franzkru 20.02.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 mk1Powodzenia w takim razie życze. Ja czekam teraz na nieszczęsną dostepność komunikacyjna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 20.02.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jeszcze pytanko jedno: Czy uprawomocnienie można jakoś przyspieszyc ? Roznieść te zawiadomienia samemu ? Z potwierdzeniem odbioru oczywiscie. Tak napewno można .Z tego co wiem musisz przynieść podpisy sasiadów ze nie wyrazaja żadnych sprzeciwów .Zapytaj architekt albo tych z skawiny .Na forum ktos juz przeprowadzał taki zabieg Po uprawomocniniu licz jeszcze 7 dni na zgłoszenie ropoczecia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 20.02.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jeszcze pytanko jedno: Czy uprawomocnienie można jakoś przyspieszyc ? Roznieść te zawiadomienia samemu ? Z potwierdzeniem odbioru oczywiscie. Tak napewno można .Z tego co wiem musisz przynieść podpisy sasiadów ze nie wyrazaja żadnych sprzeciwów .Zapytaj architekt albo tych z skawiny .Na forum ktos juz przeprowadzał taki zabieg Po uprawomocniniu licz jeszcze 7 dni na zgłoszenie ropoczecia budowy. Tak mi się właśnie wydawało że gdzies o tym tutaj czytalem ale cos nie moglem znalezc tego miejsca. Dzieki wielkie za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdn 23.02.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witamy wszystkich Czy ktoś z tej grupy buduje(zbudował) dom FAWORYT II z pracowni mg-projekt?Prosimy o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GŚ 24.02.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witam, Od kilku miesięcy (w wolnych chwilach) poszukujemy z żoną projektu domu na naszą działkę o szer. 21 m. Ostatnio wpadł nam w oko projekt PROTON II. Okazuje się, że można go zastosować w naszym przypadku jeżeli od strony garażu zlikwidujemy okna lub zastosujemy luksfery (odl. 3m od granicy działki). Bardzo chętnie wysłuchamy Państwa opini na temat tego projektu. Oczywiście w miarę nabywania doświadczeń i dokonywania wszelkich zmian na etapie projektu, jak i na etapie budowy PROTON II, również chętnie podzielimy się wiedzą... Na tę chwilę wiemy już z pewnością, że będziemy chcieli zmienić rozłożenie pomieszczeń na poddaszu, również brakuje nam w tym projekcie zadaszonego tarasu... To takie pierwsze przemyślenia... Czy ktoś z grupy małopolskiej buduje lub wybudował dom wg tego projektu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banditrider 24.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Hej, zbliżam się do etapu wyłożenia podjazdu i chodników i zastanawiam się nad kostką granitową bo podobno w porównaniu do betonowej znacznie lepsza, trwalsza no i nieznioszczalna;) Widziałem już masę zdjęć i dosyć mi się podpba - moje pytanie jest czy ktoś się zdecydował na kostke granitową, gdzie za ile kupował, ile płacił za robociznę, czy jest zadowolony i czy gdzies w okolicy kraków ( mogilany) chciałby sie pochwalić, żebym obejżał na żywo.Może ktoś z was też się nad tym zastanawia i znalzał jakiegoś dobrego dostawcę i wykonawców w okolicy. Pozdrawiam Bandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 25.02.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, Od kilku miesięcy (w wolnych chwilach) poszukujemy z żoną projektu domu na naszą działkę o szer. 21 m. Ostatnio wpadł nam w oko projekt PROTON II. Okazuje się, że można go zastosować w naszym przypadku jeżeli od strony garażu zlikwidujemy okna lub zastosujemy luksfery (odl. 3m od granicy działki). Bardzo chętnie wysłuchamy Państwa opini na temat tego projektu. Oczywiście w miarę nabywania doświadczeń i dokonywania wszelkich zmian na etapie projektu, jak i na etapie budowy PROTON II, również chętnie podzielimy się wiedzą... Na tę chwilę wiemy już z pewnością, że będziemy chcieli zmienić rozłożenie pomieszczeń na poddaszu, również brakuje nam w tym projekcie zadaszonego tarasu... To takie pierwsze przemyślenia... Czy ktoś z grupy małopolskiej buduje lub wybudował dom wg tego projektu??? My mamy działkę szeroką na 20.65m i po długim zastanowieniu zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny. Głównie dlatego że cena przeróbek istniejących projektów wychodziła niewiele mniej niż projekt indywidualny więc mamy projekt indywidualny. Czyli mozemy sobie zrobic taki uklad jak chcemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafimata 25.02.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, Od kilku miesięcy (w wolnych chwilach) poszukujemy z żoną projektu domu na naszą działkę o szer. 21 m. my wybralismy "w groszku" z archonu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 25.02.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Na dzialce o szerokosci 18,6m zmiescilem Bilbo z Horyzontu (chociaz wymagalo to zwezenia domu o 60cm i zgody na odstepstwo od warunkow .... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 25.02.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam wszystkich Czy ktos wie moze czy gmina Skawina refunduje jakas czesc solarow??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
depp 26.02.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam ,poszukuję pilnie sprawdzonego kierownika budowy takiego co nietylko bierze kase ,jeśli ktoś ma jakieś namiary bardzo proszę o pomoc .Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekP169 26.02.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Postanowiłem umieścić tutaj małe ogłoszenie a mianowicie: W miejscowości Siedlec(pomiędzy Rudawa a Krzeszowicami ) mam do sprzedania działki budowlane o powierzchni około 10 ar. Działki położone są na stoku południowym z przepięknym widokiem na góry i Kraków . Część z nich graniczy bezpośrednio ze starym lasem. Cena pomiędzy 14 a 16 kPLN za ar. Wszelkie informacje pod numerem 606 200 419 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albiq 26.02.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam, Serdecznie wszystkich z grupy krakowskie, zaczynam "przyjemności" z wiązane z poszukiwaniem ekipy budowlanej (stan surowy otwarty) . Czy możecie kogoś polecić, z miłą chęcią skorzystam ze wszelkich kontaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 27.02.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam serdecznie... zaczynamy budowe domu z zona w tym roku w Podgórzu... Kilka pytan bo jesstescie skarbnica wiedzy:)1. Mamy działke rolna na ktora zlozylismy 4 wz jedna juz dostalismy tam gdzie ma powstac nasz dom (reszta bedzie na sprzedaz). Czy przy podziale sztywno musimy sie trzymac Wz tzn obszaru objetego na wniosku skladajac WZ?? (wz jest w trakcie dostarczania nam przez kochana poczte 2 tydzien wrrrrrrr) 2. Szukam firmy ktora wykona droge dojazdowa do pozostałych działek - znacie kogos godnego polecenia? 3. Zdecydowalismy sie na budowe Prometeusza II - z Porothermu 30 p+w - macie sprawdzonego dostawce cegły?? 4. Jaka powinna byc szerokosc drogi wewnetrznej czy okresla to WZ ?? nie ma planu zagospodarowania... dzieki za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 28.02.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witajcie doświadczeniobdzwoniłem trochę betoniarni oraz składów ze stalą ale nadal mam mętlik gdzie kupić stal i beton a raczej które firmy omijać,Jeżeli możecie to proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
depp 28.02.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witaj jak chodzi o stal polecam KEM w Skawinie przy hucie dobre ceny i możliwość przed płacenia i odebrania po kilku miesiącach jak chodzi o beton bardzo dobre warunki dali mi na ul. Zawiłej w firmie CEMEX koło Dach Centrum gdzie zresztą kupowałem cały dach (oprócz więźby) bardzo dobre cenę rzetelność bardzo dobra obsługa i możliwość przechowania materiału do końca roku. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 28.02.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam, czy może Nam ktoś polecić archeologa, niestety w PnB mamy wpis "przy kopaniu fundamentów potrzebny jest nadzór archeologa", miła Pani w urzędzie skwitowała to: "niestety to dodatkowe koszty, ale tak musi być", czy wiecie może, ile to kosztuje? Z góry dziękujemy za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 28.02.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Kosztowalo to 250zl za dzien (kopania fundamentow) rok temu. Archeolog wpada tylko na chwile, zobaczy ze jest ok i jedzie na inna budowe - tak bylo w moim przypadku. Wykopy trwaly 2 dni, wiec 500zl nie moje. Jeszcze podobno musi byc przy przylaczu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 28.02.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Kosztowalo to 250zl za dzien (kopania fundamentow) rok temu. Archeolog wpada tylko na chwile, zobaczy ze jest ok i jedzie na inna budowe - tak bylo w moim przypadku. Wykopy trwaly 2 dni, wiec 500zl nie moje. Jeszcze podobno musi byc przy przylaczu wody. kurcze niezła fucha, nic tylko przeszkolić się na archeologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 29.02.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ja właśnie przymierzam się do budowy i też mam archeologa. Kontaktowałem się z dwoma i jeden chce 300 zł za dzień, a drugi 400 zł za pierwszy dzień i 200 za każdy następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts