejnych prac. Czy tacy kierownicy wogole isntnieja? Przegladnalem biala i czarna liste ale tam kierownikiem budowy nikt sie nie chwali. Jezeli wiec i tu nikt nie chce publicznie podawac namiarow to bede wdzieczny za informacje na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 06.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam A gdzie planujesz budowę bo Kraków jest duuuuuuuży Budowe planuje pod Krakowem w Skawinie, chociaz to chyba nie ma jakiegos duzego wpływu ? Oczywiście lepiej jak skład miałbym gdzies pod reką niż np: w hucie. no to polecam PHU WIRAX w Jaworniku. Sensowne cny i mila kompetentna obsluga - do tego dostarczaja na czas i nie psuja im sie samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 07.01.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Aktualnie od 8 lat w domu mamy drzwi antywłamaniowe (choć nie Dieree) i nic nie przemarza czy rdzewieje. Sąsiedzi mają natomiast Diere i są bardzo solidne i zarazem niewiarygodnie estetyczne. Wyglądają jak... nieantywłamaniowe że tak powiem. Nikogo nie namawiam ale naprawdę polecam zobaczyć na własne oczy. Drzwi Dierre są solidne to fakt i również ładne. Jednakże opinia którą przedstawiłem została pozyskana podczas rozglądania się za drzwiami. Być może to tylko marketing sprzedawców innych firm. W sumie nie wiesz co się dzieje wewnątrz drzwi czy też ościeżnicy. Może nic ... Z drugiej strony kupując drewniane jest ryzyko że się wypaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts