szczepek 19.01.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Jak tak dalej będzie to nie będzie za co budowac bo całą kasę giełda zabierze dla mnie wystraczajacym ryzkiem jest budowa i wykonawcy na niej, dlatego giełda to juz byłolby za dużo... a po drugie , na gieldzie sie trzeba znac, wiec wole sie od niej trzymac z daleka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.01.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 przysłoń otwór styropianem ( lub pustakiem ) następnie wywiń papę, zrób wylewki, wyjmij styropian jak wylewka wyschnie i dopiero wtedy osadź sobie odpływ na gotowo równając go do przyszłych płytek zrób dokładnie jak pisze paweł, tez tak w kilku miejscach robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 20.01.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 przysłoń otwór styropianem ( lub pustakiem ) następnie wywiń papę, zrób wylewki, wyjmij styropian jak wylewka wyschnie i dopiero wtedy osadź sobie odpływ na gotowo równając go do przyszłych płytek zrób dokładnie jak pisze paweł, tez tak w kilku miejscach robiłem. dzieki za rady. podobny mam plan. na razie to dokupiłam i wyprowadziłam wyjście z chudziaka i tam zalałam wykutą wcześniej dziurę. A dalej tak jaki piszecie, fliziarz kazał zostawić koryto w wylewce a on sobie to osadzi do płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 21.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, Jestem tu nowym użytkownikiem i przymierzam sie do kupna działki. Do działki jest droga 6mx200m którą trzeba utwardzić. Przeglądnąłem forum i nie znalazłem za wiele na temat utwardzania dróg a przede wszystkim namiarów na ekipy/firmy i cen. Czy mógłby ktoś polecić jakąś firmę która zrobi to niedrogo? Od razu zaznaczam ze to ma być droga dojazdowa dla osobowych samochodów. Ja utwardzałem tylko wjazd na działkę, żeby betoniarka się nie utopiła - wykorytowali przy kopaniu fundamentów, w to nawiozłem 2 wywrotki grubego asfaltu z rozbiórki dróg, i na to 3 wywrotki drobnego (zmielonego) asfaltu. Koszt to 200 zł/wywrotke za gruby asfalt, 300zł/wywrotkę za drobny asfalt. Koparka do korytowania - gratis, do rozgarnięcia tego co przywiosła wywrotka 100 zł. Czyli jakies 1400 zł. To było tanio jak szukałem. Droga ma jakieś 2,5 - 3,0 m szerokości i jakieś 16 metrów długości. Jak widzę 6m x 200m to ogarnia mnie przerażenie Utwardziłem 120 m drogi do jazdowej do swojej posesji poprze wysypanie 6 ciężarówek tłucznia drogowego. Szerokość utwardzenia to 4 metry Jedna cięzarówka to było jakieś 500 zł do tego spychacz 3 godziny po 70 złotych. Jak na razie to jest wystarczakjące zeby każde autko mogło dojechac . gruszka również. A zainwestowac musiałem jak się gruszka z betonem w błocie utopiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 21.01.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, Jestem tu nowym użytkownikiem i przymierzam sie do kupna działki. Do działki jest droga 6mx200m którą trzeba utwardzić. Przeglądnąłem forum i nie znalazłem za wiele na temat utwardzania dróg a przede wszystkim namiarów na ekipy/firmy i cen. Czy mógłby ktoś polecić jakąś firmę która zrobi to niedrogo? Od razu zaznaczam ze to ma być droga dojazdowa dla osobowych samochodów. Ja utwardzałem tylko wjazd na działkę, żeby betoniarka się nie utopiła - wykorytowali przy kopaniu fundamentów, w to nawiozłem 2 wywrotki grubego asfaltu z rozbiórki dróg, i na to 3 wywrotki drobnego (zmielonego) asfaltu. Koszt to 200 zł/wywrotke za gruby asfalt, 300zł/wywrotkę za drobny asfalt. Koparka do korytowania - gratis, do rozgarnięcia tego co przywiosła wywrotka 100 zł. Czyli jakies 1400 zł. To było tanio jak szukałem. Droga ma jakieś 2,5 - 3,0 m szerokości i jakieś 16 metrów długości. Jak widzę 6m x 200m to ogarnia mnie przerażenie Utwardziłem 120 m drogi do jazdowej do swojej posesji poprze wysypanie 6 ciężarówek tłucznia drogowego. Szerokość utwardzenia to 4 metry Jedna cięzarówka to było jakieś 500 zł do tego spychacz 3 godziny po 70 złotych. Jak na razie to jest wystarczakjące zeby każde autko mogło dojechac . gruszka również. A zainwestowac musiałem jak się gruszka z betonem w błocie utopiła. miałem to samo, jak gruszka nie wjechała zaraz utwardziłem dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.01.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam!!! A przepraszam czy te drogi co poniektórzy utwardzali to były wasze drogi czy gminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 21.01.