Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

pilnie poszukuje dobrego (i cenowo przystępnego) fachowca od kominków (montaz wkładu i konstrukcji obudowy, bo okładać może juz nasz fachowiec od wykończenoiówki). Czy ktoś robił kominek na Dekerta? Poprosiłabym o opinię. I jeszcze jedno trawertyn do obkładania kominka - czy najlepiej jest go kupić przy Dobrego Pasterza czy są jacyś bardziej sensowni cenowo kamieniarze?

z góry dziękuję za odpowiedzi

anka

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie! Być może padło takie pytanie (ja nie znalazłem, dużo szukania), ale spróbuję. Czy ktoś budował z keramzybetonu (optiroc). Planuję zakupy w firmie Frankbud z Bielska-Białej. Czy ktoś ma doświadczenie z tą firmą i tym typem bloczka - 36,5cm. Pozdrawiam. P.

Myśmy budowali tyle, że pustaki ściągaliśmy spod Wrocławia. Taki rok, mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy.

Z decyzji jesteśmy zadowoleni.

Mam kolejne pytanie. Bede budwał garaż wolnostojący i jakie wymiary musiał by mieć aby nie trzeba było starać sie o pozwolenie na budowe tego garażu.

Ja ostatnio o to samo pytałam w wydziale budownictwa (Wieliczka) i pani, która wydaje pozwolenia powiedziała mi, że jeśli bedzie sie to nazywało garaż to choćby to był blaszak to wymaga pozwolenia na budowę. Natomiast jeśli bedzie sie to nazywało budynek gospodarczy to juz nie pamiętam czy do ilu m2 wymagane jest tylko zgłoszenie.

Ponawiam pytanko. Planuję zakupy w firmie Frank-Bud z Bielska-Białej. Czy ktoś ma doświadczenie z tą firmą ?

Pozdrawiam. P.

no mi się wydaje, że marne szanse, żeby ktoś z Krakowa robił tam zakupy

a nie lepiej poszukać grupy z tamtych okolic i ich popytać

może tutaj:

http://forum.muratordom.pl/czy-w-beskidach-nikt-nie-buduje,t3043-1320.htm

sirius13 ceramiczna kolor ceglasty zdjęć nie moge pokazać bo jeszcze na kupie wszytko leży :lol: :lol: :lol: :lol:

słoneczko fajnie ta dachówka wygląda na dachu!!!

My z cementowej Nelskamp:

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/dach1.jpg

czy zastanawialiście się nad zakupu blachodachówki ?

Nam się bardzo podoba dachówka... i gdyby nie potrzeba cięcia kosztów

I właśnie do takich samych wniosków - doszedłem - zmiana planów :D montować bedzie firma - dziękuje

jakiej firmy okna w rezultacie zostały wybrane ?? i gdzie w którym oddziale ?

a co do montażu to montują przez ramę i za omocą kotew czy tylko na kotwach ?

okna jeszcze nie wybrane - jeszcze nad tym myślimy :)

Kupię skrzynkę prądu tymczasowego

Witajcie

Szukam gdzieś w okolicach Krakowa stojącego domu - może być w stanie surowym, zbudowanego wg. projektu "Dom w Chabrach" Archonu. Szukam już od dłuższego czasu i nawet są namiary na stronie Archonu ale nie wiem dlaczego nikt nie raczy odpowiadać. Zaczynam budowę w Grabówkach i jak można to chciałbym się ustrzec ewentualnych błędów.

Pozdrówka

P.

czy zastanawialiście się nad zakupu blachodachówki ?

Nam się bardzo podoba dachówka... i gdyby nie potrzeba cięcia kosztów

Owszem, ale takiej z posypką: http://www.dach.abc24.pl/default.asp?kat=-3&pro=191173

Bardzo nam się podobały, ale gdy wybieraliśmy dachówkę, ta była dużo droższa.

Cementowy Nelskamp był w Krakowie nowością i wyszła nam najtaniej. Kolor ma ciepły, na dodatek zmienia się w zależności od pogody i pory dnia, tak że nie żałujemy.

A i wichury wytrzyma :)