Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3527

• Agacka1719499039

2723

• pitbull

2291

• zbyszekP

1611

Najaktywniejsi w wątku

Założona została przez "jaro" w poniedziałek 28 Stycznia 2002 o godz. 17:32[..] BYLE TAK DALEJ !

Wyszło to zupełnie przypadkowo, bo dawno tu nie zaglądałem, więc wypada powiedzieć: Dzień dobry. Zdążyłem rzucić okiem i jak widzę, choć same nowe twarze to fantastyczna, krakowska atmosfera jest wciąż taka sama. Mogę więc tylko powtórzyć za szczepkiem: Byle tak dalej !

A zaglądnąłem tutaj ze sprawą:

100 Muratorów zamienię...

Może są chętni - jako że mój domek stoi już od kilku lat to moja kolekcja Muratarów przestała mi być potrzebna. Pomyślałem, że może komuś tutaj się jednak przyda. Mam kilkadziesiąt numerów z lat 1997 - 2004 plus przeróżne dodatki które się wraz Muratorami ukazywały. Na półce zajmuje około 1 mb. Do oddania za butelkę szlachetnego, wytrawnego trunku lub za dobre słowo w ostateczności. :D Do odbioru 5 km od Wieliczki lub w Krakowie w okolicach ZOO. Jeśli jacyś chętni są - proszę o kontakt na email: cirano at wp kropka pl .

po 5,80 Winerberger 30P+W, 15 z transportem, ale bez rozładunku. Szukam taniego geodety do wytyczenia pod budowę. Może ktoś może mi polecić. Dziękuję

ja mogę polecić geodetę za ca. 700zł. netto

A propo geodety to szkoda że wcześniej nie poszukałem jakiegoś sprawdzonego geodety,a zwłaszcza terminowego.Mój mi już robi mapkę 1:500 ponad 2 miesiące.

pozbede się rozdzielni budowlanej z podlicznikiem, różnicówką i innymi elektropierdołkami + 32 m kabla 5x2.5

Wszystko zmontowane, działjące - tylko podpiąć 5 kabelków u sąsiada i mozna budować .

Odbiór w Zabierzowe lub na Hucie

zainteresowanym służę ceną i zdjęciami

Wysłałem zapytanie na priv,bo gg to chyba nieaktualny :(

Ahoj,

Byłem na krótkiej rozmowie z Panem Boczoniem (firma Dom-Bud). Zostawiłem projekt, czekam na szczegółowy kosztorys usługi wybudowania domu. Proponowane terminy rozpoczęcia na koniec lata.

- Czy ktoś z Was podzieli się ze mną założeniami kosztowymi za ile planujecie wybudować dom? Chodzi mi o zakładany koszt wybudowania do stanu "deweloperskiego", a więc bez podłogi, łazienek, kuchni itp. Na te elementy można bowiem wydać nieskończenie wiele... Chodzi mi o postawienie kompletnego domu, bez przyłączy mediów, podjazdów, ogrodzeń, sam dom.

- Czy 2500 zł za metr powierzchni użytkowej domu to kwota za mała / realna / za duża?

Rozbieżności jakie spotykam są ogromne - moja siostra skończyła w grudniu budowę i zamyka 185m2 kwotą około 1600 zł/m2, a budowała z porothermu 25 + styropian 15cm i dachówka ceramiczna, na parterze ogrzewanie podłogowe. Znajomi zaś opowiadają o kwotach 3000 zł za m2.

Ahoj,

Byłem na krótkiej rozmowie z Panem Boczoniem (firma Dom-Bud). Zostawiłem projekt, czekam na szczegółowy kosztorys usługi wybudowania domu. Proponowane terminy rozpoczęcia na koniec lata.

- Czy ktoś z Was podzieli się ze mną założeniami kosztowymi za ile planujecie wybudować dom? Chodzi mi o zakładany koszt wybudowania do stanu "deweloperskiego", a więc bez podłogi, łazienek, kuchni itp. Na te elementy można bowiem wydać nieskończenie wiele... Chodzi mi o postawienie kompletnego domu, bez przyłączy mediów, podjazdów, ogrodzeń, sam dom.

- Czy 2500 zł za metr powierzchni użytkowej domu to kwota za mała / realna / za duża?

Rozbieżności jakie spotykam są ogromne - moja siostra skończyła w grudniu budowę i zamyka 185m2 kwotą około 1600 zł/m2, a budowała z porothermu 25 + styropian 15cm i dachówka ceramiczna, na parterze ogrzewanie podłogowe. Znajomi zaś opowiadają o kwotach 3000 zł za m2.

Kompletny stan surowy otwarty (kominy, rynny, dachowka ceramiczna, utwardzone podłoze pod taras, pustak MAX) z materiałem (nic mnie nie obchodzi przywóz, kupno itd) domek ok 150mkw 150tyś plus fundament 35 ale bardziej skomplikowany bo na pochyłym gruncie.