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam!!! A przepraszam czy te drogi co poniektórzy utwardzali to były wasze drogi czy gminy? jeśłi chodzi o mnie, to był dojazd po mojej działce, ale kto wie co mnie czeka w przyszłości bo droga gminna jest tylko na papierze a jeżdże po tzw. drodze gruntowej która jest na działce sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 21.01.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Droga którą ja utwardzałem jest moja gminnej to bym chyba nei utwardzał. poprostu mam 100m dojazdu przez moja działke do domu jest to wsumie dojazd do domu ale bard zo długi i dlatego nazywam go drogą. Wykaonuje ją tak jak droge bo wyszedłem z założenia że dojazd do domu to podstawa więc robie to z sercem. Otatnio był nawet walec z wibrą i troche przesadził z tą wibracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.01.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 HM! Ja się chyba znów muszę umówić na randkę z burmistrzem.....Mam jakieś 500m dojazdu drogą gminną gruntową - na dzień dzisiejszy dojazd jest niemożliwy chyba że terenówą z napędem na cztery kółka i to nie jakąś byle jaką - a takowej nie posiadam.....No pewnie traktor by sobie poradził....W każdym razie teoretycznie nie mogę nic zrobić bo to droga gminna - a z kolei gmina się nie kwapi i kółko się zamyka. Macie jakieś rady????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 21.01.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, Jestem tu nowym użytkownikiem i przymierzam sie do kupna działki. Do działki jest droga 6mx200m którą trzeba utwardzić. Przeglądnąłem forum i nie znalazłem za wiele na temat utwardzania dróg a przede wszystkim namiarów na ekipy/firmy i cen. Czy mógłby ktoś polecić jakąś firmę która zrobi to niedrogo? Od razu zaznaczam ze to ma być droga dojazdowa dla osobowych samochodów. Ja utwardzałem tylko wjazd na działkę, żeby betoniarka się nie utopiła - wykorytowali przy kopaniu fundamentów, w to nawiozłem 2 wywrotki grubego asfaltu z rozbiórki dróg, i na to 3 wywrotki drobnego (zmielonego) asfaltu. Koszt to 200 zł/wywrotke za gruby asfalt, 300zł/wywrotkę za drobny asfalt. Koparka do korytowania - gratis, do rozgarnięcia tego co przywiosła wywrotka 100 zł. Czyli jakies 1400 zł. To było tanio jak szukałem. Droga ma jakieś 2,5 - 3,0 m szerokości i jakieś 16 metrów długości. Jak widzę 6m x 200m to ogarnia mnie przerażenie Utwardziłem 120 m drogi do jazdowej do swojej posesji poprze wysypanie 6 ciężarówek tłucznia drogowego. Szerokość utwardzenia to 4 metry Jedna cięzarówka to było jakieś 500 zł do tego spychacz 3 godziny po 70 złotych. Jak na razie to jest wystarczakjące zeby każde autko mogło dojechac . gruszka również. A zainwestowac musiałem jak się gruszka z betonem w błocie utopiła. miałem to samo, jak gruszka nie wjechała zaraz utwardziłem dojazd Dlatego lepiej zapobiegać niż leczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 21.01.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witajcie Krakowska Grupo trzymająca BUDOWĘ, Choć ja zaczynam dopiero na wiosnę 09, już teraz oriętuję się i poszukuję informacji. Dziękuję wszystkim za to co znalazłam na tym forum:) Jeśli ktoś będzie miał wolną chwilę to prosze o e-maile z infomacjami o : 1) ekipy do stanu surowego - już umawiam się z tymi które są na Białej Liście, ale może ktoś jeszcze ma swoje inne kontakty, których nie umieścił na Liście. 2) Poszukuję specjalisty do ogrzewania podłogowego i grzejników kanałowych. Interesują mnie zwłaszcza grzejniki kanałowe. Czy ktoś z Was to ma? Czy się sprawdziło? Kto robił? I ogólnie czy taki "szpecjalista" obliczy mi zapotrzebowanie na ciepło w domu i pomoże dobrać kocioł i grzejniki do poszczególnych pomieszczeń? 3) Odkurzacz centralny - czy ktoś ma? Jak się sprawdza? Kto montował? Jakiej firmy urządzenie? 3) Rekuperator podobnie- mam ofertę z rekuperatory.pl ale czy ktoś ma może doświadczenie z innymi firmami. 4) Koparkę - do kopania fundamentów i spychacz do zebrania humusu. Z góry dziękuję za informacje.Jeśli nie chcecie odpowiadać on-line to piszcie na priv. [email protected] Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 21.01.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam!!! A przepraszam czy te drogi co poniektórzy utwardzali to były wasze drogi czy gminy? gminne, ale gmina ma mnie w głębokim poważaniu , bo to jest otulina OPN i nie tak łatwo cokolwiek wymóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 21.01.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 HM! Ja się chyba znów muszę umówić na randkę z burmistrzem..... Mam jakieś 500m dojazdu drogą gminną gruntową - na dzień dzisiejszy dojazd jest niemożliwy chyba że terenówą z napędem na cztery kółka i to nie jakąś byle jaką - a takowej nie posiadam.....No pewnie traktor by sobie poradził.... W każdym razie teoretycznie nie mogę nic zrobić bo to droga gminna - a z kolei gmina się nie kwapi i kółko się zamyka. Macie jakieś rady????? mam to samo tez z 500 metów Dołaczam się do pytania - Macie jakieś rady????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.01.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 HM! Ja się chyba znów muszę umówić na randkę z burmistrzem..... Mam jakieś 500m dojazdu drogą gminną gruntową - na dzień dzisiejszy dojazd jest niemożliwy chyba że terenówą z napędem na cztery kółka i to nie jakąś byle jaką - a takowej nie posiadam.....No pewnie traktor by sobie poradził.... W każdym razie teoretycznie nie mogę nic zrobić bo to droga gminna - a z kolei gmina się nie kwapi i kółko się zamyka. Macie jakieś rady????? mam to samo tez z 500 metów Dołaczam się do pytania - Macie jakieś rady????? poszukaj na forum bo był kiedyś podobny wątek. z tego co pamietam to podawano tam przepisy, na podstawie których gmina powinna zapewnic Ci dojazd do posesji (czytaj: doprowadzić droge do takiego stanu, żeby nadawała sie do jazdy). No bo np. jak ma dojechac karetka czy straz pożarna. Ja myslę, że najlepiej byłoby wystosować pismo do gminy (podpierając się paragrafami, z których jasno wynika, że jest to ich obowiązkiem) i poczekać jak oni się do tego ustosunkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.01.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 a tak przy okazji czy macie rozeznanie ile zużywa sie tasmy dylatacyjnej do wylewek? mam chatke 220 m2 po podłodze. To ile tego moze być 300, 400 a moze 500mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.01.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ja w zeszłym roku napisałam trzy pisemka do gminy - do burmistrza i innych wydziłów - podpierając się przepisami z ustaw - byłam na jednej randce z burmistrzem i jak narazie skończyło się pismem że sprawa mojej drogi zostanie poruszona na zebraniu rady sołeckiej. A i owszem była poruszona i NIC tylko tyle że jest taka droga i tacy a tacy się ubiegają coby ją utwardzić i koniec - ZERO decyzji a kasę przeznaczono na remont drogi istniejącej. Chyba zacznę burmistrza straszyć sądami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.01.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 poszukaj na forum bo był kiedyś podobny wątek. z tego co pamietam to podawano tam przepisy, na podstawie których gmina powinna zapewnic Ci dojazd do posesji (czytaj: doprowadzić droge do takiego stanu, żeby nadawała sie do jazdy). No bo np. jak ma dojechac karetka czy straz pożarna. Ja myslę, że najlepiej byłoby wystosować pismo do gminy (podpierając się paragrafami, z których jasno wynika, że jest to ich obowiązkiem) i poczekać jak oni się do tego ustosunkują. No właśnie się tak stosunkują jak wyżej napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.01.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 A może program UWAGA w TVN ? Co wy na to??????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.01.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 poszukaj na forum bo był kiedyś podobny wątek. z tego co pamietam to podawano tam przepisy, na podstawie których gmina powinna zapewnic Ci dojazd do posesji (czytaj: doprowadzić droge do takiego stanu, żeby nadawała sie do jazdy). No bo np. jak ma dojechac karetka czy straz pożarna. Ja myslę, że najlepiej byłoby wystosować pismo do gminy (podpierając się paragrafami, z których jasno wynika, że jest to ich obowiązkiem) i poczekać jak oni się do tego ustosunkują. No właśnie się tak stosunkują jak wyżej napisałam. no tak to u nas właśnie bywa, że człowiek od tych zakichanych instytucji nie może się doprosic nawet tego co prawnie mu się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.01.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 A może program UWAGA w TVN ? Co wy na to??????????????????????? niejednokrotnie widac było, że na naszych urzędników tylko takie sposoby działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts